Love this post:Love this 0

Reklam: Betalt samarbete med Nordnet.fi

Bakom mig, en av de saker vi unnat oss det senaste året.

Att spara pengar för framtiden, både för mig och barnen, poppar upp som ett dåligt samvete både från och till. Jag vet att livet har olika skeenden och nu har jag dessutom kommit ut i arbetslivet vilket innebär en bättre privatekonomi efter en lång period av föräldraledighet. 

Lägger du dina sparpengar under madrassen? Eller hur sparar du?

Dessutom har jag en lång tid av som enastående förälder, vilket varken gav mig tid eller någon ekonomisk möjlighet att tänka på aktier och sparande. Jag väljer förresten hellre fonder för övrigt.* Men jag har ändå alltid tyckt att det är viktigt att spara och se sina pengar växa. Och även när det är kärvt kan man peta in lite småsummor här och där, jag har i varje fall inte tyckt att det behöver vara några större summor. Så länge man inte lägger pengarna under madrassen så har de möjlighet att växa i varje fall. 

Nu i oktober kom det ut en superbra tjänst för såna som mig. Det är Nordnet som erbjuder sina tjänster på svenska, vilket är perfekt för mig som fortfarande har mina finska konton kvar. Här har jag koll på både mina och barnens sparande, vilket inte är så dumt för en äldre sonen frågar allt oftare hur mycket han har på kontot. Vilket jag nu ska lära honom hur han själv kan se när vi loggar in. För mig är det himla skönt att denna svenskspråkiga del nu finns tillgänglig, då fallgroparna blir mindre och tröskel för att komma igång lägre. 

Här kommer ni till Nordnets svenskspråkiga sidor.

För mig som dessutom behöver ha något roligt att längta till. Så mitt kortsiktiga sparmål är oftast en resa, medan det längre såklart är en skön tid som pensionär. Och nu när pengarna inte gick till någon resa, blev det ett efterlängtat växthus, som vi köpte. Det är roligt och behöver faktiskt inte vara så märkvärdigt att spara. Så Nordnets svenska sidor kommer bli riktigt uppskattade av mig.

* Det finns alltid risker förknippade med investering och finansiella instrument. Observera att historisk och simulerad avkastning inte garanterar framtida avkastning. Värdet på finansiella instrument kan stiga och sjunka. Det finns en risk att du inte får tillbaka det investerade kapitalet.

Du ska bekanta dig med fondens faktablad och nyckelinformationsprospektet före du placerar i fonder. Fondens faktablad fås av fondbolaget och nyckelinformationsprospektet hittar du på nordnet.fi-sidan och ordersidan.

Här kan du läsa mer om att investera på svenska och ett blogginlägg om förnyelsen på Nordnet.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *