Love this post:Love this 11

Jag fick en läsarfråga om tips för ansiktsvård för unga tonåringar och jag vände mig direkt till min kollega Sabina! Här kommer hennes svar:

Den senaste tiden har många frågat mig om tips på ansiktsvård till unga tonåringar och oj vad glad jag blir när någon frågar, för ofta är det inte tjejerna eller killarna själv som frågar, utan deras föräldrar och det visar ju verkligen på ett genuint engagemang i sina barn, när man funderar på deras hudvård och finnarna som börjar ploppa upp i tonåren på allvar och tar sig tid att ta reda på mera.
Ämnet är långt, brett och djupt, men för att ge ett kort och koncist svar ger jag er mina bästa hudvårdstips för unga tonåringar:

• Sluta att försöka tvätta och skrubba bort finnar och pormaskar:
Det är inte mest smuts utifrån som täpper igen huden utan det är huden som pga. hormonändringarna i kroppen förbereder sig för vuxenlivet och de påfrestningar den då kommer att möta. Vårda och underlätta för huden, istället för att överrengöra, om du tvättar för mycket måste huden arbeta ännu hårdare (och då ploppar det upp finnar och pormaskar) när alla naturliga oljor som skall finnas där som en skyddande mur mot omvärlden försvunnit. Huden skall aldrig strama i ansiktet efter rengöring!

• Välj certifierad ekologisk hudvård:
Jag själv litar enbart på min egen ingredienskunskap men det kan inte alla ta sig tid att göra, Soil Association-certifierade produkter kan du lita på att är bra både för människa och miljö, fria från toxiska ämnen, bekämpningsmedels- och ogräsmedelsrester och faktiskt så rena att de i princip går att äta, vilket ju egentligen borde vara en självklar sak, om man smörjer något på sin hud borde det ju gå att äta det också, eller hur?

• Skaffa dig rätt produkter och en bra hudvårdsrutin med hjälp av en yrkeskunnig kosmetolog som hjälper dig och rekommenderar vård och produkter enligt dina förutsättningar och ditt intresse och se till att följa den!

T.ex. RengöringsgeléOdylique Lemon and TeaTree Purifying Wash ett par pump skummas med vatten i händerna och sen masserar du snabbt genom ansiktet och sköljer bort. Rengöringen ändrar inte hudens pH eller stör hudens naturliga processer så inget traditionellt ansiktsvatten behövs. Använd istället en fuktsprayOdylique Balancing Citrus Super Tonic och spraya på ansiktet. Applicera sen en skyddande, lugnande och vårdande cremeOdylique Timeless Rose Moisturizer. Upprepa morgon och kväll. Sen om det dyker upp enstaka, irriterande, röda finnar, applicera Odylique Spot On Serum på dem på kvällen och låt verka över natten. (Psst fungerar även bra på kliande bett och småirriterande sår). Ha tålamod med hudvårdsrutinen, det tar ca 28 dagar för huden att förnya sig, det betyder att det tar minst en månad innan du ser riktiga resultat av hudvården.
Varje vecka kan man även göra peeling och applicera ansiktsmask, men det allra viktigaste är att börja med att sköta den dagliga hudvården.
Odyliqueprodukterna hittar du på vår salong i Jakobstad eller via vår webshop, www.cosmetique.fi
Förresten, en hudvårdskväll vid Cosmetique med tema tonårshud för både föräldrar och ungdomar vore väl inte så illa? Följ oss på facebook, mera info kommer inom kort!

You may also like...

5 Comments

  1. Få sen en tonårspojke att göra allt detta! Hjälper kanske på enstaka finnar men då det riktigt blommar är det som verkligen hjälper apotekets Basiron.

  2. Låter som ett intressant alternativ! Och bra pris dessutom! Har insett att mineralolja varit en stor bov vad gäller min egen hud genom åren så sån kommer inte över tröskeln igen…

  3. Tusen tack för alla tips! Vi ska definitivt följa dem!

  4. Hjälp, två av produkterna är ju slut! När månne de finns att få igen?

  5. jenni nalaneps

    https://www.enjo.nu/4DACTION/WA_Vareinfo/40405/?ASP=1339547&Random=166633086&YEAR=2015&Varegruppe=6&R_Time=001534 DENNA kan jag VARM rekomendera för tonåringar och vuxna, flickor/kvinnor samt pojkar/män! Behövs endast vatten och är lätt och hastigt sätt att rengöra ansiktet (smink och porer) effektivt! Dessutom helt UTAN nå KEMIKALIER!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *