Love this post:Love this 0

Hej Godingar! Nu tycker jag vi drar igång med en trevlig tävling, för att pigga upp oss efter en lång och intensiv arbetsvecka. Denna gång lottas underbara parfymer från CoSTUME NATIONAL ut till två lyckliga vinnare. MN-Brands sponsorerar denna fina tävling.

CoSTUME NATIONAL parfym Cool Gloss är en ljuvligt lätt, feminim, sensuell och sofistikerad doft. Det Italienska modehuset CoSTUME NATIONALs dofter är en nyhet i Finland och säljs exklusivt vid Stockmann i Helsingfors. Härligt fräscha är dofterna för herrar också.

För att vara med och tävla skall ni kommentera i detta inlägg.

Skriv ert namn/hitta på ett namn, kom ihåg mail adressen (den syns inte).

Svara på frågan “Den bästa doften?”

Är det då höstlöv, krut, favoritparfymen, bebisdoft, nybakat bröd eller rosor….

Tävlingen pågår från 8.10-14.10.2010, efter det lottar jag ut två vinnare.

LYCKA TILL!

You may also like...

260 Comments

 1. Den bästa doften är en tidig sommarmorgon då man vaknar upp vid villan och känner doften av havet. Ooh ja längtar ren till nästa sommar.

 2. Bästa doften är gräs (en nyklippt gräsmatta!) aaah, längtar till sommarn!

 3. Den bästa doften är att komma hem till mina föräldrars hus, den doften ger en trygg och härlig känsla!

 4. Doften av mammas nybakade bullar. Ingeting är så hemtrevligt och tryggt som det. Lycka!

 5. Den bästa doften är doften av höstskog – barr, förmultnande löv, träd och jord. Så fort jag känner den doften liksom pirrar det till i kroppen och jag får en massa ny energi.

 6. Doften av nya böcker är det bästa jag vet. Jag blir lycklig i hela kroppen av att öppna en ny bok, när det knarrar så där härligt i pärmarna och när den underbara doften smyger sig upp mot näsan. Love it!

 7. Den bästa doften är vinteräpplen en kall och solig höstmorgon, det finns en syrlighet, mognad och ett stänk av vemodig sötma i den doften. En sista erinran om något som en gång var och som håller på att ta avsked…

 8. Doften som slår emot en när man går in i en kaffe- och te-butik är i stort sett oslagbar. Mustig, aromrik och mångfaldig. Ja, om jag inte då tar “doften” som absolut mest får mig att känna mig som hemma… när min man varje morgon har stekt ägg och bacon;)

 9. Doften efter regn – det är befriande och förlösande på nåt sätt 🙂

 10. De bästa doftar jag vet är de oliga doftar av mina familjemedlemmar. Jag älskar att lukta på mina döttrars hår när de sitter i min famn. Och deras härliga, tjocka kindar när de var små små bebisar. Också mitt makes nacke är nånting som jag älskar att lukta… Den första kvällen vi träffade visste jag att han var intresserad av mig när han duckade nära mig (han trotte att jag inte upptäcte det) och luktade mitt hår. <3 Vilken bra fråga förrsten, nu tänker jag på alla slags härliga doftar!

 11. Spolarvätska (inte sån där ny med citron, utan den gamla hederliga)

 12. Den ankommande julen har med sig alla dofter jag tycker om.
  Det börjar med att tända ljusen vid advent med tändstickor,fortsätter med saffran,glögg,pepparkakor.
  Doften av en ny huggen gran,inget kan bli bättre,Jul med alla dess dofter:)

  Kram Monica

 13. Hej alla hem får en doft av allt familjen använder som tex tvättmedel, kryddor, parfymer, tvål, ved. Den här doften gör att jag verkligen känner att nu har jag kommit hem. Min hemma doft. Det blir inte sämre av att jag älskar rosor som doftar:-) Trevlig helg Annette

 14. Sedan första gången jag fick känna doften av Emprio Armani “Diamonds” var det kärlek vid första ögonkastet. Doften får en att känna sig personlig, den är så unik på varje individ. Jag äger många olika dofter som jag starkt gillar men den absolut bästa doften kommer alltid vara “Diamonds” av Emporio Armani. Vänner älskar doften och män älskar doften. Doften ger dig en självsäker känsla och du vet att alla blir kvar och doftar det sista av Diamonds.

 15. Doften av häst blandat med läderdoften från seldonen. Mmmmmm…..

 16. Sommarens doft, som emellanåt känns i luften på varma dagar på våren.

 17. Bebisdoft och nybakat bröd..så jordnära dofter, som hör livet till.

 18. Den bästa doften är när gubben kommer från bastun med lite hugo boss bakom öronen 😉

 19. Jag älskar doften av garage, det är nog den bästa doften 🙂

 20. Underbar tävling!
  Men oj, måste man bestämma sig för en doft!? Det finns så många dofter som gör mig lycklig; min sons nybadade hud, nygräddade bullar, solvarm hud, nybryggt kaffe, höstskog… listan kunde göras ganska lång, men om jag måste bestämma mig för den allra bästa doften blir det nog den doft av brasrök man känner utomhus en kall vinterkväll när någon eldar i öppna spisen. 🙂

 21. Bästa doften någonsin är blöt asfalt tidigt på morgonen på våren- ett säkert tecken på att sommaren är på kommande….

 22. Madeleine Sjölin

  En riktigt god doft är det på nya Odd Molly kläder.
  Då känner jag mig glad och nöjd med mitt nya inköp
  och längtar tills jag ska få sätta på mig det nya plagget.
  Lyxkänsla… 🙂

 23. Den bästa doften är nog efter en ordentlig regnskur på sommaren!

 24. Den bästa doften jag vet är hägg på våren, man vet att sommaren är på väg…
  Hoppas jag vinner
  Tack i övrigt för en underbar blogg
  Annica

 25. Doften av fuktig skog och svamp – och sedan doften av gratinerade svampsmörgåsar i ugnen. Ska jag välja en på flaska blir det Escadas Magnetism.

 26. Doften av det första vårregnet tycker jag är underbart! Den friska starka doften från en regnvåt grönska är mycket speciell, man riktigt känner hur det riktigt börjar gro och spira i både skog och trädgård!

 27. En underbar doft att är vårens första nytvättade lakan, det vill säga de första som har hängt ute på strecket.

 28. Doften av min mormors nytvättade byk är oslagbar! Hon har ett visst sätt hon bykar på, tvättar och torkar, som gör att byken får en sån härlig doft! Också kanelbullsbak får hemmet att dofta ljuvligt! Kanelbullar påminner om min barndom då mormor brukade hämta mig fran skolan och vi bakade bullar tillsammans.

 29. Den bästa doften är min mans doft.

 30. Den bästa doften hr jag svårt att välja! Ska man vara lite märklig får jag nämna den doft av gammalt (men på ett positivt sätt) som genast kommer mot en som har bevarats i pappas mormors köksskåp sedan 1910-talet och som ännu framträder när man öppnar dörren. Man kan ana en doft av historien. Skåpet står numera i min lägenhet. En doft av nu är givetvis höstlöven, underbara. Framtid: detdär nästan oförnimbara som slår emot en en tidig sommarmorgon, jag vet inte om det är havet luften och förväntningarna som tillsammans skapar den.. 🙂

 31. Hej! Jag är gärna med och tävlar. Bästa doften jag vet är doften som kommer mot en då jag kommer till jobbet på morgonen (jobbar i blombutik). Luktärt har alltid varit en favoritdoft och påminner mig om farmor och barndomssomrar.. Rosor, syren, gardenia, liljekonvalj är andra blomdofter jag bara älskar. 🙂

 32. Jag fullkomligt ÄLSKAR doften av Cykeldäck,gummimattor till bilar,hockeypuckar ,mm

 33. Den bästa doften är nytvättade kläder som fått hänga ute och torkat, fräscht, friskt och rent!!

 34. Den allra bästa doften är doften av nejlika, ingefära, kardemumma, kanel och vanilj. Får en att tänka på julen!

 35. Rakastan eri vuodenaikojen tuoksuja: Keväällä multainen kevään tuoksu, kesällä paahteisen päivän tuoksu, syksyn sateinen tuoksu ja talvella paukkupakkasella tuoksuu myös ihanalle.

 36. Doften av nytvättade och manglade sängkläder. Underbart

 37. Hei! Fast leser fra Stavanger, Norge her… vanskelig så klart, å velge bare en duft, men det MÅ bli duften av en baby. Helt uslåelig lukt, søt og varm! Men, min mann lukter også veldig godt alltid – særlig der i nakkegropen og bak øret. 🙂

 38. Den gosiga nytvättade babyn på bb!!! Mmmmmmm…… härligt!

 39. Häst luktar allra bäst 🙂

 40. Halloj! Doften av ren tvätt är den klart bästa!

 41. Åh, det är nog när jag nyss badat min bebis! Han doftar så ljuvt!

 42. Den bästa doften är fräsh gurka 😀

  Hoppas jag vinner 😀

 43. Oj, det var en härlig tävling för bara att tävla och välja bland allt mysigt gör ju att dagen genast blir lite bättre. Nybakade bullar är nog ändå favoritdoften, kanske för att det påminner så mycket om när jag var liten och kom in i mormors kök och fick äta så många nybakade bullar som jag bara orkade.

  PS. Jag länkar: http://evamar.blogg.se/2010/october/parfym-14-okt.html

 44. Åh vilken trevlig tävling….jag vill gärna vara med och tävla…

  Bästa doften är inte bara en, utan ett par….Nytjärad dörr, vägg eller liknande en varm vårdag…..jäst, får lust att stoppa den i munnen…..svavel, doften från tändstickan när man tänder äkta stearinljus i juletid….och mannens hals! Gaaaah….och mums!

  Varma hälsningar Loella från Loellas hus

 45. Syrener.

 46. den bästa doften är ju favoritparfymen såklart (:

 47. Paras tuoksu on sekoitus tuoreen pullan, kahvin ja savun tuoksua… Muistuttaa siitä kun lapsena tulin illalla ulkoa paukkupakkasesta sisälle lämpimään… Tuoksusta tulee turvallinen ja onnellinen olo vieläkin!

 48. Åh jag är gärna med! Parfymhyllan behöver ett nytt tillskott 🙂
  En av mina favoriter är doften av sommarregn mot varm asfalt. Den är varm, fuktig och alldeles ljuvlig. Svår att beskriva, men jag älskar den 🙂

  Kram, Ingrid

 49. Den godaste doften kommer från den första otvättade och rent naturliga mötet mellan mor och barn. … 🙂 en doft som en mamma sällan glömmer.

 50. Bensin är nog den bästa doften! hehe. och en rentvättad pojkvän såklart <3

 51. jag vill gärna vinn den härliga parfymen. min favoirtdoft är helt klart bebis doften av min dotter Isabelle 9 dagar gammal!

 52. Godaste doften är kanske ändå havsdoft, inte sån där salt rutten tång doft utan när man en varm sommardag är ute med segelbåten på havet! En riktig sommardoft

 53. då mammas kök doftar äppelmos 🙂

 54. Doften i bibliotek och bokhandlar där en massa böcker samsas om hyllmetrarna. Jag föreställer mig att det doftar kunskap!

 55. Sara Sundgren

  Jag har ingen “detta är den bästa doften” för mig så skapas den bästa doften då man kommer ihåg den och förknippas med något som gjorde mig lycklig. en parfym, chanel mademoiselle är just nu bästa doften för jag känner den doften varje gång jag öppnar min heliga skrivbok där jag förvarar saker som gör mig lycklig och min väg till att uppnå ett andligt, harmoniskt och kärleksfullt liv även ideér och också drömmar jag vet att jag kan uppnå bara jag vill. men även inspiration. så för mig blir en favorit doft när den förknippas med något som får mig harmonisk och lycklig.

 56. The best smell in the world to me is the smell of my sweet baby girl while she is still asleep. With her rosy cheeks and faintly sweaty curls….she’s my angel. 🙂

 57. Doften av mina söner som bebisar är definitivt min favoritdoft.

 58. Ny malda kaffebönor!

 59. den bästa doften är helt klart doften av sommar. Då blommorna börjar blomma och man känner hur frisk luft blandas med fräsh doft. På delad första plats kommer skogen, efter ett lätt sommarregn.

 60. jag är gärna med 😀
  den bästa doften är när man har cyklat hem från skolan, är stentrött och märker att det luktar nybakta bullar hemma 🙂

  kram Helena 🙂

 61. kattassar…

 62. DKNY – egentligen alla DKNY, (har röda gröna och lila äpplena) men min absolut favorit DKNY doft är Delicious Night, det lila äpplet..

 63. Den bästa doften… hmmm.. sommarnaturen efter regnet men också den kryddiga doften av jul är härlig.

 64. Hallo, den bästa doften jag vet är nytvättade bomullslakan, som fått torka ute på sommaren, därefter manglats frasiga. Sedan kryper man ner i detta efter att ha badat bastu och tvålat in sig med sin favorittvål, och solvarm doft av fresia och lavendel kommer in genom det öppna fönstret, lovely, ljuvligt och underbart!

 65. Bästa doften är doften som finns i luften efter regnet 🙂

 66. Den bästa doften är min sambos doft som hänger kvar i hans kudde. De få ofrivilliga gånger jag måste sova ensam för att inte är hemma finns det inget som känns mer tryggt än den doften. När “mörkermonstren” kommer smygande så byter jag kudde. Känns som att komma hem.

 67. En kall, klar höstdag i skogen, härlig ren luft! Så friskt!

 68. Ääääälskar parfymer -men… om jag måste välja så är den bästa doften när man borrar ner näsan i mina barns nacke och snufsar/gosar/kittlas lite. Mysigt och doftar ljuvligt.
  (Min nuvarande favoritparfym är annars ‘The One’, Dolce Gabbana). Kram!

 69. älskar doften av fresh luft efter störtregn!

 70. Lakan som fått torka ute i vinden och avgaserna från en båtmotor

 71. Kissanpennut tuoksuu ihanille! <3 Hajuvesistä tän hetken suosikki on vanha, mutta niin herkullinen DKNY:n Be Delicious 😉

 72. Jag älskar doften av kokos! verkligen! haha, har någon ngt som luktar kokos så går jag och luktar på denne hela dan! x)

 73. Naturens egen doft, på sommaren, efter regnet!

 74. Doften när man precis tänt en tändsticka. Luktar jul, mamma och pappa, och barndom. Och söndagsskola 🙂
  Vill jättegärna vara med i utlottning om parfymerna.

 75. Hej!
  Tack för en underbar blogg!!!!

  Favoritdoften är,- doften av en varm liten barnnacke…

  Hösthälsningar Mariette

 76. En underbar doft som jag förknipper med en speciell person och ett magiskt tillfälle som jag aldrig någonsin kommer att glömma är Paco Rabanne! ♥

 77. tää on helppo, joulukinkku uunissa!! ;D

 78. Jag älskar doften av regn på våren när allt runt omkring får den där friska och fräscha doften. Sedan doftar min man väldigt gott. 😀

 79. fortfarande är den bästa doften jag vet den av min första riktiga pojkvän. må så vara att han stampade på mig rejält och att jag i dagsläget helst skulle se honom skjuten i älgjakten, går någon förbi mig på stan och luktar som honom blir jag ännu idag alldeles yr och svag i knäna. ett dåligt tecken, men det är det finaste (och fulaste) jag vet.

 80. Den bästa doften är häst! Låter kanske väldigt konstigt i mångas öron men det är något speciellt att klappa underbara hästar som går i sina hagar. Inte så att jag själv vill lukta häst, stall och hö men att borra ner näsan i en ruffsig hårman är något extra 🙂

 81. Nyklippt gräs en sommarmorgon, det tar mig direkt tillbaka till grundskolans lata härliga sommar-sovmorgnar när jag hörde pappa klippa gräset utanför. 🙂

 82. När jag för första gången skulle på date med min man och han öppnade dörren till sin lägenhet för mig
  doftade han Boss och var så arma snygg!!!

 83. Den bästa doften, är doften av hav! Och även doften av rosor är underbar!

 84. Paras tuoksu – poikieni tuoksu vastasyntyneenä ja yhä aina vaan. Sekä mieheni tuoksu, sekin aina vaan 😉

 85. Parhaita tuoksuja on puhdas pyykki, sulanut maa keväällä ja metsä.

 86. Härligaste doften känner jag när jag går ut i vår trädgård som är omgiven av skog och vatten. Alltid lika underbart 🙂

 87. De finns många “bästa” dofter, men rosor sätter man alltid näsan i och doftar.Härligt.
  Tvätt som hängt ute och torkat,rent och gott.
  Kram, Gerd

 88. Havet är den doft som berör mig mest och är så förknippad med frihet och längtan

 89. Den bästa doften är lukten av bastu blandat med småplättar hos min farmor en lördag eftermiddag. Det är en doft jag saknar och minns än idag, trots att det nu var länge sedan jag var där.

  Jag länkar också här: http://villduvinna.blogg.se/2010/october/parfym-14-okt.html och så håller jag tummarna! Ha det gott så länge!

 90. Den frågan är det lätt att svara på. Har just blivit farmor till en liten sonson, som är en vecka gammal. Han doftar helt ljuvligt. Hans doft dröjer kvar i min tröja, som jag hade på mig, då jag hade honom i famnen. Har inte kunnat tvätta tröjan ännu. Tänk om man skulle få babydoft på flaska. 🙂

 91. Doften på min älskade hund är den bästa doften jag vet. Älskar å snusa på hennes mjuka päls 🙂

 92. Luften man andas in då man kommer ut och går hem från jobbet 🙂

 93. Nybryggt kaffe och bebisdoft. Måste vara de godaste dofterna i världen

 94. Har många dofter som jag tycker om. Men mest aktuellt just nu är doften av vår kattunge. Så härligt att bara få burra ner näsan i hans tjocka mjuka päls. Bästa höstmyset! Både han å jag njuter.:)

 95. Jag deltar gärna i tävlingen! Min favoritdoft är kaffepulver. Jag skulle kunna dofta på det hur länge som helst.

 96. Min sambo <3

 97. Den bästa doften för mig är doften av hav. Rooooolig tävling! Hade varit finfint att kunna lyxa sig med goa dofter 🙂

 98. Absolut doften av röda rosor…;)

 99. Huumaava tuoksu on kesäsateen jälkeen.

 100. Åh, vilken otroligt bra ide med en tävling 🙂 Min favoritdoft är min älskade sambo, har alltid, sen vi träffades, tyckt att hans naturliga doft är “nybakat och nytvättat på en och samma gång” 🙂 Det är inte dumt att krypa upp i hans famn och känna hans doft, så mysigt :-)!

 101. Häst såklart! Finns det något ljuvligare eller mer avslappnande än hästdoft? Den gör att jag känner mig fri och lycklig.

 102. Vilken positiv surprise med en liten tävling i höstrusket! Parfymen ser precis ut som den lilla energikick många skulle behöva i det gråa! Min favoritdoft är doften av min sovande hund. Om man försiktigt snusar lilla vovven under trampdynorna då han sover så doftar det kärlek:) Egentligen är det ju tass-svett men;)

 103. Vad doftar härligare än ett nytt Odd Mollyplagg! Jag kan inte sluta lukta på det utan måste gå förbi kroken och insupa doften gång på gång!

 104. Älskar doften av utslagna hyacinter, en doft av förväntan om underbara tider av advent och jul!
  I kombination av nyutblåsta ljus är lyckan ett faktum!
  Tack för en inspirerande blogg, du får en att vilja ta vara på sig lite extra 🙂

 105. Älskar doften av ren tvål o lite inslag av mysk.

 106. Den bästa doften jag vet är doften av nytvättad tvätt som fått sig en rejäl dos med sköljmedel i favorit doften. Rent och fräscht, mmmmmmmm. Älskar nya dofter av parfym som luktar fräscht. Hoppas jag får dofta på vinsten :)) Tack för en inspirerande blogg. Kram

 107. Oj, vad svårt! Det finns ju massor av underbara dofter! En dag då min man åkt till jobbet tidigt och min dotter och jag gick in i badrummet efter en timme sa hon: “Åååh, här luktar pappa! Kanske pappa ville att jag skulle veta att han varit här just.” Så min mans rakvatten är en bra doft! Och naturligtvis en nybadad liten dotter, henne kan jag snusa på hur länge som helst! 🙂

 108. Maria den fina

  Ljuvaste doften är nyhuggen skog!

 109. Hajuveden tulee ehdottomasti olla raikas! Ei mitään joka ahdistaisi tai saisi olon “tunkkaiseksi”. Pitää tuntea itsensä puhtaaksi ja raikkaaksi hajuvedessään 🙂

 110. Jag bara ÄLSKAr doften av mammas blåbärspaj!

 111. Bästa dofterna brukar anknyta sig till visst välbehag eller minne. Ett av mina favoritdofter är doften av krispigt rena lakan i samband med doften av bastuångor efter utförligt bastubadande som avslutning på en fin dag och hurtig springlänk tillsammans med en vän. Då mår jag bäst och det är då den bästa doften jag kan tänka mig. Den fyller hela själen och välbehaget finns kvar ännu på morgonen efter en välsovd natt.

 112. Hajuvesistä pidän paljon Burberryn THE BEAT tuoksusta(harmi vain etten omista sitä…..ainakaan vielä!) Ja hieman edullisempi lempparituoksuni on Puma Urban Motion(suosikki!). Puhtaan pyykin tuoksu on ihana, voisin nuuskia aina vain puhdasta pyykkiä….. 😀

 113. När jag kan förnimma doften från en svunnen tid.
  Och när jag blundar så är det nästan som jag är där och då.

 114. Halloj! Vilken trevlig tävling, mina favoritdofter måste vara garagedoft, (konstigt nog) och Grumme citronsåpa, kan stå och dofta på dessa dofter i timmar utan att få nog!

  Kram!!//Ingrid

 115. Hej!
  Har för ett tag sedan blivit helt beroende av din blogg 😉 Är här inne minst en gång om dagen och läser och inspireras, men har nog inte lämnat någon kommentar innan, så nu är det allt på tiden! =)
  Vill såklart jättegärna vara med och tävla om en parfym! Har jättesvårt för att hitta parfymer jag trivs med. Får lätt ont i huvudet av för tunga dofter och den jag använder just nu är snart slut så jag håller alla tummar jag bara kan att ha turen på min sida i din tävling! 🙂 Skulle vara jätteroligt att få testa denna från CoSTUME NATIONAL!
  Och den absolut bästa doften i hela världen är när man får krama om sina två underbara barn och samtidigt få snusa lite på dem, finns inget bättre! 🙂
  Kram på dig och tack för all inspiration du ger – och att du är du!

 116. Kul med tävling igen!

  En av de bästa dofterna tycker jag är doften från en grill, den rökiga doften. Det på minner mig om ljumma sommarkvällar såväl som korvgrillning i skidbacken.

  Trevlig lördagskväll!

 117. Oj vad kul 😀 Men vilken svår fråga ;D hmmm…jo den bästa doften som finns är nog doften av en varm häst 🙂 Låter konstigt kanske.. men så är det 😉

  Jag brukar tycka om dom allra flesta parfymer, så brukar ha väldigt svårt att välja i butikerna. Men om jag har tur att vinna en så behöver jag ju inte välja haha 🙂

 118. Doften av salt hav och tång!

 119. Är hemskt gärna med! 🙂

  Mitt svar är… doften av nytvättade lakan. Oslagbart och funkar alltid! 😉

 120. Härligt med en tävling.!
  En av de underbaraste dofterna som finns är nytvättade lakan som hängt ute på tork. Så fräsch doft!!
  Hoppas på tur för det vore kul med en ny doft så här i höstrusket.

  Ha en bra helg

  Åsa

 121. Den där frågan är omöjlig att svara på, jag är en riktig “doftis” – älskar att lukta på goda dofter. En av favoritdofterna är i alla fall blommande jasmin en sammetslen natt vid Medelhavet…

 122. När jag var liten och var hemma hos min mormor & morfar och dom väckte oss barn på morgonen med nybakta bullar och varm choklad, det är absolut den bästa doften jag vet…. 🙂 det var sådan lyx! Och idag när jag känner den doften så kommer minnena tillbaka och jag blir som barn på nytt… Kram

 123. Svår fråga,men doften av hyacint får mej att komma ihåg mina barndomsjular hos farmor och farfar. Härligt!

 124. Doften av salta hav och nytjärade båtar!!
  Ha en fin helg! Klem (kram) från Norge

 125. Bästa doften enligt mig är, en solig höstdag när luften är hög, klar och krispig på något sätt. Marken är fuktig och färgerna sprakar i naturen, då blir jag happy, happy!!

 126. BrommaHeléne

  Den bästa doften för mig är en doft som får mig att minnas något riktigt härligt… t ex doften av kardemumma några dagar innan jul….om inget särskilt lockas fram är den bästa doften den som får mig att känna mig vacker – en sådan är t ex doften av tvål. Doften du lottar ut har jag haft under en fantastisk tid så den skulle garanterat locka fram minnen ….Härrrrrligt! /Minnen är som en skatt

 127. Den bästa doften för mig är samma doft som min första riktiga kyss!
  Det är en viss sorts halstabletter som luktar så och jag får alltid flash backs varje gång jag känner den doften!

 128. Det finns så många härliga dofter. Att vistas i skogen och hitta kantareller är en doftkombination som är underbar. Älskar även min katts doft, den gör mig trygg och harmonisk. Ha det fint!

 129. Det härligaste som finns är syréners doft under en sen försommarkväll. I synnerhet när vädret tillåter öppet sovrumsfönster. Längtar redan 🙂

 130. Regn på våt asfalt en varm sommardag, det är en av mina favorit dofter.

 131. Jag är med! Min favoritdoft är en parfym som en vän haft som ger mig trygghet 🙂

 132. jag måste säga en parfym – britney spears senaste! har ingen av hennes gamla men den här luktar helt underbart 🙂 hoppas jag vinner så jag får testa den parfymen också, kanske slår den min nuvarande favorit!

 133. Jag är med och tävlar, favoritdoft är klart bäbis, har pecis blivit mormor så det finns inget ljuvligare att dofta på än bäbis. Mvh liselotte

 134. Jag tycker doften av kärlek är den bästa doften.

 135. Hej
  Min absoluta favoritdoft heter “Mademoiselle från Coco Chanel” Jag bara älskar denna doft som doftar fräscht och lyxigt, rent. Men en ny doft är alltid roligt så jag är gärna med och tävlar.
  Tjingeling från Lisa

 136. Have allready made a comment.

 137. Hmm vad svårt, tänkte först svara sommarregn, det luktar ju så underbart. Men får ändra till babylukt, innan jag födde min son tyckte jag inte det var något speciellt, men nu… Åh 🙂

 138. som långtidsarbetslös kan morgnarna vara ganska tunga då sambon åker på jobb och själv blir man hemma. Därför är min favoritdoft definitivt doften av min käraste som hålls på mig efter att han gett mig en stooor kram före han åker på jobb. Att gå omkring i morgonrock och dricka morgonkaffet med doften av sin älskade runt sig ger det perfekta morgonboosten att komma igång med dagen.

 139. Lush´s blåa gelétvål sweet pie. Det doftar av den i vårt badrum och jag blir så lucklig varje morgon när doften slår emot mig 🙂

 140. Under min senaste graviditet så var det grönsåpa 🙂 fick inte nog av doften utan skurade golvet flera gånger per dag för att få känna den doften.
  Men nu är det doften av min nyfödda dotter som är min favorit… Mmmm skulle kunna dofta på henne för alltid, önskar man kunde spara den doften på nåt sätt.

  Hoppas du får en mysig Söndag 🙂

 141. Doften av havet är helt klart en av de stora favoritdofterna.

 142. Kaikkein paras tuoksu, jonka voisi pullottaa on ehkä koiranpennun tuoksu. 🙂 Hassua, mutta totta:)
  Hajuvesistä lempparini on ehdottomasti burberryn weekend.

 143. Maija Maitoparta

  Parasta on syksyisen metsän tuoksu sateen jälkeen. Puhtaat lakanat ja leikattu ruoho kyllä heti siinä perässä…

 144. För mig är den bästa doften den då man stiger ut ur flygplanet i något främmande land och vet att semestern just har börjat.

 145. att få ha en nyfödd liten beibi intill sig o bara njuta av all doft och av hela situationen,o ta låånga lugna andetag,jag älskar!!

 146. Jag vill gärna vara med och tävla. Den bästa doften hmm ja det måste nog vara doften av den parfym jag hade den dagen vi gifte oss. Samma parfym använde jag den dagen dottern föddes.Goda minnen.

 147. Min favoritdoft är Vichys “oranga” solkräm från apoteket. Den påminner mig om lata dagar på stranden och alla underbara, äventyrliga resor till solen jag gjort med alla mina nära å kära. Solkrämsdoften påminner mig om hur bra jag mår när jag får vistas i solen å bara bli brun å vacker, för det gör jag.. Jag behöver solen för att må bra 🙂

 148. Då vi var på en 2 veckors semester till Cypern för flera år sedan använde vi oss av en tvål varje dag – Rexona activshower 2 in 1 – och varje gång jag doftar den doften får jag alldeles underbara doftminnen. Doftminnen från en väldigt härlig och skön resa med sol, bad, äventyr, god mat, avslappning.. Så den doften väljer jag 🙂

 149. jag bara älskar doften av gamla möbler. nött och sunkigt is it.

 150. Åh, jag älskar doften av häggblommor och syren! Jag kan inte vänta tills det blir vår 🙂

 151. Paras tuoksu on oman vastasyntyneen vauvan tuoksu.

 152. eldade löv…mm. Håller tummarna för mig 🙂

 153. Parhaita tuoksuja: kesäsateen jälkeen, tuore pulla, vauva 🙂

 154. Den bästa doften har min son när han gosar brevid mig i sängen. =)

 155. Doften av en nyskurad lägenhet är kanon! Såpa rock my world!

 156. De underbaraste dofterna är under en kort period varje år.
  När sommaren är över och jag får kliva ut genom dörren och andas den första svala “höstlukten”. Sommaren är liksom därmed över och man kryper in och myser med tända ljus, tar långa varma bad. Kort efter är doften i ett riktigt kallt Norrland. I Januari en sen kväll när det är minus ute. Man kommer in och är alldeles sval och rosig om kinderna. Det är mina favoriter – alla kategorier! 🙂

 157. Inget slår doften av sommarregn!! Regnet som faller på varm asfalt, ljuvligt!

 158. Parhaita tuoksuja: ulkona kuivanut pyykki, vastapaistettu kanelipulla ja tietysti vauvan tuoksu!

 159. Finns så många dofter som väcker olika minnen och lustar, doften av lilla dottern, havet, god mat, men också doften av “bränd” skog. En varm, solig och stilla sommardag i en barrskog, då luften står still… Alldeles underbart!

 160. bästa doften är nog en person som just har skruvat en moped blandat med svag tobakslukt 🙂

 161. Den bästa doften är när man går ut på en långpromenad i skogen efter att det har regnat. Då doftar det sådär ljuvligt och luften är så frisk! =)

 162. Havet, dendär lite salta doften av tång och sjögräs. Speciellt hösthavet då det stormar och vinden fångar upp doften och riktigt piskar den i ditt ansikte.

 163. Den svaga svaga doften av ett lätt regn, när gräset är fuktigt och bidrar med “regndoft”. Det är min bästa doft.

 164. Jag är gärna med och tvälar.

  Det finns många bra dofter, Men den allra bästa doften är min vovve.
  Luktar svag hundlukt/värma och massa kärlek 🙂 .

  Tro mig man kan dofta kärlek 🙂

 165. Åh, en citron som man precis delat, totalt friskt och läskande…

 166. Jag vill vara med i denna fina tävling! Hoppas på vinst, då jag för nuläget inte äger en enda parfym!

  Min favorit doft är när min lilla tjej är nybadad + insmord i en härligt lotion + ren mjuk pyjamas = redo för sängen, då gosar vi o jag snosar på henne medan vi kramas innan hon ska sova! Just då existerar inte annat runt om, bara hon o jag!

 167. Jag är med!
  Den bästa doften är alla minnen man har haft! Om man hade en speciellt parfym för ungefär fyra år tillbaka, och så luktar man på den nu, så tänker man på just när man anväde den och alla minnen. Fy vad det är underbart!
  mail:ebacckstrom@hotmail.com

 168. Min favoritdoft är hur min pojkvän doftar när han vaknar på morgonen!^^

 169. Hej!
  Jag är med! 🙂

  Den bästa lukten som jag älskar är en nyfödd bebislukt den slår alla lukter i världen. En nyfödds lukt är den godaste lukt som finns går inte att beskriva med ord hur gott det luktar!

 170. är körsbärsblommorna! (: o de nybakta kanelbullarna 😀

  håller tummarna till tusen:D

 171. Jag är jättegärna med, och hoppas på vinst! 🙂

  Min favoritdoft är min pojkvän. Han luktar tryggt, mysigt och gott. Härlig känsla, helt enkelt.
  En annan favoritdoft är parfymen Cat Deluxe – Naomi Campbell. 🙂

 172. Det finns många dofter som skapar minnen 🙂 nyklippt gräs, bebisdoft, pojkvännens famn, havslukt 🙂 jag älskar parfymer, lotions och väldoftande produkter 🙂 hoppas jag vinner 🙂 aldrig gjort det förut :):) /natta

 173. Den bästa lukten enligt mig är när man ligger på baksidan på sommaren och känner lukten av nyklippt gräs, blommor och klor!

 174. Jag är med. Bästa doften jag vet är julens dofter, när man öppnar dörren in hit och det luktar nygräddade pepparkakor, blandat med doften av nejlikepyntade apelsiner och färskhuggen gran! 🙂

  Har länkat till din tävling: http://nilssonpettersson.blogg.se/tavlingsblogg/2010/october/malenami-14-oktober.html

  Kram Annika
  familjenpettersson@hotmail.se
  http://nilssonpettersson.blogg.se

 175. De underbaraste dofterna hör hemma under julen då man möter nybryggt julkaffe och färskt bröd på julaftons morgonen samt dofterna av vanilj, glögg och pepparkakor…. Underbart att julen snart står för dörren. Verkligen en härlig blogg du har och trevlig tävling, man får bara ta och hålla tummarna nu 🙂

 176. Klart att jag är med och tävlar!

  Den bästa doften är helt klart nyfödd bebis!

  *håller tummarna*

 177. Den bästa doften som förnimmer om trygghet och kärlek är doften av min man. Om jag doftar på hans kind eller halsgrop så får jag samma känsla i magen som jag fick för 21 år sedan då vi träffades. Jag tror att alla har en egen doft som påverkar oss eller de som finns i vår närhet.

 178. miss dior….ei tule pää kipeeksi tosta hajusta

 179. Ulrika Jegendal

  Den bästa doften är nyklippt gräs 🙂

 180. Jag är självklart med! Den bästa doften är.. BENSIN 😀

  Kram!

 181. Den bästa doften är doften av nyklippt gräs för då vet man att det är sommar!!

 182. Den bästa doften är bebisdoften och då självklart min son Maltes doft 🙂 man kan snusa ihjäl sig på honom!!! en annan doft jag också är svag för.. som får ligga på andra plats är Liljekonvalj!

 183. bästa doften e av ÄKTA KÄRLEK. det finnaste som finns (sen luktar diors midnight poisson as gott oxå he he)

 184. jag är med o tävlar.

  bästa doften enligt mej är nog när det har kommit en regnskur, och det luktar blöt asfalt, det luktar sommar enligt mej =)

 185. Bästa doften är nyduschad sambo med favoritparfymen. 🙂

 186. Jag älskar lukten av nystekta kantareller 😀 mums!

 187. Åsa Frostensson

  Jag älskar doften av pepparkakor….mums:)
  (Gillar även lukten av bensinångor…jag vet…inte så nyttigt!)
  kram åsa (asafrostensson@telia.com)

 188. Hade det funnits en parfym som doftar bebis skulle jag med all säkerhet dofta baby om dagarna.
  Älskar den doften likaså hundvalpar och små kissemissar .
  Det är nåt speciellt , helst att dofta i nacken :).

  En ny parfym skulle platsa in imitt liv som arbetande tre barns mami 🙂

  Kääärlek

 189. Den bästa doften är nog sommaren! Första gången i slutet av våren då man märker att det doftar sommar ute.. åh så skönt! 🙂

 190. Jättesvårt att säga vilken doft som är favoriten. Alla dofter speglar olika minnen tycker jag 🙂
  Men apelsiner med nejlikor i, som man gör på julen. Det doftar så underbart. Brukar fylla hela huset med såna 🙂
  Doften av syren på sommaren är svår att slå, den sprider sån glädje.
  Sen har vi doften av Kokos efter en fräcsh dusch med kokosduschcreme. Underbart!
  Det är nog mina favoriter iallafall. (hoppas man inte bara behövde säga en) 😛 hehe

  Kramar!

 191. Det finns tusentals underbara dofter, men en doft som alltid får mig att känna ett inre lugn är doften av brinnande ljus. Den doften är bara för underbar 🙂

 192. Den bästa doften är nybakade kanelbullar

 193. Jag är med! 🙂

  Min absoluta favorit doft är nog vanilj. Kan sitta och lukta på vaniljstänger när jag bakar – älskar doften!
  En annan undrebar doft är vinter. Det luktar friskt och … rent liksom (:

 194. Jag är jättegärna med och tävlar 🙂

  min favorit är definitivt doften av nyrostade kaffebönor. Mmm himmelskt 😉

  Önskar dig en fin kväll och håller tummarna!

 195. Åh jag vill gärna vara med och tävla! 🙂 Den bästa doften är nog min pojkvän! Tycker han luktar så gott! 🙂

  Kram!

 196. Paulina Persson

  den absolut bästa doften jag vet är när man är samlad med människor man älskar och alla deras olika dofter blandas i rummet tillsammans med skratten. jag älskar min familj,vänner och släkt. det är det bästa jag vet! jättefin är du också 🙂 kram paulina 16 år

 197. Den bästa doften är doften vid sommarstugan, ängsblommornas doft blandat med doften av havet.

 198. Vilken svår fråga. Jag älskar doften av nyklippt gräs, sommarregn och förmultnande höstlöv. Kanel, vanlij och äpplen är underbara dofter från kryddvärlden.. Jag är galen i doften av nymålade naglar, hav och bensindoftande parkeringshus. Nybehandlade läderskor, bebis, rosor… Att välja ut en specifik favorit bland alla unika dofter är näst intill omöjligt…

  Efter låång tänkandet väljer jag nog ändå doften av blandade sommarblommor på en ng mitt i sommarsolen!

  Kram Cornelia

 199. den absolut bästa doften är när jag är med min kille! han luktar sjukt gott och använder dknys parfume troha!
  hoppas jag vinner 🙂
  fin blogg

 200. Den bästa doft jag vet är när man känner den underbara doften av nybakade bullar. :D:D

 201. Den bästa doften är absolut bebisdoft, det finns inget ljuvligare:)

 202. min favorit doft är helt klart nystädad lägenhet 🙂 det luktar underbart rent då 🙂

 203. Min sambo, hur han doftar då vi ska lägga oss för att sova och man kurar ihop sig vid hans bröstkorg så alla hårstrån killar i näsan…det doftar myyyys!

 204. Min favoritdoft är doften av min pojkvän, med eller utan parfym. Hans doft gör mig inte bara helt knäsvag utan den får mig även att känna mig hundra procent trygg. För mig är den känslan ovärderlig.

 205. Hejsan, är gärna med och tävlar om härlig parfym. Det första jag tänker på är den härliga skogsdoften som jag upplevt ett flertal gånger under hösten under mina svamputflykter. Finns inget skönare än att känna den njutbara och friska doften av skog.

  Hösthälsningar Pia
  bakformen@gmail.com

 206. Den bästa doften måste nog vara när man kommer hem från skolan en dag och så står mamma precis och tar ut nybakade bullar ur ugnen. Samt julbaket brukar vara väldigt positivt!

 207. Jag älskar doften av dkny’s gröna äpple “be delicious “. Finns ingen goare och fräschare parfym än den och min kille är helt galen i den!

 208. det finns så många häääärliga dofter <3
  oslagbara är bla. doften av nyklippt gräs första gången på våren, syrenens blomning i maj runt min födis , nattviolens doft kring midsommar på storö, nysågad ved på hösten, doften av jul i form av nybakta pepparkakor samt varm glögg. oslagbarast då mina söner varit en minutgamla, geggiga, blåröda Aliens ? , med doften som man inte kan beskriva i ord, en blandning av deras lilla Jag samt mor å far!!! <3 <3 <3

 209. Nyfödd bebis..mmmmmm. Finns inget som slår det !

 210. Oj, finns så mycket som doftar alldeles underbart.. 🙂 Men nybakat slår kanske ändå det mesta 😉

 211. Det finns så många favoritdofter att det är svårt att välja. Jag tycker dock att stämningen och doften i städer riktigt tidigt på morgon är helt fantastisk – nu talar vi om så tidigt att endast bagarn är vaken 🙂 Solvarma tomater och jordgubbar är också helt fantastiska!

 212. Paras tuoksu on vauvan tuoksu <3

 213. Hanne Overgaard

  Den bästa doften är enligt mig den där rena, tidiga morgondoften på sommaren som du bara kan sitta och snusa i dig i en halvtimma medans solen går upp ^^

 214. Den bästa doften för mig är varje ny årstid. Man öppnar dörren, andas in, analyserar och fylls med livskraft.
  Ny årstid = nya möjligheter.
  Och detta tycker jag trots att jag har fått uppleva det underbara i att snuffsa på en nyfödd bebis inte bara en utan två gånger ;o)
  *håller tummarna*
  Mvh Terese

 215. Den bästa doften för mig är definitivt doften av mina ljuvliga rosor! Jag längtar redan till nästa års rosblomning!

 216. Doften av skog…en varm barrskog eller våta höstlöv.

 217. Den bästa doften är nytvättat hår!

 218. Min absoluta favorit doft är Sarah Jessica Parkers parfym NYC den doftar ljuvligt och luktar nästan godare just för att hon är min “idol” 🙂

 219. Om jag är tvungen att välja endast en doft är det kokos…annars gillar jag vanilj väldigt mycket med.
  Finns en massa härliga dofter men just nu är jag väldigt nyfiken på COOL gloss 😉

 220. Min lilla kissekatt doftar ljuvligt..:)

 221. Bästa doften måste vara doften av jul! När man tänder en massa ljus så tänker man bara på julen.Sen all julmat snön.Allt som har med julen att göra gör en så glad 🙂

 222. Den bästa doften är doften av regn en ljummen vårdag!

 223. Jag gillar syrener! det doftar himmelskt!

 224. Parhaisiin tuoksuihin liittyy muistoja-herkkiä ja vahvoja. Minulle tärkeitä ja parhaita tuoksuja ovat raikas suolainen meri, pienen vauvan herkkä pehmeä tuoksu ja raikas metsä sateen jälkeen. Niitä ei mikään parfyymi voita:).

 225. Jag är gärna med.=) Älskar doften efter regn på sommaren, luktar så rent och fräsht.

 226. En klassiker: doften av en skruttig baby. K-ä-r-l-e-k.

 227. Hej den bästa doften är nyklippt gräsmatta, då blir jag så lycklig och sprallig när jag känner doften kram till dig hoppas hoppas jag har tur fina Malenami….

 228. min favorit doft är doften från min pojkvän 🙂

 229. Ren tvätt, solvarmt trä eller en nyuppskuren apelsin ihop med en kopp kaffe är det i särklass bästa dofterna jag vet!

 230. Jag är med. 🙂
  Min bästa doft är nog kattmynta faktiskt. ^-^ ♥

 231. Bebisdoft är nog det bästa som finns, inget slår den <3

 232. Jag är självklart med och tävlar och den bästa doften är utan tvekan den doften som jag blev förälskad i, lukten av min pojkvän. kan låta lite knäppt. men är man kär, är det bästa man kan göra ligga brevid sin pojkvän och bara sniffa lite lätt på hans hår 😉

 233. Den bästa doften är doften av någon du älskar. Det doftar trygghet, värme och ömhet. Går inte att beskrivas eller att tillverka i butik. Det måste upplevas.

 234. REGN, såklart! 🙂

 235. Den skiraste lilla rosen från My Rose Garden är den bästa doften!
  Kram

 236. Jag vill vara med och tävla!
  Den bästa doften är nog doften av nybakt bröd som sambon gjort när man kommer hem efter en lång pluggdag i skolan!
  Håller tummarna!

 237. Tuomenkukissa on hyvä tuoksu ja kyllä minustakin se vastapestyn vauvan tuoksu voittaa kaikki muut tuoksut. <3

 238. En av de bästa lukterna är solvarm hud, gärna då på någon man tycker om..

 239. Doften från resor, varje land jag besökt har sin egen speciella doft i mitt minne 😉

 240. Jag är gärna med och tävlar. 🙂 Min favoritdoft är doften av nyutslagen syren. När syrenbusken sprider sin doft i trädgården – då vet man att det är sommar!

 241. min favorit doft är när man dansar runt midsommar stången på midsommar och jag känner doften av alla sommar blommor som nys har blommat ut.

  kramar mathilda

 242. Doften efter regn, det är så rent! Drar man i luft i lungorna då så är känslan helt enkelt fantastiskt, alla olika dofter runt om bara blommar ut.

 243. Åhh dofter, det förgyller verkligen livet!
  Måste nog få välja två favoritdofter, pelargonblomblad samt mat och bak med saffran, underbart!
  Ha det gott!
  /C.

 244. Att borra in näsan i min mans huvudkudde när han är bortrest slår nog allt i doftväg!

 245. Jag har bott redan i tre år i Spanien. Men trots det känner jag när jag har tvättat kläder och öppnar fönstret för att hänga kläderna hur det doftar “utomlands”. Det är den allra bästa doften, och jag påminns om varför jag kommit hit, hur stolt jag är över vad jag lyckats med och hur jag haft turen att hitta Mitt Livs Kärlek.

 246. Doften när man kliver ut från flygplanet efter en låååång flygresa och plötsligt befinner sig på andra sidan jordklotet i ett varmt land….Underbart!

 247. En av de absolut bästa dofterna har blomman Linnea Borealis…En liten, liten blomma som växer i skogen på mossa och ser ut som små klockor på rad…underbar doft…fanns i min barndom i Öja….

 248. Jag är kanske udda och knasig men jag gillar doften av bensin, det är helt sjukt hur mycket den påminner om min barndom i min mormors stora garage. Fina minnen som väcks till liv av denna doft.
  kramar

 249. Hej, dofter är ju något alldeles underbart och det är dofter vi minns allra bäst har jag hört.
  Kan känna igen dofter som hur det doftade i farmor och farfars svale eller hur det luktade på deras land,
  på de platser har jag inte vart sen jag var liten.
  Finns många härliga dofter och en av dem tycker jag är havet!
  Många kramar

 250. Ny bakade kanelbullar, vilken ljuvlig doft, mmm. 🙂

 251. Jag gillar doften i barnens rum när man kommer in på morgonen-en speciell, gosig doft av en baby och en 3-åring som sussat sött hela natten!

 252. Doften av svettiga barnnackar, sandiga fingrar, saltiga tårar och pärlande skratt. Doften av mina barn, det är den absolut bästa doften.
  Den nästbästa är doften som slår emot en då man kommer från stan till landet, rent, fräscht, klart och lugnt!
  Den tredjebästa doften är doften av en splitterny bok. Kommer ni ihåg hur det doftade vid varje terminstart i skolan? Ljuvligt (ända tills det blev spartider o begagnade böcker, hehe)

 253. Av någon anledning så finner jag doften av garage olja och bensin väldigt speciell, jag antar att den det har något trevligt manligt över sig 🙂

 254. En nyfödd liten bebis .. en alldeles speciell ljuvlig doft.

 255. Liljekonvaljer och en nybäddad säng. Eller ännu bättre: en nybäddad säng som doftar liljekonvalj. Någon borde absolut patentera liljekonvaljtvättmedel, jag skulle vara storkonsument, skulle tvätta mina kläder varje dag.

 256. nyklippt gräs! hur härligt sommar doftar inte det när man känner doften av att grannen precis dragit ett varv med gräsklipparen över gården?

 257. Den helt klart bästa doften är min älskade lilla vovve när han är helt nybadad <3

  Han sitter där så sött i badkaret och slickar min arm medans jag schamponerar honom (han har dammallergi och måste badas regelbundet).
  Sen hoppar han ur badkaret, ruskar om sig under badlakanet och sätter sig och tittar på mig medans jag torkar honom. Han slickar mig på hakan och kinderna när jag sitter där och han luktar så gott <3 Det går inte att beskriva hur han doftar, men det kommer finnas med mig i resten av mitt liv!

 258. päivi toivola

  saunapudas iho

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *