Love this post:Love this 0

De bästa med Åbo är att det alltid händer i denna stad. En vanlig lördags promenad kan bli något du inte väntat dig. Jag och Kärleken styrde stegen först till Puolalaparken för att beundra färgerna på löven, konstmuseet och ta bilder.

Det doftade rökt fisk i hela staden, fiskmarknaden var igång runt Aura å. Vi gick till fiskmarknaden och fortsatte sedan till Vårdberget. Vid Vårdberget har man en fin utsikt över hela staden.

Bredvid Observatoriet såg vi en skylt om konstutställningen Synligt – Osynligt och vi traskade in. Feminism – så konstigt, just de frågorna jag och J-sångaren tog upp för ett par dagar sedan i en livlig diskussion, ställdes på nytt framför mina ögon. Men inte i ord utan i konstverk som får mig – iakttagaren – att tolka, fascineras och lekfullt börja med en inre dialog om att upptäcka det synliga och osynliga jag ser i konsten.

Vilken mindblowing utställning, konstverk som leker med dig och ger en ordentlig tankeställare! Rekommenderar varmt. Den trevliga guiden Magdalena berättade om konstverken och visade oss runt. Med utställningen Synligt – Osynligt vill Pro Artibus visa femtio år av konstnärlig utveckling i vårt land med fler än femtio olika konstnärer. Utställningen är öppen to-fre 16-18 och lö-sö 14-18. Fritt inträde!

Vi träffade många Coccolabor idag. Ville tog denna fina bild på mig och Kärleken i Vårdbergsparken. Vid fiskmarknaden träffade vi på skolhälsovårdaren som skulle på Gamlakarleby manskörs konsert där hennes underbart vackra dotter är solist. Härligt med mycket Coccolabor, saknaden till hembygden lättar..

Rakastan Turkua! Se on kaupunki täynnä elämää ja yllätyksiä. Tänään kävimme kävelyllä Puolalanpuistossa ja koko kaupunki tuoksui savukalalle – kalamarkkinat! Kävelimme ihmisjoukon läpi aina Vartiovuorelle asti josta sattumalta löysimme Näkyvää – Näkymätöntä taidenäyttelyn. Oli todella mielenkiintoinen kokemus, suosittelen lämpimästi!

You may also like...

0 Comments

 1. Oj du va snabb att updatera 🙂
  Vilken intressant och vacker blogg du har! Och va trevligt att ni tyckte om utställningen! 🙂

 2. Ni är är sådant vackert par!!!! Så fina ni är.
  Älskar så din blandning av ämnen! Du är bäst!!!

  STOR KRAM!!

 3. Härliga Åbobilder och härliga bilder på er.

  Det blir nog en liten tur till Åbo eller Helsingfors nu i höst. Jag kanske återkommer och vill ha lite tips.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *