Underbart under

Love this post:Love this 0

Underkläder. Jag började redan ganska tidigt tro på ett inifrån ut-koncept – om du älskar dig själv och mår bra i dig själv blir du bara bättre och snyggare. Jag är lite av en samlare, har säkert närmare trehundra underklädsset. Jag tror att om du har vackert och bekvämt under så syns det på ytan också. Rätt valda underkläder gör så mycket. Nu skulle jag kunna diskutera underkläder i flera timmar men kommer nu att bara skrapa lite på ytan och återkomma med flera inlägg..

Det viktigaste när du handlar behå är att du tar rätt storlek. Fråga om hjälp vid en underklädesaffär, dessa människor är proffessionella – de vet. De kan allting med underkläder, kroppsformer och mått, och så är de vana med olika önskemål. Generad behöver man aldrig vara, underklädesproffsen har sett och hört allt – detta är deras arbetsmaterial och vardag. Du har inte samma storlek på behån hela livet ut. Efter att man gått upp i vikt, ner i vikt, ammat, blivit äldre mm. förändras brösten och storleken. Be underklädesproffsen mäta dig varje gång du köper nytt. Kommer ihåg hur härligt det var när jag gick in i en behå-affär i Åbo, för några år sedan, och skulle handla. Blev så väl emottagen och ägaren till stället hjälpte mig att hitta snygga modeller. Hon mätte mig och det visade sig att jag (JAG!) gått med fel storlek på min behå. När jag prövade min rätta storlek blev min hållning helt annorlunda och jag förstod vad som hade varit fel. Nästan en timme senare kom jag ut ur affären med ett stort leende på läpparna, två påsar med härliga underkläder och två kupor större och fem centimeter mindre omkrets. Gissa om jag höll huvudet högt!

Behåmodeller som är bra att känna till:

  • Bygelbehån är en ovadderad variant som ger ett naturligt utseende.
  • Balconette är en rak modell som lyfter upp bysten underifrån, oftast försedd med bygel. Kan användas utan axelband.
  • En T-shirt behå borde alla kvinnor ha i sin garderob – gärna en hudfärgad. Denna behå har en formpressad kupa och skapar en naturlig rundad form.
  • Pushup-behån kom stort på nittiotalet med t.ex. underklädsmärket Wonderbra och är en vadderad behå som lyfter upp och trycker ihop bysten.

Nu skall jag gå och välja något underbart att ha under ikväll. Jag har ju en ny klänning och så kom paketet från Nelly med nya skyhöga klackar… Jag skall bjuda Kärleken på middag och sedan på bio. Skall nog ha inlägget om parfymer också.. Och förstås berätta mer om underkläder, som jag sa, nu skrapade jag bara på ytan…

Ni är mig så kära, mina underbara läsare! Önskar er en härlig fredagskväll!

Vänligen, Malenami

No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *