Hur hamnade jag här?

Love this post:Love this 23

Är det valen man gjort i livet, ödet eller något förutbestämt, som gör att man hamnar på en plats i livet eller i en ny situation. Är det målbilder man har och som universum då fixat?

Jag menar inte hamna, som i bilden. Där är jag på en strand. Min strand. I ett annat land, än det jag föddes i. Med man och barn. Samma gamla katt. 18 år gammal är Domino nu. Katten är väl det enda ständiga, det enda jag har med mig från förr.

Inte ens mina värderingar är med från förr. Det är som om jag tagit i mitt liv, som en snöglob, som stått still länge med alla glittriga snöflingor liggande på botten och skakat den, så flingorna yrt omkring! Pysslat om den bild jag haft av mig själv, på nytt. Det är inte alls lätt och inte färdigt än. Men på god väg. Och jag gillar den jag blivit.

För det är ju så. Att livet inte har en röd tråd. Eller den önskade dramaturgin, som vore ack så lätt att skriva om i en livsstilsblogg. Och när min självbild inte passade ihop med verkligheten, blev det en knut i den röda tråden.

Men hur hamnade jag här då? Jo, jag ser att något riktigt riktigt ledsamt och dåligt hände i mitt liv. Men som jag inte ville att skulle definiera mig och ta över. Som jag med mycket målbilder, stark tro på att allt ordnar sig och envishet, vände till något riktigt riktigt bra. Och så vågade jag. Fast jag var rädd.

Låt mig berätta om envisheten.

Den kom fram väldigt tydligt de gånger jag och min sambo, tidigt i vårt förhållande tyckte att nu skiter vi i detta och slutar ses. Där kom min envishet. Jag ville få det och fungera. För jag såg att vi var ett bra par (det gjorde han också, i och för sig, men nu skriver jag inte om honom;). Ni förstår, det visste jag redan då vi matchade på Tinder.

Jag kände väldigt starkt att jag ville bort. Att fara bort, är nog det bästa jag gjort. Åh, så litet livet var förr, kan jag tycka då jag ser tillbaka på det. Jag känner jag fått en ny chans att se över; vad är det jag vill med mitt liv? Vad tycker jag – egentligen – om? Tid att reflektera och att inte nöja sig med något sämre än man är värd.

Undrar ibland om det, som min vän Psykologen, sa till mig, några somrar sedan: Malena, du ska ha en svensk man. En svensk man som du kan sitta och samtala med i soffan, med ett glas vin, om allt i livet. Hade det en inverkan på mig, bilden hur jag skulle välja partner? Jag vet inte om det hade det, men iallafall, så har det hon sade, uppfyllts.

Men det var inte partnern jag behövde. Inte alls. Det var mig själv. Och jag är så glad över att ha mig. Glad över kvinnan jag blivit. För att bli henne, har jag gått genom eld. Medan jag borstar av sotet på mina fötter, tar jag leende tag, med svedda händer, i dom röda trådarna. Knyter ihop dem. Och fortsätter min historia. För det är en väldans bra story jag har här. Lifvet.

Att hamna så, som på denna bild har också sin förklaring. Det är nämligen så att jag skrivit en text om att jobba hemifrån till tidningen Hufvudstadsbladets bilaga Livsstil, som kom ut idag. Och för att visa min point om att man kan jobba nästan varifrån som helst, jobbade jag från havet. Medan Leon kikade på småfisk runt mig. Och Tigers farmor skuttade honom i vagnen. Så jag fick jobba en stund. Så dessa bilder är dedikerad till henne, min svärmor Lillian.

9 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *