Love this post:Love this 23

Är det valen man gjort i livet, ödet eller något förutbestämt, som gör att man hamnar på en plats i livet eller i en ny situation. Är det målbilder man har och som universum då fixat?

Jag menar inte hamna, som i bilden. Där är jag på en strand. Min strand. I ett annat land, än det jag föddes i. Med man och barn. Samma gamla katt. 18 år gammal är Domino nu. Katten är väl det enda ständiga, det enda jag har med mig från förr.

Inte ens mina värderingar är med från förr. Det är som om jag tagit i mitt liv, som en snöglob, som stått still länge med alla glittriga snöflingor liggande på botten och skakat den, så flingorna yrt omkring! Pysslat om den bild jag haft av mig själv, på nytt. Det är inte alls lätt och inte färdigt än. Men på god väg. Och jag gillar den jag blivit.

För det är ju så. Att livet inte har en röd tråd. Eller den önskade dramaturgin, som vore ack så lätt att skriva om i en livsstilsblogg. Och när min självbild inte passade ihop med verkligheten, blev det en knut i den röda tråden.

Men hur hamnade jag här då? Jo, jag ser att något riktigt riktigt ledsamt och dåligt hände i mitt liv. Men som jag inte ville att skulle definiera mig och ta över. Som jag med mycket målbilder, stark tro på att allt ordnar sig och envishet, vände till något riktigt riktigt bra. Och så vågade jag. Fast jag var rädd.

Låt mig berätta om envisheten.

Den kom fram väldigt tydligt de gånger jag och min sambo, tidigt i vårt förhållande tyckte att nu skiter vi i detta och slutar ses. Där kom min envishet. Jag ville få det och fungera. För jag såg att vi var ett bra par (det gjorde han också, i och för sig, men nu skriver jag inte om honom;). Ni förstår, det visste jag redan då vi matchade på Tinder.

Jag kände väldigt starkt att jag ville bort. Att fara bort, är nog det bästa jag gjort. Åh, så litet livet var förr, kan jag tycka då jag ser tillbaka på det. Jag känner jag fått en ny chans att se över; vad är det jag vill med mitt liv? Vad tycker jag – egentligen – om? Tid att reflektera och att inte nöja sig med något sämre än man är värd.

Undrar ibland om det, som min vän Psykologen, sa till mig, några somrar sedan: Malena, du ska ha en svensk man. En svensk man som du kan sitta och samtala med i soffan, med ett glas vin, om allt i livet. Hade det en inverkan på mig, bilden hur jag skulle välja partner? Jag vet inte om det hade det, men iallafall, så har det hon sade, uppfyllts.

Men det var inte partnern jag behövde. Inte alls. Det var mig själv. Och jag är så glad över att ha mig. Glad över kvinnan jag blivit. För att bli henne, har jag gått genom eld. Medan jag borstar av sotet på mina fötter, tar jag leende tag, med svedda händer, i dom röda trådarna. Knyter ihop dem. Och fortsätter min historia. För det är en väldans bra story jag har här. Lifvet.

Att hamna så, som på denna bild har också sin förklaring. Det är nämligen så att jag skrivit en text om att jobba hemifrån till tidningen Hufvudstadsbladets bilaga Livsstil, som kom ut idag. Och för att visa min point om att man kan jobba nästan varifrån som helst, jobbade jag från havet. Medan Leon kikade på småfisk runt mig. Och Tigers farmor skuttade honom i vagnen. Så jag fick jobba en stund. Så dessa bilder är dedikerad till henne, min svärmor Lillian.

You may also like...

9 Comments

 1. Jag kan så tydligt relatera till dina reflektioner… Känner igen mig i mycket och är glad att även jag tog mig, som du skriver, ”tid att reflektera och att inte nöja sig med något sämre än man är värd”.

  Tack för att du delar med dig av alla aspekter av livet! Kram

 2. min ex man återvänder hem till mig efter att ha läst en liknande historia kommentar online blogg hur man återställer trasiga kärleksförhållanden.
  Jag visste aldrig kärlek stavning del för att återvända ex kärlekspartner tillbaka förrän för några dagar sedan min ex kom hem hem ber om ursäkt till mig.
  Slutligen hittade jag en omedelbar lösning för att förena tillbaka till ex kärlekspartner. det fungerar för mig .. Jag är säker på att det kommer att fungera för dig också om du provar idag …
  (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)

  1. Oj. Det är jag absolut inte intresserad av.

 3. Så fin bild då du svävar ovanför vattnet!

  Åhh, så jag känner igen mig i din story! Att först genomgå en ofrivillig, traumatisk separation för att sedan hitta mannen i mitt liv. Bara det att för oss var de yttre omständigheterna så fel just då. Som jag kämpade mot för att slutligen ge efter och är idag lyckligare än nånsin.
  Kärleken valde oss, det var inte vi som valde den❤

  1. huh, känns som om någon skar upp lök bredvid mig, ögonen vattnas så… 😭❤️❤️❤️

 4. tycker du borde skriva en bok du har bra känsla med ord … med ord skapas dina bilder och texten bär ditt budskap, du har en eget språk och en egen röst och tror du skulle fixa det

 5. Jag läste på Facebook-kommentaren online av en journalist baserad på Förenta staterna avslöjade hur hon hittar ex-kärlekspar pojkvän tillbaka 2 månader efter uppbrott. Jag skickar e-postmeddelande för att kontakta samma Dr.Oduduwa, jag har tro på att saker kommer att fungera till mitt bästa, jag vet att vittnesmål är bevis i verkligheten. Jag insåg att det här skulle vara bra att dela här på detta bloggkommentaravsnitt, för att hjälpa alla som önskar locka till sig kärlek och förtroende till äktenskapshemmet, eftersom jag vet att det kommer att inspirera andra också att återupprätta ex-kärlekspartner snarast tillbaka inom 3 dagar .
  Jag hade turen att skriva ner Dr.Oduduwa e-postkontakt online. Jag kommunicerar med Dr.Oduduwa inom två dagar för att hjälpa till att lansera en kärleksförtrollning för att föra tillbaka min kärleksman hem, han lovade att hjälpa mig och han samlade några informationsnamn och foto Bild av båda älskarna att gå med i magisk kärleksdelbön . I dag vittnar jag med glädje och lycka till världen … detta är ett av de mest glada ögonblicken i mitt liv. Dr.Oduduwa den storslagna kärleks-stavningen, Lunch förtrollning Kärleksdel på min vägnar för att återlämna min ex-make med sin trollformelande kärleksförtrollningsbön.
  {Dr.oduduwaspellcaster@gmail. com}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *