Love this post:Love this 34

Samarbete med Zalando.

Till mina favoritbasplagg, hör den vita skjortan, jeansen och kashmirtröjan. Något i silke och något i linne. Läderväskan och -stövlarna. En klänning man kan ha vid många olika tillfällen och bra t-shirts. Bekväma underkläder i bra kvalité.

Min basgarderob, som jag började jobba med för ett par år sedan är ännu på hälft. Stundom renars jag, ja, riktigt grovrensar. Och så fyller jag på. Med det som behövs, eller då jag vill ha något piffigt, haha! Fast det där piffiga blir mer sällan just nu. Man är ju småbarnsförälder och klär sig helt enkelt inte som man gjorde innan barn. Innan 30.  Vilket är synd, kan jag ibland tycka. Men som jag alltid varit, och alltid kommer att vara, är en sådan som älskar och tror på kvalité. Som gärna lägger en liten liten slant extra på något jag tycker väldigt mycket om, bara för att jag vet att det då håller och finns i mitt skåp efter tio år. Och sånt har alltid varit viktigt för mig. Fråga bara min tröja från Benetton, som är nästan 20 år gammal. Still going strong.

Så. När jag investerar i ett nytt plagg – jo, jag tänker på det som en investering. Då är det viktigt för mig att det är av god kvalité, alltså håller sig fin länge och hjälper mig spara tid. Att plagget skall bli min “go to”-plagg, och att jag inte hamnar i situationen där jag står och stirrar in i en full garderob, utan att hitta något att ta på mig.

Och här kommer kashmirplaggen in i bilden. Det är få, nej, inga plagg, som är så underbara som de i kashmir! Detta mjuka, härliga material, som anpassar sig efter din egen kroppstemperatur och är då, det perfekta plagget att ha året om. Och för att inte tala om den vackra lystern!

Just nu är kashmirtröjorna det enda jag typ använder. Med jeans eller kjol och stövlar. Och vad snyggare än under en kavaj!
Jag fick välja mina favoriter hos Zalando, som lagt ihop ett härligt kollage av alla kashmirplagg, in och titta! De bjuder på den ultimata kashmirguiden! Här hittar ni allt från mössor och härliga halsdukar till eleganta tunnstickade polotröjor, till grövre ribbade cardigans, man kan ha över en skjorta och mjuka klänningar och loungewear.

Att tänka på:

Tycker det är viktigt att tänka sig att ett plagg skall åtminstone vara i tio år. Vårdar man dem håller de länge. Istället för att tvätta, skall man vädra dem, vädra ofta. Tvättar du, aldrig varmare än 30 grader och använd då programmen för handtvätt eller ylletvätt. Det finns specialtvättmedel för kashmirtröjor, använd ALDRIG sköljmedel! Tröjor skall helst torka liggandes. Kashmirtröjor noppar i början och det är inget konstigt med det. Det hör till. Det är nämligen så att garnet spinns dubbeltvinnat, tunt och fint. Och det uppstår olika längder på fibrerna, som till en början kan sticka upp och bli noppar. Speciellt vid armhålorna t.ex, där det ofta gnuggas. Borsta ditt plagg och tvätta det då det behövs. Ju mer du använder tröjan, desto mindre noppar den md tiden. Bäst förvarar du dina kashmirplagg i en klädpåse i garderoben.

You may also like...

1 Comment

  1. Jag älskade också kashmirtröjor förr och har några stycken, men tyvärr kan man inte längre rekommendera kashmir med rent samvete. Eftersom kashmir är en så lukrativ business går allt fler över till att ha kashmirgetter vilket håller på att leda till en storskalig miljökatastrof, då getterna betar bort all växtlighet vilket leder till erosion och att öken breder ut sig där det förr växte gräs. Man kan läsa mer om det t.ex. här. https://www.npr.org/sections/parallels/2016/12/09/504118819/how-your-cashmere-sweater-is-decimating-mongolias-grasslands
    http://edition.cnn.com/2010/WORLD/asiapcf/09/12/mongolia.cashmere.herders/index.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *