Love this post:Love this 0

I över ett halvt år har vi planerat vår bröllopsfest. De sista veckorna före bröllopet har varit hektiska och vi har haft svårt att föra en normal diskussion eftersom tankarna snurrar i huvudet. Är så överlycklig av den fantastiska feedbacken vi fått. Man är inte van att planera storfest. Men vi gjorde bra ifrån oss – mycket bra. Alla njöt av sällskapet, programmet, den underbart goda maten och de tvåhundra rosorna. Saustila herrgård var perfekt. Jag och Kärleken njöt och var lugna, vi såg att allting fungerade och vi hade roligt. Jätte roligt!

Vi hade en korg med brännbara cd:n som gästerna skulle ta för att bränna sina foton åt oss. Vi hann ju inte ta så mycket bilder med vår kamera. När jag får bilderna skall jag lägga in dem här, från början till slut. Trevligt att ni följt med mig på denna resa. Kram på er kära läsare!

Vett och etikett?!

Den enda som inte kunde bete sig var den ingifte släktingen. Men som vid alla kungliga hov finns det en narr, samma var det nu vid vår fina fest. Narren skränade högt framför våra gäster om hur besviken han var över sin sittplats och tog mat före mig – bruden, Kärleken – brudgummen, mina föräldrar, Kärlekens föräldrar, mina farföräldrar och resten av våra familjer. Jag som trodde att vett och etikett hörde till allmänbildningen. Såg hur människor skämdes över narren, men jag skrattade bara och förklarade för Kärleken att man inte kan vänta sig annat av en narr. Min vackra mamma sade i slutet av sitt tal: “Ge brudparet allt de förtjänar av skoj, sång och tal – Detta är deras dag!” Så nu undrar jag – som så många, många andra, vad denna, snart 60-åriga man, ville sprida på vår dag… Glädje?!

Ibland är det svårt att vända andra kinden till, men vi tillät honom inte förstöra festligheten. Var tvungen att tillrättavisa honom utan att darra på manschetten. Men desto tydligare och än mera kärleksfullt kom alla de andra bröllopsgästernas glädje och tacksamhet fram.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *