Love this post:Love this 10

Drömkärran. Ja, inte en bil, utan drömbarnvagnen. Kan inte komma ihåg tiden innan barnvagnar blev ett hett ämne hos oss. Hur man synar andra människors barnvagnar när vi är i stan, något man aldrig gjort tidigare, inte ens märkt att de finns. Att det finns fler än en sort. Och hittar man en själsfrände som också gillar vagnar, kanske någon som har nördat till sig lite extra i den kategorin, ja, då har man mycket att tala om.

Jag skulle aldrig bli en sådan. Inte för att jag kan kalla mig expert heller. Nej, nej, inte alls. Långt ifrån. Men i något skede, ganska tidigt i graviditeten, blev det viktigt att googla barnvagnar, läsa recensioner och testköra.

Det var Kärleken som hittade The Vagn. Innan det hade vi tittat på många, många…

stokke

Stokke Crusi tyckte vi var fin och kändes bra.

joolz

Och vagnen Joolz. Här kan ni se vad Glammoms VD Vanja tycker om sin Joolz. Så himla fin vagn.

bugaboo_buffalo_black_black_1

Men det är ju en Bugaboo Buffalo man vill ha. För så många orsaker.

Som jag skrev så var det Kärleken som hittade Bugaboo. Detta var innan vi visste något om barnvagnar. Ja, jag hade inte ens börjat använda byxor med stretch. Men han googlade runt och landade på Bugaboos hemsida. Glatt kom han och visade bilden nedan, och sa att han hittat en vagn som skulle passa oss! Åh, så jag skrattade! “När har vi någonsin varit ute i skogen sådär?!!” Hahaha! Förstår att bilderna var tilltalande, men come on! realist skall man väl va’! Nu i efterhand är jag mycket mer vagnklok.

buffalo_1-500x375

I vår kom en av våra bekanta emot oss i stan med en Bugaboo Cameleon och jag fick testa den. Hon berättade hur underbar vagnen är och förklarade att det är samma som då man går från en PC till en MAC. Både jag och Kärleken nickade ivrigt åt liknelsen.

Likaså min förre arbetsgivare. Hon skröt så glatt på sin Bugaboo och sa att man minsann vill man ha en vagn som tål att gå i skogen med, “Ser var vi bor!”. Och det är här jag förstår reklamen med att gå på skogspromenad. Vi bor inte i storstan. Nej, vi bor här på landet, där det finns slask och gropar och snö och skog utanför dörren. Hon tipsade också om Vaunuaitta, som säljer märket. Ringde upp dem på Vaunuaitta och fick världens bästa betjäning – på svenska. Berättade också om hela vår inköpslista och frågade om hjälp. Vilken lättnad det är att få hjälp av någon som vet vad de pratar om, för man är ju inte själv expert på adapters och barnbilstolar och monitorer, bröstpumpar och ja, allt!

Så. Inte ens ett bilköp får mig så här exhalterad som att vänta hem ett paket med Bugaboo. Tänk vilka äventyr vi kommer att ha!

You may also like...

4 Comments

 1. Ja, det är en helt ny liksom hemlig värld man får tillträde in till och när man väl passerat den gränsen finns ingen återvändo… Och det vill man ju inte heller! Stooort grattis till ert fina underverk! 🙂

 2. Hi Malena,
  good choice. We are driving a bugaboo cameleon since 9 years (three kids). Our third bugaboo is the denim edition oo7. I was happy that we still have the bugaboo at home, because Aurora was so tired after her pneumonia. so we could drive her a little bit. last friday she had her 4th birthday and now shes to big for the bugaboo. 🙁 so sad for me!

  wish you a good drive, leon will be happy in this car!

 3. Hej Malena!

  Jag har också Bugaboo Buffalo och jag bara älskar den! Passar super bra här på landet och far jag in till stan så funkar den lika bra där. 🙂

  Kram

 4. Jag har aldrig hört en Bugaboo-ägare klaga på sin vagn 🙂 Så det måste ju betyda nåt… Vi har varit sååå nöjda med vår Cameleon. Bra val ni gjort!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *