Love this post:Love this 14

luento

Bild Tanja tog på föreläsningen i november!

I höst kändes det så långt ifrån. Denna tid där vi är nu. Snart inne i februari. Jag bokar de sista föreläsningarna nu. Ser fram emot de föreläsningarna som bokades redan på hösten. Kommer ihåg hur svårt det vara att föreställa sig hur länge man orkar hålla på och nu tänker jag “orkar och orkar, haha!“, men denna energi jag har kommer jag att orka hålla på tills vattnet går. Sen blir det annat att tänka på.

Att träffa er läsare har varit mer överväldigande än jag någonsin kunnat föreställa mig. Det har varit mycket givande att ha föreläsningar, inga är de andra lika. Som till exempel då Ätstörningsklinikens verksamhetsledare Marjo Sandvik bjöd in mig att föreläsa på det evenemang som hon hade arrangerat för sina nära och kära. Åkte upp med hissen till Port Towers högsta våning, de hade hyrt, och lyssnade, gömnd bakom dörren, då Marjo presenterade mig – jag var det hemliga gästen. Blev riktigt rörd av hennes fina ord och ännu mer rörd då jag kom in och välkomnades så varmt.

Marjo träffade jag första gången förra våren då hon kom och presenterade sig, berättade att hon läser min blogg och frågade om jag kunde komma och hålla föreläsning för dem. Hon berättade också om Ätstörningskliniken, som är belägen i Karleby och är Finlands största, privata vårdinstans och den ända i sitt slag registrerat som sjukhus. Hon gör ett fantatsiskt jobb, jag älskar att se folk som jobbar med hela hjärtat och har själen med i det de gör. Ätstörningskliniken vårdar såväl gravt insjuknade vilka kommer med remiss från offentliga sjukhus, som även patienter som behöver enklare stöd för friskare matvanor. På polikliniken vårdar man även friska mänskor som dock har svårt att ”bli du med sin kropp” eller problem att hitta en passande kost. Patienterna kommer från hela Finland och vården sker på både finska och svenska.

Näst blir det storföreläsning i Södra Finland!

You may also like...

4 Comments

 1. Jag har ju varit på två av dina föreläsningar i höst och det har varit lika roligt och inspirerande båda gångerna. 🙂 Men du som människa och din utstrålning och att se att du faktiskt gillar det du gör är mer än tillräckligt. 🙂

 2. Har deltagit i en av dina föreläsningar och jag kan lugnt konstatera att jag inte (någonsin) träffat en lika inspirerande person. Full av iver, liv, värme och engagemang. Och du är så skicklig på det du gör. Hoppas jag har möjlighet att lyssna till dina inspirerande ord igen någon gång.

 3. Pratade du om ätstörningar där menar du? Har du erfarenhet av sådant?

  1. Hej Maria!
   Nej, jag pratade inte om ätstörningar, har inga personliga eller privata erfarenheter av sådant. Pratade för de som jobbar på kliniken och samarbetspartners och vänner till dem. Och föreläsningen handlade om hur jag gjort min dröm sann.
   Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *