Manikyr på bryggan

Love this post:Love this 0

Doppa fingrarna en stund i en skål varmt vatten. Du kan ha lite tvål i eller en citronskiva. Detta löser upp smutsen och mjukar upp nagelbandet (om dina naglar är mycket torra kan du doppa dem i varm olivolja istället). Torka fingrarna och skrapa bort smuts från undersidan av nageln med en orangepinne. Gå inte för långt ner, och var lätt på handen.

Stryk nagelbandskräm eller –olja på varenda nagelrot och massera in den ordentligt i nagelbandet och nageln med tummen i en fast, roterande rörelse.

Använd dig av en orangepinne när du fixar nagelbanden. Låt den försiktigt glida ett litet stycke under nagelbandet vid roten och sidan av nageln, lyft nagelbandet en aning under tiden. Var mycket försiktig. Skjut inte för hårt, använd aldrig en spetsig orangepinne eller ett metallföremål, klipp aldrig nagelbandet.

Gnid in händerna rikligt med handkräm. Dra först fingerlederna uppåt och skjut så huden nedåt mot knogarna med pek- och långfingrarna, som om du tog på ett par handskar. Massera slutligen handflatan. Efter en stund kan du lägga på lacket.

Börja med underlack, två lager av favoritlacket och ett lager överlack. Låt varje lager torka för sig.

Ha det bra,alla söta!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *