Love this post:Love this 0

Ni ser utsikten? Det är utsikten jag fått njuta av så många gånger och sällskapet, det var tusen gånger bättre än den underbara utsikten, kan jag tala om. Det är så att den bästaste av vänner fyller år idag. Men det känns inte rätt. En dag som denna saknar jag verkligen studietiden och Åbo – de bästa av tider i ens liv. Om någon säger annorlunda skojar de. Det är då man lär känna de finaste av vänner, som är där för en i vått och torrt. På tal om vått och torrt var detta födelsedagsfirande alltid ett huvudbry för klädsel och inte minst skor. Ni som bott i Åbo vet vad jag talar om. Kommer ihåg alla dessa födelsedagar med knarr-knarr snö under höga klackar, snöblandat regn man bannades över eller asfalt då man anfådd sprang till busshållplatsen. Och så visste man aldrig var festen skulle sluta. Eller hur. Men alltid var det lika fantastiskt roligt. Tre-rätters middag på 16 eller var det 18 kvadrat? Veckan före hade man fått njuta av advents-konserten i Åbo Domkyrka och glöggrundan (som vi så sällan hann till:). Fast man är nöjd med det ställe dit livets vindar fört en (jo, tillbaka till hemstaden jag aaaaaldrig skulle flytta till!) får man sakna ändå. Och det är viktigt att inte glömma. Tänker inte ens tänka på hur många år min kära vän fyller idag, hon är yngst av vår väninne-skara, det gör mig så mycket äldre. Men ändå. Jag glömmer aldrig utsikten från balkongen vid Vårdbergsparken. Det var då någon kände mig som bäst. Det var då vi var som bäst. Vem vore jag utan er? Saknar er, Åbo-flickorna!

You may also like...

6 Comments

  1. Åh så fint du skriver om Åbo och studietiden! Det får mig att längta tillbaka. Fast tillbaka vill jag inte egentligen. Det var en underbart rolig och fri tid, men den bör vara där den är, upplevas i den ålder jag var då och med det bagage jag hade då. Det var den bästa tiden av min ungdom tror jag minsann.

  2. Tack för dina fina ord (och den nostalgiska bilden)!! 🙂 saknar er alla också!!

  3. Så sant så sant! Oj vad många fina minnen vi skapat i den staden och just vid den där balkongen! Miss U all! Kram.

  4. Oj girls, fast ja int mera hängde med på slutet saknar jag nog Åbo och er alla såå mycket! Men hoppas vi hinner ses i vinter, o vi skall nog dyka opp i ert hus oxå!:)

  5. ..men men men…. *nostalgitårar*… Saknar er så mycket också! men är tacksam över att även om vi ses sällan finns Vi ändå där för varandra <3 hoppas J din dag var bra igår! puss till er alla, finaste av fina flickor.

  6. Oj nu lät det ju på min kommentar som om jag skulle vara en av dina Åbo-flickorna, vilket jag inte är! Ursäkta röran. Jag bara reflekterade över min egen studietid i Åbo och mina liknande upplevelser. Jag har mina egna Åbo-flickor 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *