Love this post:Love this 16

burtsbees-5612

Det är inte bara hjärnan, själen och hjärtat som får sig en omgång då man väntar smått. Kroppen får det också. Har märkt denna vecka att jag stött tårna några gånger i stolben, renoveringsskräp och småspik eftersom jag inte ser vart jag går. Kommer ihåg där runt vecka 15 och 22 då jag tänkte att magen inte kunde bli större! Samma tänker jag nu och fnissar åt mitt förflutna jag som inte hade någon aning!

Innan vecka 20 började det spänna lite till i huden på magen. Jag har, redan innan jag blev gravid, alltid tagit hand om min kropp – gett den mycket vätska, bra mat och träning. Från det inre till det yttre. Brukar skrubba hela kroppen innan jag hoppar i duschen, det får blodcirkulationen att strömma till och efteråt smörjer jag in kroppen i en fet kräm, kokosolja eller någon lyxig olja från till exempel Jurlique, Burts Bees eller Nux.

Och detta är något jag självklart inte slutat med nu då magen växer. Det sägs ju att det inte hjälper mot tigerränder om man smörjer in magen – och för att vara riktigt riktigt ärlig så bryr jag mig inte om, om jag får tigerränder över mage, höft, rumpa och/eller byst. Jag är mer än okej med allt. Fick genast i början redan två leverfläckar på kinden under mitt högra öga och varje morgon blir jag glad över att se dem! Känner en viss stolthet.

Smörjer in för att det känns skönt, huden börjar klia då den stretchar, och jag älskar olika lyxiga oljor! Min hud har aldrig varit så mjuk och skön som just nu! (och det har nog inte bara med oljorna att göra;)

Har fått många tips om att köpa Apotekets mandelolja, så det har jag nu också skaffat! Och till en av mina favoriter är Burts Bees Mama Bees Body Oil (köpte min vid Bubbelroom.se), som också är en mandelolja och som gör huden så mjuk så mjuk. Tyvärr tog min flaska slut för ett par veckor sedan, men skall beställa en ny! 115ml räcker ju ingenstans, så som jag håller på… Har också läppglansen och handkrämen från samma märke och gillar dem massor!

You may also like...

5 Comments

  1. sunt med din inställning till de fysiska förändringarna, kanske de är lättare att acceptera vid 30+ också. men, alltså att pyssla om sitt utseende är ju att pyssla om själen.

  2. Har läppglanset och det är verkligen super bra! Trevlig torsdag kväll 🙂

  3. Jag använde burt’s bee under hela min graviditet, hade en enorm mage! Inte en enda rand på hela magen, däremot där jag missade att smörja T.ex insidan av låren, kärleks handtagen där fick lite bristningar! Så den smörjan är underbar! Lycka till med bebis!!

  4. Jag kan rekommendera Estelle&Thilds Pregnancy Body Oil. Den är ju ekologisk vilket kändes bra med tanke på babyn. Fick inga ränder heller, men det kanske beror mera på gener 🙂

  5. Sofie pahlman

    Olivolja är det bästa man kan smörja in sin gravidmage med! Låter kanske lite konstigt, men det funkar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *