Love this post:Love this 11

canon-7507

De snälla på Canon brukar ibland låna ut kameror och objektiv om man vill testa. Det är ju hur roligt som helst för oss kameranördar att prova på någonting nytt! Denna gång var det en liten snygg printer jag fick på prov!

Jag vet inte hur ni gör men jag är inte snabb med att framkalla bilder mer. Tyvärr. Och så lämnar det, ofta. Alla bilder sätts på en hårddisk, och där är de, utan att beundras på väggen i ram eller album att visa för vänner eller titta i själv nu som då. För mig känns detta konstigt eftersom jag alltid förr, då vi ännu fotograferade med kino-film, tog mycket bilder och framkallade dem, förstorade en del och så sattes de i album. Och jag har flera album också fyllda med gamla negativ – med alla datum och händelser nedskrivna. Vet inte om jag berättat det, men i tiderna startade min farmor och farfar en fotoaffär och där har jag själv jobbat flera somrar sen jag var i elva, tolv-års åldern. Kan ännu drömma om hur man tog emot filmerna av kunderna vid disken och sedan sprang till laboratoriet för att mata in den i maskinen. Bilderna lovades på en timme. Det var mycket roliga somrar!

Att testa Selphy-printern en vecka fick mig att inse – ännu mer – hur viktigt det är med pappersbilder. Speciellt nu då jag har Leon. I ett huj printade jag ut bilder åt mormor och morfar, då vi skulle dit och hälsa på dem. Gjorde också små klistermärksbilder av Leon åt Systeryster, som nu är hans fadder.Och hur roligt är det inte och sitta och pyssla med bilder om kvällarna då lillen sover, limma in i hans bok… (som tur är den lätt att använda annars hade det nog aldrig fungerat för mig, blir tokig om/då teknik inte fungerar..)

Här finns lite mer info om Selphyn:)

You may also like...

1 Comment

  1. Jag har den och fullkomligt älskar den!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *