Möhippan i lördags

Love this post:Love this 0

Jag var inte till Vasa förra veckoslutet, jag bara lurades. Istället överraskade vi Tanja med möhippsfest och det visade sig bli en av de bästa dagarna denna sommar.

Jag och Sanna, kosmetologen, kom till Brudskär på morgonen. Tanja skulle få sin bröllopssmink testad och fotvård. Baloo hjälpte till med fotvården. Mitt i sminkandet reser jag mig upp och säger att jag far nu till Vasa – Goodbye! Tanja blir färdigt sminkad och lämnad helt ensam, hon hade fått veta att Lillebrors svensexa hade redan börjat och visste inte om hon hade möhippa eller inte… Men dåligt såg det ut. Under tiden hämtade jag Henkka från Fasters. Världens sötaste och trevligaste hästtjej hjälpte mig hela dagen med hästen. Som jag skrev tidigare har Henkka och jag inte alltid sett eye to eye… Före han hade sina grejer borttagna naffsade han till mig allt som oftast – jag naffsade tillbaka.

Baloo hjälper till med fotvården…

Så kom vi, ett gäng med tjejer, in på gården för att överraska Tanja – och nog blev hon lite överraskad:) Alla tjejer hade hjälp till med planeringen, den underbara “Helga dräkten” var hämtad från Helsingfors. Så fick Tanja också en blomkrans, slöja, påse med godis att dela ut och ett glas att dricka röd saft ur. Tanjas första uppgift var att dekorera hästen, hon tyckte det var så roligt att hon dekorerade Baloo lite också. Hovarna penslades med Eskradons hovbalsam så glittret skulle hållas på plats. Av samma märke hade vi ett spray som fick hästen att dofta jordgubbar (fast jag tycker att en häst doftar bäst om den doftar häst). Sedan var det bara att spänna fast kärran och åka. Tanja, som är van med travhästar hade inga problem att att spänna fast kärran – då vi andra stod och skrapade oss i huvudet och Henkka blev otålig (vem skulle inte bli det?).

Vi åkte till Mustakari för mera saft, den blivande bruden delade ut (kastade) godis på folk.

Produkterna vi fick låna av Faster för att pryda hästarna.

Väl tillbaka vid Brudskär var vi vrålhungriga. Det blev lax (såå good!!), broiler, sallad, grillade champinjoner med brie ost, nybakat bröd mm. mm. Efterrätten fick Tanja fixa själv, en bröllopstårta. Vi åskådare följde förundrat med och tjöt av skratt när vi märkte att tårtans dekoration blev en aning oanständig. Brudlekarna fortsatte med porträtt målning. Vi började nog värma bastun, men dit hann vi aldrig. En snabb taxiskjuts till stan, några snabba danssteg och så tillbaka till ön. Min överraskning väntade där – Yeos nudlar. Tanja har lärt mig äta dessa nudlar, all time favoriter. Dessa satte vi i oss kl.05 på morgonen. Sedan var det nattinatten! Vilken rolig dag vi hade det!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *