Love this post:Love this 0

När har ni sist tvättat era sminkpenslar? Tänk på att man använder sina penslar nästan varje dag – så ta det som en rutin att tvätta dem. Det samlas så mycket smuts och bakterier på penslarna och det vill man inte ha på ansiktet. Jag tvättar mina penslar med shampo eller Fairy i ljummet vatten. Det går också bra att tvätta dem med sminkrengöringsmedel också. Vill man vara sparsam så kan man lägga en extra slant på sminkpenslarna – de håller så mycket längre. Efter att man spolat av dem med ljummet vatten så brukar jag lägga dem på en handduk för att torka. Till helgen brukar jag inte sminka mig ofta, så lördagar brukar vara tvättdagar.

You may also like...

5 Comments

 1. Nu när du ställer frågan så börjar jag fundera…
  Jag brukar tvätta min i hårschampo, rätt eller fel det vet jag inte men bra blir det.

  tack för remindern! Skall hem och tvätta.

  KRAM

 2. Bra att du påminde om saken. Jag tvättar mina penslar allt för sällan. Fast jag har t.o.m. ett eget rengöringsmedel för dem! Det kom nämligen med i startpaketet från Bare Minerals. Jag märkte att åtminstone en av dina penslar hade texten “Young Blood”. Det är också mineralsmink, eller hur? Jag älskar mina Bare Minerals och kommer aldrig mer att använda flytande foundation.

 3. Mistä oot muuten hankkinut tuon säilytyspussin siveltimille/minkä merkkinen se on?

  1. Hei Katja! Säilytyspussi on vuosia vanha ja ostettu the Body Shopista, niinkuin monet näistä siveltimistäkin:) Muut ovat Youngblood, mac ja Guerline.

   Hej Kutri! Jo, Youngblood är också ett mineralsmink.

   KRAM!!

 4. Minä etsin kauan tuollaista pussukkaa pensseleille ja kun ei löytynyt (tai Chanel’lta löytyi huippukallis!) niin otin ja ompelin sellaisen itse! Minulla MAC’n pensselit ja ilman niitä en tulisi toimeen!
  Pesen ne nestesaippualla koska olen Fairylle ja muille pesuaineille allerginen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *