Love this post:Love this 19

Detta blogginlägg är i samarbete med Ev.Luth. kyrkan i Finland och deras kampanj #delaljus

Jag har många gånger märkt att jag har svårt att tacka “ja” då någon frågar om jag vill eller behöver hjälp. Jag vill liksom klara allt själv! Men faktum är att man inte vinner något pris då man kör slut på sig själv. Och det är inte meningen att man skall klara allt själv. Så jag har lovat mig själv att bli bättre på att ta emot hjälp.

Speciellt påtagligt är det nu när jag flyttat till Sverige och inte har ett stort socialt nätverk här ännu. Förra veckan, var min sambo på jobbresa i några dagar och jag hemma med barnen. Så när grannen ringde mig, och frågade om hon får hjälpa till med barnen den förmiddagen, brottades jag mig själv att inte direkt säga nej, utan tacka glatt “JA!”. Och det blev en så fin förmiddag och allt var så mycket lättare! Även om detta kan kännas som en väldigt liten sak, för många, så var det en stor sak för mig. Jag kände att jag hade ett mindre lass att bära och att jag alltid kan be grannarna om hjälp om jag behöver det. 

Jag och mina vänner har pratat mycket om ensamhet. Hur vi kan känna oss ensamma stundvis, även om vi har folk runtom oss. Vi har kommit fram till att det är bra att då säga det högt. För ingen kan läsa ens tankar och jag har märkt att säger man högt det man känner, får man ofta ett gensvar av människor runt omkring. Fast man kan tänka, “åh, jag vill inte vara till besvär för någon!”, så är det nog ett besvär det minsta man är! Folk vill hjälpas åt och vara till hands. 

För ett par år sedan kände jag mig riktigt ensam. Att jag hade ett så stort lass att bära, alldeles själv. Det kändes som om jag inte hade någon att tala med eller som förstod. Och jag skämdes över den känslan, för jag hade ju allt så bra, egentligen!? Hur kunde jag då känna mig ensam…? Så skrev jag på mitt Instagram flöde att jag ibland känner mig ensam och att de känns som om hela värden ligger på mina axlar. Jag fick så många fina svar! Det är bra att visa att man inte alltid är stark och att våga visa sig sårbar. Det kändes skönt att läsa vad folk skrivit, pepp och många som kände igen sig. Och det kändes genast lite lättare. Jag var inte ensam. 

Jennys härliga bildvägg! Den blir man så glad av! En sådan vägg vill jag också göra i mitt hem. (jo, jag har suddat ut barnens ansikten på bilderna:)

Tittade igenom #delaljus tipslistan här i inlägget nedan. Idag hade jag bestämt mig för att testa några av dessa tips! Det blev så himla bra! För just nu är vi i Falun, Dalarna. Tigers Fina Farmor frågade mig om jag ville gå på en utställning till Carl von Linnés bröllopsstuga. “Besöka konstutställning” – Check! Och så gästar vi hos min sambos härliga syster Jenny, som har ett så underbart och inspirerande hem. Hennes vägg med fantastiska bilder, blir man så himla glad av, jag vill också göra en vägg full med härliga bilder! Så Check! på den med. Ett tips är att ta med en bunt med tidningar och mötas hos en vän och tillsammans klippa och klistra en önskekarta eller visionboard.  

Så var det också den med att sova en extra halvtimme… Ja, det är ju inte lätt då man har en liten baby… Men! På morgonen tog Mattias Tiger i barnvagnen och drog ut på trilletur, medan han tog jobbsamtal med mobilen. Och jag sov till, håll i er nu – till kl. 09:30! Wow.

Så jag har redan idag gjort flera av tipsen och ja, de fick mig att bli glad idag. 

Men ibland är det skönt att bara vända sig innåt. Att inte mata sig själv med tv, poddar och musik. Det där vet man bäst själv. Ibland mår jag bra av att lyssna på min favoritpodd, få skratta till deras skämt. Eller att höra på för mig, upplyftande musik. Eller trolla bort ett par timmar med en film. Men oftast, oftast, mår jag bäst av att sitta en stund i stillhet och lyssna på mina egna tankar. Låta tankarna vila, lägga handen på hjärtat och känna hjärtslagen, känna mina andetag. 

Ibland är det bästa att ha någon som lyssnar. Att man får prata ut. Här vill jag att ni skall veta att det finns många platser att vända sig till. Och man SKA skriva eller ringa, om det ens lite lite känns så. Kyrkan har en samtalstjänst, du kan chatta, ringa eller skriva nätbrev. Telefonen är öppen varje vardag mellan 20-23. Chatten är öppen idag och imorgon öppen kl.16-21. Och nästa vecka mån-tors 19-21.

Kolla upp på kyrkas samtalstjänst här och telefonnr. är 0400 22 11 90. Tveka aldrig att ringa. 

Kram på er!

You may also like...

2 Comments

  1. Var har du köpt din fantastiska klänning?!

    1. Tack! Ja, visst är den underbar!😍 Köpte den från Son de flor. Har följt dem länge på instagram och beundrat deras hela kollektion. Och så i början av hösten slog jag till! Den är i linne och jag tycker den är extra smidig då den har knappar (då jag ammar).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *