Love this post:Love this 0

Fick tips om att läsa Suratantens spännande inlägg på Exklusiv vardags blogg. Suratanten skriver om ODD MOLLY – THE SUCCESS STORY, om varumärkesbloggar, Odd Molly som uniform och mammor som hämtar sina ungar från dagis i Odd Molly. Jag tyckte detta var ett mycket bra inlägg (med intressanta kommentarer till!). Känner dock inte alltid igen mig i inlägget, eftersom Odd Molly ännu inte är så vanligt i Finland, märket har strandat vid kusten, på några ställen. Har inte träffat på dessa småbarns mammor som alla är klädda i Odd Molly. Själv går jag inte i Odd Molly varje dag, tycker om att mixa och matcha. Hur tycker ni, är Odd Molly en uniform? Vad känner ni att ni representerar när ni är klädda från topp till tå i t.ex. Odd Molly, Zara eller H&M?

Kram på er så länge!

You may also like...

0 Comments

 1. Odd Molly har underbara plagg,men jag gillar också att mixa med olika märken.
  Det är kanske också som med humöret,som växlar – ibland vill man vara mer slätstruken,ibland ha en klassisk stil och ibland vara OddMolly tjej!

 2. Jag har alltid klätt mig i kläder som jag gillar och som passar min personlighet OCH min kroppsform. Kläder har alltid varit ett sätt att uttrycka min personliga stil inte trärtom (jag gick omkring i snygga kavajer redan i 9:an). Jag är precis som du vännen! Jag tycker det är absolut snyggast när man mixar mellan gammalt och nytt samt dyra märken med billiga märken. Jag började köpa Odd Molly våren 2006 när inte särskilt många använde deras kläder och jag har ALLTID gillat märken som lägger tid vid detaljer, därför blev Odd Molly en försälskelse.
  Jag kan tänka mig att i Stockholm där det finns en starkare “mainstream” våg (alla ska klä sig lika beroende på vart man socialt hör hemma) kan det bli precis som Suratanten beskriver det! Synd tycker jag men definitivt INTE något som är huvudregel för oss andra som älskar och samlar på Odd Molly plagg. Jag kan villigt erkänna att hade jag haft råd hade jag samlat på Chanel, Dior, YSL osv men som det är nu “nöjer” jag mig med OM, by Malene Birger, Hunky Dory, osv.
  STOR KRAM VÄNNEN!!

 3. Jag tycker att man även med Odd Molly kan klä sig på väldigt många olika sätt och på sätt inte rakt klär sig i en färdigtuggad personlighet, detta märker man starkt på t.ex. skillnaden hur de olika svenska OM-bloggarna klär sig. De bär och kombinerar kläderna på helt annorlunda sätt. Så även om OM har och ger redan mycket personlighet, är det personen som klär sig i den som ger det slutliga. Använder man sig av OM’s klara färger och kombinerar dem till ett gulligt glatt lapptäcke eller väljer man de kvinnliga spetsiga kläderna och knyter dem fast vid midjan och bygger vidd på höften. Som jag redan kommenterade på Suratantens inlägg så är det naturligt att den som köpt några Odd Mollyn blir lite hysterisk över märket och vill ha mera, det är så annorlunda än alla andra märken. Dessutom är det lättast att kombinera OM med OM, så det kan börja se ut om en uniform (på samma sätt som H&M och H&M lätt blir). Jag är mycket glad över denna utveckling och hoppas i fortsättningen se mera OM i Finlands gråa gatubild(fast helst nog kombinerad med även andra vackra kläder). Att flera använder likadana kläder är inget att bli sur eller oroad över, det betyder ju bara att flera har god smak och det gör världen lite vackrare. Folk bär på kläder som de tycker är vackra och vad man tycker är vackert påverkas starkt av vad andra bär och tycker, några andra värderingar tycker jag inte behöver läggas vid klädesmärken. OM-kläderna tål användning och tid så användningen av OM istället för H&M är också ekologiskt.

 4. Jag är ganska insnöad – och det beror på att jag stått vid sidan av några år och trånat utan att kunna ha kläderna. Att jag nu dagligen väljer en Molly kan verka skadat och jag erkänner: jag är total-skadad! (hostar förläget) Jag kan se här hemma på vår radhus-gård att det spridit sig men jag ler och njuter när jag får meddelanden via facebook att vi måste snacka Molly.

  Uniform är för mig något likformat.. och när vi tittar runt i alla bloggarna så är det sällan man springer på exakt samma kombination. Om man inte tänker på fräscha enkla kombinationer #327 eller #233 till ett par jeans tex.. det händer att man springer på en och annan sån outfit. Ofta är det detaljerna som gör det sista lilla, ett smycke eller faktiskt avsaknaden av ett smycke.

  Något som är skoj med OM är att det inte är helt säsongsbundet, okej bomullskofta på sommaren och ullkofta på vintern men de går ändå att använda över säsongsgränserna. Där är färger som man (nåja, de flesta) kan tänka sig att använda även nästa säsong. Det har jag närapå aldrig känt med mina plagg från kedjorna. Man ledsnar på dem medan Molly kan man hänga undan och klämma lite kärt på ibland men suga på karamellen att snart ta fram igen.

  Odd Molly – Uniform – Nej – Kärlek!

  KRAM Malena!

 5. Är det bara jag som tycker Odd Molly är svindyrt? Är en heltidarbetande mamma med två barn men det är nog nippa nappa att jag skulle unna mig så dyra plagg…de kan ju kosta flera hundra euro styck!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *