Love this post:Love this 0

“Tror du på evolutionsteorin?” frågade Kärleken mig när vi låg på bryggan idag och njöt av det underbara vädret. Diskussionen gick till stora saker så som universum och vad som befinner sig bakom det och vad som befinner sig bakom det. Det blev nästan lite svindlande. Vad skulle hända om en stor meteorit skulle krocka med Jupiter? Skulle vi känna av det? Säkert. Tänk hur skört livet är. Vi funderade på begreppet döden och att det kanske inte finns någon död, det är bara ett ord någon har kommit på. Kanske vi nångång i tiden hade kontakt med våra sinnen till allting (här menar jag t.ex. döden) men evolutionen har lett till att det inte var nödvänligt? Hur har fåglar blivit till? Hur lärde de sig flyga? Vi funderade om barn. Vad skall vi lära dem? Hur ge det bästa vi kan ge dem? Vi ägnade vår lördags eftermiddag med en trevlig diskussion på bryggan.

You may also like...

0 Comments

  1. Jag och min sambo har ofta djuplodande diskussioner om existens och ‘varat’ – vi är inte intresserade av teologi, men frågor om jaget och livet är ju något som sträcker sej över all sorts tro, religion och filosofi.
    Något sambon är väldigt inne på är icke-dualism. Det är ganska komplicerat men väldigt intressant – här är lite från hans blogg, en fiktiv konversation (nog lite baserat på hans och mina diskussioner) m det hela! http://rokridaer.blogspot.com/2009/07/ickedualism-en-kort-dialog.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *