Love this post:Love this 35

malenami-oddmolly-2149

ÖT:s Anne-May Wisén frågade av mig vad jag har för planer för julen och vad jag skall ha på mig på julafton. Hon skev en väldigt fin artikel om det i förra veckans tidning. Jag är förkyld och nu har Leon feber, så jag skall gå och ligga bredvid honom. Så nu lånar jag text från tidningsartikeln och fyller lite på, i brist på tid och ork att blogga mera. Hoppas vi imorgon är kryare och piggare. Önskar er en fridfull jul!

På julaftons morgon blir det julgröt vid stallet. Min faster brukar duka långbord med levande ljus. Mitt bland hästboxarna, och hästarna frustar och tittar nyfiket på. Risgrynsgröten doftar enda ut på gården, då man kommer, och på bordet finns bröd, skinka och godsaker, så som maränger som faster gjort.
Väldigt stämningsfullt. Spännande vem som får mandeln!?

Då jag var liten så hade vi jultomten, med paket redan tidigt under mörk julaftonsmorgon. Och sedan bar det av till morföräldrarna i Larsmo. Mormor visste att jag inte tyckte om julmat, så hon stekte korv och gjorde potatismos åt mig. Till kvällen besökte vi farmor och farfar. Ibland blev det tre tomtar op en dag! Vilken glädje och rikedom. Att vara tillsammans, det värdefullaste julen ger.

malenami-oddmolly-2060

Sen jag blev mamma har julen fått en helt ny mening. Det är underbart att se glädjen och det förväntansfulla i ett barns ögon. För nog är det barnens högtid.
I år köper jag bara en lite större present, istället för många små. Tvååriga Leon skall få ett lekkök. Önskar att han skall få sagoböcker av släktingar, vi älskar att läsa sagor!

Klänningen är en Odd Molly, kanske åtta-tio år gammal? En klänning i bomull, broderingar, med generös kjolfåll. (jag har tyckt så mycket om denna modell, så jag har den i tre färger och de används flitigt!:) Min mamma har samma klänning och ibland står vi båda i köket, sida vid sida i våra röda klänningar och sjunger med Carolas eller Michael Bublés julsånger…

Min farmor brukar ha det röd-vita förklädet från Marimekko, då vi alla, nuförtiden, träffas på juldagen eller julannandag. Långbordet har blivit skarvad på båda ändorna, och ändå sitter vi trångt! Ljuvlig stämning!

Tycker klänningen är skön, samtidigt festlig och bekväm och det syns inte om man drillat risgrynsgröt på den och jag har den på tills sent på kvällen då vi kör småbilarna på el-bilbana. Den bästa julklappen är alltid yllesockor, de bär jag med klänningen.
Mysigt, jag älskar julen!

  malenami-oddmolly-2206

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *