Love this post:Love this 17

elodie-details-6448

Yey, ett stort paket från Elodie Details! Alltså. Jag hade ingen aning om hur roligt det skulle vara att shoppa grejer till babyn. Till först känner man sig så vilsen, och vet inte var man skall börja. Men efter att jag läst mig på lite och frågat vänner och mailat webshoppar så kom jag upp med en lista på grejer. Man behöver ju inte så mycket. Men så är det ju vårt första barn och vi har inga bodyn, nappar, bröstpumpar och liknande som skräpar i hörnen hos oss. Mycket får jag självklart låna av min brorson Mio och fadderbarn Waltteri. Och så fanns det många fina saker i moderskapslådan.

Men så vill man ju lite klicka hem saker också. Som söta åkpåsen! Och mjuka filten! För att inte tala om lite annat smått och gott jag nu klickat hem. Skall självklart visa er,  men undrar om ni analyserar färgval då? Och jag har ju tänkt hålla det hemligt om det är en hon eller han storken kommer med. Även om jag inte har någon skillnad på om pojkar använder rosa och klänning och flickor har blått och leker med racerbåt. Tycker dessa frågor är så knasiga. Jag själv körde motocross i en rosa Laura Ashley klänning under skolåldern, så den blev helt svart av olja i fållen. Och Lillebror var alltid klädd i klänning då vi sköt pil och båge på gården, tycker inte de är skillnad på flick- och pojkleksaker/färger – allt är en ända lek. Och en rolig sådan.

elodie-2

elodie-1

You may also like...

9 Comments

 1. Det är alldeles underbart att få handla till sitt ofödda barn! Jag har inte läst kommentarerna här inne så mycket, men jag har hoppats på att du inte har fått en massa synpunkter på allt vad man behöver och sedan mothugg från andra som säger nej, en sån ska ni inte ha, utan en såndär i stället och blablabla. Nu dristar jag mig i alla fall till att säga något för att så ett frö om ni inte redan har tänkt det: Bärsjal och/eller ergonomisk bärsele (dvs. en bärsele där babyn sitter i grodposition). De är sååå behändiga! En trikåsjal är lättast i början då man är ovan och babyn är liten. Då babyn kan sätta sig upp och sitta själv kan man börja bära på ryggen. Då funkade ergonomisk bärsele bäst för oss. (Obs att jag nu anstränger mig så jag svettas för att inte skriva en lång utläggning om hur bra alla _måste_ tycka att bärsjal och bärsele är och vad allt som gör bärredskapen så fantastiska.) 🙂

  1. Haha, underbart! 🙂 Ja, en bärsjal har vi redan, fått låna av vännerna och så blir det nog en Manduca, skulle jag tro (just för den där grodpositionen:). Man vet ju inte OM man kommer att gilla dem och använda dem, men tror nog de kommer i användning hos oss, då vi ändå har ett hus i två våningar. Och sen om man skall ut på något ärende och inte vill ta vagnen.

   Kramar!

 2. OO, ihania! Koska olen itsekin raskaana, niin nämä jutut kiinnostaa! Saako kysyä millaiset vaunut/pinnasänky ym. muu varustelu teillä on?

  1. Voi onneksi olkoon! <3 No eikö vain haluisi että joku vaan antaa listan ja sanoo ett "hei, nää on hyviä!" 🙂 Laitan isomman blogipostin meidän hankkeista, mutta tässä vähä esimakua:

   Stokken aivan ihanan pinnasängyn löydettiin alennuksella täältä!

   Kram!

 3. Här är en annan som e vilsen, som inte vet vad som ska införskaffas .Kunde du lägga upp listan? Kunde vara till hjälp.

 4. Va fina:)! Jamen d ju sååå ql att shoppa åt dom små:)! Köpte många bodyn även utan ärm att ha under o dräkter, strumpbyxor då våra va babyn! Finns ju int så många i lådan å int heller så små storlekar, å så åker ibland många samma dag i tvätt av olika orsaker;)! Hoppas du hittat myke fint å det du sökte:)! Sen är det även bra att köpa färdigt att ha hemma Näsfrida å spec.salva för bröstvårtorna ( kan behövas skötas om då man börjar amma, för aaaaaaj vad det kan ta omt dom första veckorna innan dom blir vana;)! finns ju oxå såna som
  Man lägger på bröstvårtan som barnet suger på men har aldrig använt för då blir barnet van med den sugtekniken osv) Lycka till med allt! H jecka

 5. Man kan handla hur mycket som helst till bebis 🙂 kram Diana

 6. Det måste vara hur kul som helst att handla!!!

  Kram Malin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *