Hammaspeikko – ihana paikka!

Love this post:Love this 13

Varning för smått obehagliga bilder 😉 Ja, om man inte tycker om tänder, haha. Denna behandling blev jag bjuden på tack vare bloggen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jag var ju och blekte tänderna. Åh, nu kommer alla säkert glo extra noga på dem, haha! Nåja, nu visar jag nog så gärna upp mina tänder, så det är okej. Jag har blekt tänderna i Åbo för flere år sedan och förra året tänkte jag ofta på att åååh, så härligt det skulle vara att piffa upp smilet lite grann.

Det finns en ny tandläkarstation i Coccola, Hammaspeikko (tandtrollet). Och en dag då jag var ute och skuttade (så säger vi här i nejden då man är ute på promenad med barnet i vagnen), stack jag mig in och bokade tid för en putsning och blekning. Veckan innan blekningen togs tandsten bort och så gjorde de en soda putsning, som tar bort eventuella missfärgningar, men inte bleker. Anni, som fixade med mina tänder, frågade mig om jag sköter om mina tänder och använder t.ex tandtråd… Humm… Jo, jag har nog tandtråd, men på sistone har den inte blivit använd så ofta. Det att man gör en blekning är ju en investering, tycker jag. Och det är ju alltid viktigt att man tar hand om sina tänder. Nu är jag extra, extra noga med att borsta och använda tandtråd. Man vill ju att smilet skall hållas vitt och fint länge!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag fick sitta i en sånhär störtskön tandläkarstol!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Och så fick jag coola solglasögon på mig.

Tillförst lades dendär blåa ställningen i min mun. Mest för att jag inte måste gapa och hålla på, tungan hålls på plats och sånt. Den kan kännas konstig, men man blir van. Så fick jag en massa på mitt tandkött, så de inte färgas (syns på bilden just där var tanden och tandköttet möts). Detta är inte alls obehagligt, eller känns knappt. Blekningsmedlet smörjdes på och så skulle jag ha det under en lampa i 10minuter. Sen togs det bort och ett nytt lager blekningsmedel lades på, och så 10 minuter igen och så igen. Alltså 30minuter allt som allt. Jag bläddrade på instagram så länge jag väntade. Och så hade jag sällskap av Anni som berättade för en studerande om vad hon gjorde åt mig och hur en blekning går till. (Nu kan man nog vara av olika åsikter vad gäller naturligt och att bleka och så vidare och det är okej)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Före och efter bilder!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag hade rätt så vita tänder innan, och sodaputsningen gjorde ju susen – men nog blev de vita!! Ohh-ho-ho! De ser nästan photoshoppade ut! Iiih, så nöjd jag blev! Och vet ni, Hammaspeikko BJÖD mig på blekningen. Så himla snällt!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vad är konsekvenserna då? Vad kommer detta att de i mitt liv? Konsekvensen är den att jag går och skrattar och ler ännu mer än förr. Och jag känner att jag verkligen är värd det just nu. Att skratta lite mer. Och då man ler mot världen så brukar ju världen le tillbaka, eller hur..?

…Och så skall jag gå och köpa nya läppstift!

Tjohoo!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *