Gästbloggare Mia Segervall, Cosmetique TÄVLINGEN AVSLUTAD

Love this post:Love this 0

Är huden känslig eller bara sensitiviserad?

Känslig hud är ett ofta medfött tillstånd som drabbar framförallt mycket ljushyade människor. Nära 90% av befolkningen i Norden upplever sin hud som känslig. En person med känslig hud är mer benägen att rodna, är blek i hyn och kan lida av svår hösnuva, allergier eller astma.
De flesta besväras i själva verket av sensitivisering. De genetiska faktorerna spelar ingen större roll, utan känsligheten orsakas av omgivande miljöfaktorer, ens livsstil och fysiologiska faktorer. Luftföroreningar, stress, hormonell obalans, kosmetikaallergi, aggressiv kosmetika, fel typ av hudvård, alkohol, dålig diet och överdriven peeling av huden är vanliga exempel på vad som kan orsaka sensitivisering av huden. Tvålar är oftast inte särskilt skonsamma mot huden och hudens yttersta skyddslager skadas lätt. Skadad hud överanstränger hudens immunförsvar och gör huden känslig och uttorkad.

Hur får man då de bästa resultaten? När huden mår bra är risken för att den ska bli känslig klart mindre än då den är i obalans. Professionella behandlingar hos kosmetolog i kombination med bra hudprodukter och ett sunt levnadssätt räcker långt. För dig med känslig hud är det viktigt att ha en bra, skyddande och reparerande ansiktscreme som du applicerar dagligen. Du behöver också ett lugnande och stärkande serum att ha under cremen samt en skonsam rengöring som rengör huden på ett snällt sätt utan att ta bort hudens egna skyddande fetter och rubba hudens PH. Med andra ord: använd produkter anpassade för känslig hy.

Artikeln av Mia Segervall kan läsas på Dagens Tidning. Om ni vill läsa fler av Mias artiklar hittar ni dem här.

TÄVLING!

Dermalogcias serie UltraCalming är en serie för känslig hud, framforskad tillsammans med IDI (International Dermal Institute). Malenami.com, Cosmetique och Dagens Tidning lottar i samarbete med Dermalogica ut tre stycken kit med produkter för känslig hy.

Delta genom att kommentera detta inlägg att du vill vara med i utlottningen! Vinnaren dras fredagen den 9.12.2011 kl.21:00.

Dermalogcias serie UltraCalming innehåller allt du behöver för att förebygga och behandla känslig eller överansträngd hud. Produkterna verkar effektivt för att reducera rodnad och lindrig hudirritation, den stärker hudens naturliga barriärfunktion och hudens förmåga att bevara fukt ökar. Ett kit innehåller följande produkter och är värt 68€:

UltraCalming™ Cleanser En milt rengörande och svalkande gelcreme. Även lämplig för det ömtåliga 
ögonområdet.

UltraCalming™ Mist Lugnande fuktspray som omedelbart dämpar hudirritation och känslan av stramhet.

UltraCalming™ Relief Masque Räddaren i nöden när huden stramar och känns ansträngd.

UltraCalming™ Serum Concentrate Ett koncentrerat serum som stärker hudbarriären och
bygger upp hudens motståndskraft.

Barrier Repair Vattenfri, silkeslen mjukgörare som direkt smälter in i huden.

232 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *