Love this post:Love this 0

Endel oroliga tankar har dykt upp kring odd mollys vår och sommar 2010 modevisning.

Modellerna var för trådsmala och hårt sminkade… inga barfota flickor… var är den självständiga fria kvinnan… bondromantiken – är den borta? Kollektionen kändes stram och hård…

Men vet ni flickor, Odd Molly ligger i trygga händer.

Per Holknekt säger så bra: “Strategin är bara att fortsätta leka katt och råtta med människor. Kunden tror att den får en sak, men då springer vi runt hörnet, så får man jaga oss lite grann.”

Dessutom ser jag på varje modevisningsbild hur vår fräscha och ungdomliga Camilla från Sköna Clara sitter i publiken och noggrant följer med modellernas kläder. Camilla kommenterar: ”Måste få trösta att den ursprungliga Molly-stilen är fortfarande kvar, kom bara inte fram på visningen. Kanske man ville ta fram det nya och ville att det som visades skulle stil- och färgmässigt vara enhetligt. Så utbudet vår/sommar 2010 kommer att vara bättre än aldrig någonsin”

“My first thought was that it has more of a Swedish feel to it than in the past. Almost Fanny & Alexander meets Madicken (the first a Bergman movie set in beginning of the twentieth century Sweden and second is Astrid Lindgren’s children story from the same era) with a twang of the 70′ies hobo but then there’s definately almost every decade represented; 20ies, 30ies and even 50ies -but somehow it feels modern and new. I love it!”

Citatet kommer från Deep Fling, skrivet av Malin Lovqvist Doyle.

Kul att Malin Lovqvist Doyle tog upp Astrid Lindgren, eftersom det är en klänning från Odd Molly vi kallar “Astrid Lindgren klänningen”. Skall visa den för er snart.

You may also like...

0 Comments

  1. Ja tur det! Skojigt med nytt men det får gärna bli lite klassiskt Molly så vi känner igen oss.

  2. Personligen är jag inte ett dugg orolig över visningen – alla modehus jobbar på att förnya sej. Att fastna i ett fack och sluta utvecklas är farligt för alla. Odd Molly har absolut ett fast vision ett bra grepp om sin egen identitet, men om man inte sträckte sej ut efter nya influenser hade märket förlorat något av sin själ tror jag.
    Under visningen visades ju inte hela kollektionen dessutom – säkert kommer de klassiska Molly plaggen att finnas med,men jag måste säga att jag tycker att det är väldigt roligt att se Odd Molly nypa sej själv i kinderna på detta sätt och vara både nyskapande och kluriga – tycker alla verkligen att plaggen som visades vara så himla långt borta från vad Odd Molly handlar om? Nya material och annan styling – men om du tar bort stylingen som gjorde mycket för att sätta tonen – hur ser plaggen ut då…? 😉
    Tycker att man ska sluta oroa sej och njuta av väntan på nästa kollektions släpp så kan vi ju se då om det var så hemskt! ;P

  3. läser du mogis.se blogg?

    1. Nej, har aldrig läst den. Men kollade förstås genast in den och gillar starkt mogis outfits – det tuffa med det söta. Tack för tipset!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *