Love this post:Love this 0

Toppmodellen Anne Kukkohovi är Finlands spokesperson för märket REN. Maria som står bakom försäljningen på detta märke bad mig komma med till Helsingfors förra fredagen för att göra en liten behind the scenes grej. Dessa bilder som togs av vid Studio 13 av Juha Mustonen kommer ni att se i tidningar, på olika reklambroschyrer, på nätet och i Stockmanns skyltfönster i vår. Jag kommer givetvis visa er de färdiga bilderna sedan.

Anne Kukkohovi och make-up och hår artisten Janne Suono träffades redan i början av nittiotalet, just när det börjat i branschen. Suono gillar märket Dior och börjar med att lägga en jämn bas. Vid utkanterna av ansiktet duttar han lite av Ben Nye. Diors highlighter/concealer och make-up krämer är bra. Ögonbrynen fyller han i med Make-up stores palett. En mörkbeige färg av Diors ögonskugga tar fram Kukkohovis ljusblåa ögon och fast Kukkohovi har långa fransar lägger Suono en rad med lösögonfranstippar. Resultatet blir mycket naturligt. På läpparna läggs en korallfärgad läppglans.

Anne Kukkohovi kommenterar att hon gjort mycket samarbete med Janne Suono och hon alltid gillat hans stil att göra en personlig make-up. Han ser människan och gör annorlunda varje gång. Alldrig att han skulle sminka två modeller på samma sätt. Jag frågade om make-up trender i vår och sommar och fick som svar att inte satsa på trender. Hellre hitta det man passar i. En fräsch bas, inget invecklat. Men något som kommer stort i vår är eye-linern. Så det är bara att sätta sig framför spegeln och träna på att lägga en snygg liner.

Kukkohovis hår är axellångt och tjockt, men ändå lades några slingor löshår in. Vindmaskinen skall användas och löshåret ger mer tyngd (ibland är det till och med bättre att använda en liten fön för att få lite blåseffekt i håret. Vindmaskinen är så effektiv och man blir tårögd). Topparna lockas, hela håret tuperas och sprayas.

Som stylist hade vi en av Finlands bästa – Teri Niitti. Jag beundrar hans arbete såå! I nya Gloria kan ni se hans styling i Sherlock Holmes reportaget och läsa hans intervju. Kolla in hans hemsida och bli inspirerad!

Jag frågar Anne Kukkohovi hur hon håller sig i form och hon svarar enkelt att hon är helt fast i HotYoga. Maria har också prövat på det och hon tycker det är super. Jag blev också såld och har bokat in en timme Hotyoga nästa vecka. Spännande! Har ni prövat?

Vill ni se mera bilder, klicka då fram hela inlägget eller “läs vidare” nedan. Här kommer ännu länkarna till MN-Brands och REN:s egen hemsida. Dessa skall ni också besöka och inspireras av: Stylisten Teri Niitti och Make-up och hår artisten Janne Suono.

You may also like...

0 Comments

 1. STORT TACK till en underbar läsning!!! Härliga inlägg!
  Vi är stolta över dig här i Plattlandet!

 2. Jag får så mycket inspiration och glädje av dig. Stor kram för en toppenblogg!

 3. Wau ! Duktigt jobbat tösen! Fint inlägg o vilken upplevelse det har måsta vara..!
  Ha det bra! Kram, kram! <3

 4. Jag kommer till jobbet, småförkyld och hängig….tar mitt kaffe…suckar *djupt*, känner att nu måste jag få fredags känslan annars blir detta ingen bra helg. Klickar in på din blogg och vad händer? Jo fredags känslan sköljer över mig. Dagens inlägg var intressant, vackert och helt fantastiskt. Du är alltid fenomenal i ditt skrivande för att inte tala om alla dina bilder. Tusen tack för att jag får följa med dig på dina äventyr och utmaningar. Nu säger jag bara, detta blir en bra fredag!!

 5. Intressant läsning! Jag periodvis tränat HotYoga i Helsingfors. Inför mitt bröllop i somras gick jag på flera tuffa 90min pass i veckan, i kombination med min vanliga träning, och jag vill påstå att det verkligen var effektiv träning. Vid sista klänningsprovningen före bröllopet hade jag gått ner såpass i vikt att jag var tvungen att börja äta,äta,äta veckan före, haha!
  HotYoga är mycket krävande för kroppen och man bör se till att dricka massor, jag talat om litervis(!), under och efter passet. Även viktigt att få i sig de mineraler och salter som man svettas ut. Man bör även vara lite försiktig med tretchningarna till en början. Kroppen blir mycket mjuk i värmen och det finns en risk att man sträcker någon muskel om man tar i för mycket för fort- jag upplevde att kroppen inte sade stopp på samma sätt som vid yoga i vanlig rumstemperatur. Samtidigt är det underbart att yoga i värme just av den orsaken att kroppen blir så mjuk och medgörlig :). Jag rekommenderar alla som prövar första gången att gå på ett “lempeä yoga”- pass eller liknande för att vänja kroppen vid tuff ansträngning i hög temperatur. Men jag rekommenderar definitivt HotYoga varmt! 😉
  I Helsingfors är det helt tydligt att Hot Yoga är populärt i kändiskretsarna. Bland annat så yogade Karita Tykkä (fd Tuomola) på mattan bredvid mig vid ett tillfälle på våren. (otroligt vacker var hon även då resten av oss var röda i ansiktet och trodde vi skulle döö snart, haha!)
  Här kan ni se hur jag och min vän Camilla firar hennes födelsedag med ett tufft pass http://camilie.wordpress.com/2009/05/18/min-dag-del-1-hotyoga/#more-546 i Helsingfors.
  Oj, det här blev en liten uppsats. Det kanske märks att jag är engagerad i träning och Yoga 🙂
  Ha en fantastisk helg! kram

 6. hej Malena! Jag blev utmanad av shopaholicmamman att göra en lista över vårens trender, nu har jag utmanat bla dig att göra samma, är nyfiken på vad du tycker/tror kommer gälla i vår!

  Kram Erica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *