Make a difference!

Love this post:Love this 26

rosa-bandet

Lär känna era bröst, flickor!

Får ofta frågan om jag har något blogginlägg jag skrivit och publicerat och sedan ångrat. Nej, det har jag inte. Men jag har ett inlägg jag skrev och aldrig ens läste igenom eller tänkte efter, utan bara publicerade det eftersom jag var så fruktansvärt ledsen och arg. På bilden ovan ser ni mitt vänstra bröst med tumören som fick namnet Fibroadenoma och var helt ofarlig. Dock gick jag flera månader och visste att jag hade en knöl i bröstet men vågade inte ringa för att boka tid till läkare. Vågade och orkade inte. Ville inte att det skulle bli en verklighet. Har den lilla knölen kvar, den blev lite mindre efter att de tagit tre provbitar. Och med jämna mellanrum (inte för ofta) känner jag efter och analyserar.

För nu har jag lärt mig. Att aldrig, aldrig skjuta upp något sådant. Mitt liv är för viktigt för att gå och bära på sådan oro. Checka era bröst regelbundet, flickor.

Jag har startat en insamling på Rosa Bandets hemsidor i Finland och Sverige. Cancerfonden i Sverige mailade mig för ett par veckor sedan och tackade för tidigare insamligar och bjöd mig till deras tv-gala ”Tillsammans mot cancer”, det tyckte jag bar himla fint. Rosa Bandet behöver DITT stöd för att finansiera forskningen men också för att öka kunskapen om bröstcancer.

Här kan ni också läsa en intervju med min klasskamrat Lina, som jag tidigare skrivit om. Och här hittar ni Linas insamling.

Make a difference!

roosa nauha

För er i Finland klicka er vidare för att hjälpa mig samla in pengar till Syöpäsäätiö Roosa Nauha!

Ni i Sverige kan klicka er vidare för att hjälpa till att samla in pengar till Cancerfonden Rosa Bandet

Kom ihåg att informera era vänner om insamlingen, tack!

12 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *