Love this post:Love this 0

Söta Jonna skrev i sin blogg Liv.nu om lite tankar kring bloggvärlden här i svenskfinland. Hon tycker inte att det finns en sådan. Vi finlandsvenska bloggare länkar mer till svenska bloggar och Jonna tror att de möjliga orsakerna kan vara att: “antingen läser vi inte varandras bloggar, utan förlitar oss på den svenska bloggmarknaden, eller så vill vi ge sken av att inte läsa varandras bloggar. Jag tror på den senare. Kanske är den jantelagen som präglar detta själviska beteénde?Hon tycker att det alltid är roligt när man kommer in på en ny, spännande finlandssvensk blogg och tycker vi borde länka till varandra mer. Jag håller med Jonna till tusen! Här skall länkas! Och jag uppmanar er alla finlandssvenskar med bloggar att länka till alla bloggar ni gillar detta veckoslut (och i framtiden också:))! Nu skall här skapas ett nätverk utan dess like.

Tomtarna på Brudskär. Min svägerska (och Lillebror) har den bästa bloggen i världen. Vackra bilder, välskriven och humor. Och så äntligen skrev hon om Apples fotoalbum. Och så tog hon dessa fina bilder på min vän Sanna+familj. Karolina den fina är min barndomsvän och hon skriver fint, humoristiskt och det är roligt att följa med.

Fager Dam. Hon har humor och hon har stil. Hon har samma brillor som Mikko Alatalo och en Saddam-Husseins-älskarinna-kavaj och hon tycker om Sinatra och så är hon min tvillingssyster. Need to say moore?

Linn – Mama´s got magic och Medelmåtta Malin. Det känns som om dessa två härliga pinglor är mina kaverin (så säger vi hurrin) fast vi aldrig träffats. Så har vi också Hannah och Janne. De har varit inne på min blogg. Jag är starstrukt.

You may also like...

16 Comments

 1. Håller med om att det inte direkt finns nån finlandsvensk bloggvärld, har ibland undrat var alla finlandsvenska bloggare håller hus. Sannolikheten är större att man stöter på en intressant svensk blogg, och då är det ju naturligt att man länkar till dem. Kanske en länk kampanj kan hjälpa till att skapa ett finlandsvenskt bloggnätverk!

 2. Oj tack! Nu får jag ju lite prestationsångest när DU länkade med alla dina tusentals läsare. Kram och ses nästa lördag 😉

 3. Jag då 😉 ? Nå, faktitskt, min ursäkt är att jag bara läser ett par inhemska bloggar, resten är rikssvenska…

  1. Ja Anna! Ögonen vilar på dina vackra bilder! Och alla skall med och tävla i din lyxiga Aga-tävling!! (jag har en kolsyremaskin redan så jag är inte med och tävlar:)). Det finns så många fina bloggar – nu skall alla länka! KramKram!
   Karolina: Ses nästa lördag och kom ihåg mummontohvelit:)

 4. Tack för länkningen! Kiva att höra att jag ska ha humor, själv vet jag aldrig om jag är rolig eller inte!

 5. Oj, vad förvånad jag blir – jag läser nämligen enbart finlandssvenska bloggar, inte en enda från Sverige! Och nu tänker jag vara så fräck att jag länkar till min egen blogg här, hehe. 🙂 Välkomna till mig! http://snigelnharald.blogspot.com/

 6. Ja tack du för länkningen, <3 det värmer mig lika mycket som Gramma´s slippers! 😀 Syns vännen!

 7. Jag då…..jag är inte Finlands svensk utan Sverige finsk…. 🙂 Jag vill ju också vara med…läser massor av finlands sveksa bloggar för att de påminner mig om Finland fast på Svenska.

 8. Vi borde verkligen träffas! Jag har förresten nominerat dig 🙂 Och du finns givetvis på min länklista. Som för övrigt omfattar enbart finlandssvenska bloggar. Eller, alla utom en.

 9. My favourite sites… ja, bara reklamlänkar. Tråkigt. Inga länkar till bloggar där, inte.

 10. Heej alla finlandsvenska modediggare…Det känns, att finlandsvenska bloggare sticker ut näsan nu när det nalkas bloggawards, och det är kul så in i norden. Vi borde sluta ta mall av vår granne i väster, och köra vårt eget, eller hur. Ok, så alla som vill kika på en trädgårdsblogg mellan modebloggarna kan kika in hos miiig 😉

 11. Vet du, det är likadant här i Norge :/ Här länkar alla till Svenska bloggar, men aldrig mellan Norska (bortsett från interiör bloggarna da…)

  Tycker ni dragit igång något riktigt bra här ;D Länka iväg & bjud på er själva! Det ser läsaran & gillar.

  Just detta inlägg gör just din blogg ÄNNU BÄTTRE <3

  Kram från Sessan

 12. Härligt upplyftade Malenami! Härligt att också kikat in på dessa härliga damers bloggar, som kommenterat här! Tycker att det är synd med kommentaren om att du inte har bloggar på dina “favoritsidor”, skärpning där! Vet att sådana kommentarer kan ta sjukt när man försöker göra något bra. Som du gör. “bara reklam”. Våj, huhhu! Säger jag! Ta din negativitet och stick. Om man inte gillar behöver man ej skåda. Såååå mycket tid som Malenami lägger ner på denna blogg, för oss. Jo, för oss. Vår bloggerska är så god rakt igenom. Och jag tycker att hon har förtjänt en liten slant för jobbet hon gör. Jag är så glad över varenda eviga inlägg! Tack för att du finns, Malenami, och snälla, fortsätt att glädja våra dagar. Gör dem lite mer glamourösa:) kramisar!

 13. […] Malenami utmanar sina bloggvänner att länka till alla finlandssvenska bloggar de läser, vilket ju är en bra idé. Det pinsamma är bara att för min egen del är dom väldigt få. Jag läser mest rikssvenska bloggar, men det beror främst på att det är i Sverige man hittar inredningsbloggar på svenska. Här är de väldigt sällsynta, och om jag läser en blogg så ska den antingen handla om inredning, vara skriven av någon jag känner eller, som i Malenami´s fall, bjuda på många, vältagna och fina bilder. För mig är bra bilder jätteviktigt för att en blogg ska vara intressant. Så här skriver Malenami: ”… antingen läser vi inte varandras bloggar, utan förlitar oss på den svenska bloggmarknaden, eller så vill vi ge sken av att inte läsa varandras bloggar. Jag tror på den senare. Kanske är den jantelagen som präglar detta själviska beteénde?” Exakt. Om det är någonstans jantelagen regerar så är det i den här byn. Man ska minsann inte tro att man är något – men det tycks en del tro att man tror, bara för att man har en blogg… Voi, voi, säger jag bara… Förutom Malenami läser jag också Hannahs blogg (vi är hemma från samma by), Jessica´s blogg (Jessica är sambo med min lillebror och de bygger hus tillsammans) samt då och då också denna blogg. Och så självklart min kompis Lindas blogg, som är en stor källa till kunskap för den som är intresserad av hälsa.  Har ni tips på några bra, finlandssvenska livsstils-eller inredningsbloggar så hojta till i kommentarsfältet – jag hittar dem nämligen inte! […]

 14. Jag tycker det visst finns ett finlandssvenskt bloggnätverk redan. Det är absolut inte lika stor som det som finns i Sverige, men kanske lite mera äkta. Jag menar, eftersom alla här inte bloggar så finns det ju en realistisk chans att t.o.m lära känna bloggaren påriktigt 🙂

  Du har en jätte vacker blogg förresten!

 15. Jag läser nästan bara finlandssvenska bloggar, tycker det finns en massa bra 🙂 Via Peppar.fi och Ratata.fi hittar man guldkorn 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *