Love this post:Love this 0

Tänkte att nu då jag har hejdlöst roligt här i Malmö och inte hinner kika in så ofta på bloggen detta veckoslut (nog ändå så ofta jag bara kan, promise!;), så kunde jag ha en trevlig utlottning för er i stället. Vad säger ni om det? Jag har ju ett samarbete med Henri Lloyd och är deras glada och saltstänkta ansikte utåt här i Finland och nu var de så snälla att de ville lotta ut min favoritkofta till en av mina läsare! Wau-wau-wau!

Roslyn Cardi heter koftan finns i alla storlekar från xs-xxl. Och är så otroligt härlig och skön, så glad över att nån av er får en sådan!

För att vara med i utlottningen skall ni skall berätta om en oförglömlig födelsedag ni haft!

Tycker alltid det är så kul när ni berättar något om er själva:) Sååå roligt när ni delar med er!

Klicka in er hos Henri Lloyd här (vårkollektionen är fab!) och på facebook här! Kom ihåg att besöka dem på båtmässan nästa vecka i Helsingfors!

Kommentera i detta inlägg. Vinnaren drar jag nästa veckas fredag, den 17.2.2012.

Lycka till!

EDIT: Vinnaren blev Erica och hon har fått mail:) Grattis!

You may also like...

123 Comments

 1. Ha en underbar helg och jag kan inte beskriva hur avis jag är! hoppas att det blir fantastiskt!
  ( såklart!)
  kanske det blir ngt liknande i finland snart 😉
  haha, då skulle jag inte tveka en sekund att roffa åt mig en plats!
  stora kramar till er allihopa!

 2. Jag fyllde typ 17 och mina tokiga och underbara vänner tvingade mig att gå på stan och bära på en skylt som satt fast bakom nacken. På skylten stod “Nännikä”. Do I need to continue?! Kram, ha det supertrevligt i skorrande Malmö! Give me size L!

 3. Hejsan Malena! Oj va kiva tävling, vill så jättegärna vara med. Har inte ännu besökt deras store här i Helsingfors, men det skall jag definitivt göra, tycker att koftan är alldeles superläcker. Kanske inte någonting jag har råd att köpa med mitt studiestöd, men kanske man har tur och vinner? Man vet ju aldrig. *Hoppas Hoppas*

  Det är alltid så kul att läsa din blogg, börjar också flera gånger sakna good old Kokkola. 🙂

  Hoppas att allting är bra med dig, ha så kul på din resa! Massor med kramar från mej!

 4. Åh, den vill jag vinna.

  Jag fyllde sjutton, det var i november år 1994. Mina föräldrar ordnade till kalas och till födelsedagspresent av min pojkvän (min man idag) fick jag teaterbiljetter till samma dag. Minns att mamma körde in oss till Helsingfors från Sibbo och hon har berättat hur Basse på ett torg lyfte upp mig och snurrade runt mig… Vi gick på teater och då vi kom ut började det snöa. Jag har alltid önskat mig snö på min födelsedag. Vi missade bussen och gick på glögg till Basses farbror med fru. Vi kom hem till Sibbo vid midnatt och då for vi ännu på en av gymnasiets lilla julsfest. Vi var hemma vid fyra tiden den morgonen. Idag kan jag inte för mitt liv förstå hur mycket program vi fick in på en och samma dag.

  Storlek M tror jag blir bra.

 5. Hahaa, vilka minnen man har när man åker tillbaka i tiden 🙂
  Bästa födelsedagen var nog när hela förskolan (tanterna medräknat) kom hem till oss för
  att fira min sju års dag. Det var år -96 och det var en halv meter snö den 18 maj.
  Vi var ju en massa barn som skulle tur om vis leka med presenterna jag fått.
  Mest spännande var ju att veta vad man fick till present av de sötaste pojkarna på förskolan 😉

  Det var en oförglömlig födelsedag, att ha alla mina dåvarande vänner på plats!

  Tack igen för en fin tävling, kramis!

 6. Vill haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!! Tack! <3

 7. När jag fyllde 30 år (för typ 8 år sen ) så fixade mina underbara vänner en smink kurs för mig på make up store…Jag trodde fullt och fast att vi skulle fira en kväll med bara några av de käraste tjej kompisarna.
  Vad jag bedrog mig ; )
  Under tiden vi var på make up så hade flera vänner slutit upp på Restaurang Teatteri…..Min kära man hade i maskopi med tjej kompisarna fixat ett V.I.P rum till oss….
  Döm om min förvåning då jag såg alla vänner där……….Gissa om tårarna rann ; )))
  Det var underbara tal, god mat och mycket mycket skratt !!!!

 8. Då jag fyllde 25 hade mina närmaste vänner ordnat en överrasknings fest åt mig med vin, grillmat, levande musik, bilder från gamla goda gymnasie tider och skönhetsbehandlingar – what more can a girl ask for? ;D
  Tack för en härlig tävling!

 9. 15 år och pyjamasparty med 10 bästa tjejkompisarna. Sovsäckar på vardagsrumsgolvet, tacos, godis, film och de sötaste killarna som kom och “spionerade” fick fjärilarna i magen att flyga runt som galningar.

  Size s please…

 10. Åh, jag vill vinna HL. Här kommer ett födelsedagsminne.
  Jag fyller år på julafton vilket innebär att jag aldrig har firat min födelsedag med något större kalas. Skittråkigt. När jag fyllde 40 för några år sedan bjöd min far mig och min familj till Thailand och Phuket. Vi åkte ned runt lucia. Några dagar innan jul anslöt sig svägerskan med familj, så vi var ett stort gäng.
  På julafton fick jag en härlig spa-upplevelse. Eller det var tanken. Jag låg och frös och mådde jättedåligt och bara önskade att det skulle vara över. Tog mig med nöd och näppe tillbaka till hotellrummet. Där låg jag i timmar med frossa, illamående och huvudvärk. Svimmade flera gånger. Var helt enkelt skitsjuk. Hela sällskapet låg på stranden och hade det bra. Det slutade med ambulansfärd till sjukhus. Värsta pådraget. Hade troligen fått salmonella. Förstod aldrig riktigt vad det var för fel på mig. Så min 40-årsdag, tillika julafton, tillbringade jag på ett thailändskt sjukhus. Alldeles ensam. Fick åka tillbaka efter två dagar, lagom till firandet avtsunamins årsdag.

  Vad säger du om det födelsedagsminnet?
  Min mamma tror inte på det där med salmonella. Hon tror helt enkelt att jag drabbades av ålderskris i kombination med den vanliga födelsedag/julaftons-förväntningsnojjan som jag har haft i hela mitt liv.

 11. Hmmm, jag som är så frusen av mig, jag måste ju bara ta chansen!!
  En oförglömlig födelsedag…. Jag fyller ju år mitt i sommaren så det är sällan någon som är hemma, alla är på semester (21 juli – dålig tid att fylla år *asg*) men nu får jag tänka efter………………..

  Men jag minns en födelsedag, den är dock inte min, men ja, du kommer förstå…
  Det var en mycket klar dag, solen sken fast den inte skulle, utanför fönstret så fick solen ett träd att nästan brinna i orange och rött. Himlen var den vackraste babyblå… Och baby låg hos mig! Min älskade son som jag burit genom smärtan hela graviditeten, som hållt mig vaken varje natt, varje dag och som gjorde att min mage såg ut att ha ett eget liv ibland när han rörde sig – han låg hos mig, på Kanelbullens Dag – DET är den mest oförglömliga födelsedag jag minns!!

  Nu gäller det att hålla tummarna för att jag får vara med och tävla, även om det handlade om någon annan 😉
  Vi ses imorgon, i Malmö!
  Kram!

 12. Den födelsedag jag kommer bäst ihåg är den då jag fyllde 18, dvs för 12 år sedan. Det råkar vara så att jag fyller år på nyårsafton och 18 år fyllde jag på den magiska aftonen då 1999 blev 2000.
  Jag kommer från en liten by i Österbotten där alla ungdomar umgicks med varann oavsett om man var 15 eller 20. Det kanske har ändrats idag, men då var det så. Samma gäng umgås fortfarande.
  Iaf, jag och alla mina kompisar, vi var väl en 12-15 pers. som var med och ordnade mitt födelsedagskalas, hade hyrt grannbyns ungdomslokal för en billig peng.
  Jag bakade i flera veckor, dj utrustning lånades från olika ställen tills vi fick ihop allt vi behövde. Vi städade och fixade. Jag fick hela byns ungdomar att tro att det var vääärldens bästa idé att klippa småsmå pappersbitar som vi skulle släppa ner från ungdomslokalens tak då klockan blev 00. Vi klippte papper varje kväll i flera veckor, hur vi skulle få dem att falla från taket var det ingen som tänkte på…
  Dessutom kom vi på att vi skulle laga eget vin. Det kom vi på några dagar före festen. Alla vintillverkare förstår ju att vinet inte hann bli klart. Det problemet löste vi genom att köpa måånga 1,5L flaskor med cider, såna med lite procent. Så det sura, ofärdiga vinet fick iaf en bättre smak.
  Nåja, festkvällen kom. Vi dansade och hade jättetrevligt. I något skede försvann kompisen som lovat vara dj hela kvällen, vilket resulterade i att någon stal en del av den lånade dj utrustningen.
  Plötsligt svängde flera paketbilar fulla med okända människor upp på gården och vår fest förvandlades till något man ser i filmer: folk som spyr överallt, har sönder saker och härjar.

  Jaa, jag glömde ju att berätta om vinet. Trots att vi spätt ut det med cider hade det en konstig bismak. Vi som visste vad det innehöll drack inte av det, men övriga svepte det med god aptit. Det var ju gratis sprit. Det räckte inte länge före kön till utedasset var 10-talsmeter lång. Det ofärdiga vinet hade gett folk diarré! Nämnde jag att det bara fanns utedass vid denna ungdomslokal? Då wc papret tog slut var katastrofen total!
  Trots allt detta festade vi hela natten och roligt det hade vi! Då klockan slog 00 kom jag att tänka på pappersbitarna. Jag fick med mej några kompisar och tillsammans sprang vi omkring och kastade pappersbitarna på alla gäster.
  Jag kommer inte ihåg när jag åkte hem, men många var fortfarande kvar då jag åkte.

  Följande morgon hade vi bestämt städträff. Jag var den första som tog mig dit. Då jag svängde in på gården till ungdomslokalen såg jag att ytterdörren stod vidöppen. Jag gick in och möttes av en oväntad syn: mitt på dansgolvet stod en livs levande hund! Hur han kommit dit vet ingen. Jag fick ut hunden och påbörjade städningen.

  Än idag får jag höra om hur bra idé det sönderklippta papret var. Pappersbitar + snö som folk haft in med skorna + vätska som folk hällt ut. Sätt ihop det med det faktum att värmen slagit av någon gång under natten och ytterdörren stått öppen hela natten. Det var första och enda gången jag suttit i flera timmar och hackat loss is från golv inomhus.

  Trots allt, var det här en underbar fest som vi alltid kommer att minnas! Minnena lockar fortfarande fram många goda skratt då vi som var med och ordnade festen träffas 🙂

  Ps, glömde nämna att en av kompisarna berättade att de sett hur några av de objudna gästerna nån gång under natten burit ut vin/cider-blandningen på gården, urinerat i den och sedan burit in den igen. Än idag är vi glada att vi inte drack av det själva 🙂

 13. Hej…

  när jag såg din tävling fick jag ett leende på läpparna….för jag har upplevt världens bästa födelsedag!
  Det var för 10 år sen när jag fyllde 30 år. Min sambo som jag levt tillsammans med i 5 år överraskade mej dagen innan med att jag skulle packa resväskan för vi skulle åka iväg. Vi hade då en 3-årig son som vi inte hade lämnat tidigare så jag trodde kanske att vi äntligen skulle få en natt på hotell med egotid! Döm om min förvåning när vi ankommer flygplatsen….VI SKULLE FLYGA NÅNSTANS! Och flyget gick mot PARIS, drömmarnas stad! Jag firade min födelsedag uppe i Eiffeltornet i världens vackraste stad. Gissa om min dröm gick i uppfyllelse…Undrar just hur han ska toppa det nu när jag fyller 40 i år???

  Ha så kul i Malmö, önskar jag kunde vara där ….men alla drömmar går inte i uppfyllelse.
  Kram åsa

 14. Då jag fyllde 30 år hade jag bestämt att inte fira. Min man hade bestämt att det skall hon visst det! Så då jag vaknade på morgonen fick jag en ny telefon och blev jätteglad och tänkte att kanske vi åker ut och äta ikväll eller nåt annat kul. (men väntade mig absolut inget mer)
  Efter en stund säger han att jag skall klä på mig och packa grejer så jag kan vara borta över en natt. Sagt och gjort åker vi iväg med bilen längs motorvägen mot flygfältet. Jag var säker på att han försökte luras genom att åka mot flygfältet och jag hade ju rätt, han körde förbi…men döm till min förvåning så stannar han där var alla små flygplan finns. Dörren öppnas och en man kommer emot oss och jag står stum av överraskning och får inte sagt någonting.
  In i flygplanet, upp i luften och tro mig, det är inte “bara” en flygfärd utan en noggrant uttänkt rutt. Flyget flyger över min mammas hus, var alla står ute och vinkar och har skrivit Pepa 30 STORT på gräsmattan. Efter detta åker vi mot min farmor, även där står det folk ute och vinkar. Min pappas hus med ett stort 30 på gräsmattan. Min mans föräldrars hus åker vi över, mina gudföräldrars och sen ännu över min mommos hus. Alla vinkar och viftar med ballonger och flaggor. Jag är så glad, förvånad och lycklig att jag knappt får ur mig några ord.
  Efteråt checkar vi in på hotell, åker till min mamma “för att titta på bilder de fick medan vi åkte över huset med flyget” men det visade sig vara en överraskningsfest med en massa släktingar.
  Det var en once in a lifetime dag och jag kommer ALDRIG att glömma det! Att de lyckades hålla allt hemligt…

  Om någon är intresserad så kan man läsa mer om den underbara dagen här: http://snicksnackpetras.blogspot.com/2010/10/up-in-air-da-man-fyller-30.html

  Om jag vinner så vill jag ha en i storlek M. Ha så trevligt på bloggeventet!

 15. Jag väljer att tolka “födelsedag” som jag vill:)
  Min bästa är när jag födde min första son! Hur jag ringer hem till min mamma för att berätta att hon blivit mormor å hon inte fattar någonting utan bara pratar om annat:) Tredje gången jag avbryter henne och säger att jag vill hälsa att Pontus har kommit reagerar hon och undrar vad jag menar. En timme senare står mina föräldrar vid vår sida för att gosa med den goa ungen. Att han sedan fyller 18 år nu den 17 när du ska dra en vinnare ser jag som ett omen:))))
  Kram!

 16. Sh*t vilka födelsedagar folk har haft!
  Mitt mest speciella minne är nog min 18-års födelsedag som jag firade i Paris. Middag och vackra drinkar med min väninnna i närheten av Place de la Contrascarpe. Sen satt vi på uteserveringar och drack belgisk smaksatt öl med människor får hela världen (tyckte jag då). Vi dansade tills fötterna blev ömma och sen kysstes jag lite med en sicilianare…

 17. Åh näe vilken mysig tröja! En sån vill jag ha!

  En oförglömlig födelsedag.. Nu blev det ju knepigt, sanningen är ju den att jag inte varit med om något i stil med ditt dunderkalas eller överhuvudtaget något som skiljer sig ur den vanliga tårta och kaffe kategorin. Men nog kan den allt vara oförglömlig fö det!

  Jag fyllde nyss 18 år, med allt vad innebär med körkort, myndig, rösträtt och så vidare, slår nog ändå det att min kille kom hem till min födelsedag allt, trots att han så många gånger ursäktat sig för att han inte skulle ha möjligheten att infinna sig då. Så jag vaknar förvånat under min tupplur på självaste dagen med stort D av att just Han står i dörröppningen med ett leende upp till öronen följt av raska kliv för att omfamna mig, önska mig grattis och pussa mig. Mer än så begärde jag inte. Den stunden slog lätt alla priviligerier man får som 18åring. Att få känna sig älskad på sin 18årsdag.
  Det kommer jag minnas.

 18. Ett oförglömligt födelsedagsminne är utan tvekan min 17-års dag i december 2008. Mina vänner hade tydligen planerat en överraskningsfest samtidigt som jag själv planerade en vanlig födelsedagsfest – på samma ställe som mina vänner hade tänkt ha överraskningsfesten. Underbara vännerna hade tydligen planerat allt in i minsta detalj i flera veckor, och jag anade verkligen ingenting. Men så blev det knepigt, när jag själv började berätta för alla vänner att jag själv skulle ordna en födelsedagsfest, och eftersom jag hade planerat festen på samma ställe, var det en kär vän som blev särskilt förvirrad och sa “Men, jag trodde det skulle vara en överraskning?”. Så var överraskningen över, några dagar innan kalaset, allt blev ett humoristiskt missförstånd och det hela slutade med att vi alla tillsammans ordnade ett fantastiskt kalas som jag aldrig kommer att glömma. I efterhand kan jag nog lugnt konstatera, att den misslyckade överraskningsfesten var tusen gånger bättre, än vad jag tror den skulle ha varit om det fortfarande hade varit en överraskning! 🙂

 19. Hmmm…. I don’t usually enter contests….but I love that sweater! <3 Do you ship to USA? Not sure about sizing…maybe Large to be safe?
  My most memorable (and recent) birthday was when I turned 30 last year. My husband took me and all 4 of our children to a wonderful theme park with all the biggest roller coasters and I played like a child all day long….it was perfect. 🙂
  I'm glad you are doing well Malena. Seems like a lifetime ago when we were 17 and I stayed in Finland that year… Take care.

 20. Fin! Vill gärna vara med i tävlingen!

  På min födelsedag för två år sedan fick jag veta att jag är gravid!
  En oförglömlig dag, och den finaste presenten!

 21. Jag vill också vara med!

  Den bästa födelsedagen var ju när jag var barn, 10 år gammal. Min mamma plockade blommor och gjorde mig en grans till huvudet. Jag kände mig som Vickan! Vi är ju samma ålder med prinsessan och hon var min idol då.

 22. Ihana kilpailu. Haluan olla mukana kilpailussa. Onnea sinulle Malena täytettyäsi tasavuosia.

  Paras synttärimuisto koskee puolison synttäreitä. Hänellä on synttärit juhannusviikolla, olimme
  mökillä ja hän oli koko päivän puhelimessa. Aloin olla jo ärtyisä ja kysyin, että mitä ne sulle koko
  ajan soittelee. Vastaus: no kun mulla on tänään synttärit. Kyllä mua hävetti, olin unohtanut oman
  pupuni synttärit. HUh mikä häpeä.

 23. Oj, vilken superläcker tävling. O koftan då!! ännu härligare…

  Bästa föddisdagen var nog förra årets fest. På plats här hemma hade ja min finaste man och min bästa vän. Vi hade super roligt. Fotograferade varann o. hade t.o.m lite photoshoot. Det ända som fattades var en annan god vän som inte kunde komma. Men när vi tog oss till stan o. baren kom han emot där o. helt enkelt förgyllde min dag. Han hade tagit reda på av min man, till vilke bar vi skulle och överraskade mig där. Helt underbart roligt! Den dagen, i sin enkelhet, var den absolut bästa föddisen EVER!

 24. oj, vill ha! i storlek xs. födelsedagen ja. mest speciell var nog den då jag fyllde 29 och min sambo hade bokat bord på Bacchus i Vasa. servitrisen föreslog att vi skulle hänga av oss jackorna på ett ställe då vi kom in, men sambon vägrade, vilket jag tyckte var lite märkligt. sen satt vi i ett mysigt litet bås och han trollade fram en ring ur jackfickan (!) och friade till mig. mycket romantisch! jag sa JA!

 25. Jag vill gäna vara med, den ser ju helt ljuvlig ut.

  Jag fyllde år i måndags, pånågot sätt så hade jag börjat ålderskrisa iår, det var inte roligt, jag vaknade med “tyck synd om mig fiilisen” och jobbade upp den till max under frukosten. Men sen när folk gratulerade, skrattade och var glada så vände det, innan lunch så var det inte längre ett straff att fylla år och innan middag var det ju riktigt roligt. Man ska njuta av sina födisar, det det är så mycket härligare.

 26. Oij va den ser härlig och mysig ut 🙂
  Vill ha !

  Jag har haft många bra födelsedagar, men bästa var nog nu i Augusti 🙂
  Som du och jag talat i våra hemlighetsbrev då en tid sen så hade de tidigare födelsedagarna inte varit så bra, d hade tom. glömts bort av vissa….

  Bästa födelsedagen var ett halvt år sen, det var en jätte varm sensommar dag,
  jag och J hade varit barnvakter över natten till Js lillebror L, och då vi åt morgonmål tog J nonchalant fram på morgonmåls bordet en present med THE KLOCKAN <3 Lille L va också fiiliksissä fast det var jag som fick en present 🙂 Då lillebror L hade förts hem efter morgonmålet, sa J att jag skulle sätta på mej en sommar klänning och att jag inte skulle fråga nånting utan hoppa i bilen. Vi for till Kaivopuisto var han hade ordna en piknik med mitt favoritvin, ostar och crackers 🙂
  Efter pikniken for vi hem för att göra oss färdiga till kvällen, då det skulle festas i Motellet
  med a whole bunch of friends 🙂
  D bästa var att han var tom. lite nervös eftersom han ville att allt skulle gå så bra med pikniken,
  d va d sötaste nånsin 🙂 Det var inte en stor och maffig födelsedag, d var hjärtligt och varmt.

  Tarinan opetus: Kaikki kääntyy parhain päin, då man bara fattar att fa från en dålig livssituation,
  och lämnar bort från livet de dåliga människorna som inte får dej att känna dej bra.
  Ha istället människor i dit liv som uppskattar dej.

  Härlig Kofta, come to meeee 🙂 🙂

  Tack fö Härrrrrliga bloggen 🙂 <3

 27. Finaste med födelsedagar är att man får spendera tid med nära o kära och alla samlas. Men min 30års dag var oförglömlig . Flög till underbara NYC och fick en fin ring på fingret uppe på The Empire State Building 😉

 28. Hej! Min bästa födelsedag blir nästa år när jag fyller jämna år. Då ska jag flyga till NY med min syster och vi ska fira tillsammans där.
  Hälsningar och tack för ljuvliga bloggen. Maria

 29. ihana blogi:)

  Käy tutustumassa blogiini:)

  http://annika-diamonddiary.blogspot.com

  Pienyrityksemme blogi:)

  http://differentstudio.blogspot.com

 30. Åh vilken kofta! Vill jättegärna vara med och tävla om den!

  Jag fyller i slutet av November, och alltid nära lillajul. Min födelsedag innebär startskottet för julfiradet i vår familj. Vi har gjort det till en tradition att ha “julmyset” på samma gång vi firar min födelsedag. Det innebär en dag av pepparkakebak, julgodis, glöggande och många härrliga skratt. Då bjuder jag alltid på de första julstjärnorna och den första glöggen. Alltid en underbar dag.
  Om två år fyller jag 30 år, samma år som min man fyller 40. Det året kanske det smäller ordentligt!

  Ha så roligt i Malmö!

  Linda

 31. Anna Fahlström

  Hej!

  Jag vill jättegärna vara med och tävla om fina koftan!

  Från början tänkte jag att jag inte kunde vara med i tävlingen för jag har ingen spektaktulär födelsedagsberättelse men så kom jag på min 25-årsdag.

  Jag var då tillsammans med en kille men hade samtidigt lyckats få en annan kille intresserad av mig. Han var 9 år äldre än mig och raggare (vilket jag själv inte är). Han hade en Cadillac cab och var skithäftig. På min födelsedag var vi bara ytligt bekanta och han visste ju att jag var tillsammans med någon annan. Men han kom körandes till mig i sin Cadillac och hade med sig 25 jättestora röda rosor. Modigt gjort!

  Ett par dagar senare var jag singel och började träffa min raggare på riktigt.

  Det hela slutade med att vi nu har två barn och planerar att gifta oss under året. Hade han inte uppvaktat mig så fint på min födelsedag är jag inte säker på att det hade varit vi idag.

  //Anna

 32. Hej,

  Oj, alla verkar ha så många underbara födelsedagsminnen och jag kunde förståss hitta på något magiskt minne, men tyvärr så har mina födelsedagar inte varit så märkvärdiga, men dock underbara, för jag har alltid fått fira dem med min kära familj.
  Jag har inte så många födelsedagsminnen att välja bland för jag fyller 29.2, vilket betyder att jag har födelsedag endast vart fjärde år 🙁 Folk brukar inte komma ihåg min dag på de udda åren så jag kan kalla mig för ett mitt-emellan barn som enkelt blir glömt, då folk inte vet när de skall gratulera mig. Dethär året har jag dock ÄKTA födelsedag och hoppas att jag kommer att få en födelsedag som jag minns många år med ett leende på läpparna. Jag skall åka med min sambo till Stockholm och fira ett romantiskt födelsedagsveckoslut 🙂

 33. I somras då jag fyllde år var vi kryssade i Kroatien skärgård ,vaknade i Hvar av att mina vänner sjöng för mig o bjöd på en läcker smootie ,simmade o badade hela dagen ,åt på världens underbaraste fiskrestaurang . Skålade i bubbel .Härlig födelsedag ler o hjärtat blir varmt…

 34. Underbar tröja, den vill jag förstås jättegärna vinna!
  En av mina bästa födelsedagar var då jag befann mig utomlands. Jag var inne i en lite jobbig period just då och plötsligt dök min syster upp från Finland med en flaska Veuve Clicquot! Dessutom anlände en alldeles fantastisk hembakad cheesecake med kyl-budbil, den hade min kusin som bodde i andra ändan av landet bakat och skickat till mig! Då blev jag otroligt glad och allt det jobbiga kändes med ens mycket mindre jobbigt! 🙂

 35. Hej Malenami!

  Vilken tävling, vill gärna vara med!

  Födelsedagen jag kommer alltid att komma ihåg är födelsedagen ifjol – fyrtioårsdagen. På vardagen har vi inte så mycket tid för varandra, jag och maken. Vi har tre superaktiva barn med massor med hobbyer så största delen av vår fritid är vi taxichafförer, kockar, servitörer, fudistränare, klädvårdare osv. Men i våras reste vi på tumis till Lissabon, den finaste och samtidigt uddaste stan vi ha besökt. Vi åt födelsedagsmiddagen i ett argentiskt biffställe med Michelin nominering. Jättesuperduper god mat, vyn över hela den vackra staden och det bästa sällskapet jag kan tänka mig. Oj! Jag blir fortfarande på gott humör då jag tänker på vår resa.

  Ha det så bra i Malmö! Hälsningar av en trogen läsare också till Någons fru, Philia och Simplicity Janice!

  /Mia

 36. Oj det här måste jag ju vara med i!
  Födelsedagsminnet jag vill dela med mig av ägde rum för bara någon vecka sedan, när jag fyllde 19. Jag hade inget alls planerat för dagen mer än att fika gott och skratta med familjen. Men mina vänner hade andra planer. Framåt eftermiddagen kom de och hämtade mig med bil och så åkte vi in till staden för uuuurgod middag och drinkar. Oj oj vad jag trivdes och vad fint de hade fixat. Det roligaste är ju att bli överraskad och ompysslad när man minst anar det.

 37. Oj..ojoj!
  Den där tröjan har jag varit och nypit i. Den finns i en affär här i vår stad. Vore fint att få vinna den.

  Min bästa födelsedag var i december 2011 när jag fyllde 50 år. Mannen och jag for iväg till Stockholm över en helg och firade. Vi bodde på hotell i två nätter, åt himmelsk frukost på hotellet. Gick runt på olika museum, shoppade lite julklappar till våra barn. Vi åt mat på olika ställen i Gamla Stan. Besökte hur många coffee house som helst och drack cappuccinos. Vi var inte iväg på nåt evenemang av något slag utan nöjde oss med att bara vandra omkring och titta runt.

  /Annelie

 38. Hej!

  Fin koft skulle jag vinna skulle jag ge den till min kära syster som fyller år nu på onsdag. Jag vill samtidigt berätta om hur vi tillsammans räddade en katastrof situation för snart 3 år sedan. Min dotter fyllde 5 år och jag hade bakat en hästtårta och allt stod på bordet och gästerna väntade. Jag hade den ute för att den var så stor och skulle bara sträcka mig efter den. Av någon anledning så tappade jag hela tårtan( fatet och tårtan var så tunga) och den landade upp och ner på backen.

  Jag hade en rulltårta i kulskåpet som min syster och jag fixade grädde och snabbdekorerade på 10 min. så med ett bra samarbete, blev det inga tårar och en tråta på bordet i alla fall. Tack Linda och Grattis. Hon är st. M

 39. Ooh vilken underbar kofta! Vill såklart gärna vara med och tävla 🙂

  Mitt bästa födelsedagsminne måste vara när jag fyllde 24 år och ganska nyligen blivit tillsammans med min man (men då var vi ju “bara” pojkvän/flickvän, hihi). Jag fick endast ett kort där det stod att vi skulle åka på en liten mini-weekend, det stod oxå vad jag skulle ha med mig för typ av kläder. Jag ääääälskar överrasknignar så det var helt perfekt! Vi åkte iväg och jag hade ju ingen aning om var vi skulle, men vi hamnade iaf i Norrköping och på Kolmården, vilket jag barnsligt nog, fullkomligt älskar!! Även om själva resan i sig inte var så lång eller till nån exotisk plats så hade vi en fantastiskt mysig helg. Vi som par var ett helt nytt begrepp då men vi är lika glada i varandra idag när vi gått och blivit fru och man 🙂

 40. Åh, vilken härlig kofta!
  Förrförra året fyllde jag 39 år. Alltså inga direkt förväntningar… Så kommer mannen och barnen in på morgonen med ett jättepaket. Det var en underbar cremefärgad assistent orginal som jag länge drömt om. Hela dagen var så där överraskande och glittrig. Barnen hade gjort tårta och vi bara myste tillsammans hela dagen. Ibland är det bäst när man inte har några förväntningar!
  St L skulle nog bli bra om jag hade lyckan att vinna denna härliga kofta 🙂
  Kram Malin

 41. Min bästa födelsedag är ännu kvar att uppleva, är ju bara 44 ;). Koftan i storlek L skulle sitta fint…..

 42. Grattis i efterskott! 🙂
  Min oförglömliga födelsedag kommer bli den kommande, då jag fyller år den 16.2 och vinner på Malenami följande dag! 😉 Tjohoo!

 43. På självaste adertonårsdagen blev jag så äntligen ihop med drömkillen -efter att ha suktat och längtat och hoppats och misströstat under många år. Nej, det blev ingen never ending lovestory, idag är jag gift med en annan typ som är perfekt på ett helt annat plan -men det var dubbel lycka: prinsen och vuxenheten på en och samma dag.

 44. Haha, en av de roligaste födelsedagarna jag kan minnas så här på rak arm var när jag hade klippt håret jättekort (från att ha haft det jättelångt större delen av mitt någorlunda vuxna liv) och min allra käraste storasyster (som större delen av sitt vuxna liv hade haft kort hår) dök upp i värsta hårförlängningarna och därmed jordens kalufs. Gudars, vad vi hade skojigt åt det!

  Hoppas att ni har det superduper på eventet idag!

 45. Hej!
  Brukar fira födelsedagar med make o barn, ganska normalt; tårta, present o ta det lugnt 🙂 Förra året däremot fyllde 40! Bjöd 4 vänninor o maken men barn var ute. Inga särskilda planer, vi skulle äta, dricka lite o ha rolig…bara 5 “tjejer” 🙂 Fick fina presenter, blommor men en av väninor ÖVERASKADE mig verkligen …kom kom med en STOOOR buket …40 underbara, långa, fina rosor…blev helt paff, tom det satt några hundralappar bland blommorna. Har aldrig fått en sådan buket…bara dag efter kom på att hon betalade verkligen mycket pengar!!! Tänkte att en sådan ros kostar 40 kr!!! Då blev ännu mer rörd 🙂 Men vilka känslor jag fick…Man fyller 40 bara en gång-sade hon efteråt…Underbart!
  Snart fyller 41 men då blir knappast något firande ;( Så kanske vinner en kofta???

  Kram; Magdalena

 46. Fyller år ett par dagar efter julen och det brukar leda till att min födelsedag lite glöms bort. Ett år hade min kompis samlat ihop ett gäng med mina bästa vänner och bjöd på en kväll ute på stan. Perfekt var det eftersom vi inte då kunde fira kommande nyårsafton ihop. Trevlig middag, massa tjejsnack och lite drinks, perfekt överraskning! 🙂

 47. Super mysig kofta, den skulle man kunna vinna! Mitt bästa födelsedagsminne är nog när jag fyllde 28. Skulle nämligen åka hem från bb den dagen med vårt andra barn, och bättre present kan man ej få. Hemma väntade storebror så på lillasyster,,minns det snöade jättelika flingor på hem vägen och jag var så lycklig. Man befinner sig som inne i en bubbla och vill bara vara hemma och mysa med familjen. Väl hemma hade maken fixat med blommor, en ny telefon och prinsesstårta! Grattis till dig i efterskott och vill tacka för en bra blogg.

 48. Hej Malena! Grattis i efterskott!
  I december 2010 fyllde jag 25 år och det är en dag jag aldrig kommer att glömma. Personligen ääälskar jag kalas och jag bakar alltid sju sorters kakor, fixar och trixar i flera veckor på förhand. Men nu blev det så att min kära kära Mamma fick en hjärnblödning i början på december. Som tur var det ingen stor blödning men hon var på sjukhus i flera veckor. Till sist fick jag reda på att hon inte kunde komma hem till min födelsedag…Då slog det mej hur otroligt hemskt det vore att vara utan sin Mamma. Så nu är jag tacksam och glad för varje gång jag träffar henne! På min 26-års dag kunde hon komma så den dagen kommer jag också alltid att minnas!

 49. Den bästa födelsedagen var när jag fyllde 15 år. Jag gick med mina bästä vänner till en restaurang. Vi åt pizza och hade en fantastisk tid! 🙂

 50. Åh, sikken rolig tävling 🙂

  Måste vara när jag fyllde 19, bodde i en sunkig källarlägenhet tillsammans med min nuvarande sambo och vi båda jobbade häcken av oss och levde snålt för att ett år senare komma hem med kosing på fickan. Men just denna period var riktigt tung och jobbig, saknade familjen hemma i Sverige och var sliten som få.
  Kvällen innan födelsedagen kommer jag hem efter en låång arbetsdag och på middagsbordet står det framdukad en grekisk middag med ett stort kuvert vid ena tallriken!
  Och vad finns i kuvertet om inte två biljetter till ett litet familjärt taverna på Skiathos i Grekland! Med avresedatum på MIN födelsedag! Ledighet från jobbet redan fixat av pojkvännen, klappat och klart för att åka!

  Det är såna saker man inte glömmer i första taget..

 51. En av de jag minns mest är när jag bodde i London. Skulle gå och äta på favoritrestaurangen tillsammans med bästa kompisen. Dock hade hon fixat så hela gänget var där, personalen kom in och sjöng för mig och jag tvingades upp på bordet för att dansa magdans. En syn för gudar 😉

  En annan är att maken överraskade med en jeepsafari i öknen när jag fyllde år under en resa till Dubai. Han och jag och en chaufför i en vit Hummer – så jäkla häftig upplevelse 🙂

 52. Hej! Min bästa födelsedag var ifjol, då fyllde jag 30! Det var en mycket lyckad fest, först med släkten och sedan med vänner. Så de blev fest hela dagen! Och de roliga firande fortsatte helgen efter i Paris!!!:) Å inom ett par veckor så fyller jag år igen! Låter som du oxå hade en super 30-års fest!
  Det är tack vare dig jag fått upp ögonen för märket Henri Lloyd, så du gör ett bra jobb! För tillfället är mörkblå min favoritfärg när det gäller kläder! Min storlek är S.

 53. Den födelsedagen jag kommer bäst ihåg är 2010, då jag blev 28 år gammal. Vi gifte oss dagen innan och när klockan slog tolv så stämde alla på bröllopsfesten in å sjöng Ja må hon leva, jag som trodde att ingen sku komma ihåg födelsedagen i o m bröllopet. Själva födelsedagen gick åt till att städa undan bröllopsfesten, men tårta fanns kvar så lite firade vi i allfall:)

 54. Oi, vad fin cardigan. Vore fint å vinna det 🙂

  Jag firar min födelsedag runt midsommar så har det blitt många oförglömliga dagar. Dock en av de besta må säkert vara midsommar 2007. Då var vi första gången tilsammans med det nuvarande gänget i en stuga. Jag fick som gåva en hularing med vilken blev det tusentals olike tävlingar och spel i löpet av veckorslut. Små saker fra barndomen kan inspirera man så mycket!

 55. Utan tvekan är den bästa födelsedag jag haft den när jag fyllde 30. Min familj bor 30 mil bort så jag hade definitivt inte räknat med att de skulle komma. Jag och sambon sov länge och när vi väl klev ur sängen bestämde vi oss för att ta en promenad in till stan… ingen stress här inte. Halvvägs in ligger vår favoritrestaurang och sambon föreslog att vi skulle gå in och kika på menyn, för att se om de kanske serverade någon form av “brunch”. Väl inne såg jag hela släkten sitta vid ett bord och vänta… kan säga att det tog mer än ett par sekunder innan jag verkligen förstod att det var DE som satt där… blev så överraskad och glad. Som sagt helt klart den bästa födelsedagen med god mat och härligt sällskap =) Kram på dig.

 56. jadu jag tror du också minns den födelsedagen.. Vi hade just börjat studera och jag skulle bli ordentligt vuxen, hela 19 år :). Problem bara att jag ville bjuda ALLA mina nyfunna fantastiska vänner och det skulle vara trerättersmiddag det hade jag bestämt. Helt ok kan man tycka, om man inte bor på 18 kvadratmeter i studentbyn. Men det man vill så kan man tänkte jag och ordnade med papperstallrikar och diverse pallar att ställa hela buffén på. något matbord hade jag såklart inte :). Tro det eller ej men 11 personer fick sig en halv kvadratmeter att sätta sig på och äta och dricka gott. Jag vet inte om jag någonsin haft en så rolig fest. Trångt var det! Men finns det hjärterum så..

 57. Alla mina födelsedagar har på ett eller annat sätt varit oförglömlig. Alla 27 stycken har varit lika fina och härliga på sitt eget sätt <3

  Men det är ändå en som sticker ut, tror det är den första födelsedagen jag minns. Jag fyllde 5 år och jag minns att mamma hade klätt upp mig i klänning och rafsat ihop mina lockar så de satt mitt på huvudet. Jag var förväntansfull och lycklig sådär som man är på sin födelsedag. Gästerna strömmade in en efter en i det lilla huset och jag var så lycklig. Till sist kom min gudfar och hans kompis med ett STORT paket (tyckte jag då iaf). Ett paket som var bara till mig. Jag slet upp pappret och tittade sedan storögt på innehållet. Jag kunde inte läsa, men mamma berättade för mig att det var ett Nintendo. En grå, kantig låda med röd text. Och två spel, Super Mario och ett som gick ut på att skjuta änder. Jag förstod inte var det var, men mina äldre kusiner "ooohade" och "aaahade" och ville genast testa. Efter en stunds bråkande med kablar och sladdar och tv och nintendo dök den lilla röda gubben upp på rutan och hela släkten samlades i vårt lilla vardagsrum. Jag var så lycklig över att jag hade fått något så fint som alla ville använda och som gjorde alla så glada! 🙂 Idag är jag 27 och har fortfarande kvar mitt gamla Nintendo.

 58. När jag fyllde 20 år bodde jag i London. Jag började min födelsedag med att mina två fina (och väldigt trötta) au-pair barn väckte mig med sång och morgonmål på sängen. Fick en skiva ljust bröd med nutella och en massa coctailpinnar fylla med äppelbitar. De hade gjort de alldeles själva.
  Jag hade inte sett min familj sedan julen och saknade dem väldigt mycket, så födelsedagen fortsatte på bästa sätt med att jag fick hämta upp mina två systrar på Heathrow airport. Det blev ett kärt återseénde och så snart vi var tillbaka i Wimbledon gick till stans mysigaste restaurang. Det blev ett långbord med vänner och systrar. Vi fortsatte ut i natten och när solen gick upp satt vi i en svart cab påväg hem och sjöng Elton Johns “Your song” tillsammans med taxi chauffören. Det var min bästa födelsedag på länge.

 59. Hei!

  Miten ihana kilpailu. Odotan innolla kevättä, että pääsen hankkimaan vaatekaappiini jotain uutta vaatetta. Olen tässä puoli vuotta kulkenut niin ison vauvamahan kanssa, että ihanat vaatteet ovat olleet vain haavetta viime viikkoina.

  Syntymäpäiviä en ole koskaan suuresti juhlinut. Mutta nyt tulevana äitienpäivänä lähdemme viettämään mieheni ja minun syntymäpäiviä Ruotsiin. Samalla taitaa hoitua myös häämatka 🙂 Joten paras syntymäpäivämuisto taitaa olla tulevaisuudessa 🙂

 60. En födelsedag jag minns? Ja såhär i efterhand är det den jag inte minns, min 31a. För några dagar tidigare låg jag på förlossningen i Mölndal och blev mamma för första gången. Så när jag sex dagar senare fyllde år hamnade det liksom i skymundan, och så lär det för alltid förbli! Men det är okej.

 61. Min absolut bästa födis var förra året. Fyllde 27 år. Hade just fött min andra dotterr några dagar tidigare i New York. Min mamma och syster var där för att hälsa på familjens minsting. Min födelsedag är i maj så det råkade sig vara morsdag samma dag. Min man och mamma hade dukat upp en fantastisk brunch på balkongen så satt vi sen där och njöt. Den lyckan jag kände då efter en förlossning som gått jätte bra fast den var i ett annat land. Min mamma och syster var där och min alldeles egna familj. Det var min bästa födelsedag nånsin.

 62. Den födelsedag som jag aldrig kommer att glömma, inte ens om jag så blir 90 år, var när jag fyllde 22 år. Jag firade den nämligen på sjukhus eftersom bara tre dagar tidigare hade min lilla dotter fötts. Det var så fint att ha henne, även om sjukhus inte annars kanske är den trevligaste platsen för födelsedagar. Oförglömligt var det i alla fall. I år blir hon redan 10 år. Fast det känns som i går.

 63. Hej! Vilken rolig tävling!
  Min bästa födelsedag var nog när jag fyllde 25 år och min sambo överraskade mig med att åka till Helsingfors på lyxhotell och så åt vi en så god middag på Chez dominique i 4 timmar, de var uppskattat: )

 64. Vilken härlig kofta, klart den lockar en att vara med!

  Min födelsedag i september 2011 kommer jag ihåg som en väldigt härlig dag. Pojkvännen överraskade mig med presenter som han alldeles själv kommit på att köpa, behövdes inte ens någon “vink,vink” och dagen avslutades med en fin middag på en mysig restaurang alldeles invid domkyrkan i Åbo. Vi satt och njöt av maten och av varandras sällskap i flera timmar.
  Sådana dagar kommer man ihåg länge.

 65. Min sons allra första födelsedag är oförglömlig. Han föddes på min fars födelsedag, en dag som vi de senaste åren firat med en blomma på min pappas grav då han dog alldeles för ung. Men så för fyra år sedan så kom mina förlossningsverkar igång ordentligt. Detta var den första februari. Värkarna var en vecka för tidiga enligt beräkningarna. Vi åkte in till förlossningen med ordentliga värkar, men jag minns att jag sa så många gånger att det här är fel, bebisen ska ju komma imorgon, på min pappas födelsedag! Och på något sätt så avstannade värkarna och vi blev hemskickade. Dagen därpå, den andra februari kom de igång igen och min son föddes på min fars födelsedag. Förstår ni lyckan, känslan? Som min faster, farfar, farmor och mor förundrades och fällde tårar av lycka. För nog var det meningen, nog var det så att denna speciella dag återigen skulle firas med tårta och släktkalas. Livet är förunderligt vackert.

 66. Min 30- årsdag som inföll på midsommaraftonen 2010. Dagen firades i goda vänners lag med bastu, god mat, fina presenter och bryggdans och många, många skratt i Åbolands skärgård. En oförglömlig dag!

 67. Hej Malena, i skrivande stund hoppas jag att du har det så jättebra på bloggeventet!

  Nu till tävlingen:
  Jag flyttade hemifrån som sjuttonåring. Hade en liten etta med ballkong. På 18 års-dagen jobbade jag (i en ica-butik). Vanligtvis firar jag alltid min födelsedag på landet tillsammans med min familj. Men har man blivit med lägenhet och bil så får man rätta sig efter den semesterperiod man hamnar i, man har ju räkningar att betala 🙂 Väl hemma efter en lång dag steg jag in i min lägenhet och valde att direkt gå ut på ballkongen. Då såg jag hela mitt tjejgäng komma gåendes. De kom för att överaska mig på min 18-årsdag. De hade med sig skönsjungande sång, god mat och härlig tårta. Jag blev så glad och kände mig plötsligt inte det minsta ensamen och ofirad. Ett minne jag plockar fram ibland.

  Ha det gott

 68. Ser att de flesta berättar om den bästa födelsedagen men vi skulle skriva om en oförglömlig födelsedag. För mig är det min 40-årsdag. Min några år yngre bror hade varit sjuk i influensa med hög feber en lång tid och det visade sig att hans hjärtklaff inte fungerade. På morgonen på min födelsedag fick vi beskedet att han blivit mycket sämre och att de var tvungna att operera men att de inte kunde för att han var för sjuk och risken var stor att han skulle få en propp!! Vi hade ordnat med en fest för våra vänner så jag fick ringa en väninna och förbereda de på att det kanske in kunde bli nån fest. Efter mycket övervägande för läkarna så beslutades till slut att en operation var absolut nödvändig! Vi slets mellan hopp och förtvivlan den dagen.
  Operationen gick bra och vi träffade våra vänner på kvällen även om det inte blev så mycket till fest.
  Min bror mår bra idag men den födelsedagen vill jag helst glömma…
  Vilken härlig blogg du har b t w.
  Kram Suss

 69. Kaikki synttärini ovat olleet kivoja, kun aina joku muistaa varsinkin äiti laulamalla puhelimessa onnittelulaulun.

 70. Fin blogg, fin tröja!

  Finaste födelsedagen tror jag alltid kommer att vara min 31a. En födelsedag utan presenter men ändå med den finaste av alla gåvor, en timme med min alldeles egen familj.
  De va nämligen så att jag o min man fick vårt andra barn en lördag tre veckor innan jag fyllde år. Tösen hade en tuff start och låg på sjukhus många veckor. Fastkopplad till apparater fick vi aldrig vara helt ensamma med henne. Inte förrän hon var tre veckor och två dagar, den dagen som dessutom råkade vara min födelsedag, då plötsligt var vi “fria” för en timme, en hel timme fick vi ta henne på permis. Tog henne med på fika en våning ner, jag, min man och hennes storabror. Underbara stund och den bästa av födelsedagar.

  Grattis till 30!

 71. Minun paras syntymäpäivämuistoni on, kun Prinsessa Victoria meni naimisiin Danielinsa kanssa syntymäpäivänäni 19. kesäkuuta. Mansikkakakku ja shampanja yhdessä prinsessahäiden kanssa toi omaan juhlapäiväänikin kuninkaallista hohdetta! 🙂

 72. En trevlig tävling och en härlig tröja.

  Min bästä födelsedag var när jag fyllde 30. Jag fyller år på vintern men firade min födelsedag senare på våren då jag åkte till Amalfikusten och Capri med min syster. Det var/är oförglömligt.

 73. Min bästa födelsedag var nog den när jag fyllde 11 år. Jag hade nämligen fått en lillasyster 4 dagar tidigare och när min födelsedag kom så var mamma och hon ännu kvar på bb, men jag och pappa bakade min tårta som vi sedan åt upp, jag, pappa och min 2 bröder (jag är äldst i syskonskaran). Men den bästa presenten var min lillasyster som jag då hade väntat på i 11 år!

 74. Min bästa födelsedag var nog år 2009, när jag blev 25 år gammal. Jag hade sällskapat med Janne bara några månader och blev så rörd när han väckte mig på morgonen med en stor rosbukett och den finaste gåvan, ett Pandora armband. Sedan åt vi morgonmål tillsammans och hade det så mysigt. Inget hemskt speciellt, tycker ni andra kanske, men för mig betydde denna morgon så oerhört mycket och kändes som den bästa födelsedagen någonsin!! 🙂

 75. Hej Malena!
  Min bästa födelsedag var för några år sedan när jag trodde att min man glömt min födelsedag….
  Han var på jobb och ringde hem o sade att jag skulle kolla hans kavaj-ficka. Där hittade jag en liten ask med en jättefin ring! Kul med överraskningar 🙂

 76. Lapsuuden synttärit olivat aina niin ihania, kun kummit ja muut sukulaiset toivat lahjoja:)
  Niitä ei unohda koskaan!

 77. Min 25-årsdag! Min man, då pojkvän, och jag hade varit tillsammans ca 6 månader och veckan innan min födelsedag överraskade han mig med en resa till Las Vegas! Vi bodde på ett hotell som var som en riddarborg, vi åt amerikansk brunch till frkost följt av en trip på the Strip. På kvällen en god middag med amerikansk steak följt av en Las Vegas show i stort format med glitter, sång och dans. Dagen avslutades med ett besök på Ceasars Palace´s Casino. En riktig höjdardag att minnas livet ut! Vi firar snart 20-årig bröllopsdag och då tänkte jag överraska min man med en annan härlig resa, till Maldiverna ( han fyller närmligen 50 strax innan! ). Love You!

 78. Vad fin tävling! 🙂 Minulla oli elämäni ikimuistoisimmat synttärit silloin kun täytin 17-vuotta. Ystäväni olivat järjestäneet minulle yllätysjuhlat tuttavamme silloin sattumalta tyhjänä olleeseen kiinteistöön kaupungin keskustassa. Minua varten oli aluksi järjestelty harhautusjuhlat, joihin osallistui vain viisi ystävääni. He pahoittelivat ettei enemmän vieraita tullut, sanoivat kyllä kutsuneensa. Olin ihan tyytyväinen kaikesta huolimatta jo tuolloin ja sanoin että kivaa että te pääsitte. Muutaman tunnin kakun syönnin jälkeen suuntasimme kohti keskustaa, missä minut harhautettiin sinne yllätyssynttäripaikalle! Siellä oli valot pois päältä ja kun tulimme paikalle kuului “Yllätys” ja paikalla oli kaikki silloiset ystäväni, ainakin 30 henkeä. Synttäreitä oli salaa järjestelty viikkoja ja sen kyllä huomasi! En missään vaiheessa arvaillut mitään yllätysjuhlista!

  Laura

 79. Hauskimmat syntymäpäiväjuhlat koin Amerikassa opiskellessa, kun monesta eri maasta olevat ystävämme olivat järjestäneet synttäribileet minulle ja kahdelle kaverilleni (meillä oli kaikilla suurinpiirtein samaan aikaan synttärit). Juhlaperinteitä ja tarjoiltavia oli todella monesta kulttuurista. Niistä tuli todella hauskat ja ikimuistettavat juhlat!

 80. Liputan myös lapsuuden syntymäpäivien puolesta – se odottava tunnelma, kun ei housuissaan meinannut pysyä juuri ennen juhlia <3 Parasta oli kermakaakku & popcornit!

  Kiitos myös ihanasta blogista!

  T:Kati

  http://katsysboogie.blogspot.com/

 81. En oförglömlig födelsedag… året är 2002, jag fyller 17 år och får ett fint sms av en beundrare. Snart tio år senare är vi fortfarande tillsammans och har hus, hund och bil 🙂

 82. Då jag blev överraskad av mina vänner mitt i en lektion. De kom in och sjöng för mej och hela klassen var med! Sen hade de hittat på en massa spännande för hela dagen.

 83. Hej,
  Min mest fantastiska födelsedag var när jag fyllde 30. Jag skulle ha stor fest för släkt och vänner. Dagarna innan fick jag veta att jag var gravid med min lilla skrutta. Hela festkvällen hade jag ett enormt sjå för att inte avslöja för någon att jag var gravid. Inte så lätt… Men det bev en jätteroligt kväll och efter 9 månader kunde jag glädja mig åt den bästa presenten.

  Med vänlig hälsning,
  Heléne

 84. Min 20-års födelsedag som vi firade tillsammans med min familj i Lappland. Först längtade jag till mina kompisar men på kvällen när det var -40 grader och vi sitter alla fyra runt brasan och myser med varm kakao så minns jag hur lycklig jag var den dagen 🙂

 85. Min mest minnesvärda födelsedag hittills måste nog vara då jag fyllde 8-9 år. Jag fylleri december, någon dag efter 13 december – lucia dagen. Min farmor var under en lång tid (ända till för ett par år sedan) “Lucia-mamma” skjutsar luciorna allstans osv. Och då jag hade mina kompisar över för ett kalas så och vi var mitt i en lek så knackade på dörren. Mamma log brett mot mig och öpnnade, och in kom lucia med tärnor! Dom sjöng Har den äran och jag fick krama allihop. Det var otroligt häftigt och jag var så stolt!

 86. Paras syntymäpäiväni oli kaksi vuotta sitten toukokuussa, jolloin sain kauneimman mahdollisen lahjan -samana päivänä minusta tuli ihanan poikavauvan täti.

 87. Hyviä synttärimuistoja on monia, mutta yksi parhaimmista on kavereiden järjestämät yllätysjuhlat pyöreitä vuosia täyttäessäni. Hauskan pitoa jatkui aamusta yöhön…

 88. Jag minns med blandade känslor min 31:a födelsedag. Den inföll strax efter midsommaren, en högtid vi planerat att fira med ett glädjande besked inför familj och vänner – vi väntade vårt första barn! Dagen innan midsommar var vi in för ett rutinultraljud och jag låg där och myste, tänkte på hur jag stolt skulle visa upp bilden på den lilla nya människan och alla skulle bli så förvånade och glada.. tills vi fick reda på att inget hjärtljud fanns och jag skulle få “fira” midsommaren i väntan på utdrivning följande vecka. Det var en sådan chock och sorg, helgen gick som i en dimma och aldrig nånsin har jag varit så ledsen. Helgen efter var det min födelsedag och jag väcktes av sambon som tafatt gick ner på knä hållandes ringarna han varit och köpt i smyg.. Han som aldrig varit någon romantiker gjorde sitt allra bästa för att jag skulle få känna glädje och framtidstro igen, det tänker jag ofta tillbaka på med värme. Fyra år senare sitter jag här i vårt nyinköpta hus med en son och en dotter snusande i rummet bredvid, och jag tänker att någonstans har nog allt sin mening ändå. =)

 89. Jag har många fina minnen av mina födelsedagar och det som gör att mina födelsedagar har varit de allra bästa är att jag är född samma dag som min mormor! Vi har alltid firat födelsedag tillsammans även om jag har blivit äldre och mommo har tänkt att jag inte vill göra det länge 🙂 Jag är nu 21 och min mommo är 72. Vi har firat födelsedag på villan, grillat och simmat och haft det roligt. Vi har haft maskerad på födelsedagen. Vi har tagit en cykel tur med hela släkten. Vi har haft fotbollsmatch och min tuffa mommo har varit i mål…
  Skulle inte kunna tänka mig ens att fira födelsedag utan min käraste mormor och kommer så länge det är möjligt att vilja också fira det tillsammans med henne! Vi är två sommarbarn (född den 20.6, nära middsommar) och födelsedagen kan ej bli dålig om vi bara får fira det tillsammans, det gäller inte nämligen om någon present eller så! Det att jag får ha min mommo i mitt liv är något mycket mer än jag kan önska mig!! :))

 90. Va kul 🙂 Tror en av mina roligaste födelsedagar var när jag var utbyteselev i Frankrike. Blev väckt på morgonen av alla mina utbyteskompisar med en tårta och sång. Sen fick jag små presenter av alla..t.ex. en kniv (eftersom vissa trodde att alla finländare springer runt med en kniv i fickan 😉 ). Jag bjöd på typisk (?) finsk snaps – hemlagad salmix och sen for vi hela utbytesgänget ut på krog..jag vaknade sen upp i en hängmatta med min bästa kompis 🙂

 91. Måste varit när jag var 13 år och gick i 6an.
  Det var en fredag och mina två bästa kompisar kom hem till mig vid middagstid och satte på mig hörlurar och en ögonbindel och ledde mig till skolan där vi gick.
  Där hade hela klassen samlats för en överaskningsfest och 2 klassmammor höll i det, denna fest och stora ståhej för lilla mig. Världens mest fantastiska vänner!

 92. Min dåvarande sambo ordnade den roligaste skattjakten genom halva Helsingfors, han var så ledsen över att jobba, fast det var födelsedag. Jag vaknade till sång och frukost och därefter fick jag en första gåta. Hemma fann jag en första present samt en till gåta. Den ledde mig vidare till café var jag med kodord fick till kaffe och presenter, bland annat tidingar att läsa på caféet samt en till gåta, inpackad i tändsticksask. Dagen fortsatte dylikt, via olika butiker och annat skoj och dessutom blev folk så glada över att höra om idéen (föga överraskande var jag så sprudlande glad att jag delade med mig den åt precis alla) att de flesta bjöd mig på annat roligt, så som roséskumpa, kaffen och till skumpa. Sista stopp var restaurang var han mötte mig och vi åt och drack furstlig middag.

  En alldeles underbar födelsedag!

 93. Hej 🙂

  Min bästa födelsedag fyllde jag 6 år. Familjen firade utomhus i vårsolen på vår sommarstuga i Åbolands skärgård. Jag minns att jag fick en underbar katiska (ryssja?) av min morfar. Hursomhelst tycker jag att födelsedagar som vuxen inte går att jämföra med dem man upplevede som barn, det var så jätte fantastiskt roligt att fylla år när man var liten!

  Härlig kofta, fingers crossed 😉

 94. Finaste födelsedagsminnet jag har är från 2010. Firade födelsedagen med vännerna hemma hos oss, med mycket gott att äta och dricka. Festen fortsatte ända till 4 på morgonen med dans, mycket skratt, en vacker födelsedagslåt och en fin drinkshow med brinnande flaskor. 🙂

 95. Min bästa födelsedag var för två år sedan. När jag ännu låg i sängen på morgonen, lyfte min man ett par gummistövlar i min famn. “Vad i all världen,” tänkte jag. För jag faktiskt behövde nya stövlar, men hej hallå, hurdan kvinna blir glad för gummistövlar i födelsedagspresent och hurdan MAN ger sin fru ett sånt present!?! Jag försökte se glad ut, men sen märkte jag ett kort i ena stövel. “Titta under soffan.” Under soffan hittade jag ett nytt kort. “Titta i bastun.” Jag hittade alltid nya kort och gick hit och dit i huset. Tills jag äntligen tittade in i ugnen och hittade en jättesnygg laptop! – Jag tycker, att fast det var cool att få en ny dator, det rörande var att min man hade haft så mycket möda med att överraska mej. 🙂

 96. En av de födelsedagar jag minns bäst är den 17.2 1983 och jag fyllde 1o år. Jag hade bjudit alla tjejer i klassen hem till oss på kalas. Samma dag var det “penkkis”, så lastbilarna åkte förbi vår lågstadieskola och det kastades godis till oss små barn på gården. Det var dock strängt sagt att när klockan ringde måste man gå in. Jag missade dock ringningen i skränet och kom för sent, med påföljd att jag var tvungen att bli på kvarsittning! Hur skulle detta gå? Jag hade ju bjudit in alla kompisarna till mig efter skolan. Vad skulle mamma säga? Efter att ha underrättat fröken om detta fick jag dock dispens och fick lov att gå hem utan kvarsittning…:-) Minns precis hur det kändes och den soliga härliga vinterdagen med den härliga känslan av förväntan! Precis en sån dag som man skulle ha njutit av den härliga koftan du hade! Men, kanske det blir min födelsedagspresent 29 år senare … 😉

 97. Oj, vad jag älskar den där koftan! Har provat den flera gånger, men har inte hunnit spara pengar ännu…

  Min bästa födelsedag var några (kröhöm) år sen när jag och min man fyllde båda trettio år – den var vår 60-årig födelsedag! 😉 Vi bjöd alla våra vänner till vår sommarstuga. Vi hade mycket gott att äta… och dricka. Vi spelade olika spel och hade t.ex. karaoke tävlingen. Vi firade och pratade och sjöng och badade bastu och skrattade hela natten och hade så kul. Sådana fester borde man har oftare!

 98. Min bästa minne av alla mina födelsedagar var när jag fyllde 11år och var för första gången i mitt hemland, och det är den ända gången jag har varit där. Det känndes specielt att vara runt alla nära och kära som man bara hade pratat med och lärt känna via telefon.
  Min födelsedag firade jag tillsammans med en kusin, min gudmors dotter och en morbror som fyller exakt samma dag som jag. Även om vi var så många som firade tillsammans så kännde jag, att det ändå var en speciell dag för mig.

 99. What a kofta. Jag älskar ju Marinblått. Den är helt klart som gjord för mig!!

  Min bästaste födelsedag ever var när jag fyllde 35 år i Maj förra året! Mina goaste vänner , en skara på ungefär 10 brudar dök upp här mot kvällningen!

  Jag bjöd på olika smarriga matpajer och något som var riktigt kul var när min goa vän Paulina dök upp lite senare än de andra. Jag tänkte att nu så ska jag skoja till det lite. Hade några olika vin och cider sorter och körde en liten vinföreläsning. Slängde sedan helt spontant in den alldeles fantastiska Citron olivoljan som Bengt Fritjofsson har gjort i vin sällskapet. Jag lyckades sälja in den “faboulösa” olivoljan till den milda grad att , ja, Paulina valde att få provsamka den. Oj, vad jag skrattade, och hon med, när hon förstod att jag lurade henne!

  När vi käkat klart så hyllade jag mina vänner genom att berätta vår gemansamma hitoria, då jag har olika relation med dem alla. Det var väldigt uppskattat och jag tyckte det var så fint att få hylla dem!!
  Kvällen avslutades med gott att drick och singstar långt in på natten! En riktig toppenkväll som fortfarande värmer!
  I år blir jag ju 36 så det får nog bli en upprepning av förra årets lysande koncept!
  Ha det gott/Anna!

 100. paras synttärimuisto on muutama vuosi takaperin laivalla vietetyt pippalot ystävien kanssa <3

 101. Min bästa födelsedag av alla måste vara den dagen när jag fyllde 18 år. Mina två bästa vänner arrangerade helt underbart överraskningsparty åt mig. Festen var på en restaurangbåt Wäiski i Hagnäs. Det var en vanlig dag och jag försökte bjuda in vänner att komma med mig till någon bar men alla verkade som om dem hade något annat att göra. Jag var lite trött på det att ingen av mina vänner ville festa med mig! Min pojkvän verkade vara den enda som kunde då hänga med mig och han föreslådde att vi skulle gå till wäiski. Och sen vi gick dit och där var alla mina vänner! Några av mina språkkursvänner också, som är icke- helsingforsare. Jag var så överraskad hela kvällen och kände mig lite dumm för jag hade haft ingen aning om allt vad dom hade planerat! Senare efter festen berättade mina vänner att dom hade planerat den här festen för två månader, och det var lite svårt att dölja allt eftersom jag är sådant “kontrolfrik” själv att jag ar väldigt noga med mina egna saker. Jag aldrig glömmer bort den där dagen! (Sorry om det finns skrivfel, jag har ju inte svenska som modersmål ;))

 102. Vilken kofta! Så fantastiskt fin, därför vill jag gärna berätta om min 27 årsdag!
  Min man och jag väntade vårt andra barn, jag var höggravid och hade gått fyra dagar över tiden. Min svärmor och mannens syster skulle komma på förmiddagskaffe för att fira min födelsedag, men strax innan de kom började mina värkar sätta igång helt plötsligt och väldigt kraftigt. Jag ringde maken som var på jobbet fyra mil bort, han kastade sig i bilen förstås. Under tiden kom svärmor och mannens syster, de hade köpt med sig tårta och var mycket kaffetörstiga, men möttes istället i dörren av mig som stod redo med väskan packad och andades hastigt. Tårtan slängdes in i frysen och de tog istället hand om den tvåårige sonen som snart skulle bli storebror, maken kom insladdandes på garageinfarten och iväg bar det till BB. Två timmar senare föddes en liten flicka på min födelsedag. Vi ringde släkten för att ställa in kvällens kalas och berätta att vi blivit föräldrar och Andreas blivit stolt storebror. Min bästa födelsedag någonsin!!

 103. Suosikkisynttäreitäni ovat olleet esimerkiksi 17, 22 ja 23 -vuotissyntymäpäiväni, kun olen voinut pitää suuret juhlat ystävilleni sinä ihan oikeana syntymäpäivänä. Olen ihan synttärityttö ja ehkä vähän naurettavan lapsellinenkin kaikessa siinä, kuinka tärkeää minulle on saada viettää syntymäpäivääni jollakin erityisellä tavalla.

 104. Hei Malena!
  Minun parhaat synttärimuistot ovat tietenkin lapsuudessa. Aamu alkoi vanhempien ja sisarusten laululla ja sen päälle sai monta ihanaa pakettia ja lämpimiä halauksia!
  Toki silloin kun täytin 18-vuotta oli kaverit järjestänyt mukavaa ohjelmaa ja saimme yhdessä viettää mukavat synttärit! 😀 synttärit on aina mukavia olkoon ne sitte omat tai jonkin ystävän!

 105. Min favorit födelsedag var då jag fyllde 10 år. Min mamma och pappa hade bokat det bästa stället jag kunde tänka mig på den tiden, nämligen Tjelvi djurpark (Kälviän eläinpuisto). Jag hade bjudit nästan hela klassen och vi gick runt i djurparken och sprang och lekte som tokar. Det bästa var dock när jag och några andra satte oss ner på en bänk och ficka varsin kattunge som vi fick gosa med. Jag var så himla glad och stolt, dessutom tyckte alla kompisar också att det var den bästa födelsedagsfesten det året..

 106. Hei!
  Juhlimme eilen synttäreitäni, parasta oli kyllä lasten aamuinen onnittelulaulu itsetehtyine kortteineen.

 107. Ikimuistoisimmat synttärit oli 15-vuotissynttärini, jolloin ystäväni olivat kätkeneet kotikaupunkiimme “aarteen” minulle. Etenin vihje vihjeeltä pisteille joilta aina sai seuraavan paikan vihjeen. “Aarre” oli katettu illallinen paikallisella nuorison parkkipaikalla 🙂

 108. För en dryg vecka sedan fyllde jag 25 år, och det var sannerligen en fantastisk födelsedag. Jag hade gått och funderat ifall jag borde fixa nån form av fest, men fick sen ändå inget desto mera gjort tack vare diverse annat program, så vi tänkte med pojkvännen att vi bara fixar nåt gott att äta på kvällen. Jag gick på föreläsning på dagen, där några kompisar föreslog att dom skulle komma o hälsa på senare på kvällen så jag lovade baka kaka. Skaran växte med min syster och några kompisar till, och till slut satt vi hela kvällen och skvallrade i en rätt så blandad skara. 🙂
  Men inte nog med det, följande dag skulle vi sen ta middag med mamma, hennes man och pojkvännen, men mamma ringde på morgonen och avbokade, deras kurs skulle gå sent så vi konstaterade med pojkvännen att vi fixar middagen som inte blev av föregående dag. Jag var på jobbet hela kvällen, och kom hem för att se champagne- och vinglas uppradade på soffbordet. Min första tanke var att nu har pojkvännen fått fnatt och börjat polera glas 😀 Då jag försiktigt undrar från tamburen vad han månne riktigt kan tänkas hålla på med, kommer fyra av mina bästa vänner ut från köket och ropar “ylläriiii!!!” Dom hade tillsammans med pojkvännen lagat en absolut ljuvlig femrätters middag; de beordrade mig att sätta mig ner vid bordet och där satt vi sedan till typ kl 3 på natten. Kan int låta bli att le vid blotta tanken fortfarande <3

 109. Alla barndomens födelsedagar, då man stod och trampade i vid fönstret och väntade på att mommo och moffa skulle komma.

 110. Hej!

  Många fina minnen kommer upp när jag tänker på mina födelsedagar! Det har alltid varit trevligt när släkt och vänner har kommit på kalas, det bästa trots allt är nog när jag fyllde 18 år och mina kompisar hade ett överraskningskalas åt mig, det värmer i hjärtat ännu idag trots att det är många år sen när jag tänker på det, eftersom mina vänner är få men vännerna är den familj som man själv fått välja…

 111. Hej!

  Bästa var när jag fyllde 30 och var nykär och blev bjuden på skaldjursplatå på mysig restaruang i sommarsköna Halmstad. Mitt i värmen, glada människor, långa stränder, blått hav och mina finaste vänner, där och då, den finaste och bästa födelsedagen ever!

 112. En helt galen födelsedag var när jag fyllde 21 år (mååånga år sen..) och studerade i Gävle. Det var dammiddag på kåren för tjejerna på högskolan och killarna skulle servera och underhålla alla oss galna tjejer. Temat för kvällen var Tusen och en natt och alla killar hade utstyrslar som följde det härliga temat. Under kvällens middag fick de reda på att jag fyllde år av några vänner till mig och då fick jag följa med upp på scenen till “arabprinsen” där han låg på sin divan och åt vindruvor, där fick jag sitta med och hela salen sjöng en födelsedagssång. En helt galen kväll med galna damer som ryckte kläderna av killarna och där killarna såg till att vi hade vin i glasen hela tiden. Kan man fira sin 21:a födelsdag på ett roligare sätt?

 113. Parhaat synttärit on varmaan ollut ne lapsuuden vaaleanpunaiset lastenkutsut! Ensi viikolla täytän 30-vuotta, ja toivottavasti siitä syntymäpäivästä tulee ihana ja ikimuistoinen!

 114. Jag har haft så otroligt många härliga födelsedagar, men trots det tror jag inte att min bästa födelsedag ännu har varit, utan jag är helt övertygad om att min bästa födelsedag kommer vara min 25-årsdag nu i maj. Jag bor för tillfället i Denver och trots att jag verkligen älskar USA har jag hela tiden jag varit här gått och smålängtat hem. Jag hade för ett halvt år sedan en vision om att det kunde vara kul och häftigt att fira min 25-års dag i Las Vegas eller Los Angeles, men jag har helt förändrats sen dess och istället vill jag fira hemma i Denver med nära vänner och bekanta. Min älskade bästa kompis från Finland kommer hit över min födelsedag och jag vill sitta ner med henne, visa vackra Colorado och på min födelsedag äta en jätte god middag, dricka ett eller fjorton glas vin och stanna uppe hela natten och bara prata om livet. Efter min födelsedag är det bara dryga två månader tills jag kommer flytta hem till Finland igen och tanken på det gör mig så glad.

 115. Minä sain kerran eräältä pojalta synttärilahjaksi liput lapinmatkalle hänen kanssaan, tarkoitus oli viettää muutama päivä hänen vanhempiensa mökillä, ihan kaverimeiningillä;) Nyt tuosta matkasta on seitsemän vuotta, kolme lasta ja talo, ja edelleen kiusaan miestäni, että se lahja tuli hänelle TODELLA kalliiksi..Olkoot parhaat synttärini, ainakin lahjan ja “seuraamusten” vuoksi…(tasin täyttää tuolloin

 116. Vilken fin kofta! Nu måste jag berätta om min 20-års dag som hände för sådär 12 år sedan 🙂 men som jag kommer ihåg som om det var igår. Jag var i Australien, reste runt och hade det skönt med ett gäng kompisar. Vid ett ställe där man bokade sitt boende och resor fanns en tävling där första pris var ett fallskärmshopp, jag som både är höjdrädd och flygrädd fyllde i tävlingen och hoppades på andra eller tredjepriset…
  Några dagar senare fick jag veta att jag vunnit första priset! Skulle jag nu våga hoppa ut från ett flygplan? Jag gjorde det iallafall och det är jag så glad över idag, jag kommer aldrig göra om det men en sådan minnesvärd dag i september som denna tänker jag ofta tillbaka på…

  Kram Caroline

 117. Hei Malena! Paras oli kun sai poikaystävältä lahjakortin erilaisiin aktiviteetteihin, oli se sitten yhteistä aikaa, hänen tiskausta tai kävelyä yhdessä luonnossa. 🙂

 118. Först måste jag tacka för din underbart blog och förlåt min dålig svensk =) Ja vaihdettava valitettavasti suomen kieleen..

  Yritin oikein miettiä synttärijuhlimisia. Mieleen tuli mun 21 vuotis -synttäripäivä 10 vuotta sitten. Oltiin just muutettu yhteen poikaystäväni kanssa, joka nyt istuu vieressä sohvallani aviomiehenäni. Silloin 10 vuotta sitten hän järjesti yllätyksen, käski laittamaan paljon päälle, oli talvi ja lunta paljon. Vietimme ihanan päivän Korkeasaaressa, eväänä miehen tekemää pizzaa, joka oli kuin olikin vielä lämmintä folion sisällä. Ihan oli itse suunnitellut kaiken eväspaikoista lähtien. Ihana kulta <3

 119. Synttärit on aina mukavia, mutta nyt kun juuri täytin 30-v. pikkuiset tylleröni tekivät minulle kortin ja toivat Prismasta munkkeja 😉 hi hi, voiko parempaa lahjaa toivoa =D

 120. Min bästa födelsedag var nog när jag fyllde ~8!
  Som vanligt firade jag sommaren på Åland & hade där lärt känna en massa nya kompisar. När juli led mot sitt slut började det tisslas & tasslas i knutarna.. Jag kände inte de andra barnen så bra, men märkte att något var på gång. Men också att detta något inte var något jag var införstådd med. Jag hölls utanför. Det kändes riktigt tråkigt & jag trodde att de andra helt enkelt hade hemlisar & inte ville vara med mig..
  Så döm om min förvåning, när jag sen på min födelsedag kidnappades, kördes runt med en säck på huvudet (för att inte veta vart på den lilla ön vi var på väg) & till slut kom till ett supermysigt disco i en sjöbod som hade pyntats superfint! Alla mina kompisar var där! Alla hade fixat det tillsammans. Och dessutom lyckats hålla tyst 🙂 Det vara allt man kunde önska sig!

 121. Oi, mikä ihana neuletakki! Henri Lloydin vaatteet ovat kerrassaan ihania yleensä ottaenkin.

  Lasten syntymän myötä omat syntymäpäivät ovat jotenkin menettäneet merkityksensä… Kakulla ja kahvilla niitä on kuitenkin juhlistettu. Parhaiten muistan ehkä 10 vuoden takaisen syntymäpäiväni, jolloin istuimme parhaiden ystävieni kanssa tuntikaupalla syöden ja juoden ja jutellen ja nauraen. Ensi viikolla tulee taas pyöreitä vuosia täyteen – en tiedä vielä, miten tuota päivä juhlistan 🙂 Ehkäpä voitan tämän ihanan neuletakin synttärilahjaksi! 🙂

 122. Förra året fyllde jag trettio… huvva.. när jag bodde hemma fick jag alltid frukost på sängen på födelsedagen.. vilket jag verkligen har saknat sedan dess.. tyckte alltid att d va så mysigt att vakna av sång och en finfin frukost bricka.. Ensamstående som jag är.. surade jag i hemlighet dagarna innan min trettioårs dag.. ingen frukost på sängen.. i år heller.. men så kom den.. min trettioårsdag.. 06.50 plingar det på dörren.. och där står hon, min allra finaste vän anja med en frukost bricka och sjunger för full hals och väcker troligtvis samtliga i trappen:). Sååå glad jag blev! vad skulle man göra utan fina vänner??!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *