Showing my Wigwam a good time in Coccola

Love this post:Love this 0

I och med att Karleby, mitt Coccola, har fyllt 390 år vill jag visa er och min nya vackra klänning Wigwam från TinTin Style runt i vår vackra stad.

Nämen titta! Där uppe på stenen sitter ju J.V. Snellman och läser! Stenen, jättekastet, har bevarats mitt på Karlebygatan. Därför att en sten med ett namn inte kan röjas undan och malas sönder till grus. Kokkostenen. Namnet kommer från den tiden då Karleby ännu låg under vattnet .Då brukade örnarna sitta på detta stora flyttblock som isen fört hit under istiden. Örn är kotka på finska. Nu sitter inte örnarna här längre. Men Snellman sitter där under sitt äppelträd och läser dag och natt

De tre sälarna badar lekfullt framför teatern. En av skulptören Nylunds många verk.

Alla känner igen katten Figarol. Den stora väggreklamen på Fabriksgatan. Det funderades länge på att man skulle måla över den förfallna katten – men som tur restaurerades målningen! År 2003 medverkade jag i musikalen Figarol, en skildring av Karlebys historia berättad av katterna. Jag hette Hjördis.

I Neristan finns det ett gammalt hus, det är så gammalt att man kallar det för det äldsta huset. Ramska gården.

Det gamla vattentornet blev färdigt 1921. Nu är det inte i bruk mera och om du känner för att köpa dig ett helt eget vattentorn säljs denna för den ynka summan på en euro.. eller var det en mark? En starkt lysande julstjärna på toppen av vattentornet kan alla stadsbor se under julen. Fem år efter att vattentornet blev färdigt fick vi skyddskårhuset Vartiolinna som nu fungerar som stadsteater.

Den vackra klänningen jag bär på alla bilderna är Odd Mollys Wigwam dress. Tusen tack TinTin Style för den absolut sötaste höst klänningen! Jag är sååå lycklig över den!

Färgen är vintage chalk och storlek 2. Detaljerna är bedårande och klänningen kan man ha till så mycket. Nu mixar jag med olika sjalar i beige färger, knästrumpor, varma koftor eller korta jackor. Love!

15 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *