Då vi var omgivna av goda feer

Love this post:Love this 0

Runt julstressen ville jag bjuda mina favoritflickor på lite lyx i vardagen, because they’re worth it!

Vi gjorde en utflykt till Jakobstads Cosmetique, där vi blev omgivna av julens goda feér. Sköna ansiktsbehandlingar, manikyr, pedikyr, sminkkurs (passade på, hade julfest på kvällen) och reflexologi. Och på allt detta får det vara något att dricka? Pläd? Fler dynor? Känns allt bra? All denna vänlighet, det var som julafton. Fast mycket bättre. Flickornas julafton.

När vi körde ner var vi omringade av mörker, grått slask och kunde verkligen inte föreställa oss vad vi hade framför oss. Att stanna upp vardagens gråa lunk. Systeryster från sina studier, Vackra Mamma från lärararjobbet och jag tog en behövlig paus från telefon och dator. Vi bara njöööt!

Fotvården gjordes hos Tina som är medicinsk fotvårdare. Här får Vackra Mammas trötta fötter en omgång! Gissa om de blev pigga med rött nagellack!

Systeryster har haft lite ont i ryggen så hon prövade på reflexologi. Reflexologin/zonterapin grundar sig på principen att det finns zoner eller reflexpunkter som står i förbindelse med varje anatomisk del i kroppen. Om det finns en obalans eller överbelastning i en kroppsdel visar det sig i reflexzonen som smärta. De områden som smärtar stimuleras, masseras upp med händer eller zonstavar för att öka cirkulationen och aktivera människans fantastiska naturliga självläkningsförmåga. Reflexologen heter Annika Stenhäll-Lill och är diplomerad reflexolog.

Under tiden…

Fixades mina fula naglar. Sorry för denna horror-bild!

Men jag vill att ni skall se hur de såg ut innan! Korta, ojämna och bara fula. Men Mia gjorde en manikyr med gele-lackning åt mig, OPI:s färg Cosmo not tonight, honey! Och jag blev så inni norden nöjd! Gele-lackning är så behändigt, tjockare och mycket mer hållbart än vanligt nagellack – min höll i över tre veckor (sen började jag knapra på det..:). Men man kan lätt gå och förnya lackningen varannan, var tredje vecka. Fanns många mumsiga färger!

Sååå fina!

Under tiden myste någon under en pläd med fötterna i bubblor…

Efter att Vackra Mamma fått fotvård och röda tånaglar gjorde Annika ansiktsbehandling åt henne. Hon använde Dermalogica-produkter, och i behandlingen ingick: rengöring, hudanalys, peeling, avslappnande axel-, nack- och ansiktsmassage, mask, ansiktsvatten, creme och brynplockning…

Systeryster fick blåa tånaglar….

Här är fina Mia och Annika!

Efter alla dessa njutningsfulla behandlingar gick vi ut och äta.

Då vi körde hem föll julsnö över oss…

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *