Love this post:Love this 0

En sak jag gärna hade gjort är att ha skrivit Harry Potter böckerna, grundat Facebook eller uppfunnit SPANX.

Men nu var det inte jag som kom på de geniala SPANX utan en kvinna vid namn Sara Blakely. För tio år sedan hade Blakely en idé – en idé som skulle visa sig vara värd miljoner och hjälpa kvinnor runt om i världen. Figurfomande plagg att bära under kläderna. Strumpbyxor som lyfter rumpan och drar in magen, linnen som formar midjan och låter kärlekshandtag stanna innanför, istället för utanför kläderna. Hantverket är något alldeles speciellt. Varje produkt från SPANX tar 8 timmar att tillverka och bearbetas av 40 kvinnor.

Företaget är modernt och ansvarstagande, över åren har de skänkt över 10 miljoner dollar till välgörenhet.

Men hur gör man då? När man sitter och ruvar på en idé? Här kan ni läsa mer om hur Blakely gjorde, steg för steg

TÄVLING!!!!

Nu vill jag i samarbete med SPANX lotta ut In-power super higher power till fem av mina läsare! Härligt va! SPANX-byxa som ger en extra fin timglas-effekt. Denna modell har hög midja, formar och skapar en jämn siluett, extra förstärkt för att ge en platt mage och slankare lår – sitter snyggt under kroppsnära plagg! (SPANX-modellen jag har på mig i skrivande stund)

För att vara med och tävla om favoritprodukterna från SPANX vill jag att ni skall kommentera i detta inlägg om vilken existerande uppfinning ni hade velat uppfinna? Så villl jag att ni också gillar SPANX på Facebook här!

Tävlingen pågår från 22.8.2011 – 30.8.2011. Efter det lottar jag ut fem (5) vinnare!

Lycka till!

Kika också in på www.nelly.com, som säljer SPANX!

———————————-

Ollaksesi mukana SPANX-kilpailussa tulee teidän kirjoittaa kommentti tähän blogi-postiin ja kertoa minkä jo olemassa olevan keksinnön olisitte itse halunnut keksiä? Tämän lisäksi teidän tulee käydä ”tykkäämässä” SPANX:in facebook-sivua!

Kilpailu on käynnissä 22.8.2011 – 30.8.2011 ja jonka jälkeen arvon viisi (5) voittajaa.

Onnea kilpailuun!

You may also like...

186 Comments

 1. Mobiltelefon! Jag skulle vara rik nu! 😀

 2. Jos ymmärsin kysymyksen oikein, vastaukseni on olkaimettomat rintaliivit. Niiden kehittelijää ainakin itse arvostan.;)

 3. Hej, jag testar att göra ett inlägg…

 4. ÅÅÅH! Min favvisprodukt….måste få vinna denna !!!
  Önskar jag hade kunnat uppfinna botmedlet för Cancer och jag hoppas verkligen någon lyckas knäcka koden till denna….i avvaktan på den så önskar jag att hade varit med och uppfunnit INTERNET. Tänk vilken grej!! Att göra det möjligt för miljontals människor att kommunicera dagligen och dessutom vara ett verktyg för tryckfrihet, sökande efter kunskap….you name it. Dessutom, var hade vi bloggerskor varit utan den ;-D
  Kram vacka vän och hoppas du har det bra!!
  XOXOXO

  1. Förresten glömde nämna att jag klickat och numera gillar Spanx på Facebook ;-D
   KRAM!!

 5. Rusar in i kommentarsfältet ;D

  Efter tre barn och en massa extra kilon bort så finns det ju tyvärr vissa saker som man inte ändå kommer undan, speciellt inte i 30+ åldern… Ja egentligen borde man väl skriva 35+, gulp! Har flera gånger tänkt att jag måste skaffa mig åtminstone ett par spanx men inte kommit mig för än.

  Uppfinning som jag önskat att jag hade uppfunnit, måste helt klart vara gemet, alltså en så liten sak som människor över praktiskt taget hela världen använder! Ett litet gem klarar man ju sig inte utan på ett kontor 🙂

  Gillar självklart även på fb.

  Nu ska jag titta in objektet ni har till salu, hann inte så långt i min iver över att igen hoppas på fru fortuna 🙂

  Ha en bra dag!

  Kram Nilla

 6. Nuo minä tarvitsen ehdottomasti. Minulla on nimittäin todella kamala pömppömaha. En ole edes muuten lihava, mutta usein kuulen onnitteluja “raskaudestani”. Viimeksi lääkärini mietti, että mitähän antibioottia minulle voisi kirjoittaa kun odotan vauvaa:) Todella kiusallista kaikille osapuolille kun ilmoitan, että en odota vauvaa, että olen ainoastaan pömmömahainen, hih

 7. Tänkte just Facebook, men eftersom du redan nämt det så skulle jag säga bläckpennan (den moderna, alltså inte den som man doppade i bläck).
  O nu har jag även gillat Spanx !

  //Emelie

 8. Gemet! En liten men helt genial uppfinning!

 9. Flygplanet med allt vad det innebär!

 10. Nice tävling! Har aldrig prövat Spanx men det låter ju som rena miraklet 🙂 Och uppfinningar, det finns ju massor man gärna skulle ha kommit på, men kanske penicillinet, eller telefonen…… Ha en bra dag 🙂

  1. Och gillat på fb också 🙂

 11. Jag hade gärna varit uppfinnare till kameran! 🙂

 12. Hej!

  Jag skulle gärna vilja hitta botemedlet till aids/hiv! De har väl kommit ganska nära men inte riktigt ännu fått det perfekta botemedlet.

 13. Något som jag skulle velat uppfinna är klädmärket Chanel, eftersom det är det allra snyggaste och mest eleganta klädmärket i hela världen. Jag skulle också ha velat uppfinna sex and the city- serien, eftersom den serien är helt fantastisk. Har sett seriens alla avsnitt tiotals gånger och har fortfarande inte tröttnat på den. Till sist men inte minst skulle jag ha velat uppfinna choklad och Ben & Jerry´s glassen eftersom dessa är något som varje kvinna (mer eller mindre) behöver. Jag hör till den kategorin av kvinnor som kanske har behövt lite mer av chokon och glassen, vilket in sin tur har lett till att spanx skulle vara bra att ha..;)

 14. Jag hade velat uppfinna saftmajan!

  1. …och har gillat på fb!

 15. tändstickan! så här passligt nu när hösten kryper sig på, kunde ju vara väldigt nerv-testande att stå med kniv och flinta i timtal för att få tänt några ljus att mysa till i höstmörkret 😀

 16. Jag skulle ha villat uppfinna Facebook och Angry Birds. Båda uppfinningarna är så enkla men med rätta kontakter, personal och marknadsföring blev de succeér. SPANX skulle få mig att se mycket bättre ut så länge jag tränar på att få bort min pömppis 😉

 17. Utan tvekan post-it-lapparna! Missbrukar dessa på jobbet, på dataskärmen, på skrivbordet, på papper som ligger på skrivbordet, ja överallt!

  Desstom är jag ett stort fan av Excel! Super program för en planerande person som mig!

 18. Pälsbollmössan! Bara för att den är den snyggaste mössan ever! Snygg, varm, äkta, lyxig men överkomlig. Den enda mössan som passar mig (gillar inte mössa i övrigt ;)). HPI of Sweden uppfann den före mig men jag är med om att ta den till Finland på http://www.refurme.com.

  1. gillade på FB och hoppas…

 19. Blixtlås! En liten och enkel uppfinning som gör vardagen lättare 😉

 20. Kaffemaskinen! Ja e helt hals över huvud addicted av kaffe. Klarar mej inte en dag utan.
  Gillar dessutom spanx på fb 🙂

 21. Jag tackar uppfinnar gudarna för GYMMASKINER! Jag har kämpat det senaste året med min vikt, och nu börjar jag få en finare kropp,men fortfarande finns det kvar av kärlekshandtagen och magen, så SPANX är något som skulle vara väldigt tacksamt att ha! Har tidigare funderat på att köpa, men de är tyvärr inte i min prisgrupp. Har precis köpt en jättevacker klänning, så med dessa under tror jag den skulle sitta som handen i handsken. Jag önskar mig denna av tomten!(dig;))…Hoppas du får en fin höst! //Johanna

 22. Spikmattan – helt enkelt för att den är fantastisk och jag älskar den, och jag hade kunnat kränga den till vem som helst utan det minsta dåliga samvete.

  🙂

 23. Det finns så många saker som man tittar på och känner att det här skulle ju jag ha kunnat hitta på. Önskar ända att jag kommit på idén med facebook. Så simpelt. Eller dom bär figurerna man har på sina crocs…

  Spanx brukar vara min räddare i nöden. Att ha dem under jeans är rena lyxen då magen inte väller över linningen att få en slimad figur i favo klänningen och inte se så där små gravid ut är hur lyxigt som helst.
  Efter mitt tredje barn bor jag i min spanx och kommer aldrig mera att kunna leva utan, enda kruxet just nu är att jag skulle behöva en mindre storlek. 🙂

  Gillar så klart på Fb..

 24. Haluaisin keksiä jonkun saastuttamattoman ja edullisen autoa vastaavan kulkuvälineen.

 25. Haluisin keksiä keinon jolla lasten ja nuorten keskinäinen kiusaaminen saataisiin kitkettyä ihmisluonnosta.
  Charlotte

 26. Wow vilken tävling alltså, här måste jag passa på att delta! Jag skulle ha velat uppfinna Skype! Använder den så gott som varje dag, så otroligt bra sätt att hålla kontakten med vänner och familj långt borta. Billigt (gratis i det här fallet) och bra går alltså att kombinera.

  Så nu börjar jag hålla hårt tummarna att jag vinner 😉 Hihi, tack Malena och Spanx för en super tävling! 🙂

 27. Hej!

  Sällan brukar jag tänka att jag önskar att jag uppfunnit något, jag är i så fall bara glad att det finns! Men om man skall nämna något som man önskar att man skulle uppfunnit skulle det nog vara cykeln för min del, snabb och miljövänlig. Tyvärr har jag inte trampat tillräckligt på min egen på sistone så jag skulle antagligen behöva ett par spanx till festligheter, till vardags låter jag nog gärna valkarna hänga fritt, de har blivit en liten del av min kvinnlighet;)

 28. Jag skulle gärna ha uppfunnit vaccin.

 29. Olisin halunnut keksiä lentokoneen 😀
  On aivan käsittämätöntä miten sellainen painava möhkäle voi pysyä ilmassa…

  Toinen on puhelin- puhun paljon puhelimeen enkä lähde minnekään ilman kännykkää..

 30. Att ha hittat på skriftspråket hade ju varit rätt häftigt. Alternativt glass! haha 🙂 Håller tummarna att jag har turen på min sida denna gång-i januari lär jag ha akut behov av SPANX!

 31. Hejsan!

  Jag behöver ett par SPANX!
  Men det jag också behöver, och som gör mitt och många andras liv lättare är kontaktlinserna!
  Det hade jag velat uppfinna – man blir( iallafall nästan) som en som kan se. Sen är det kul att växla om med glasögon, men allt annat blir så mycket lättare med linserna, idrotta, segla, köra bil, you name it!
  Sen hade det ju varit fint att uppfinna pencillinet också..
  Och jag har gillat SPANX på FB..

 32. Kiva kisa! Mä tartten Spanxit heti kun saan tän beibin ulos masusta 😀 Olisin halunnut olla keksimässä sähköä 🙂

 33. Jag sku gärna ha viljat vara den som uppfann Tetra Pak =), o jag behöver såååå mycket ett par Spanx!!

 34. Hei taas,
  nyt ei tule mieleen mitään näin nopeasti, mutta kun perunankuorima-käsineet tulivat myyntiin, ostin parin hierontakintaiksi ja nyt niitä näköjään myydään kaupoissa. Omaan käyttöön siis pieni keksintö jo tehty 🙂

  -Mirka

 35. Digitalkameran, det är ju onekligen en fantastisk uppfinning! Ta hur många bilder du vill och framkalla bara de som är bra. 😀

  Jag behöver absolut spanx, har inte mycket timglasfigur att skryta över och kan enbart få med hjälp av divärse hjälpmedel. Som spanx!

  Och självklart gillar jag på FB!

 36. Som internet-fan säger jag också internet. Underbar uppfinning!!!! Och jag tror att spanx behövs (mina jeans har säkert krympt i tvättmaskinen 😉 )

 37. Hej, kul tävling, skulle vara perfekt att vinna ett par Spanx att använda på de kommande bröllopen jag ska på nu i höst 🙂 Jag önskar att jag kunde uppfinna ett botemedel mot cancer!!!! Alternativt uppfinna nåt som gör så att pedofiler och våldtäktsmän slutar genomföra sina brott!

 38. Jag skulle gärna ha uppfunnit google, eller hjulet. Google är ju fantastiskt och används av människor världen över. Dessutom verkar dom ha en fantastiskt kreativ arbetsmiljö, för sina medarbetare.

 39. Olisin voinut keksiä vaikka facebookin tai angry birdsit vai mikä se oli.. Haluaisin mielelläni spanxia nämä raskausmakkarat kuriin =D

 40. Goretexkläder! Man hålls torr och bekväm även i ösregn.

 41. Svenskspråkig

  Hejsan! Undrar över hur jag ska hitta asunto Björndahls svenskspråkiga sida? Jag är ingen seriös kund men tycker om att titta in på er vackra hemsida med sina fina bilder. Det är väl inte så att svenskspråkig sida saknas?!

 42. Hej söta Malena!
  Måååste vara med och tävla! Har något extra love handle över magen som gärna får försvinna snabbt och utan ansträngning! *fniss*
  Något jag skulle vilja ha uppfunnit är Tv:n, micron eller digitalkameran… Grundat IKEA vore ju med ganska coolt…!
  Men nu har jag inte heller gjort något sådant storslaget, däremot kan jag hålla tummarna och hoppas på att jag vinner!

  Ha en fortsatt underbar måndagskväll!
  Stora kramen från Maria

 43. Gillat på FB och önskar jag vore den som uppfunnit hjulet! Låter kanske fantasilöst men hey – man skulle bli omnämnd dagligen i princip.

 44. No hei mun vatsani kaipaa spanxeja ehdottomasti olo on sellainen että aina vatsa pömpöttää ikävästi.
  No joo mä olisin halunnut keksiä kumisaappaat ajatelkaa mikä neroa keksiä kumi ja siitä jalkineet jotka pitävät vettä ja varpaat pysyy kuivina 🙂

 45. Hej fina du! Vilken rolig tävling och vilket pris!
  Jag hade önskat att jag uppfann Ikea istället för Kamprad, då dessa varuhus expanderar hela tiden över hela världen.
  Kram till dig!

 46. Hej, jag cyklar till jobbet varje dag o tycker att det är ett underbart sätt att ta sig fram på, så hjulet är något som jag tror skulle vara väldigt roligt o tillfredställande att ha uppfunnit.
  Skulle gärna ha SPANX att stoppa in mina semesterkilon i just nu, det skulle oxå kännas mycket tillfredställande.
  Ha en underbar höst 🙂
  Kram från Maria.

 47. Till de äldre uppfinningarna som numera utgör det moderna samhällets stenfot är bl.a. skriftspråket, boktryckarkonsten, datorn och slutligtvis internet. Jag undrar så det dundrar, att vad som kommer näst? DET skulle jag vilja uppfinna!

 48. Google! Det är ju en oslagbar uppfinning, när man inte har mamma kvar som kan svara på frågor om allt möjligt och omöjligt i hushållet

 49. Jag skulle gärna ha velat uppinna diskmaskinen, som är ett måste då man har små barn. 🙂 Och så gemet, datorn och saxen… Ett par SPANX skulle sitta fint för att trycka ihop allt det där extra runt midjan som sitter som berget efter graviditeten.. Och såklart gilla jag det på fb!

 50. Hejsan!

  Vilken kul tävling 🙂 Jag skulle gärna ha uppfunnit Internet, tänk hur mycket det här ändrat vår vardag, kommunikation och ja, hela vårt liv. Otroligt hur nära sammanlänkade vi alla känner oss med hjälp av det, oberoende om man befinner sig i Rio de Janeiro eller Rovaniemi 🙂 Ja, o tack vare den vet vi också om härligheter som Spanx. Fint Malena att du berättar om såna härligheter!

 51. Jag skulle gärna ha uppfunnit CD-skivan.

 52. Finns många som glödlampan, telefonen, datorn men den bästa är nog diskmaskinen iallafall vilken räddning i varje hushåll och hem!!

 53. hej!
  jag önskar att jag hade uppfunnit datorn. sån stor betydelse för sååå många, både privat och i arbete!
  tänk bara att direkt kunna kommunicera med nån på andra sidan jordklotet…..
  och dessutom kunna följa dig dagligen! 🙂
  kramis åsa

 54. SPANX! Åh, precis vad jag skulle behöva 🙂
  Google är vad jag skulle önskat att jag hade uppfunnit! Definitivt! En fullkomligt genial uppfinning 🙂

 55. Lätt att jag skulle vilja var den som uppfann kameran. Detta fantastiska verktyg som gör att vi kan fånga underbara ögonblick som bara varar kort som en flämtning, och minnas dem i all evighet. Vi kan dela med oss av våra upplevelser och erfarenheter på ett helt fantastiskt sätt till varandra. Jaa, jag önskar verkligen att jag uppfunnit kameran!

 56. Spanx, alltså jag är skeptisk. Fungerar det verkligen? Inget som rullar sig eller kasar? Sitter det där det ska sitta hela dagen? Jag blir alltid lite skeptiskt när det är något som låter för bra för att vara sant. Men det verkar som att det är många som använder dom. Susannah och Trinny är ju mina hjältar så jag antar att jag får lita på dom även här. 🙂

  Det finnas många saker jag önskar jag hade uppfunnit. Ett motgift till cancer, aids osv men om vi nu ska hålla oss på mattan så önskar jag att jag hade uppfunnit tvättmaskinen. När man har barn är nog tvättmaskinen den sak som underlättar mest. Tänk att behöva göra som farmor fick göra när hennes barn var små. Koka kläderna, skölja dom och sen banka dom så passa torra att det kunde hängas om. Då hade jag aldrig hunnit med något annat.

  Kram

 57. Jag skulle gäärna ha varit den person som uppfann Skype, för den uppfinningen är genial.
  Helst av allt skulle jag ha velat vara den person som uppfinner medicinen som botar all cancer!!

 58. Hejsan! Jeansen, vardagens skönaste byxor, skulle jag önska att jag uppfunnit 🙂

 59. Hej!

  Jag skulle gärna ha uppfunnit solpudret 🙂
  En enkel och liten produkt som snabbt piggar upp ansiktet. Så många andra smink produkter är jag inte beroende av, men några drag med solpuder fräschar snabbt upp ett trött ansikte!

 60. Tänk om jag skulle ha uppfunnit post-it lappen! Vilken genialisk idé med små minneslappar man kan fästa var som helst. Jag är helt beroende av dessa små “underverk”! Hoppas jag kan delta i tävlingen trots att jag inte kan “gilla” på fb eftertsom jag inte har ett konto där…

 61. Ska det vara en redan uppfunnen uppfinning? Isf svarar jag också kameran, som nån annan också gjorde. Annars skulle jag svara, med påfallande risk för att låta som en 4-åring, ett snällhetsvaccin. Om människor skulle få den sprutan skulle de sluta vara elaka, giriga, avundsjuka och själviska, och världen skulle kanske bli lite trevligare att vistas i.

 62. Mä olisin halunnut keksiä älypuhelimen, mikä ihana sekoitus hyötyä ja huvia. 🙂

 63. Jag skulle ha uppfunnit symaskinen. Tänk vilken grej, vilka vackra kläder och andra saker vi kan tillverka tack vare den.

 64. Jag skulle nog ha velat uppfinna pizzan. Och på grund av att jag uppfunnit pizzan skulle Spanx få fler och fler kunder 😉
  Och ehmm…eftersom jag älskar pizza skulle jag verkligen behöva spanx.

 65. Jestas, jag sku himla gärna ha uppfunnit något så enkelt som glödlanpan. Kan inte leva utan den.

 66. Jag skulle ha velat uppfinna “portions” sockerbit!

  1. Glömde nämna har inget FB konto, men hoppas kunna vara med ändå.

 67. önskar jag hade uppfunnit läppstiftet! räddaren i nöden!

 68. Åååh, jag hade velat uppfinna Ikea, så mycke fina möbler till bra priser 😀
  Kram och håller nu tummarna 😉

 69. Eller jag tar tillbaka? kan jag det. Ikea är väl kanske ingen uppfinning heller ?

  Då önskar jag att jag hade uppfunnit den där klämman som håller nappen fäst på bebisens jacka i ett band.
  Tänk alla nappar som tappats på smutsiga gator och golv 🙂 oh en sån praktisk sak.
  De bästa uppfinningarna är de som man själv saknar, det är häftigt 🙂
  Kram igen

 70. Jag skulle ha velat uppfunni dynan! C’mon, vem kan säga något dåligt om den?:)

 71. Olisin halunnut keksiä astiankuivatuskaapin, kun on niin iso juttu, että edelleen jaksetaan vouhkata sen olevan suomalainen keksintö..

 72. Jag hade viljat vara den som uppfann Star Wars eller så den som uppfann musik.
  Trevlig fortsatt höst!

 73. Olisin halunnut keksiä Subway-pikaruokaketjun koska se on menestyskonsepti joka yhdistää terveelliset raaka-aineet ja nopean valmistuksen=)

 74. Jag skulle ha velat uppfinna kaffekokaren 😉

 75. ehdottomasti polkupyörän, jota käyttämällä päivittäin säästämme luontoa ja ehkäpä spanxejakaan ei tarvitsisi silloin käyttää… ;)j

 76. Olisin halunnut keksiä Googlen. Kuinkahan monta kertaa päivässä käytän sitä itsekin.

  Ja 2 lapsen jälkeen tarvitsen kyllä Spanxia. Muuten en varmaan tiimalasivartaloa tule ikinä saamaan…

 77. Härliga stumppisar, såna måste jag no ha! Roligt att läsa vad alla ville uppfinna… hmmm.. undrar vad jag just vill uppfinna, kanske världens snabbaste bil bara för att jag gillar fart och fläkt! 🙂
  Vilka tjusiga tävlingar du har! Gillar! På FB oxå så klart. 🙂

 78. Jag hade gärnat varit den som uppfann Disneyland. Det är en härlig plats att vara på oavset vilken ålder man är i.
  Jag brukar säga: Man har ju hela livet på sig att vara vuxen, så glöm inte att det är magisk att ha kvar sitt barnasinne i livet, annars kanske man inte får ett magisk liv. 😛

 79. Skulle önskat jag uppfunnit klockan, kunde dragit fram eller tillbaka tiden, efter behov!!

 80. ÅH! Var för en månad sedan inne på NK huset och letade efter SPANX men alla var slut i min storlek, försökte trycka in min kropp i ett par XS 🙂 …gav upp 😀 Jag ska gifta mig början på Oktober och Spanxen är ett MÅSTE!! Jag bara måste vinna dessa!!!

  Jag skulle vilja uppfinna något smart så man skulle slippa alla elsladdar i hemmet! Hatar dem!, de är överallt, samlar damm och ser genast stökigt ut om man drar fram hårfönen, dammsugaren.. ja allt.
  Jag skulle säkert bli mångmiljardär på kuppen vilket inte skulle vara fel heller 🙂

  Kram från mig!

 81. Toalettpappret skulle ha varit något för mig. Inte så invecklat, mjukt och skönt och hoho så mycket vi alla behöver det. Helst av allt hade jag uppfunnit lambi-varianten. Den rockar men vad spelar det för roll. Den får bara **** den också, oftast.

 82. Hej!!

  Det skulle nog vara kontaktlinserna, haha 😀 Jag använder dem dagligen och det skulle ju vara förfärligt om de inte fanns 😉 Fast ifs är ju glasögon kiva men jag skulle inte vilja ha dem varje dag….

  H. Ulrika med kärlekshandtag som verkligen skulle behöva SPANX 😀

 83. SPANXIT tulis mulle pullukkamasulle kuin tilauksesta siis käyttöä kyllä olisi.
  Pitkään mietittyäni ompelukoneen keksiminen olisi ollut hyödyllinen juttu.
  Ompelukone on mulle tuttu juttu.

 84. Åh om jag hade uppfunnit micropopcornen! Så genialiskt så det är inte klokt. 🙂

  Kram på dig pinglan!

 85. Jag skulle önskat jag uppfunnit flygplanet! En sån fantastisk uppfinning som tar oss överallt i världen på så kort tid. CIAO!

 86. Dildon! Näe, jag “skämtar” bara! 🙂 På riktigt, Facebook naturligtvis, även om jag inte är medlem själv.

 87. Mun kurveille ainakin Spanxit tekis tosi hyvää, hyvästi kelmeät mahamakkarat ja menoksi.
  Musta olisi ollut kiva keksiä hiustentuuhennukset. Itse ainakin sain kivasti lisävolyymia great lenghts hiuslisäkkeillä.

 88. Vaikka hehkulampun, mikä tahansa mikä saisi minut rikkaaksi 🙂

 89. Spanxit ovat huiput! Varokaa käyttämästä liukkaita sukkahousuja niiden kanssa. Minulle meinasivat sukkikset valua nilkkoihin = ).
  Olemassaolevista keksinnöistä olisi ollut mukava keksiä antibioottit, ovat säästäneet jo monta elämää.

 90. Keksisin pyörän 🙂

 91. Facebook förstås ;)!

 92. Perfekt nu till hösten, under alla vackra klänningar och visa upp ett par bruna ben till. Att bara få känna sig FAB skulle jag behöva!
  Eftersom jag gärna skulle velat bli rik på min uppfinning skulle jag nog velat uppfinna nåt som finns i miljontal och som är patent på… typ plastpluppen på skosnöret!
  Eller när vi ändå är inne på fantastiska amerikanska företag med livskvalité, grunda Starbucks!

 93. Roligt att läsa lite om spanks! Har varit sugen på att skaffa dessa ett tag! Jag önskar att jag hade kommit på Ikea.
  Ps, din blogg är bäst! Kram

 94. Nu nämnde du ju redan Harry Potter böckerna, men jag måste nog säga samma. Jag slutar aldrig fascineras över Rowlings påhittighet. Och tänk hur många barn och unga som gått från att på sin höjd läsa en kalle ankatidning, till att sluka en 1000sidors bok! Det är inspirerande.

 95. Paras keksintö on taikinakulhon nuolija. Siis se jolla kulhon saa “nuoltua” puhtaaksi asti. Toivoisin, että se olis mun keksintö, mutta minkäs teet 🙂
  Itse haluaisin kai keksiä jotain yhtä hyödyllistä. Kuten vaikka parannuksen hi-virukseen, tai muuta. Mutta ihan joku simppeli keksintö pimeästä vuodenajasta selviämiseen vois olla enemmän alaani. 🙂

 96. Önskar jag uppfunnit diskmaskinen. Den är guld värd. Avskyr nämligen att diska för hand. Bara någon skulle uppfinna en diskmaskin som tömmer sig själv.

  Hoppas jag vinner. Annars blir det väl att åka till SC och handla. Bara de finns kvar några.

 97. Jotain energiaa säästävää pitäisi kyllä keksiä.

 98. ikiliikkuja on vielä keksimättä

 99. En ainakaan TV.tä, sanotaan vaikka että ilmalämpöpumppu

 100. SPANX! Vad jag skullevilja ha:)

 101. Teija Kukkonen

  Internet! 🙂

 102. Jotain, joka on oikeastaan täysin turhaa, mutta joka tuottaa monille ihmisille iloa ja nautintoa päivittäin. Esimerkkeinä voisin luetella maistiaiset kaupoissa, kahvin, saksofonin ja prinsessakakun. Kaiken ei aina tarvitse olla superhyödyllistä, kiireellistä ja tärkeää – välillä pitää vaan antaa mennä ja NAUTTIA!

 103. Olisin halunnut keksiä tietokoneen

 104. Önskar att jag uppfunnit kortisonet som gör livet lite drägligare för många människor. Tyvärr kommer en del extra kilon på köpet, därför vore en Spanx härlig!

 105. Önskar jag hade uppfinnit LP skivan.

 106. Ompelukone, se on helpottanut naisten töitä kovasti.

 107. Olisin halunnut keksiä vaa’an, ja sen jälkeen tuhota ja haudata keksintöni syvimmälle maan alle.
  Niin moni ihminen olisi onnellisempi ilman sitä latistavaa keksintöä!

 108. Ehdottomasti astianpesukoneen

 109. Hade velat uppfinna Internet, vilken grej!! O så många som inte trodde på det från början!!! 😀

 110. Olisin halunnut löytää kahvipavun! Ihan ensimmäisenä, tajuta että tästä pienestä ruskeasta helmestä saa eliksiiriä jota ilman ihminen ei yksinkertaisesti elä!
  Mmm.. altså kaffebööna, kaffe min älskling, det är nånting jag kan inte leva utan!

 111. Jag skulle gärna ha uppfunnit duschen! <3

 112. alfabetet 😉

 113. Sarjatuliaseen, ja ehkä vielä enemmän Lupiinilihan, eli keinolihan.

 114. Astianpesukoneen!

 115. Sähköpostin

 116. rintaliivit

 117. Taloudellisessa mielessä ehkä senttihuutokaupan

 118. penisiliinin

 119. tietokoneen

 120. Internetin hakukoneen

 121. Hade gärna velat uppfinna elden!

 122. penisiliinin

 123. jag önskar att jag hade uppfunnit elektriciteten. 😛

 124. Hmm, tänkte först samma som Maluu (electricitet) så jag behöver komma på något annat
  – det få bli relativitetsteorin.

 125. Avaruusaluksen

 126. Jag önskar att jag hade uppfunnit internet.

 127. Coca-cola lightin! 🙂

 128. Tietokoneen 🙂

 129. Kierrätyksen

 130. Tiskikoneen

 131. Microvågsugnen! Den används flitigt här hemma. Med två små barn är den pefekt att värma välling, mat, eller så enkelt som att bara använda den som tidtagare när man använder spis eller ugn. Massa tid över får man iallafall till att läsa lite bra bloggar 😉

 132. Jag önskar att jag hade uppfunnit telefonen för den är verkligen ett sätt att krympa gränserna mellan kontinenter och människor!

 133. Öljynporauslautan.

 134. tietokoneen

 135. Jag önskar att jag kunde uppfinna medicin mot cancer!

 136. Jag önskar jag hade uppfunnit glassen. Mums! Men det är kanske därför jag är i behov av spanx också. *ler* Skämt å sido, glass är så otroligt enkelt men genialt. Ha en bra dag!

 137. Olisin halunnut keksiä puhelimen. Harvoin tulee mietittyä, miten yhteydenpitomme toimisi, jos vanhanaikaiset kirjeet olisivat ainoa tapa pitää ihmisiin yhteyttä.

 138. Jag önskar att jag hade uppfinnit bilen

 139. avustustyön

 140. Vetoketjun ..uskomattoman nokkela keksintö! Kukahan sen on edes keksinyt!?

 141. Olisinpa keksinyt aikamatkailun! -tai jos joku edes keksisi….

 142. Mineraalimeikit, erityisesti puuterimaiset meikkipohjat.

 143. Olisin halunnut keksiä pyörän tai renkaan kuinka paljon tuo muoto onkaan helpottanut liikkumista, vaunut, polkupyörät, autot.

 144. Mieluusti ottaisin kunnian toimivan aurinkoenergia – auton kehittäjänä. Tietysti edellyttäen, että keksintö todellakin toimii, eikä vain siirrä kulutusta ja saastetta ajamisesta johonkin muuhun vaiheeseen.

 145. Jag önskar jag uppfunnit lampan

 146. Olisin halunnut keksiä hiuslenkin, se on todella monikäyttöinen, ei vain hiuksiin laitettuna.

 147. jotkut ovat keksineet, miten rikastua mutta itse en sitä vieläkään ole keksinyt eli se olisin halunnut keksiä itsekin =)

 148. Olisin halunnut keksiä penisilliinin.

 149. Rahapaja … …

 150. Mobiltelefonen skulla ha varit rolig att uppfinna. Gillar via Fb gör jag också 🙂

 151. Kamera on nerokas keksintö,sen olisin halunut keksiä.

 152. Lentokoneen keksijänä.

 153. Jag hade velat uppfinna krutet.

 154. Ensimmäisen laitteen jolla lentäminen on onnistunut!

 155. Pyykkipojan se on mahtava.

 156. Telefonen anser jag vara världens bästa uppfinning – tänk att man kan trycka på några siffror och tala med någon på andra sidan jordklotet….

 157. Jag önskar att jag hade uppfunnit klockan, som den tidsfacist jag är. Alltid i tid.

 158. Jo olemassa olevista keksinnöistä olisin halunnut keksiä infrapunasädetekniikan. Mutta jos pystyisi keksimään jotain mitä ei vielä toistaiseksi ole keksitty, niin luonnollinen ja pysyvä parannuskeino syöpään. Kävin tykkäämässä Spanxin Facebook-sivusta 🙂

 159. Det jag skulle vilja att jag uppfann är elen. Tänk att det fortfarande nu på 2000-talet finns människor som lever utan fungerande el. Tänk om man inte skulle kunna laga mat på ett smidigt sätt, inte ha värme en kall vinter hemma, inte ha lampor som lyser upp och framför allt inte ha internet att surfa runt på.

  Kram Eva

 160. Dragkedjan eller kardborrebandet! 🙂 Gillar såklart på fb!

 161. Hyttysen kesämökin

 162. uppfinnit bilen

 163. Pyykkipojan ripustajana

 164. kahvinkeitin

 165. Olisin halunnut keksiä lääketieteen

 166. Haluaisin keksiä pysyvän rauhan, maapallon ilman sotia ja kurjuutta

 167. Hei, tuleeko kilpailun voittajien nimet jonnekin? Olen yrittänyt etsiä näiden viime aikojen kilpailujen voittajia enkä oo löytäny..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *