Love this post:Love this 0

Var rädd om dina fötter och vårda dem omsorgsfullt. Dina fötter är beundransvärt starka. Många av de vanligaste fotbesvären orsakas av illasittande hårda skor.Du skall aldrig tro att ett par skor skall ”gås in”. Välj dina skor med omsorg, de skall vara bredast vid tårnas bas, att tårna kan röra sig fritt. Viktigt är också att ovanlädret är mjukt och smidigt och att det inte trycker när du går.

Pedikyr steg för steg

Ta bort gammalt nagellack, se till att du får bort allting, du kan ta hjälp av en orangepinne du virat bomull om och doppat i borttagningsmedlet för att få bort nagellacket runt nagelbandet.

Börja med ett varmt fotbad. Många förföriska doftande tillsatser finns att köpa, men det är bara vattentemperaturen, 40 c°, som har verkan. Men häll gärna i lite fotsalt och en stänk av din skumbad du tycker mest om, för lite lyxkänsla.

När du suttit med fötterna i fotbadet en stund och huden är mjuk kan du försiktigt med en fotfil börja fila bort skrovlig, död hud från hälar, sidor och sulor. Gör ingenting åt tårna.

Torka fötterna noggrant.

Klipp nageln rakt längs översidan(jag brukar fila alla naglar), följ tårnas form och var noga med att inte klippa för kort. Klipp inte ner hörnen utefter sidorna, det kan leda till nageltrång. Jämna till vassa kanter med en grov nagelfil.

Stryk på nagelbandskräm vid varje nagelrot. Massera in den ordentligt i nagelbandet och nageln med tummen i en fast, roterande rörelse. Det hjälper också till att stimulera cirkulationen och ger upphov till en frisk, rosig färg under nageln.

Gnid in fötterna med fotkräm, dock inte mellan tårna. Knåda och massera varje kvadratcentimeter av fotsulan, hälen och fotens översida.

Börja med ett färglöst underlack för att färgämnena inte skall absorberas i nageln, stryk sedan på två lager av ditt favoritlack. Låt varje lager torka. Sluta med ett ofärgat överlack, som fäster färgen och ger en blank yta.

You may also like...

0 Comments

 1. Tack för ett bra tips! Nu blev jag jätte inspirerad för lite hemmapedikyr! 🙂 Ps. älskar din blogg! En riktig feel-good plats.
  Kramar Tess

 2. Fint! dethär var ju som rakt från mina skolböcker.. ! 😀 dock utan exempel om all världens skoskav o fotsvamp.. hih hih..

 3. Wow vad härligt det ser ut 🙂 jag målade mina naglar idag, synd att jag inte läste detta inlägg innan för då hade jag gjort “hela kitet” 😉
  Kram!

 4. ta bort båda föötterna på er+
  båda händer+ armar på er åxå+
  dinn tunga från munnenn åxå
  alla små flickor

  ska göra det
  ska göra det

 5. Det som står ovan, har inte jag – camilla skrivit. Antar att du förstod det. Finns givetvis andra med namnet, men reagerade eftersom personen ovan också signerat med litet c.. Förstod ingenting varken huvud eller fötter :O.

  Du skall njuta av din välförtjänta resa.

  knus og klem,

  camilla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *