Love this post:Love this 0
Tävlingsdags!
Glad blev jag då Victorinox ville lotta ut lite häftiga knivar på min blogg! Vet att jag har en del manliga läsare som skulle uppskatta en Victorinox och så passar denna tävling bra nu intill farsdag och jul!
Alla som tittat på MacGyver på 80-talet vet den karln använder sig av sinitarra (häftmassa), isoleringstejp och – förstås – fickkniven från Victorinox.
Victorinox är ett Schweiziskt företag, som grundades 1884 och tillverkar fickknivar. Den mest berömda produkten de har på marknaden är den legendariska Schweiziska armékniven (aka MacGyver-kniven). Nu har de kommit ut med en ny produkt – SwissTool – som är en av de mest hållbara och mångsidiga av verktyg! Finska försvarsmakten använder dessa och så NATO:s special forces… jo, då ser ni! Att den är ämnad för militärt ändamål och har en svart färg (för att inte synas i mörkret med nattkikare) betyder inte att vi civila kunde ha mycket nytta med en sådan här. Ni såg ju redan mig i full gång med att ta bort våra plastmattor med denna fenomenala manick! SwissTool har 26 olika funktioner och längden är 115mm då kniven är stängd.

För att vara med och tävla vill jag att ni skall tala om varför ni vill vinna (och kanske till vem du skulle ge SwissTool:en åt)?

Kommentera i detta inlägg så lottar jag ut en vinnare för SwissTool och fyra vinnare som får Tomo fickkniv.
Tävlingen pågår till den 10.11.2011.

Lycka till!

Tomo betyder på japanska vän eller partner. Tomo kombinerar japansk modern design med den klassiska Schweiziska armékniven. Passar perfekt till nyckelringen och så kan man fila naglarna med den! Tjusigt värre!

Victorinox SwissTool (Suomen Puolustusvoimat)
Victorinox on sveitsiläinen, vuonna 1884 perustettu taskuveitsiä valmistava yritys. Yrityksen tunnetuin tuote on legendaarinen Sveitsin armeijan linkkuveitsi.
Uutuustuote Victorinox SwissTool on yksi markkinoiden kestävimmistä ja monipuolisimmista monitoimityökaluista. Kyseinen malli on käytössä niin NATO:lla kuin Suomen Puolustusvoimillakin.
Sotilaallisesta käyttötarkoituksesta johtuen SwissToolissa on mukana ominaisuuksia, joita ei siviilikäytössä tarvitse (mm. nallipihdit, mustaksi oksidoitu väri, jotta työkalu ei näy pimeäkiikareilla, ym.), mutta tämä työkalu selviää kovimmistakin tehtävistä pahimmissa mahdollisissa olosuhteissa. Tukevassa SwissToolissa on 26 erilaista toimintoa, ja sen pituus suljettuna on 115 mm. Mukana on vyökotelo.

Här hittar ni återförsäljarna för Victorinox i Finland!

You may also like...

155 Comments

 1. Oj tufft!
  Jag skulle vilja vinna för att jag själv skulle behöva kniven. Pappa har redan en sådan, annars skulle jag förstås ge den åt honom och i och med att nu försöker att inte ALLTID behöva be sambon om hjälp skulle kniven bli en perfekt survivor-grej för mig 😀

 2. Jag har som barn fått en victorinox kniv, den har jag ännu kvar men min son behöver en victorinox för det behöver alla pojkar! 😉

 3. Tytönhupakko

  Sinkkuyh:n taloudessa tulee vastaan jos jonkinmoista nippelin ja nappelin vääntöä, mutta yleensä homma hoituu veitsen avulla. Saksilla saa pienen tempomisen jälkeen hyvinkin naulan irti seinästä jne.
  Itselleni siis tätä havittelisin; ei tarttis enää keittiövälineitä remppahommiin 🙂

 4. Har tappat min kniv o vill gärna ha en ny!

 5. Hej, den skulle jag gärna vinna. Basse, min man, fyller år och firar farsdag samtidigt och han skulle uppskatta den här fällkniven.

 6. Jag vill vinna denna härlighet så att ja kan ge den ti Jolle som julklapp 🙂 min pappa har en likadan Victorinox och han säger att den har räddat honom i många kluriga situationer 🙂
  Puss o kram <3

 7. Ja sku behöva vinna den för ja har annars ingen aning om vad jag skall ge min man i farsdagspresent!

 8. Snygga foton! Knivar som ser ut som fladdermöss, kråkor och Edward Scissorhands. Bara därför vill jag ha dem. Sen skulle andra i familjen kanske få låna… när plastmattor ska styckas (för det gör de ju här också).

 9. Självklart vill jag vinna en Swisstool. Om jag vinner så kommer den oavkortat till min älskade sambo, som blir min make om blott en vecka. =)

 10. Kan man säga att en fällkniv är snygg? Jaa, den här är verkligen snygg i den svarta skepnaden och jag skulle själv vilja ha en sådan!
  Att få överraska min man med en sådan grym present vore underbart! Att få se honom förväntansfull och lycklig när han öppnar ett paket och får se och hålla kniven i sina händer, vilken upplevelse det vore! ; )

  Kram kram

 11. Oj, jag vill hemskt gärna vinna eftersom en sånhär behövs i varje kvinnas handväska! Jag har haft en tidigare men den försvann tyvärr i samband med en flygresa. Jag har saknat den oerhört mycket! Det behövs ett verktyg oväntat ofta!

 12. Hejsan!
  Ännu en gång har du en rolig tävling och klart man vill vara med och pröva lyckan.
  Om jag vann den skulle jag nog överraska min far med den, eftersom han är den som alltid hjälper till med både det ena och andra. Han skulle förtjäna att få den om jag har turen och vinner!
  En fin helg till dig, MALIN

 13. Den skulle jag vilja ge min underbara man ,
  Som egen företagare inom byggbranschen så
  Har han nog precis alla verktyg förutom just
  En sån och som flugfiskare han är skulle den
  Passa honom som handen i handsken ,
  Vill även passa på att tacka för en otroligt
  Inspirerande blogg Trevlig Helg !

 14. Hejsan,
  om jag var den lyckliga att vinna skulle jag ge min kärlek i Frankrike den. Kärleken som har ett förflutet i Franska armén men nu inom Polisen. Tror han skulle uppskatta den till fullo. En Victorinox Swiss Tool till en Fransk kärlek från en Svensk Kärlek.
  Kärlek i Europa.
  /Lyckan

 15. Tuo olisi todella tarpeellinen ja ihan minulle 🙂 Asun yksin enkä omista mitään työkaluja, joten ruuvien kanssa saa aina käyttää luovuutta 🙂 Tuo näyttäisi helpottavan tilannetta huomattavasti!

 16. Jag skulle villa verkligen vilja vinna en SwissTool! (heeelt åt mig själv trots att jag hör till dom kvinnliga läsarna 😉 Den skulle vara perfekt när vi börjar bygga hus – och efter det att ha på stugan!

 17. Åh den skulle min sambo få i present som tack för att han står ut med mitt förtillfället rårisiga humör. Han skall alltid köpa saker med hm..vad ska man säga… bättre funktion än vad han behöver. Bear Grylls jackor, proffsbadmintonrack och dojor med membran avancerat nog att klara en polarexpedition.
  Han är en friluftare instängd i en stadsråttas kropp och han bara längtar efter att release that beast.
  Det kan han nog göra med detta multiverktyg som han kommer sitta och fingra på och fundera ut hur man bäst använder det till att bygga en flotte eller hjälpa en kvinna i nöd. (Ni vet en sån som ligger bunden på ett järnvägsspår, som i gamla filmer. Jag önskar honom lycka till!

 18. Olen lähdössä kahden viikon päästä puoleksi vuodeksi Afrikkaan ja multa puuttuu juuri tuollainen jokapaikanhöylä. SwissToolilla olis helppo korjata millon telttaa, rinkkaa tai vaikka jonkun paikallisen pyörää. Ja joskus kuoria mangoa <3 🙂

 19. Åh, jag vill så gärna vinna! Min sambo som har de flesta verktyg en man kan ha, skulle få den. Just för att det här är en sak som han inte har 🙂 Och om jag inte vinner den så fick jag iaf ett bra tips på vad jag kan ge honom i julklapp 🙂

 20. Hej!

  Jag hoppas på tur. Om jag vinner så kommer jag att ge verktyget till min 16-åriga son som alltid håller på med något projekt. En moped som ska byggas om, en dator som ska “stajlas” , några gamla cyklar som byggs ihop till en ny cool cykel eller bara något som ska lagas. Det här vore verkligen den perfekta presenten till honom.

  Ha en fin helg

  Åsa

 21. Jag och min sambo har just startat vårt husbygge, det skall bli vårt drömhus, ett vitt stenhus med öppna ytor 🙂 tyvärr ses vi för tillfället sällan då han är på bygget och jag jobbar på med de vardagliga sakerna här i vår hyreslägenhet. Därför skulle jag gärna ge en sådan här till honom, min man, trots att vi inte är gifta 🙂

 22. Jag skulle vilja ge denna i farsdagsgåva åt min dotters underbara far, hon är så lyckligt skattad att få ha en man som han till pappa! Dessvärre är jag luspank då jag är på vårdledigt och dessutom – håll i dig nu – måste gå i svindyr parterapi med mitt ex! Han är pappa åt min äldre son, och av helt annan skrot och korn, tyvärr. Men vad gör man inte för sina barn, för att de ska må bra…

 23. Jag har ingen såndär kniv och ser väldigt praktisk ut. Kan komma till bra användning hos mig…:-)

 24. Kniven skulle hitta sin plats i bilen. Hur många gånger har man inte haft med något händigt när det behövdes?

 25. Jag behöver en kniv nästan varje dag, när jag besöker i skogen.

 26. Tuollaista olen jo pidempään halunnut. Pelastaisi varmasti monestakin pulmasta.

 27. Voi, tämä olisi niin hyvä synttärilahja miehelleni. Hän oli lapsena suuri MacGyver -fani ja haaveili isona pääsevänsä opiskelemaan MacGyver -yliopistoon 😉 Koska sellaista yliopistoa ei ollut, hänestä tuli sitten kemisti. Sanottamattakin selvää, että kaikenlainen rakentelu ja remontointi kiinnostaa yhä 🙂

 28. Hej! Härligt med en sådan tävling. Vad vore bättre om jag vann en kniv av bästa kvalitet,funderade även åt vem det här skulle vara en bra present och kom genast att tänka på min bror som är intresserad av jakt och fiske. Vad vore bättre då än en behändig knivset till julklapp som överraskning 🙂

 29. Jag skulle ge den inte till far eller sambo, men till min händige bror som hjälpt oss jättemycket.

 30. Jag skulle villa vinna kniven och ge den åt min sambo till farsdag. Vi har just köpt ett hus från -54 och där finns massor att renovera. Jag vet att kniven skulle komma till hjälp. Fixa både små och stora saker. Det skulle vara den perfekta gåvan till hans första farsdag. (vi fick en underbar och efterlängtad son den 20.9)

 31. Hej!
  Jag skulle ge den till min superhändiga pojkvän, eftersom vi står i startgroparna till att börja renovera hans hus, eftersom jag inte är lika händig, så vill jag hjälpa till ändå så gott jag kan och jag tror inte han skulle tacka nej till en sån! 🙂

  Trevlig allhelgona!/Lena

 32. Jag vill hemskt gärna vinna den häftiga MacGyver-kniven.
  Den skulle jag ge min duktiga sambo som kämpat och byggt på vårt nya garage hela hösten. Det skulle vara en perfekt present nu när det börjar vara klart att inreda och plocka in verktyg och annat!
  Det andra priset var ju inte heller fy skam, riktigt läcker! 🙂

 33. Åh, jag älskar dessa “knivar”, perfekt på utflykt och camping! Om jag ska ge bort den (vill helst ha en själv!) blir det till min älskade man som alltid fixar och donar åt sin fru!

 34. Tuo sopisi poikani talouteen kuin unelma:sähkökitaran korjaukseen,maastopyörän säätämiseen,varmaan säilykepurkin avaamiseenkin.Täydellinen pakkaus opiskelijan kotiin,menisi siis joulupakettiin rakkaalle pojalleni.

 35. Min man är lite lat o hämta verktyg som behövs från källaren o jag måst tjata om och om igen så med kniven skulle jag kunna hjälpa migsjälv istället för att gnälla på honom 😉

 36. Vi har ett dilemma i vårt hus. Vi jobbar båda inom byggnadsbranschen och skulle behöva ett sånt verktyg! Den är toppen! Speciellt då man ska öppna dörrar som saknar handtag, öppna målbyttor, öppna limsan på kaffepausen, vässa pennan.. ja till allt. Jag har en väldigt förenklad och betydligt billigare kopia av den här fina. Den har jag dock ingen nytta av längre, eftersom mannen nappat den ur fickan på mina arbetsbyxor redan innan vi blev tillsammans. Om jag skulle vinna den här skulle jag ge den åt min man på han livs första farsdag, och på samma gång kräva att få min tillbaka.

 37. Oj, va fin!

  Jag skulle ge den åt mig själv. Jo, därför att en seglare som jag behöver en sådan verktyg hela tiden på båten. Och en seglare som jag tappar sin kniv till sjön för många gånger på sommaren…

 38. Tuollainen olisi aivan huippu reissulla mukana. Askartelu inspis kun tahtoo iskeä mitä ihmeellisimmissä paikoissa.

 39. Hej! Denna skulle jag gärna vinna, det skulle rädda mig från problemet vad ge åt den som har allt.. För en sådan kniv har min make inte 😉

 40. det skulle vara livets nyckel som man kan fixa allt med själv:)
  //Birgitta

 41. Jag skulle vilja vinna detta läckra verktyg till min alldeles egna MacGyver.
  När vi var på vår första resa bodde vi på en båt en natt, där skulle vi mysa till det och öppna en vinflaska. Tyvärr hade vi ingen korkskruv, men vad gjorde det när jag hade med mig min MacGyver.
  Han hittade en krok som han skruvade ut och som han sedan skruvade i korken. Sedan stack han in en penna i kroken och vips hade han fixat oss lite vin. Det är nu över 18 år sedan så det vore skoj att påminna honom om just detta med en liten present.

  Trevlig helg tjejen!
  Kram
  Jeanette

 42. Vi håller på med ett stort husprojekt, och jag tror kniven skulle ha mycke användning hos oss nu och i framtiden 🙂 Jag skulle ge kniven till min sambo, men tror nog den skulle användas av oss båda lika mycket 🙂

 43. Min kille skulle få verktyget, så att jag vet att han alltid är redo för en zombieinvasion – även om inte jag är där och kan hjälpa till!

 44. min sambo som skall fira sin första farsdag skulle få denna 🙂 så jag vill mycket gärna vinna den!

 45. Oj vilken fantastisk grej om jag vinner skulle jag naturligtvis ge den till min make. Håller som bäst på och grunnar vad jag ska ge i farsdagspresent. Det här skulle verkligen vara en hit!! Betydligt bättre än sockor eller kalsonger. 🙂
  (men den verkar ju vara bra att använda själv också)

 46. En sån skulle passa mig perfekt! Jag är en händig kvinna som vill klara mig själv 🙂

 47. Ok, jag kan säga att denna kniv vore perfekt till min käre sambo och att den skulle sitta som ett smäck till farsdag… men… JAG vill ha den SJÄLV… japp så är det. Den skulle få bo i mina snickarbyxor och bli ordentligt använd vill jag lova =)

 48. Vaikuttaa niin monipuoliselta ja kätevältä työkalulta, ettei taloudessa muuta tarvitakaan.

 49. Itselleni tällaisen haluaisin. Pitäisin sitä mukana laukussa niin olisi aina tarvittavat työkalut lähellä. Välillä tulee mitä ihmeellisimmillä esineillä yritettyä väkertää asioita…

 50. Jag har en man och två små söner som älskar friluftslivet. De älskar att fiska, tälta, att vistas i naturen. Så nu önskar jag att barnen skulle kunna få ge denna i farsdagspresent till sin pappa som alltid hittar på en massa roliga saker i naturen tillsammans med dem. En pappa som är alltid är närvarande och som alltid finns till hands. Så nu är det pappas tur att vinna ett verktyg som alltid finns till hands och som garanterat kommer till användning!

 51. Min man VICTOR fyller år nästa vecka och har önskat sig en Victorinox kniv. 🙂 Han skulle bli väldigt glad och överraskad om han fick en. Den skulle nog komma till användning varje dag på jobbet.

 52. Jag har inte råd till så där finn verktyg, så vinnsten skulle vara en rolig överaskning!

 53. Isäni on antanut minulle joitakin työkaluja, mutta tuntuu, että ne ovat hukassa juuri silloin kun niitä tarvitsisi. Uskoisin, että SwissTool on helppo säilyttää käden ulottuvilla ja monien toimintojen ansiosta se soveltuu moniin tilanteisiin.

 54. miehelläni on salkullinen työkaluja, mutta hän kantaa niitä mukanaan työpaikalle ym, joten silloin kun minä kotona ollessani jotain työkalua tarvitsisin, ei saatavilla tietenkään ole minkäänlaista apuvalinettä.. tuollainen olisikin pieni, kätevä kotiäidin arjen pelastus!

 55. Oj, den här skulle vara p.e.r.f.e.k.t åt min pappa. Han är en sådan där karl som smågnolande går omkring och pysslar med allt möjligt där hemma, och vad skulle inte vara passligare än en SwissTool som hjälp i hans “donande” ? 🙂

 56. Pieni, sievä ja monipuolinen härpäke tulisi tarpeeseen! 🙂

 57. Työkaluja on muttei koskaan siellä missä tarvitsisin niitä tuo olisi kyllä näppärä monitoimikalu ja kulkisi aina matkassa 🙂

 58. Oj oj, dom där är helt suveräna. Så mångsidiga o bra till allt. Skulle jag vinna skulle jag ge den till min älskade pappa som alltid funnits där och stöttat mig. Skulle vara så roligt att nån helg när man kommer hem från Helsingfors få överraska honom först med att man kommer hem och sen ännu till kunna ge honom en Swisstool 🙂

 59. Jag skulle gärna ge en Victorinoxkniv till min man i present. Han gav mig en resa till Paris.

 60. JOkainen kai tarvitsee ns jokapaikan höylää, ja tässähän se pienessä ja kompaktissa muodossa.
  Arjessa riittää pieni haasteita, missä pieni ja monipuolinen työkalu tulee tarpeen.

 61. Mulla on parempi työkalupakki kuin miesystävälläni. Antaisin tuon hänelle lahjaksi, niin ei aina tarvitsisi lainata mun työkaluja 😉

 62. Kiva olisi

 63. När jag var ung (på 80-talet) drömde jag att jag skulle en dag gifta mig med McGyver! Han var en riktig hottis! Swiss Tool kunde trösta min besvikelse lite… 😉

 64. Ihana joululahjaidea omalle miehelle. Tyylikästä toimivuutta. 🙂

 65. JAAA, alla kvinnor borde ha en egen Victorinox i väskan, tänk att få slippa använda naglarna/pincetten/matkniven. Istället kunna hala upp en Victorinox ur väskan och fixa det mesta 🙂 och gå därifrån med fortfarande snygga naglar/vass pincett i behåll.

 66. Jag skulle vilja vinna det fina verktyget, eftersom det finns två fantastiska män i mitt liv, som förtjänar endast det bästa! Min pappa som dagarna i ända “pynjar” på sitt husbygge eller springer på diverse jakter och så min pojkvän som är en riktig “prylbög” & älskar allt såndänt. Den av dem som varit snällast skulle sedan få verktyget i julklapp 😉

 67. Hejsan, min man tappade sin Victorinox i havet på vår förlovningsseglats förra sommaren, och har saknat en sedan dess. Nu har vi en 5 mån gammal pojke och kniven skulle vara en perfekt farsdagsgåva för min man på hans allra första farsdag 🙂

 68. Studerande som jag är skulle det vara väldigt trevligt att skämma bort min sambo med en Swiss Tool i julklapp. Vi har en hund som vi spenderar en massa tid ute i skogen med, och ett liknande verktyg skulle ha behövts många gånger. Extra tacksamt för att det är ett litet verktyg som ryms i en ficka eftersom man inte vill dra med en väska full med grejer bara för några timmar. En perfekt present åt honom för att visa vilken fin människa han är, och som tack för att han alltid ställer upp då det behövs.

 69. Käyttöa varmasti olisi tuollaiselle. Sopivan kokoinen pitää reissussakin mukana.

 70. Min sambo fyller 40 i December så det vore kul att få överaska honom med denna pryl så att han kan fixa och trixa….

 71. Om jag skulle vinna skulle jag ge den som julklapp till en av mina vänner som verkligen har ett hjärta av guld !

 72. Olisipas kiva lahja isälle isänpäivälahjaksi. Hän olisi sen arvoinen, sillä hän on auttanut meitä talomme rempassa niin hirveän paljon. =)

 73. Wow vad tuff! En sån vill jag ha – cuz I’m worth it 😉 puss!

 74. Catrine Almér

  Vi har väl alla drömt om en egen McGyver, nu gifte jag mig med Jonathan istället. Så visst hade det varit en perfekt present till min man på hans födelsedag den 23:e december. Så kanske han kan få vara min McGyver ändå 😉 Kram Catrine

 75. Skulle nog vara en superfin julklapp till fästmannen! Alla män behöver ha ordentliga MacGyver prylar! 🙂

 76. Oj den vill jag ha! 🙂 Skulle ha bra användning av den i mitt jobb.

 77. Olen kätevä ihminen, mutta apuna olisi hyvä olla kunnolliset työkalut. Tuossa olisi kaikki samassa, kompaktissa paketissa. Niin, ja olisi kuitenkin mukava, että olisi oma tuollainen, ettei aina tarvitsisi asioida toisen kokonaisella työkalu-arkulla. 🙂
  Mukavaa joulun odotusta!

 78. En sånhär kan verkligen min pappa behöva! Han är en sån pappa som enligt min mening kan nästan precis allt. McGyver verktyget skulle säkert komma till pass i skogen, verkstaden, på gården eller i hobbyrummet.

 79. Den skulle min händige son bli världens lyckligaste av! =)
  Han är så duktig och händig fastän han bara är 7 år gammal. En sådan har han önskat sig i 2 år nu, denna skulle vara hans önskan förverkligad, för den har ju allt man behöver.

 80. Hej Malena!
  Vill gärna ge min man en sån present McGyver grej till farsdagen! Och McGyver, visst var han bra!!
  Köpte i somras på Cdon, en säsong av hans serie, och hela familjen tuggar naglar då han alltid är så näääära att misslyckas…alltid applåder från barnen då tjuvarna får stryk! 😉

 81. I mina ögon är pappa vår McGuyver som fixar allt! Detta verktyg skulle garanterat uppskattas när han pysslar med det ena och det andra i verkstaden och på gården.

 82. Jag skulle ge den åt min far, farsdag or not, för han hjälper mig så mycket i mitt nyköpta hus 🙂

 83. Fick min första V. (å enda) när ja va sisådär 8 år kniv+ korköppnare. Den finns fortfarande med 😀 Den nya moderna behöver jag vid villa renoveringen, så ge bort??? No way.

 84. Häftiga! En sån skulle man ha i handväskan 🙂

 85. Till min knivälskande(!) kocksambo som aldrig ändå unnar sig själv häftiga knivar! Han skulle bli gulligt mallig om han fick en sån!

 86. Denna pryl vore en perfekt farsdagspresent till min man från mig och dottern!
  Vi renoverar för fullt ett gammalt hus och med en liten som jag är hemma med så har man en krass ekonomi, så det vore underbart att skämma bort far med denna som ändå kämpar mest med vårt hus
  kvällar och helger!

  Linda W

 87. Ei tarvitsisi penkoa koko varastoa ympäri erinäisiä työkaluja etsiessä (tai lainailla naapurilta), kun olisi noin ihanan käytännöllinen kaikki_samassa -työkalu ihan itsellä. 🙂

 88. Jag skulle villja vinna en kniv till min snygga och händiga man. Han fick beskedet att han har en kronisk sjukdom och kämpar just nu med en tuff behandling. Han skulle behövas belönas för sitt kämpande!

 89. Hieno kapistus, kelpaisi minullekin.

 90. Åh, en sådan skulle jag själv vilja ha, då jag jobbar inom stadsmakten, har också ägt en sådan en gång. Jag fick den av min svärfar som jobbar lika som jag fast i Schweiz, under ett ingripande blev jag av med min McGuyver, den blev dessvärre aldrig inlämnad som hittegods. Nu hoppas jag på tur denna gången, håller både tummar och tår.

 91. skulle ge denna till min underbara kärlek som skulle bli superduperhappy över något som detta. Skulle ju bara vara helt fantastiskt att se hans glädje!

 92. Min sambo har sedan han var liten grabb fascinerats av knivar. Vore en toppen farsdagspresent från våra barn.

 93. Monipuolinen työkalu, joka on kulkee kätevästi mukana.

 94. Den här vore nåt för min man. Han är sorts hemma-mcgyver (utan allt farliga, bovar och sånt)! Han är också den underbaraste pappan till vårt barn!

 95. Hej,

  Min man älskar dessa underbara multiverktyg och pratar ofta om att skaffa en sådan. Då min man är helt underbar och sliter både på jobbet och hemma utan att klaga så skulle det vara jättekul att få ge honom en sådan överraskning. Den skulle helt klart bli VÄLDIGT uppskattad!

 96. Pitäisin työkalut itselläni, koska asun yksin ja työkaluja tarvitsee aina!

 97. Jag vill vinna den till min bror som är en riktig handyman.

 98. Ottaisin vaellukselle mukaan monikäyttöisyyden vuoksi.

 99. Jag skulle vilja vinna swisstoolen för min pappa. Pappa och mamma håller på för fullt att renovera barndomshemmet efter en rejäl vattenskada. Det har varit jobbigt och kämpigt och därför tror jag att swisstoolen skulle vara en trevlig överraskning för pappa och dessutom också ett mycket hjälpsamt verktyg i renoverandet!

 100. Antaisin miehelleni ja voisin itsekin sitä käyttää kiperissä tilanteissa.

 101. Min käre , händige o alldeles underbara sambo skulle bli glatt överraskad ifall han skulle få denna i present! Sambon är en riktigt fixare och som vi är som bäst mitt i vårt livsprojekt – husbygge, så ett dylikt verktyg skulle komma väl till pass.

 102. Dehär e ju den perfekta 30-års presenten åt min sambo.

 103. omaan käyttöön tulisi ilman muuta tämä 🙂

 104. monesti haaveillut ostavani tälläisen, opiskelijan budjetille vaan liian kallis.

 105. Miehelläni on Leatherman, joten kyllä olisi hyvä, että mulla olis Swiss Tool! Tänäänkin unohtui veitsi kotiin.

 106. Dethär skulle vara en helt perfekt farsdagspresent åt min händiga sambo! I ett och ett halvt år har han hållit på och byggt vårt hus, nästintill dag och natt och till största delen helt ensam, utan att någonsin klaga och jag beundrar honom så mycket för det. Han säger att han inte “behöver” nånting i farsdagspresent, men sånt prat lyssnar jag inte på, nån present måste han ju få! (nu när vår snart 1 ½ år gamla dotter t.o.m. lärt sig säga “grattis!”). Tror han skulle gilla denhär presenten jättemycket! Och den skulle ju garanterat vara till nytta vid husbygget..

 107. Oi tuollainen olisi hieno!!:)

 108. Jos voitan niin itse pidän, enkä edes lainaa kenellekään.

 109. Oi! Tämä olis ihan täydellinen selviytymispaketti mun siskolle, joka muutti pois opiskelemaan toiselle puolelle Suomea! Hän tarvitsisi just tällasta työkalua, että selviäisi ihan itse pienistä “remonteista” 🙂

 110. jag skulle ge den som gåva åt min man eller min 13 årige son,har inte ännu bestämt åt vem.Vet inte vem som skulle bli gladast

 111. Hej Malenami! Min förvirrade arkitekt till man, hantverkande 15-åriga son, teknikintresserade 11-åriga son och pyssliga 9-åriga dotter skulle alla bli hjärteglada att få hugga in på den fina Swiss Tool:en. Men kanske ännu lyckligare av att kunna ge sin pappa en så fin farsdagspresent!

 112. Tuo olisi ihan täydellinen työkalu (en perfect verktyg) tulevaa remppaa (renovering) varten. Tarviihan siihen oikeatkin työkalut, mutta tuo taskussa (i fickan) olisi valmis (färdig) pikaisiin toimenpiteisiin.

 113. En perfekt farsdagspresent till min käre make! Speciellt som jag klantade bort hans förra SwissTool i flygkontrollen på flygplatsen i Addis Abeba… Den konfiskerades och jag fick komma hem utan verktyg och förklara detta för min man.. får fortfarande höra detta…. Hjälp mig gottgöra! 🙂

 114. Jag skulle ge denna åt min man som tack för att han ofta ger mig sovmorgon på helgerna eftersom han vet hur morgon trött jag är. När jag sen vaknar så står frukosten på bordet och pappa och son leker och busar i väntan på mamma! 🙂

 115. Ottaisin oman käyttöön, eikös tämä voisi olla jokanaisen perustyökalu käsilaukussa niin ei tarvitsisi aina kysiä käyttää. Tällä pelastaisin itseni pulasta ja auttaisin usein muitakin.

 116. Till en far på farsdag!

 117. Hej!

  Jag vill jättegärna vinna denna mojäng och ge den åt min älskade man. Han är verkligen värd allt i livet och även en MacGyver-kniv. Andra alternativet skulle vara att ge den åt min älskade pappa på farsdagen, men han behöver ingen sådan kniv. Redan i många år har jag tyckt att han är väldigt lik MacGyver i och med att han verkligen är otroligt händig och kan fixa allt. Maken kan också fixa en hel massa, men skulle nog bli glad över en present.

  Jättefin ny header har du också! 🙂

 118. Voi tuo olisi vallan ihana kapistus taskussani aina käden ulottuvilla eikä aina tarvitsisi pyydellä työkaluja puolisolta.

 119. Tuollainen Ultimate pitäis olla mukana enduropoluilla. 15v. vanha Leatherman on jo vääntynyt mutkalle…

 120. Tällä sais ehdottomasti työkaverit vihreiksi kateudesta!!!

 121. Joka tytöllä pitäisi olla oma jokapaikanhöylä! Tämä sopisi minun tarpeisiini ja hommat olisi hieman helpompi hoitaa.

 122. Tämä työkalu olisi tarpeen töissä 🙂

 123. En överlevnadskniv är precis vad jag behöver då jag går in i en högsäsong på jobbet!

 124. Aivan yliveto työkalu seuraavalle seikkailumaratonilleni!

 125. keikkailevan kokin ehdoton työkalu, aina on jotain mikä pitää korjata et kaikki toimii niiku pitääkin.

 126. Tror att min fiskare till man skulle ha stor nytta av kniven!
  Susanne

 127. Jag vill vinna kniven till min man. Vi studerar men jag vill ge honom en fin julklapp. Han tycker om verktyg men unnar sig inte något

 128. Omaan käyttöön tulisi tämä.

 129. till min son som ska ut och resa och inte vilken resa som helst utan till ett land långt långt borta för att tillsammans med sin fru hämta hem deras lilla dotter som väntar o väntar Då han inte kan gå en meter utan sin verktygslåda vore en kniv som denna en gåva och perfekt för den lilla att lära känna sin pappas värld dirket Vilka leksaker man kan snickra i hop av hotell möbler åt en liten tjej

 130. Jag bor med MacGyver. Läderjackan, påhittiga praktiska lösningar på problem och kunskapen att bygga ihop en bomb av två skosnören och en jalapeno (om han skulle behöva).

  Han har det mesta MacGyver har – utom ett alltialloverktyg och tack o lov, MacGyvers hår.

 131. Ojdå! Min MacGyver, Simon, fyller dessutom år på torsdag! Det glömde jag nämna!

 132. Todellinen monitoimikone.

 133. En swisstool jade jag gärna vunnit till mannen i mitt liv! I december har vi varit gifta i tre år och jag kunde inte vara lyckligare över att ha honom vid min sida;) kram!

 134. Det båda ser trevligt ut och skulle vara perfekta at ta med till orienteringstävlingar.

 135. Miehelleni 50 lahjaksi toivoisin tätä.

 136. Denna skulle jag gärna paketera in till min blivande man i jul! I somras lyckades jag under en vandring tappa bort hans fina fällkniv så den skulle bidra till hurrarop och glädjeskutt:)

 137. Den skulle jag ge till min man…för att han är bäst 🙂

 138. Oi, tuo vaan olisi kätevän naisen täydellinen työkalu! Joskus on oltava oman elämänsä MacGyver, ja silloin tarvitaan monipuoliset välineet selviytymiseen – sen hyvän mielikuvitusen ja luovuuden lisäksi 😉
  Aina ei ole omaa handymania paikalla, niin kiva kun sellainen olisikin! Ja tuossa työkalussa on katu-uskottavuutta, en vain voisi näpertää jollakin kukkakuvioisella 😉

 139. omaksi iloksi ja hyvään kotiin! 🙂

 140. Varmasti antaisin lahjaksi kummipojalle joka näitä osaa käyttääkin 🙂

 141. Hej Malenami! En Swisstool eller Tomo hade jag gärna vunnit åt mig själv! Tusen tack för en underbar blogg och trevliga tävlingar! Kramar

 142. Oijoi, tämä olisi enemmän kuin tarpeen metsäretkillä ja miksei kotonakin puuhastellessa. Raaskisinkohan edes lainata poikaystävälle? 😀

 143. Pojanpojalleni tarpeellinen

 144. Jag skulle behöva en sån där! Jag håller på att utbildar mig till ekohusbyggare (byggerska ;). Har än så länge mest hunnit byggt med lera men även varit i Riga en sväng och byggt tak av vass och spån. Längre fram kommer jag bland annat åka på kurs i Finland och bygga timmerhus och massugn. Dom flesta kurserna är i Estland, Finland och Lettland och man vill ju inte direkt släpa på en hel verktygslåda på resande fot. En SwissTool skulle vara perfekt att ha med sig i snickarbyxorna på kurserna, och självklart också senare när jag börjar bygga på mitt eget hus.

  Tack för en underbar blogg! Kram

 145. MacGyver var min barndoms hjälte och vi lekte ofta MacGyver-lekar där just en såndär fickkniv så jag skulle gärna ta den själv för att den är så praktiskt men skulle jag vinna den så skulle jag nog ge den åt min händige far.

 146. Denna kniv vill jag vinna åt min man. Han är världens snällaste och vi har varit gifta i sex år nu till jul. Den hade varit en fin present! De färgranna knivarna hade jag gärna haft i nyckelknippen:) ha det bra!

 147. Om jag vinner kniven ger jag den i gåva åt min pappa. Den lilla färggranna Tomo fickkniven skulle jag behålla själv. 🙂

 148. Jag skulle ge kniven åt min man som har allt för många verktyg. Med den här skulle han klara sig bra. “Nagelsaxen” skulle vara praktisk att ha i handväskan.

 149. Jag måste erkänna att jag är lite avundsjuk på min sambos makeupväska med pincetter, tänger och saxar – Idén att ha en massa små praktiska grejer samlade på samma ställe. Den svarta SwissToolen skulle bli en otroligt praktisk macho motsvarighet till makeupväskan, vid närmare eftertanke tror jag inte jag skulle kunna ge bort den helt enkelt. Den skulle bli min egen!

 150. Den skulle min man få, han älskar friluftsliv och kniven skulle komma väl till pass i naturen. Den färgranna kniven skulle jag behålla själv.

 151. Till min son.

 152. Jag vill gärna delta i utlottningen! Skulle så gärna vinna denna kniv till min far – som är bäst i hela vida världen! Nu håller jag tummarna! Kram

 153. Ojdå! Tuollaisen tarvitsisi jokainen!

 154. Roliga bilder på knivarna, en sådan hade jag gärna vunnit till min syster! Hon är en sådan där allt i allo som inte har tummen mitt i handen;)

 155. Hö. Huono ruotsipäivä, ehkä kielirajoitteistenkin vastaukset lasketaan? Tuollaista multitoolia olen kaivannut kerran jos toisenkin kynnen lohjettua/piknikillä/ties missä tilanteessa. Itsekkäänä pitäisin siis omanani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *