Gedigo

Love this post:Love this 0

Gedigo är ett finländskt företag som designar och tillverkar högklassiga förvarings- och inredningsprodukter för människan på väg. Kanske du är en av dem som reser mycket och rör sig mellan hemmet och sommarstugan eller båten?

Gedigo vill erbjuda dig genomtänkta, praktiska förvaringsprodukter som samtidigt är vackra att se på och inte behöver gömmas bakom skåpdörren. Gedigos produkter är tillverkade i hållbara och autentiska material såsom bomull, linne, ylle och trä. Färgerna och formerna är rena och avskalade med en touch av elegant, lantligt romantisk eller marin stil. Gedigo har för tillfället två olika kollektioner, Coastal Living och White Season, där bland annat köks- och badrumstextilier, sminkväskor, citykylväskor, bykpåsar, förstahjälpväskor, filtar och dynor ingår.

Gedigo grundades år 2006 av Anne-Mari Sundqvist. Företaget, som då hette Anneco Design, erbjöd till en början textilplanering och sömnad med privatpersoner som kunder. Idag används namnet Anneco Design i samband med skräddarsydda produkter för olika företag. Kort efter starten kontaktades Anne-Mari av vännen Maria, som hade några designidéer för barntillbehör. Både Marias och Anne-Maris planer för företaget ändrades, då de upptäckte att det på marknaden saknades snygga och praktiska förvaringslösningar för personer som reser ofta. Våren 2007 föddes första kollektionen ”Coastal Living”, för dem som är ofta på resande fot men som vill hålla stilen även på semestern. Kollektionens produkter såldes redan från början via inredningsaffärer runtom i landet, och idag har Gedigo närmare 20 återförsäljare. Coastal Living Collection kompletterades senare med en julkollektion och vinterkollektionen White Season.

I januari 2010 kändes tiden rätt för ett nytt varumärke – Gedigo. Det är en kombination av ordet gediget som passande beskriver Gedigos hållbara produkter i naturmaterial, och go, som står för människan på väg. Gedigo jobbar för hållbar utveckling genom att motsätta slit-och-släng-kulturen och istället tillverka vackra och slitstarka produkter, som håller från generation till generation. Dessutom har de som mål att kunna producera alla produkter i Finland. Materialet införskaffas i så stor utsträckning som möjligt från Skandinavien, för att minska på transporterna.

Företaget består idag av ägaren Anne-Marie Sundqvist och de båda formgivarna Idun Mattsson och Maria Ahola. De finns i Nådendal, en liten idyllisk stad på 15 km avstånd från Åbo. Staden besöks varje år av många sommargäster som besöker Mumindalen eller båtfolk som kommer till gästhamnen.

No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *