Love this post:Love this 15

….Som åkte iväg till ön Tankar. Långt efter att säsongen med turism och sommarstuggäster var över. De hyrde en alldeles egen privat båt med kapten, som förde dem till ön och lämnade dem med ett telefonnummer, om det skulle behövas. Då var han några timmar bort. Annars skulle han hämta dem på utsatt tid, söndag förmiddag.

Klart alla hade tagit med sig alldeles för mycket mat. Men inte för varma kläder, det visade sig att pilkhalarna var perfekta. Det blev rundvandring runt ön. Det vankades laxsoppa och limpa, så länge vännerna väntade att bastun skulle bli varm. Mörkret föll snabbt.

Det blev bastubad och dopp i det kalla havet.

Vännerna satt tillsammans hela natten och tittade på det trolska ljuset från fyren som dansade över ön. Det var mer magiskt än något fyrverkeri de någonsin skådat.

Detta var två år sedan. De här kvinnorna har varit vänner, ja, enda sedan de föddes, kan man nästan säga! De finns där för varandra. Och även om de vet att vardagen tar sitt, så ser de till att träffas några gånger i året. IRL. För på WhatsApp hörs de dagligen.

De planerar roliga saker ihop! Som för elva månader sedan, då en av vännerna hade en önskan om att se en show. Mia Skäringers “No More Fucks to Give”. Den önskan blev snabbt en idé som spann vidare, eftersom showen skulle komma till Ö-vik. Biljetter köptes och nu står helgen vännerna har väntat på i nästan ett år, vid dörren.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *