Vid Nordic Business Forum

Love this post:Love this 11

nbforum-2748

(tack Kalle för bilden;)

Var skall jag börja?

Kanske med hur mäktigt det var när vi kommit in i salen med alla andra tretusen NBForum gäster, satt oss ner och en mycket mäktig musik började spela. Kände genast igen Metallicas låt Nothing Else Matters och kikade mot scenen. Tappade hakan och fick tårar i ögonen av ren lycka – Apocalyptica! Och överraskningarna fortsatte då Jenni Vartiainen kom på scen och sjöng Missä Muruseni On med Apocalyptica på cellon.

Malcolm Gladwell drog igång hela seminariet, han är journalist, författare och föreläsare. År 2005 blev han vald till en av de mest inflytesrika människor i världen av Times Magazine. Vijay Govindarajan var näst upp på scen, professor vid Dartmouth College. Inga småpotatis direkt, Govindarajan är nr.3 av The Thinkers 50 (här kan ni läsa mer om det) och är en av världens ledande affärsstrategier och innovation experter. Lynda Gratton är professor vid London Business School, managementkonsult och författare, hon gav en intressant föreläsning och dansade ut i tonerna av Tina Turners Simply the Best!

Suzy Welch var så inspirerande att jag knappt hölls på stolen! Hon gav de mest konkreta verktygen, hennes 10-10-10 är ett fenomenalt tänkande.

Jag började skriva ett långt referat av mina anteckningar, ville dela med mig om allt jag fått höra idag, men är så trött att jag ser i kors. Ni kan ju söka upp dem på Wikipedia, haha! Jag har nämligen också lyssnat på Wikipedias grundare, Jimmy Wales, ikväll. Helt crazy, jag vet! Imorgon är det en ny dag, då ser vi bland annat Jack Welch och Tom Peters, som jag sett tidigare. Och så mina all time favoriter – Jari Sarasvuo och Alexander Stubb!

Over and out, Jyväskylä!

nbforum-2758

ih

7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *