Love this post:Love this 0

 • Women make [all] the financial decisions.
 • Women control [all] the wealth.
 • Women [substantially] outlive men.
 • Women start most of the new businesses.
 • Women’s work force participation rates have soared worldwide.
 • Women are closing in on “same pay for same  job.”
 • Women are penetrating senior ranks rapidly [even if the pace is slow for the corner office per se].
 • Women’s leadership strengths are exceptionally well aligned with new organizational effectiveness imperatives.
 • Women are better salespersons than men.
 • Women buy [almost] everything—commercial as well as consumer goods.

 

So what exactly is the point of men?

TOM PETERS

Ps. When a man asked Peters: ” You have to give us some hope!? ” he replied ” Yeah, go and buy a dress! “.

You may also like...

0 Comments

 1. Vi kvinnor behöver just en sån som du,som ger oss en tilltro till oss själva,som lyfter upp oss och får oss att njuta över att vi är Ladies. Att dessutom få detta “senaste nytt” av Tom Peters-det får mig att buga och bocka. Tack för detta,Malenami!!

 2. Wau,verkligen roligt! Vi kvinnor måste verkligen kömma fram mera! Tack för att du delar med dig till oss som tacksamma följer med din blogg! ha en skön helg!

 3. Kvinnorna kommer starkt,det märks ju överallt. Trevligt att få ta del av Tom Peters föreläsning på detta sätt,det ger nog en tankeställare.

 4. va kan man säga till ett gäng lortar som ni som int har nån aning om hur saker går till i affärsvärlden. du studerar teologi? är det skolningen för en business woman idag? kanske, helt samma, för att du går och drömmer dagarna i ända och vaknar du inte och växer till dig så är det påriktigt bättre att du inte beger dig ut i världen, den är inte så rosa och full med bubblor och roliga dofter. självaste tom peters kan inte få dig till framgång. visste du att han som konsult säger exakt det som du/ni vill höra. det är det som han får betalt för. det som han påstår kan så klart stämma, men att basera så mycket på hans buzz words så är nog lite vagt.

  kvinnor tar sig igenom glastaket men fortsätter du så här så kommer det inte att vara du. man måste påriktigt fatta något om affärsvärlden och inte bara tro att bara redan för den sakens skull att man är kvinna så kan man automatiskt free-ride on the “big wave” och dansa och drömma igenom livet. och om ni kvinnor eller fans eller va ni nu klassar er som lyfts upp av malena så är ni på så svag is att ni kan lika väl stanna hemma och inte besvära er. ni har inte något att komma med ifall ni ska vara “ladies”. det är hårt jobb och dedication som krävs, inte en person som pratar det ena och det femte som inte har nån verklig erfarenhet av livet.

  det är aldrig roligt när det kommer nån som drar ner en, men du tycks gilla att sväva upp bland molnen. jag vill ju egentligen inte vara the bad guy, men come on!! någon gräns måste det ju finnas. vakna upp och förstå att du skämmer ut dig.
  skriver man sånhären sopa på en allmän plats på nätet så är det som att begära det…

 5. Oj, vilken lång kommentar. Här har vi en stackare som verkligen mår dåligt. Jag lovar och svär på att du ligger hemma på kvällarna och gråter dig till sömns för att du hatar ditt liv. Bördan känns säkert lättare då du tror att du kan dra andra ner i din skit. Tom Peters skulle säkert råda dig att dra upp byxorna, torka snoret och leka lite med de andra barnen uppe på molnen.

  Och det är faktist roligt att dansa och sjunga genom livet. Det är inte lätt, men lättare blir det om man slipper höra på såna gnälljävlar som du.

  Tror du att det är bättre att skjuta ner folk från deras moln eller låta dem flyga där tills de själv faller ner?

 6. Haha 🙂
  faktiskt, mitt liv är mycket bra och jag mår superbt. Så det hänger inte på det tyvärr. Det är säkert kul att kunna briljera framför ett gäng tjejer som aldrig kännt att dom lyfts fram och aldrig kommer att göra det heller. I bästa fall kommer läsarna från det området där man har en familj på 10 pers och då kan man ju med lätthet lägga pengarna på att glastaket inte spräcks. Men you go girl. Girl power och what not… Har man en blogg så finns det alltid någon som inte gillar den. Gillar jag den inte så skriver jag hur dum den verkar, om du eller malenami (eller är ni månne ändå samma person, det kvittar egentligen) inte kan ta det så sluta hålla blogg och skicka nyheterna på epost till kompisarna.

  Jag vågar även tuta i trafiken när nån inte kan köra. Jag säger till när jag inte gillar något. Snyft. Klart att man inte behöver gilla eller ens hålla me om att få skit, men då det är en allmän blogg så måste man kunna räkna me att det finns sannolikhet för att någon inte myser me ljusröda drömmar. Speciellt denna blogg. Jag kan lätt säga att fast jag är den onde som skriver så har denna blogg väckt uppmärkelse bland folk 🙂

  Ärligt talat har mitt liv gått mycket väl, kollar man igenom många olika sorters mätinstrument för framgång kan jag lätt påstå att jag gjort bra ifrån mig och lyckats, så mitt “gnällande” går inte ut på avund. Poängen är bara den att malenami är antagligen en 18-19 årig naiv person, lika så hennes fan base och det är ju både roligt och irriterande att läsa. “kärleken” är säkert världens alpha male…

  Tyvärr kommer bloggerskan inte att vara den som spräcker glastaket då hon skall nu gifta sig och kommer antagligen att stanna hemma med sina 1.5 barn under de nästa åren.

 7. Vilka enkla slutsatser och generaliseringar, herr/fru Anonym. Din kritik var inte särskilt produktiv, därmed var dens största uppgift att dra ner på “lortarnas” livsglädje. Vad är meningen med det? Att du dessutom valt att ge din åsikt anonymt berättar inget bra om dig. Jag bryr mig inte om du ytligt lever ditt liv väl, men inuti har du problem som jag uppriktigt hoppas att du någon vacker dag hittar och löser och jag menar allt väl.

  För att göra en bra blogg som dess följare orkar följa bör den helst följa ett tema. Denna blogg handlar om enkla orsaker att glädja sig i livet (min personliga uppfattning), glada stunder och härliga personer. Inte att gå in på sådana saker alla följare inte riktigt är intresserade av, som t.ex. hur att marknadsföra ett företag effektivt eller planera dess ekonomi. Om du vill läsa om sådant måste du leta efter en annan blogg för sådant hittar du inte här. Som du sa “har man en blogg så finns det alltid någon som inte gillar den” – sådana behöver inte läsa bloggen. Man måste inte läsa böcker man inte är intresserad av och man bör inte kritisera boken för det.

  Vad jag gärna skulle vilja att du preciserar är att hur “ladies” inte kan vara bra på business och “ha något att komma med”?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *