Love this post:Love this 19

soft-goat-3665

Sköna, sköna Soft Goats tröja och skarf! Jag har storlek M i denna Oversized tröja, tycker den är normal i storleken.

Mina läsare får 10% rabatt på hela sortimentet vid Soft Goat hela november ut! Rabattkod: Malenami

Sov över tolv timmar inatt! Det kändes skönt! Och sen att vakna upp till en dag som är fylld av solsken gör att det blir ännu bättre! Hos oss skymmar det redan efter kl.15 så att få lite sol gör mycket för kroppen och sinnet. Jag skall strax till min bokförare och så föra min Canada Goose till kemtvätten.

Ikväll skall jag på en kurs, om hur man som gravid kan och skall träna. Själv lämnade jag bort ridningen och har mer varit ut och joggat/gått, simmat lite. Och nu då jag får lön tänkte jag om jag skulle köpa gymkort så jag kunde gå på hotyoga och -pilates (edit: ringde actilife här i Coccola och de var så trevliga och hjälpsamma och talade om för mig att dessa hot-timmar inte passar sig då man är gravid, då de använder sig av infraröd strålning.). Känner att det skulle vara skönt och ryggen skulle tacka mig senare. Har ni några tips på träning?

soft-goat-3668

You may also like...

18 Comments

 1. Jag har älskat vattengymnstik som gravid. Säkert till stor del eftersom jag haft så ont i fogarna och inte klarat av så mycket annan träning på grund av det- det mesta har gjort ont. Men även om man inte har ont så brukar vatten kunna vara ett skönt element att träna i -speciellt mot slutet då man kanske inte känner sig så smidig längre.
  Det främsta tipset är att försöka hitta timmar som är ledda av kunniga instruktörer som vet vilka övningar som bör justeras eller skippas helt då man är gravid. Tex finns det en del yoga asanas man inte ska göra då gravid och en bra instruktör ska ha koll på detta och kunna ge dig alternativ!
  Helt basic styrketräning är ju också super för att bygga och upprätthålla styrkan i (främst) de stora muskelgrupperna.
  Träna sånt du njuter av och som känns bra just för dig!

  Härligt att läsa att allt var bra på ul! Kram!

  1. Måste ännu tillägga en sak, även om det kanske inte riktigt är sån tränign som du syftar på i texten: Kom ihåg att träna bäckenbottenmuskulaturen!! Kniiiiip, kniiip, kniiip varje dag! 😉 Nämen riktigt allvarligt så är det nåt som verkligen lönar sig att få som rutin i vardagen för bäckenbottenmuskulaturen går igenom en enorm påfrestning då gravid, för att inte tala om förlossningen. Studier har visat (kan försöka gräva fram exakta studier om intresse finns) att återhämtningen går så mycket fortare om man aktivt och systematiskt har tränat bäckenbotten under graviditeten. Dessutom har man ju nytta av det under förlossningen. Fråga hälsovårdaren om de kommer att ordnas nåt tillfälle där man går igenom träning av bäckenbottenmuskulaturen. I Helsingfors fick man nämligen då på en “kurs” med en fysioterapeut men här i Jakobstad finns det tydligen ingen sån möjlighet (enligt de blivande mammor jag talat med). Vet inte hur det är i Karleby.
   Ja, och så får man ju inte glömma att fortsätta efteråt också!- ja hela livet borde man ju göra det, men extra viktigt är det ju under och efter graviditet.

 2. Mitt bästa tips: lyssna på kroppen! Varteftersom graviditeten framskrider kommer du att märka att du, och din kropp, inte orkar eller kan gå an som tidigare. Då är det viktigt att inse att man inte heller behöver orka som förut. Tänk bara vad din kropp arbetar dag som natt för tillfället. Min fästman köpte en jättebra bok åt mig då jag var gravid; Stark, glad, gravid av Wigbrant och Lissjanis. Där står allt om träning, kost och välmående under och efter graviditeten och så finns där exempel på tre olika träningsprogram som man kan göra hemma under graviditetens olika skeden.

 3. Jag tränade fram till vecka 38 i båda mina graviditeter och det blev mest styrketräning och en del lättare kondition. Men det gäller att lyssna på kroppen vad som känns bra eller inte.

  kram

 4. Det finns på många orter yoga för gravida, finns kanske information om eventuell yoga på mödravårdscentralen… Yogan lär göra förlossningen mindre smärtsam och lär dig kontrollera smärtan bättre genom andningen. Detta berättade en vän till mig som ansåg yogan vara till stor hjälp för henne. Många kramar vännen! <3

 5. Hej!
  Alla “lugna” timmar som actilfe har ordnas inte i de infraröda salarna, exempelvis bodybalance och flera sköna timmar med aktiv töjning passar säkert även gravida.

 6. Så fina, och ett perfekt färg!

 7. Pilates körde jag då jag var gravid så den kan jag verkligen rekommendera 🙂

 8. Actilife on loistava! aivan mahtava ja ihana henkilökunta, suosittelen!!!

 9. Hej! Först av allt lyssna på kroppen, den är inte som tidigare. Att röra på sig är suveränt, men var försiktig. Jag är väldigt glad åt den yoga som jag tränat och tränade under grav. Yogaandnigen blev den bästa hjälpen under förlossningen. Men träna där du får bra instruktioner och hjälp så du gör rätt och anpassar efter din graviditet. Sedan var jag ute och joggade/gick ända till dagen då vår son föddes. Tycker det var toppen, frisk luft och ljus, mådde vi båda bra av. Sedan kan jag tipsa om Annas profylaxkurs. Var skeptisk innan men det faktiskt oss båda mer delaktiga i graviditeten & sedan förlossningen. Det rekommenderas varmt (även av min man som var mycket skeptisk innan).
  Lycka till och var rädd om dig

 10. Jag fick rådet: gör inget som gör ont eller känns obekvämt. Allt annat är ok. Det lyssnade jag på och det funkade för mig. Fick en massa kommentarer om att jag började jogga när babyn var 6 veckor, och samtidigt började med lite lätt styrketräning, men allt gick bra. Jag återhämtade mig fint från förlossningen så det fanns ingen idé med att ligga på soffan när kroppen inte krävde det. Vissa behöver lite mer tid efter förlossningen än andra, andra mår sämre under graviditeten (det gjorde jag) än andra, och då är det ju svårt att ge allmängiltiga råd. Därför rekommenderar jag samma som läkaren på Kvinnis: If it hurts, don’t do it 🙂

 11. Som så många sagt redan, lyssna på kroppen. Själv tränade jag styrketräning under båda mina graviditeter och promenerade varje dag! Det är jag så glad för, speciellt ryggmusklerna lönar det sig att ha i skick dom tar mycket sryk. Jag tränade på gym fram till vecka 36 och sen lugna promenader varje dag. Nu senast så cyklade jag varje dag tom samma dag som lilltjejen är född fastän folk säger att man ska akta att cykla men på motionscykel är det okej. Det man ska akta utomhus är ju att krocka eller cykla omkull! Så nu vintertid rekommenderar jag inte att cykla utomhus. Lycka till och njuuut av Ert mirakel <3

 12. Kolla Olga Ronnbergs blogg på Mama. Eller köp hennes bok. Vettigt smart träning, med hemmaträning också och ganska korta pass men bra resultat (speciellt efter förlossning). Tror att de åtminstone i Jeppis har nån som drar Olgas mamma boot camp ute sommartid.

 13. Hej!

  Jag ser att du fått rätt många tips redan, mmen jag vill komplettera med att magmuselövningar kanske inte känns så skönt och det kan vara brs att pausa med dem från andra trimestern, eftersom magmusklerna separerar från varandra när magen växer (du har säkert lagt märke till “åsen” som stiger upp mitt på magen när du t.ex. sätter dig upp).
  Tyckte själv attt yogan var svindyr å tränade istället på gym ett par ggr/vecka ända till slutet, men gjorde träningen gradvis lättare å stretchade mest de sista gångerna.
  Lycka till!

  1. …många fina tips menade jag 🙂

 14. Stort grattis till graviditeten. Själv gick jag på vattengympa anpassat för gravida när jag väntade första barnet. Med andra så gick jag mest på promenader 🙂

 15. Hej! Rabattkoden fungerar inte. 🙁 Skulle gärna shoppa en tröja eller två…

  1. Hej Pamela! Jo, rabattkoden fungerar inte idag, fredag, eftersom Soft Goat bjuder på en ännu bättre rabatt bara idag – 15%! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *