Love this post:Love this 0

Sten, papper, sax har vi bland annat spelat i bilen på väg till Helsingfors. Det blev lite sent med inläggen på grund av att vi hälsade på M & J vid Skatudden och J underhöll oss med bilder och berättelser från deras resa till New York och Karibien. Han gav oss också en PDF fil på 9 mb (!) med bra tips om vad vi skall besöka när vi åker till The Big Apple – vi är mycket tacksamma:) Vi håller alltså på att planer en resa dit nu i vinter, så alla tips om bra och förmånliga hotell tas emot! Men nu skall jag lägga mig, imorgon blir det mycket program och U2! Vi ses! God natt, rara söta läsare!

Klänning Hunkydory, jacka Lindex, skor Asos, skarf Bellarina.

You may also like...

3 Comments

 1. Hej Malena!
  Har beökt NY ganska många gånger (älskar staden!), senast nu i juli. Har på i min blogg gjort en sida med NY-tips: http://patriciaspassion.blogspot.com/p/new-york-tips.html, så ta o kolla in den! Har oxå bloggat om mina dagar i NY skilt, de inläggen hittar du genom att skriva New York i searchen eller kolla under etiketten USA. Du kommer att älska stan! Kram:)

 2. Hej!!

  Fin blogg du har!! Har precis hittat dig, kommer definitivt att fortsätta titta in å bli inspireread!!

  Läste att ni planerar en resa till NYC. Härligt!! Var där några dagar nu i sommar! Fantastiskt stad. Vi var först 3 veckor på västkusten å reste runt å sen blev det några intensiva dagar i det stora äpplet! Vi bokade nästan alla hotellnätter via en sida som heter priceline.com. Där väljer man vilken stad, vilken stadsdel och standard på hotellet och sen lägger man bud. Blir budet accepterat betalar man och sen får man se vad man har fått för hotell…mycket spännande! Och vi bodde på detta fina hotell: hudsonhotel.com för ungefär 130 dollar/natt! Lycka till med planeringen och hoppas att ni får en toppenresa!!

  Soliga hälsningar, Sophia

 3. Åh, absoluta favoritstaden! Som ett tips: Brooklyn, Brooklyn, Brooklyn. Manhattan är i all sin ståtlighet en aning förlegat, det är i Brooklyn som tha shit händer nuförtiden, :). Hipt o grejt, verkligen.
  Hotell… tja, har inga större tips, skulle själv helst välja något så långt bort från Times Square/the Theatre District som möjligt. Upper West Side är lugnt o skönt, med bra transport. På Lower Manhattan finns flera trevliga boutique-hotels. Själv brukar jag enda up i olika b-hotell pga mycket dämpad ekonomi, :). Januari-mars är lågsäsong i stan (förutom Fashion Week-veckan), så man kan få ganska fina deals på flera bättre hotell. http://www.travelzoo.com/hotels/new-york/ är en bra sida för just olika rabatter, man kan få riktiga kap ifall man håller ögonen öppna.

  Några allmänna tips, if I may (jag blir så till mig då det talas om New York, det bara börjar spruta ut saker. Du kanske är medveten etc. om flera av dessa, men tar dem ändå):

  * Favortiställen för utsikt över the Manhattan skyline:
  * Empire-Fulton Ferry State Park på Brooklyn sidan, med the Brooklyn Bridge på ena sidan o the Financial District tvärs över.
  * the Promenade i Brooklyn Heights, mångmiljon brownstones bakom dig med sköna Lower Manhattan mittemot o Frihetsgudinnan skymtade ute i viken.
  * Gantry State Park i Long Island City. På ena sidan har man Queensboro Bridge o mittemot FN med Empire State Building lysande bakom. Long wooden piers. När jag var där var där typ 3 andra människor, man kunde lägga sig ner på träet o bara njuta av allt man såg framför sig.

  * Använd the subway. Så värt det. Inte bara är det snabbt och säkert och rent, men det är så intressant också, alla dessa människor som inhabiterar New York. Ett 7-dygns-kort kostar ca 27$ och subwayn är i gång 24/7. Visst ska man ta en gul taxi då man är i New York, men beware, det kan ofta vara den långsammaste trafikformen. http://www.hopstop.com/?city=newyork >>>> varifrån vart, hur, hur länge etc. Perfekt för riktningar o sådant.

  * Kom ihåg att alltid memorisera adressernas cross street. Bara ett vägnamn med nummer säger knappt något alls åt nån i New York, man måste alltid säga typ East 3rd Street at 2nd Avenue. Speciellt taxin har ingen aning om vart man ska ifall man inte berättar åt dem den närmaste korsningen. Eller så säger man så här, t.ex. på min föregående resa, berättade för taxichaffisen på flygfältet: to the Pod Hotel, East 51st St, between 2nd and 3rd Aves. Och egentligen var hotellnamnet helt onödigt att ens nämna.

  * Gå, gå, gå! I flera olika neighbourhoods. Det finns så många, o alla har en olika vibe. Det är det som är så fantastiskt med New York, mångsidigheten, alla kan hitta ett ställe de känner sig hemma på. Själv gillar jag som sagt vissa delar av Brooklyn bäst (Park Slope (det nuförtiden nästan dyraste bostadsområdet i NYC, Paul Auster bor här, så fina brownstones o lite mer småstadsvibe), Red Hook (lite vid sidan om, knappt några turister, varuhus, slitet, gammalt hamnområde etc, väldigt intressant ställe att fota på (i nyaste W finns en Mert&Marcus editorial som är fotat just i Red Hook, som modell bl.a. Kirsi Pyrhönen), Williamsburg (the hipster place nr 1, det är här New Yorks uteliv finns, barer etc, vintage butiker, ungt folk), BoCoCa (lugnt bostadsområde med lummiga gator o mycket barn), Dumbo (gamla trafikslokaler omgjorda till chica gallerier o caféer, kullerstensgator, t.o.m. spår av gammal järnväg, väldigt dyra lofthouses)…), men också Lower Manhattan har sina juveler (Lower East Side (smala gator, indie, små caféer o butiker), East Village (indie, mera personlig vibe än West Village som är lite mer posh o sterilt), Chelsea, the Meatpacking District (kullerstensgator med varuhus omlagda till boutiqer med bl.a. Stella McCartney, Alexander McQueen etc omvarvat med slakthus, en salig, så intressant blandning av textures så att säga.)..Soho (bryr jag mig själv inte längre så mycket om, men faktum är att det är den tyngsta shoppingdelen i stan med alla och envar närvarande).

  * Midtown med bl.a. Times Square är ganska så “meeh”. Trist och affärsaktigt, men nog ett måste för en förstagångsbesökare. Kom bara ihåg att det bästa finns utanför den delen av stan, :).

  * En väldigt bra guidebok är NFT-serien, Not For Tourists New York-version. Liten och med mycket användbar info om olika neighbourhoods, allt från var posten o kemtvätten finns till transportmöjligheterna. Det är den som jag bär med mig på gatorna i New York.

  * Kom ihåg att hämta rabattkupong vid Macy*s och Bloomingdale’s. Från infon, med uppvisat pass. Ger -10% på nästan alla dina inköp.

  * The Brooklyn Flea. Ordnas på veckoslut, på vintern inomhus. Ingen kirpputori i finsk bemärkelse, mer som ett ställe för olika konstnärer, designare etc. från Brooklyn där de kan sälja sina saker, få publicitet o utrymme. Hemmagjord choklad, organiska hudkrämer och tvålar, kläder, tavlor, skor, SMYCKEN. Ja alltmöjligt. Ifall man har tid så lönar det sig att ta en titt, man kan kolla vilka som har stånd framme före ett visst veckoslut. http://www.brooklynflea.com/about/

  * Vintertid så är det såklart inte så gemytligt att sitta ute i parker, men stan är full av hurja fina muséer. http://www.ny.com/museums/all.museums.html >>> de flesta uppradade. Lönar sig ändå att kolla öppetider o priser från muséernas egna hemsidor. MoMa och the Met är ju klassikerna med stort K. Sen finns det t.ex. the Frick Collection, som är inhyst i en fantastiskt 5th Ave mansion. Ja, det finns nåt för alla indeed.

  * The Public Library måste man nog se, den är fantastisk. Intill ligger Bryant Park som är en frisk fläkt bland alla skyscrapers. Ett annat ikoniskt ställe att besöka är Grand Central Terminal med sina fina och höga valv.

  * Top of the Rock istället för Empire State Building, absolut. TOTR är nytt, du har en 360 graders vy av stan, OCH du ser Central Park o Empire State Building. Dessutom, knappt några köer (vid ESB kan man ibland få köa länge, länge).

  * Century 21. En jättestor outlet precis bredvid WTC. Kan bli galet, lönar sig att gå tidigt. Man kan fynda alltmöjligt, speciellt männens avdelning lär vara bra (den har jag aldrig provat). Själv har jag bl.a. shoppat Calvin Klein klänningar för 80$/styck.

  Så vill jag tipsa om en bra New York-blogg. Ett par som gillar att fota, äta o gå på konstutställningar, de provar alla nya matställen, går på så många utställningar/installationer etc de hinner o fotar det de ser.
  http://whrtny.blogspot.com/

  Och tja, här är två av mina senaste trip reports till the Big Apple, ifall de kan ge några tips. Den första är inte klar, borde ta itu med saken å det snaraste…. Annars så är tripadvisor en jättebra sida att börja läsa då ni planerar, man får så bra tips o lär sig saker man aldrig ens skulle ha fattat att fråga. Det går livligt till på den spalten.

  http://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g60763-i5-k3608532-Trip_report_Through_tears_and_ash_I_came_NYC_April_19_29-New_York_City_New_York.html

  http://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g60763-i5-k2349226-TR_Walking_the_streets_of_NYC_25_10_2_11-New_York_City_New_York.html

  Vadå New York-galen….. :). Jag blir alldeles till mig när jag hör att nån ska över Atlanten, vill själv tillbaka bums omedelbart! Kanske ni kan packa ner mig i kappsäcken, :).
  Ni ska ha så härliga planeringsstunder inför er resa, jag är officellt avundsjuk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *