Love this post:Love this 0

Rose Hand Cream 125 ml, Rose Shower Gel 300 ml, Rosewater Balancing Mist 100 ml. värd 96€.

Kära läsare! Lottar ut ett underbart och exklusivt kit med lyxigheter från Jurlique! För att vara med och tävla vill jag att ni skall tala om för mig vad det betyder för er att ge. The Joy of Giving.

Kommetera i detta inlägg! Vill ni ha dubbel chans på att vinna skall ni kika in på Jurlique facebooksida för att delta i den tävlingen också! Wooop! Perfekt såhär inför jul:)

 

Tävlingen pågår från den 13.12.2011 – 20.12.2011. Lycka till!

Tävlingen avslutad. Vinnaren har fått mail:)

Mirella Koullias, som var snyggast på självständighetsbalen, är Finlands ambassadör för Jurlique. Henne fick jag träffa denna höst och ja, hon är stunning! Här kan ni se bilderna från behind the scenes med Jurlique och läsa intervjun jag gjorde med Mirella (ni kan också se en bild på mig, Maria och Mirella… ja. Jag är tjugo centimeter kortare, nuff said.)

Mirella Koullias med sin Ossi Väänänen. Han har nya tänder och är ett av mina favorit-lejon.

Mina Jurlique favoriter kan du läsa om här och så har jag just igår, faktiskt, börjat använda Ultra firm and Lift Creme, återkommer efter en tid om vad jag tycker om den. Men liksom Jessica Alba använder den så… Mm-hmmm..

You may also like...

127 Comments

 1. Hej Malena!
  Jag måste ju bara vara med i denna tävlingen! Jag skulle sååå gärna vilja prova Jurlique, har haft deras produkter högst upp på önskelistan sedan du skrev om dem första gången!

  Min bästa känsla med att ge, är inte bara för att se glädjen utan faktiskt överraskningen och den genuina förvåningen när man ger något med riktigt tanke. Att se ögonen glittra till så där lite extra för att man hitta den perfekta presenten, som ingen annan tänkt på, som visar så tydligt på personlighet och omtanke. Den bästa presenten jag någonsin gett var när jag hittade min ex-sambos favoritsaga från när han var barn, på DVD och lyckades hålla det hemligt till hans födelsedag. DET är och förblir den bästa presenten jag någonsin gett bort!

  Nu gäller det att hålla tummarna!
  Ha en fortsatt härlig Lucia!
  Kram Maria

 2. Hej, Jag vill gärna va med i denna härliga tävling.

  Jag har aldrig hört om deras produkter tidigare men jag litar på Jessica Alba…

  Såhär i juletider med stress o julklappshets kan det va nyttigt att påminna sig om vad julen egentligen handlar om, att stanna upp och vara tacksam för det man själv har och tänka på andra människor och vad jag skulle kunna ge dem, (och då menar jag inte bara i form av presenter).

  Ibland är det lätt att dras med i “roffa-åt -sig-mentaliteten” som är den gällande i samhället tyvärr. Man behöver stanna upp och fråga sig själv -om det är den person jag verkligen vill vara? Jag har märkt att jag mår bra och blir lycklig av att dela med mig till andra människor, när de blir glada blir ju jag glad! Det är en win-win helt enkelt. Trots att jag vet detta så glömmer jag ibland och faller ner i girighetsträsket. Tack för att du stannade upp mig idag och påminde mig! Vi behöver det ibland tror jag.

  Jag deltar o gillar på fb som Ann Elisabeth Col,
  http://www.facebook.com/profile.php?id=100003021858716

 3. Klart man vill vara med och tävla.

  //Helena

 4. Toki täytyy osallistua kilpailuun.

  Minulle lahjojen antaminen merkitsee jaettua iloa. Vähän samanlainen olo tulee antamisesta kun siitä, jos jakaa ystävän kanssa mukavan hyvän uutisen. Hyvää oloa.

  Mukavaa viikkoa sinulle!

 5. Hej!

  Jag vill jätte gärna vinna. Har aldrig provat Jurlique, men de verkar ju vara toppen produkter.
  Jag älskar att ge, men jag kan ibland bli alltför noijig i sökandet av den perfekta presenten. Jag vet att det är tanken som räknas, men jag vill alltid försöka hitta något personligt och viktigt.

 6. Hejsan!
  Än en gång har du en underbar tävling på gång och måste vara med och pröva lyckan!

  Att ge är mycket större än att få.
  Att kunna överraska någon med en gåva gör att man ofta får ett leende som tack, vilket är större än själva gåvan. Gåvan man ger behöver absolut inte vara dyr eller stor utan det är mycket viktigare att den har en liten tanke bakom. En liten och personlig gåva är en bästa presenten.
  Brukar satsa på en liten extra julklapp till jul som har en speciell tanke bakom, oftast är det den billigaste klappen men den som uppskattats mest.
  Ha en vacker fortsättning på advent, MALIN

 7. Hei!
  Haluan tietenkin olla mukana arvonnassa.
  Hauskaa joulun odotusta sinulle!

 8. Jag är redan med och tävlar på facebook men vill så klart öka chanserna 🙂

  För mig är att ge fet viktigaste med julen, helt klart. Att fundera ut något speciellt. Gå i butikerna. Pyssla något själv och sedan slå in gåvorna i vackra vackra paket. Det är det som gör julen. De senaste årena har det faktiskt betytt betydligt mera att få ge julklappar än att själv få! Kanske man börjar bli gammal…

 9. För mig betyder det att ge tillbaka i form av uppskattning för allt vad andra ger till mig. Att man kan ge och ta och uppskatta det.

 10. gabriella normark

  Hejhej!!
  Åå detta skulle jag vilja vinna =)

  Att ge för mig är att ge kärlek i massor, obegränsat!!! Till allt och alla dygnet runt <3

 11. En härlig tävling igen, tack Malena.

  När jag var en liten flicka tyckte jag mycket mer att få men nu är det tvärt om. Att ge betyder glädje och varma tankar. Det är härligt att planera vad mottagaren skulle vilja få och då man hittar just DEN gåvan, ser mottagarens glädje, hans/hennes strålande ögon och leende mun. Därför älskar jag att ge.

 12. Hej Malena

  Att ge för mej väcker många känslor. Att ge sin tid åt en nära, att ge en tavla man själv målat, en inhandlad gåva, minnen, sitt hjärta, man kan ge på så många olika sätt. Jag älskar att ge, att få se en äkta reaktion, att få känna att jag gjort någons vardag lite ljusare, att få visa hur mycket jag älskar personen ifråga. Känslan när någon fäller en tår, ger ett rört leende är ovärderligt, att jag kan ge lite tillbaka åt dem som betyder mest av allting i världen för mej.

  Tack för en ljuvlig blogg!

 13. Att ge är väl det finaste man kan göra!!
  Ge av sig själv till ngn annan är nog det finaste jag någonsin gjort 😉
  Så fantastisk känsla när man ser glädjen och ibland förvåningen när man ger…
  Till dig vill jag ge:
  Tack för en FANTASTISK blogg!!! Den ger MIG inspiration och glädje varje dag…
  KRAM Sanna

 14. Hei Malena!

  Aivan ihana kilpailu ja kiinnostava kosmetiikkamerkki.

  Antamisen ilo liittyy minulla eniten omaan lapsuuden perheeseen. Nyt kun on jo oma perhe, niin heitä näkee hiukan harvemmin. Lisäksi siskoni asuu ulkomailla, ja hänen ilmeidensä seuraaminen jouluaattona lahjoja avatessaan on vaan niin hauskaa. Ostan lahjoja milloin mistäkin vuoden aikana, aina sopivan sattuessa kohdalle. Jouluaattona olen jo siis saattanut odottaa pitkään, että saan jonkun tietyn lahjan vihdoinkin antaa.

  Mukavaa joulunodotusta!!

 15. Tietysti mukana arvonnassa. 🙂
  Rakastan lahjojen antamista. Se tunne, kun lahjan saaja aidosti ilahtuu, on vaan niin parasta. Kram. <3
  Ps. Olisi kiva nähdä postaus, mitä sinä toivot joululahjaksi ja mitä aiot antaa Kärlekenille lahjaksi? 🙂

 16. Jag ger oftas hellre en handling än en sak.
  Min man och jag förgyller varandras tillvaro i att göra saker för varandra hellre än att köpa en mass prylar. Tar in tidningen på morgonen, sätter i kupévärmaren i bilen så att den andre får en varm bil på morgonen. Gör favoritmaten för att överaska. Skriver kärlekslappar och stoppar den i skjortan som skall med till konferansen. etc.etc.etc. När sedan blommorna kommer känns de nästan överflödig eftersom vi båda får så mycket av varandra hela tiden…men i handling<3

  Men jag vill ju väldigt gärna vara med i tävlingen:)

 17. Att inte bara köpa det första bästa, utan att försöka hitta en tanke
  bakom gåvan.
  Man kan också ge “av sig själv”, t.ex. sitta barnvakt, gå ut med nåns hund mm.
  Eller varför inte goda italienska biscottisar i en vacker glasburk med ett fint band runt.
  Det är nog min bästa gåva, som jag älskar att ge bort. För jag vet att det uppskattas!
  Dom flesta människor har redan allt dom behöver och lite till…
  God Jul!
  Susanne

 18. Jag klurar gärna länge på gåvor, vill ge det absolut perfekta! Och det betyder inte att det måste vara dyrt, men det ska vara genomtänkt. Att ge betyder mera än att få, att se ögonen stråla när man ser mottagaren öppna paketet… åh, jag blir alldeles varm i hjärtat!

 19. Hej igen,
  Så klart vill jag vara med och tävla.

  För mig betyder jul just att ge (och att mysa med familj och äta gott och bara ta det lugnt:). Så klart är det roligt att få, men att se glädjen när man ger…. Jag brukar satsa på julklappar. Skriver en lista på de som jag ska ge en present, tänka på hurdana de är och vad de skulle upskatta. Ibland kan det vara fina grejer, ibland en liten sak, som jag vet kommer att göra henne/honom glad. Oftast är det precis de små sakerna som ger mest…..
  Det roligaste är att skaffa presenter till mina söta underbara godbarn (som jag har lyckats skaffa närmare 10 stycken). Roligt är det därför att de är tjejer (för mina egna barn är pojkar). Inget fel på killarna alltså. Men inte vill de ha balettkjolar och rosa hår-grejer….

  Själv har jag fått några så ufattbar fina presenter, med så fin tanke bakom så jag har fått fälla en tår eller två på julafton….

  God jul!

 20. Hej Malena.

  Super tävling 🙂

  Jag älskar att ge saker åt mina nära och kära, speciellt små barn. De blir ju så lyckliga av så lite. MAn får en härlig varm kännsla och blir glad.

 21. Hej!

  Att ge… kan bli en situation där allting ställs på sin spets. En gåva kan alltså också fungera som en barometer för relationen; “Är allt okej mellan oss?” För till och med en bukett rosor kan pulsera falskt ifall det ligger nåt verkligt otalt i luften mellan den som ger och den som får. Buketten kan pulsera anklagelse eller underlägsen mjäkighet, till exempel. Ibland kan ju rosor förstås rensa och förlåta. Men en present – vilken som helst – gör sig alltid bäst i ett “öppet flöde” mellan mänskor. Om detta “öppna flöde” inte finns så gör sig gåvan genast hörd med sitt dubbla budskap. Så kanske det inte bara handlar om att ge, utan om att bete sig så att det känns “rätt att ge”?

 22. Att ge är dubbelt så härligt som att få, nej tiotusen gånger så roligt. Att ge av sig själv, sin tid, sin kärlek, av sitt liv är nog det allra bästa och slår alla presenter i världen. Så tycker i alla fall jag!
  kram M

 23. Lämpöiset jouluhalaukset 🙂

  Jouluna juuri parasta on se että voi ilahduttaa rakkaitaan joululahjoilla.
  Ei lahjojen niin suuria ja arvokkaita tarvitse olla vaan se että muistaa aidolla lämmöllä se on kaikkein tärkeintä.
  Jouluna ainakin pitää muistaa ja ilahduttaa häntä joka muutoin on yksin ja osaton perheen iloista ja jouluriemuista paitsi.
  Antamisesta saa itselleenkin niin pohjattoman hyvän olon kun huomaa että voi ilahduttaa lähimmäistään edes vähän.
  Näin joulunaikaan huomaan usein pysähtyväni pohtimaan , mitä jos minä olisin ihan yksin vailla ystäviä istuisin yksin tuvassani ikkunasta ulos tuijotellen.

  Näitä ihmisiä näitä pitää käydä tervehtimässä vaikka kuinka kiire ja hoppu olisikin sillä voin itsekin jäädä joskus yksin.

  Annan sitä lämpöä rakkautta ja aikaani mitä minulla on 🙂

  Hyvää joulun odottelua kaikille, muistetaan yksinäisiä läheisiämme edes jouluna.

 24. Hei! Osallistun arvontaan. Hyvää joulua!

 25. ååå, vill så gärna vinna, och jag vet ju hur gärna du vill ge det fina paketet till nån 😉

  den bästa julstämningen hittar man ju precis just i att ge den perfekta gåvan till den man tycker om, oberoende om det handlar om att ge tid, kärlek, nåt man gjort själv, eller nåt man köpt, huvudsaken är att gåvan är skaffad åt just den person man ska ge den åt, något som glädjer den andra.

 26. Moi

  Ennen (lapsena) tuntui tärkeältä saada paljon lahjoja ja niiden repiminen auki oli parasta. Vanhemmiten sitä kuitenkin arvostaa enemmän lahjojen antamista muille. En niinkään tarvitse itse paketteja, vaan saan hyvänolontunteen kun antamani lahja on saajalle mieluinen. 🙂

 27. Joulussa lahjojen antaminen on yhdessäolon jälkeen parasta. On vaan niin ihanaa nähdä läheistensä hymyt ja iloiset ilmeet, kun lahja todella osuu kohdalleen. Sitä kautta ilo lisääntyy ja tarttuu muihinkin 🙂

 28. Har alltid tyckt att det är lättare att ge än att få, men ibland måste jag nog sansa mej lite i letandet av den där “perfekta presenten”. Då man ger något från hjärtat betyder det så mycket mera än vad prislappen har visat, och känslan när någon blir glad över en genomtänkt present är nog så nära lycka jag kan komma.

 29. Osallistun arvontaan:) ja oikein mukavaa joulun odotusta kaikille!
  God Jul!

 30. Jag vill också vara med och tävla! 🙂

  Att ge en gåva betyder för mig att visa uppskattning.

 31. Ihana kilpailu 🙂 Haluan osallistua!!

  Lahjojen antaminen on ihana “ele” – erityisesti jollekin tärkeälle ihmiselle. Parasta on se, kun saa yllättää toisen ja jos lahjan saaja todella ilahtuu!! Lisäksi on kiva antaa jotain sellaista, mistä toinen on unelmoinut pitkään… Mutta kuitenkin pitää muistaa, että lahjassa ajatus on tärkeintä!

  Tunnelmallista joulua <3

 32. Fastän jag är snart 24 vintrar gammal så är jag så barnslig att jag älskar att få presenter, jag älskar känslan som övertar en när man får slita upp pappret på en hemlig present på julafton/födelsedagar. Men jag älskar också att ge, för jag vet hur underbar känslan är när man vet att den som ger en någonting har tänkt på en, lagt ner sin tid till att göra en glad. Jag älskar att planera hur jag kan överraska mina nära och kära med någonting personligt. Det känns också underbart att veta att man får vara en del av att göra någon glad. Jag brukar skriva små roliga rim på mina presenter så att överraskningen räcker lite längre när man får sitta och försöka klura ut vad som finns i paketet.

  Ååååh, snart är det JUL!!! <3

 33. Hej!

  Naturligtvis vill jag vara med!

  Ett fint exempel på vad det betyder att ge fick jag då min syster fyllde år. Hon fick en gåva av mig, som enligt henne var den bästa gåvan hon fått på länge. Det var en gåva som inte kostat mig någonting, men jag tänkte att hon kunde glädjas mera av den än jag. Eftersom hon blev så otroligt glad för det, så fick jag ju dela den stora glädjen med henne. Slutsatsen var att gåvan var mycket mera värd då hon fick den och det är meningen med att ge!

 34. Jag också vill vara med i utlottningen.
  Att ge är mycket roligare än att få. Kärlek och tid är det dyrbaraste man kan ge.

 35. Mukanamyös!

  Minulle antaminen merkitsee välittämistä, aikaa toiselle ja kertoo siitä, että lahjan antaja on käyttänyt aikaa ja vaivaa lahjan saajan ajattelemiseen. Yleensä lahjani ovat itsetehtyjä tai sisältävät yhteistä aikaa.

 36. Ju äldre jag blir desto mera betyder det för mig att ge. Lycka är att se vad det väcker för känslor hos andra.

 37. Hej!

  Vill gärna vara med och tävla. Jurlique verkar att ha så underbara produkter! Att ge en gåva som man ser att mottagaren blir glad och överraskad är så trevligt! Men att hitta den perfekta gåvan lyckas inte alltid, tyvärr!

 38. Klart man vill vara med och tävla! 🙂

  Jag ger sällan gåvor mera bara för sakens skull utan då jag ger så vill jag att det ska finnas en tanke bakom, att det ska kännas meningsfullt och att den som får gåvan ska känna att jag ger en liten bit av mig i den. Helst ger jag bort upplevelser, som att bjuda på middag, ge bort biljett till musik/teater/dansevenemang som man kanske kan gå på tillsammans och på så vis även ge av sin tid och skapa trevliga minnen tillsammans.

  Många kramar till dig!

 39. “Vad betyder det för dig att ge?”
  Jag kan börja med att många ger saker, gåvor till andra för att få en liten bekräftelse, att få bli accepterad och kanske tillockmed omtyckt. Ett “smör” i princip.
  Men jag har aldrig varit sådan som köper vänskap, köper kärlek.

  När jag tänker på vad det betyder för mig att ge gåvor så, jag jag ger bara till dom jag tycker är värd något extra, att få ge någon “en guldkant i vardagen”. Jag blir otroligt lycklig i mig själv när jag ser någon bli glad för kanske bara en liten blomma, en middagsbjudning osv.
  Man växer, glädjeropet i hjärtat blommar.

  Nej jag känner att jag ger gåvor för att göra någon annan glad, inte för att personen i fråga ska tycka mer bra om mig, men jag tjänar glädje och tacksamhet. Det är också viktigt för en människa.
  ————————————————————————————————————-

  Sen är det ju faktist synd att vi i kristen tro har hamnat lite snett inom det som har med gåvor att göra. Att julafton inte har med bibeltron längre att göra, utan den förknippas med julklappar, att påsken förknippas med godis osv.

 40. Mikään ei ole parempaa kuin voida tuottaa toiselle hyvää mieltä. Nähdä toisen ilahtuvan, liikuttuvan, olevan onnellinen. Ei haittaa, vaikka en itse saa mitään, toisen onni on minunkin. Varsinkin kun on kyse kaikkein lähimmistä. Minä tulen onnelliseksi siitä, että teen jonkun toisen onnelliseksi.

 41. Klart man vill vara med och tävla och God Jul!

 42. Täydellisen lahjan ostohetkellä tietää, että nyt menee nappiin ja saaja tulee onnelliseksi. Siinä vaiheessa katoaa myös pihistely hinnan suhteen, koska tietää että oli summa mikä tahansa (tai ei ehkä ihan mikä tahansa 😉 lahjan arvo on sen hintaa suurempi.

 43. Att ge betyder att göra någon anan glad.

 44. Hei,

  lahjojen antaminen tuntuu aina hyvältä… oli sitten joulu, syntymäpäivät tai muuten vaan! Olen ehdottomasti mukana arvonnassa. Tunnelmallista Joulua!

 45. Klart jag är med och tävlar ; )

  The joy of giving……Det är inte bara att ge en gåva utan så mycket mer ! Att ge av sin tid,av sig själv, att du visar att du verkligen bryr dig om någon.
  Att se en människa du älskar stråla upp för att du ger dig tid att lyssna det är guld värt i dessa stressiga tider vi lever i.
  Ger du en gåva så ge den med eftertanke som visar att du tänkt på just den personen som får gåvan.Det värmer åtminstone mitt hjärta att se när någon verkligen INSER att du bemödat dig om gåvan.
  GOD JUL

 46. Jag älskar att göra någon glad! Ger ofta bort små personliga presenter till mina nära och kära. Det behöver inte vara någon stort eller något dyrt. Bara en tanke på att man håller någon kär! Kanske detta kan bli en present till mig själv 🙂

 47. klart man vill vara med.
  Att ge är nog det bästa som finns ,att få glädja någon ger värme till skälen

 48. Lyckan att få ge något blir uppenbar då du ser hur mottagaren uppskattar gåvan, om det så är en kram, ett vänligt ord eller en designpryl. Ibland blir det bara så rätt.

 49. Att ge är ett av de största glädjeämnena.
  Vi brukar ge varandra tjänster eller upplevelser, mycket sällan materiella ting.

  Tycker det skulle vara underbart att pröva på Jurliques produkter och är mer än gärna med i utlottningen.

 50. Lahjojen antaminen on mukavaa. Tulee itselle hyvä mieli jos onnistuu hyvin lahjan hankinnassa.
  tv Anne

 51. Det vore en härlig julklapp att få prova dessa produkter som jag hört så mycket gott om. Annars tycker jag det är viktigare och känns härligare att ge än att få; ett leende, en present som man vet mottagaren uppskattar eller kanske en tjänst som tex barnpassning som inte kostar något.

 52. Med o tävla!
  Människor nära mej brukar vara svåra att ge presenter åt, så Julen är perfekt eftersom d hör till att ge presenter <3 Typiskt min mamma är att hon lyckas ge någontin ja gett henne tillbaka, har ingen aning hur hon lyckas me det 🙂

 53. The Joy of Giving:

  Det finns alltid bra tillfällen att ge bort någonting till någon som man vet uppskattar det. Och finns det inget speciellt tillfälle, så kan man ge ändå! Det är det som är det fina, att bara ge för att göra någon glad 🙂

  Så här till jul är det extra roligt. Då kan man få göra så många människor glada på en och samma dag!

  Det bästa med att ge tycker jag är när man har hittat det där roliga, bra-att-ha-grejen eller bara något fint till en viss person, och den har inte ens tänkt på det själv. Önskelistor är fusk! Då vet de ju redan vad de kan få, och du har inte behövt anstränga sig så mycket.
  Det gäller att fundera hela året, snappa upp de där orden “Åå, vilken fin! En sån där skulle jag vilja ha!” när man går på stan tillsammans, eller “Jag skulle verkligen behöva det här. Det skulle göra allting så mycket lättare!” t.ex.
  Men det är inte bara innehållet som räknas! Även utsidan av paketet ska vara vackert att se på tycker jag. Jag lägger alltid ner lite extra krut på inslagningen. Vackra papper i färger och mönster som personen gillar, tygsnören och ett handgjort personligt kort.
  Då kommer den, minen! Det är det bästa! När personen får paketet i handen, lyckan i ögonen när den ser att jag har lagt ner lite extra på just hans/hennes paket, och sen glädjen när den ser innehållet, när det uppenbarar sig för den att “Juste! En sån! Hur kunde du komma ihåg det?!”

  Det, det tycker jag är det bästa! 🙂

 54. Så spännande med tävling! Jag älskar att ge presenter – både små och stora! Att överraska en person
  med ett paket eller vad det nu sen är – är väldigt roligt. Naturligtvis älskar jag själv överraskningar och presenter. Min man jobbar på saken 😉

 55. the joy of giving för mig är glädjen man känner när man ser glädjen i mottagarens ögon! bäst gillar jag att ge gåvor som inte är förväntade, alltså inte dom vanliga julklapparna och födelsedagspresenterna, utan gåvor en helt vanlig vardag, en gåva med tanke bakom!

 56. Mukana ollaan, ja itselleni ainkin antasimisen ilo on sitä parhainta ja vilpittömintä iloa.

 57. Att kunna ge betyder glädjen att glädja någon annan.

 58. Otan osaa kilpaan!

  Antamisen ilo on paras ilo 🙂 oikeasti. Tulen siitä itsekin niin iloiseksi että voin antaa ihmisille jotain tärkeää ja lahjojen suunnittelu ja tekeminenkin saa hyvälle tuulelle kun tietää että siitä tullaan varmasti tykkäämään.

 59. Att ge värmer det egna hjärtat ,då man ser glädjen i den andras ögon

 60. Osallistun mielelläni. 🙂
  Minulle antamisen ilo korostuu erityisesti joulun aikaan, ihanaa suunnitella ja hankkia joululahjoja läheisille. 🙂

 61. The Joy of giving;

  Om jag fick välja bort att ge eller att få, skulle jag (och kommer alltid att) välja bort att få. Visst är det roligt att överaskas av en present, en rolig händelse eller liknande. Men den kärleken, den glädjen, den känslan av värme som sprider sig genom hela kroppen när man gör någon annan glad, på vilket sätt det än må vara, är obetalbar. Det är då man verkligen “får”. When we give is actually when we recieve. Att se hur små saker kan påverka andra människor, att ge ett glatt leende, att hålla upp dörren till någon okänd, att ge av sin medkänsla, sin kärlek och sin omtänke är det absolut bästa som finns! Det är The joy of giving!

  Kram Mary

 62. att ge är så roligt och man skall minnas att det inte alltid bara skall vara materialla saker man kan ge så mycket på andra vis också

 63. Mukana kisassa 🙂

  Lahjojen antaminen on melkeinpä parempaa kuin niiden saaminen. Etenkin joulu- ja synttärilahjojen suunnittelu perheelle ja ystäväville on huippua!

 64. Glädjen att se en annans människa belåtenhet, det är joy of giving!!

 65. Att få se mottagarens ansikte och uttryck. Att se hur man kan glädja någon i vardagen, det behöver inte vara en stor, dyr och materiell present. Att ge någon en upplevelse kan vara lika värdefullt!

  Som ledare för ungdomar känner jag att jag ger av min egen tid och den absolut bästa känslan av tacksamhet känner man när man märker att ungdomarna uppskattar en. Ibland tror jag att man kan ge utan att man själv vet om det! Jag ger av min tid och delar mina erfarenheter med dem. De ger mig värdefull inspiration, och vi har alla nytta av det!

 66. På senaste år har givandet blivit en stor grej vid julen. Givetvis ger jag gåvor till min familj och barnen, men skänker mer än förr omtanke till att ge till de som behöver det mest. Alltså sparar hellre in på maten, julklapparna, julkorten etc. för att kunna stöda olika hjälporganisationer. Otroligt nog så har julen börjat betyda mer för mig p.g.a det. Att ge i tro att det verkligen uppskattas och är till stor hjälp gör julen för mig.

 67. Osallistun, mummolle olis vielä joululahja hankkimatta niin tuohan olisi
  juuri hyvä.

  Antamisen ilo, kuuluu ihan normaaleihin päiviin kun antaa aikaansa toisille ihmisille
  antaa ystävyyttä.

 68. Att ge något. I mitt yrke ger jag något varje dag och det där något är livskvalitet.
  Jag försöker lätta människors smärtor på alla sätt jag kan för att de skall må så
  bra som möjligt. Jag hjälpen människor att sitta, att gå, att äta, att dricka, att gråta,
  att skratta, att leva. I vardagen känns det inte så märkvärdigt men om man vänder
  om rollerna vore jag evigt tacksam om nån gör lika till mig nån dag.

  Det känns också fint att ge en burk med lingonsylt till sin vän som inte för
  tillfället har mat i sin kylskåp, vad man än ger bort känns bra, kanske man också får något nån dag? 🙂

  Att ge är så lite till en själv men stort för den som får!

  Tack för en fin tävling 🙂

 69. Hej Malena!
  Det allra härligaste med att ge är att se glädjen i mottagarens ögon.. en kram är tillräcklig ibland!
  Det behöver inte alltid vara en genomtänkt “bra-att-ha”-sak.. en blomma till mamma är mottages oftast med tacksamhet! Att ge betyder så enormt mycket, det är inte saken i sig som är det viktigaste, utan att man tänkt på personen, schesten .. omtänksamheten!

  /LA

 70. Ser man på själva fenomenet att ge och få presenter finns det flera infallsvinklar. Presenter är så mycket mer än bara ett föremål, relationen mellan givare och mottagare är också betydelsefull, presenter kommunicerar och symboliserar olika saker och bär på en hel del normer. I grunden vill vi ändå se på fenomenet med presenter till att sprida glädje och en möjlighet att vara omtänksam.
  Det vanligaste är att man utbyter gåvor med sina närmaste, där är ju relationerna uppenbara t.ex.: barnen, partnern, föräldrarna, syskonen eller vännerna. Med presenter visar vi att vi står varandra nära och att vi vill visa varandra omtanke. Det är även vanligt med presenter på jobbet. 1-2 gånger per år får de anställda någon form av present då julen är det största gåvotillfället.
  Att vara generös och dela med sig är något som förespråkas i de flesta stora religioner. Det vi kallar ”den gyllene regeln” (Allt vad ni vill att människorna ska göra för er ska ni också göra för dem) inom kristendomen finns även inom judendomen, islam, buddhism och hinduism. Motsatsen till givmildhet alltså girighet är en av de sju dödssynderna. Givande och mottagande är också en form av kommunikation – något som kan vara ännu viktigare än både relationen och presenten i sig. Det finns också oerhört mycket som kan sägas genom att ge en gåva, det kan också förstärka det man vill säga. ”Jag älskar dig” kan förstärkas med röda rosor och ”tack för hjälpen” i samband med en liten gåva kan förstärka tacksamheten. Krya på dig” ”tack för senast” och ”lycka till” är alla exempel på tillfällen då omtanken, dvs det som kommuniceras är det väsentliga.
  I hjärnan finns det speciella nervcellscentra och ledningsbanor som gör att vi kan känna positiva känslor som välbehag, lycka och njutning. Detta system i hjärnan kallas för belöningssystem, belöningscentrum eller lustcentrum. Den ursprungliga funktionen för belöningssystemet är att belöna det som gör att människan över huvud taget kan överleva, exempelvis äta, dricka och fortplanta sig. Meningen är att vi helt enkelt ska må bra när vi utför dessa aktiviteter. Både att få en gåva och att vara generös kan utsöndra dopamin, vilket då gör att vi känner glädje och välbehag.

 71. Olen ihanassa kilpailussa mukana!

  Muistan, kuinka pienenä tyttönä en olisi halunnut antaa lahjoja, vaan pitää tavarat itselläni. Nyt on toisinpäin. On ihana miettiä, kuinka voi ilahduttaa läheisiä. Mieluiten annan jotain, jonka tiedän tulevan tarpeeseen tai josta lahjan saaja on unelmoinut. Tämän vuoden joululahjat on ostettu, joten tämä palkinto voisi ehkä olla lahja minulle?

 72. Man mår helt enkelt väldigt bra av att ge. Man behöver inte ens känna mottagaren för att det ska kännas bra. I helgen som gick samlade jag och barnen ihop gosedjur och leksaker som de inte längre använder. Vi lämnade de inne i stan där de hade en insamling till barn i Ukraina, som t ex bor på barnhem. Så för oss kändes det bra att kunna hjälpa någon fast vi inte har så mycket pengar. 🙂 Kram

 73. Tykkään ilostuttaa kanssaihmisiä pienillä ja isommilla asioilla, koska itelle tulee hyvä mieli kun saa toisen ilahtumaan, tai piristää toisen päivää. Eniten tykkään yllättää arkipäivänä, esim. lähettämällä ihanan viestin tai kortin, halaamalla tai sanomalla jotain kivaa, viemällä juuri leivottuja sämpylöitä tai pullia jne.

 74. När man ger ifrån sig får man åtminstone dubbelt upp tillbaks, så är det:)

 75. Antamisen ilosta jouluna saan joulumielen. Etenkin kun löytää jotakin ihanaa lahjan saajalle erityisesti sopivaa ja vähän erilaista kuin mitä itse ostaisi. 🙂

 76. Det är så härlit att se att när man har satt tid och eftertanke på en present som sedan uppskattas till hundra, ja det är the joy of giving 🙂

 77. För mig är det viktigaste (så cliche’ aktigt som det låter) det bästa med julen att hitta perfekta gåvor, som man vet att mottagaren kommer att tycka jätte mycket om. Det är så spännande när man hittar rätt att jag vill visa alla (utom mottagaren) att titta vad jag hittade åt henne, visst är det bra! Sen är ju priset det bästa när den andre är så tacksam, man blir liksom helt glad. Hellre tittar jag på andra och deras paketöppnande än på mina egna. Men så måste man ju komma ihåg att titta på sina egna, för man vill ju vara lika tacksam tillbaka.

  Har köpt alla gåvorna, och det kliar lite i fingrarna att måste vänta till julen innan man vet hur det lyckades..

 78. Det är en av de bästa känslorna i livet då du ger något åt någon och ser hur glada de blir, speciellt då när man lyckats överraska dem totalt med något som de önskat sig!!

 79. Mukana myös arvonnassa. Ostan ja valmistan lahjoja hyvin vaihtelevasti; juuri vapaaehtoisuus on se jutun juoni. Jos en nimenomaisesti tiedä haluavani antaa jotain lahjaa jollekin henkilölle, saatan olla kokonaan antamatta… meidän perheessä homma oikeasti toimii näin.

 80. Att ge, för mig, betyder att skänka glädje. Det handlar inte om ge något hett eftertraktat utan att ge det där som skänker värme i hjärtat. Det kan vara att ge sin gamla mormor en burk hemmagjord sill eller något annat som gamla mormor alltid hade innan hon blev för gammal. Det kan vara att komma med en kopp kaffe till en kollega som inte har hunnit ta fikapaus. Det kan handla om att hitta den perfekta ögonskuggan till en mor som inte får ögonskuggor att fastna. Det kan handla om att ge gröt till sitt gröt-älskande barn en stressig vardagsmorgon.
  Det handlar om att sätta sig in i personen som ska motta gåvan. Vad gläds den personen åt.
  Att ge ska skänka glädje åt både den som får gåvan och åt den som skänker gåvan.

 81. Helt enkelt aldeless… underbart!
  Svårt att sätta ord på glädje men att ge någon nåt från hjärtat och få en stor varm kram tillbaka slår högre än att vinna på en trisslott 🙂

 82. Antamisen ilo on suurin ilo. Enkä valehtele lainkaan tässä asiassa. Annan läheisilleni todella paljon lahjoja pitkin vuotta. Ei tarvitse olla mikään merkkipäivä jos keksin jotain kivaa joka sopii saajalle, niin annan sen.
  Antaminen on ihanaa…. enkä kyllä kiellä sitäkään että tykkään myös saada 🙂

 83. Antamisen ilo on rakkautta ja toisen huomioon ottamamista. <3 Se on sitä millä arjesta tehdään pienillä teoilla juhlaa.

 84. Det finaste med att ge någonting åt nån annan är att se glädjen i ögonen och leendet på läpparna hos den personen, det är något som värmer mitt hjärta. 🙂
  det roligaste med att ge gåvor som kan paketeras är när man gör dem riktigt fina, har många gånger fått så fina paketer själv att jag inte velat öppna dem, några lådor har jag till och med sparat i flera år… 🙂

 85. Jag har aldrig riktigt haft möjlighet att köpa och ge allt jag vill, går runt och ser vad jag skulle vilja ge till den och den personen. Så jag här lärt mig att göra saker redan för länge sedan. Jag lär mig nya tekniker och saker och ser på saker nu för att kunna göra det själv. Alltid då och då säger nån att jag skulle kunna sälja mina saker, men inte så. Jag kanske inte kann köpa det finaste sakerna, men när jag sitter och syr, eller stickar, eller snickrar, så jag vet till vem saken är. Den är gjord, kanske just till dig 🙂

 86. Att ge något till någon måste vara den största glädjen. Jag älskar att ge presenter till vänner och bekanta och det är inte stora summor det handlar om utan det kan vara en liten sak som ges från hjärtat och det är den dyrbaraste gåvan. TID är något man kan ge åt dem som man inte vet vad man ska ge åt. Tex. idag har jag tagit ledigt halva dagen för att hämta min snart 85 åriga farmor och åka med henne och träffa hennes syster så här före julen. Det är det bästa jag kan ge henne, lite av min tid för annars hade inte systrarna träffats. Det skänker mej glädje på samma gång.
  (farmor är blind och har inte möjlighet att åka iväg ensam bara så där.)

 87. Att ge något som det finns en tanke bakom är det finaste som finns. Är det dessutom något som man själv tillverkat känns det extra bra att ge, för då ger man även av sin tid, som i dagens samhälle är rätt dyrbar.

 88. Den största gåvan gavs för över 2000 år sedan. Den gav oss evigt liv. En gåva, oavsett i vilken form den än kommer, kan vid rätt ögonblick förändra någons dag och i bästa fall någons livs väg.

 89. Hei. Kaikkein parasta on se kun löytää jonkun vaikka pienenkin lahjan josta tietää lahjansaajan oikeasti ilahtuvan. Ja joululahjojen paketointi lasten mentyä nukkumaan on aina yhtä kivaa.

 90. Det bästa med att ge gåvor åt andra är glädjen i den andras ögon när hon/han öppnar paketet. Det är en härlig känsla att se då min 3-åriga gudson öppnar gåvor och alltid är lika ivrig oberoende av innehållet, finns inte bättre sätt att spendera sina pengar.

 91. det är alltid lika roligt att ge bort saker , speciellt till barn , man minns ju sjäv hur spännande det var när man fick någon present som liten, men också till någon som verkligen förtjänar att uppmärksammas.

 92. Att ge en gåva värmer så mycket

 93. Den största glädjen med att ge är att se glädjen och kanske överraskningen i mottagarens ögon.

 94. Att ge något som det finns en tanke bakom är det finaste som finns. T.ex brukar jag baka något åt min mormor i julklapp, det uppskattar hon alltid 🙂

 95. Jag är väldigt dålig med julklappar och sådana, och i allmänhet betyder dom inte så mycket för mig. Det är nog roligt om människorna blir glada, men jag satsar hellst på menigsfulla eller praktiska saker, tycker människorna om dem eller inte. I år ska alla få ekologiska disktrasor av bambu. 🙂

 96. Julen är en tid för att ge och ta emot, även små saker ger glädje och förtjusning.

 97. The joy of giving! När man ger något eller gör något för en person helt spontant, te.x hjälper en främling utan att vänta sig något tillbaka. Glädjen man ser i den andra personen. Lyckan av att kunna ge utan att vänta sig något tillbaka. Ge för att man själv vill för att glädja någon annan. Ge en gåva, en Kram eller ett samtal över en kopp kaffe åt någon som behöver. Allt ska inte behöva vara så materiellt i denna värld, ett samtal, ett leende, en kram – kan vara värt mera än den dyraste presenten!

 98. The Joy of Giving is… då man får och har möjlighet att ge en gåva, tjänst eller sin egen tid åt någon som visar uppskattning tillbaka.

 99. Det är bättre att ge än att få. Vinner jag ger jag din glädje och värme vidare.

 100. Att ge behöver inte alltid betyda att man ger en gåva åt någon. De gånger som betytt mest för mig när jag gett något, har varit de gånger jag gett av mig själv: tid, kärlek, vänskap, ett leende. Att ge något utan att kräva nåt tillbaka.

 101. The joy of giving är lycka och glädje!

 102. Antamisen ilo on parasta iloa jouluisin. On ihana suunnitella lahjoja laheisille, vaikka ne eivat olisikaan mitaan kalliita ja isoja. Pienet, ajatuksella valitut lahjat ovat niita parhaita! 🙂

 103. Mukana kisassa 🙂 Antamisen ilo on paras ilo, vai miten sitä sanotaan.

 104. Hälften av det roliga med att ge är själva planeringen av gåvan: man hittar kanske den perfekta presenten (kan vara annat än saker) åt någon och gläds minst lika mycket som mottagaren.

 105. Deltar också gärna, gillar temat!

  För mig betyder Joy of Giving det att jag får göra en annan människa glad. Ibland kan det handla om den perfekta gåvan men för det mesta handlar det för mig om att ge en annan människa sin tid. Att lyssna, skratta tillsammans, gå på kaffe, att vara tillgänglig och njuta av livet tillsammans. Jag tror att just nu, i den tid vi lever i, är just tid den största gåvan vi kan ge varandra. Och då snackar vi ju om en “win-win-situation” 🙂

 106. Önskar också att delta. Jag tycker att den besta gåvan är att giva tid för de kjäraste.

 107. Är gärna med i tävlingen! 🙂

 108. Trist med all reklam tycker jag här nu då, men annars har du en fin blogg. Följer den dagligen. För mig är dock Yoy of giving något som handlar om att njuta av att se någon annan människa njuta och bli glad och inte bara tänka på sig själv i vårt individualistiska samhälle. Att ge av sig själv till en annan människa är den finaste gåvan i världen i mitt tycke.

 109. Joy of giving= antaa toiselle jotain sellaista, mitä toivoisi itse saavansa.

 110. För mig betyder the joy of giving att ge av sig själv – av sin tid, sin energi och kärlek. Till människor runt dig men framför allt till de fyrbenta vänner, kärleksknölar, som finns runt mig och som behöver stöd och hjälp (vi tar hand om hundar ingen annan vill ha). Det är ren glädje att se dem varje dag!

  / Johanna

 111. Jag vill vara med i utlottningen 🙂

 112. Det behöver inte alltid vara dyra fina gåvor som är de bästa. Att kunna överraska en vän en trist grå dag med ett knippe blommor är minst lika uppskattat. Det bästa med att ge är att kunna glädja andra.

 113. Jag tycker mycket om att kunna ge gåvor och att ge av mig själv till min familj och mina vänner. Som studerande har jag inte möjlighet att köpa stora härliga julklappar, men jag brukar i alla fall lyckas komma på bra idéer, och enligt mig måste den bästa gåvan absolut inte vara den dyraste. Det är ju tanken som räknas. Finast är när man i ögonen ser hur glad vännen blir av en liten gåva!

  Jag gillar också Jurlique på Facebook.

 114. Bästa gåvan tycker jag är TID, att ge tid för din Familj , Kärlek, och Vänner. Vilket oftast uppskattas, att jobba med människor betyder att jag ger i mitt jobb varje dag, och ger jag dem tid, så får jag oftast massor tillbaka, och jag ser att dom mår bra, de är de bästa med att ge!

 115. Vill tävla! Önskar helst bara frid till jul och ingen julklapsshets….

 116. Givandet i sig är en gåva! Jag älskar och blir varm i hjärtat av att se hur någon blir rörd, överraskad, lycklig, eller glad över en gåva! Och dessa känslor kan man frambringa hos någon annan utan att det man ger bort behöver vara något dyrt eller oerhört lyxigt. God Jul och jag gillar också på FB!

 117. Är gärna med i tävlingen!

 118. Antamisen ilo tulee siitä kun näkee lahjan saajan olevan iloinen ja onnellinen saamastaan lahjasta 🙂

 119. Finfin julklapp du lottar ut, kan inte motstå att vara med i utlottningen =)
  För mig handlar det om en känsla… jag brukar få en sån där varm, pirrig lycka i kroppen när jag vet att jag hittat den perfekta gåvan som kommer göra den andra personen så glad… det är lyckan av att ge…

 120. Antamisen ilo on parhaimmillaan tai pahimmillaan itsekästä tyytyväisyyttä siitä, että on onnistunut antamaan toiselle ihmiselle lahjan, josta hän todella pitää.

 121. Carina jelsness

  ÅÅÅ, vakkert og sikkert nydelig å bruke.
  Jeg er gjerne med i trekningen.
  Juleklem Carina

 122. Jessica Sjövall

  Jag åren Skåne-tös med jättetorra händer jämt på vintern, hjälper dessa krämer blir jag och mina händer lyckliga och mjuka. Tack för en givande blogg!

 123. Jessica Sjövall

  Hej igen,att ge är roligare än att få om man hittat något som man vet att mottagaren blir glad för. Delad glädje….

 124. Kerääntyneen tavaran laatikkoa pengottiin miettien voisiko jollekin antaa sieltä lahjoja. Eräälle ystävälle sitten päätin työntää (laadukkaat) koristetyynynpäälliset. Kaupassa katsoin sisätyynyjä, mutta oli hieman turhan kalliita… Tapasimme ja sattumalta selviskin, että tarvitsee juuri päällisiä, ei sisustyynyjä. Olinpahan ollut hieman pahoillani “huonosta” lahjasta, mun nyt annankin ne iloisella mielellä joululahjaksi, kun tiedän että on tarvetta.
  Eli tärkeintä olis pystyä antamaan lahja, jolle toisella olisi käyttöä

 125. therese hollsten

  God jul, Malenami! För mig är det särskilt att ge…under många år som småbarnsförälder och därefter som studerande har det inte varit självklart att kunna ge. Jag har alltid försökt att ge med hjärta och omtanke och inte för själva kommersen att “ge”. Idag, med något bättre ekonomi, är det dock med samma känsla jag ger! Jag njuter av att tänka “gåva” och vill verkligen att mottagaren ska känna att jag har “finurlat” så att gåvan är genomtänkt men också att jag inte har förköpt mig. Idag har jag tonårsbarn och oj, vad jag skulle vilja ge min vackra och kloka 20-åriga dotter ett hudvårdskit, ja, oj vad jag skulle! Att få ge en gåva av riktigt hög kvalitet och få hennes vackra leende som svar är den finaste gåva för mig. //Therese

 126. Åååå Jurlique. Har jag älskat sen jag hittade märket i Köpenhamn för över tio år sen. Nu har det varit lite paus, skulle gärna testa igen!

 127. * Lycka!
  Så sant som ordspråket säger: “Delad glädje är dubbel glädje”
  Blir den person jag ger en present Glad, blir även jag Glad 🙂
  * Gillar redan Jarlique på FB så jag tar en extra lott

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *