Love this post:Love this 24

jul-13-4856

Gooooo Jul!

jul-13-4867

Vi firar julen på landet detta år. Lite annorlunda men ack så underbart! Svärmors hemgård, med ett stort allrum där vi alla ryms för att äta och umgås och sovrum och sängar till där man man lägga ner huvudet på dynan då man är för mätt för att sitta.

Utanför knarrar den stora väderkvarnen.

jul-13-4851

Hälsade på hästarna, tuppen och hans höna. Och så laman, getterna, lammen, kalvarna  och så dessa fantastiska highland cattle.

jul-13-4840

jul-13-4857

jul-13-4865

I vårt sovrum hänger en bild på Wihtori (svärmors mammas farfar) och Ida. De bodde här för över hundra år sedan. Svärmor sitter i ändan  av bordet och berättar om hur det var förr i tiden. Fina historiar som man vill skriva ner för att komma ihåg allt.

När vi vilat en stund blir det dags för bastu. Den gamla bastun på gården. Hade ingen aning om att jag skulle få njuta av den bästa löylyn i hela mitt liv denna julafton. Skall fotografera bastun idag så får ni se vad jag talar om, den mjuka löylyn kan jag inte förmedla via bloggen, men bilder kan jag nog.

Jag önskar ni haft en skön och fridfull jul och hoppas ni får en fin fortsättning!

Här kan ni läsa om gårdens historia (på finska).

 

You may also like...

3 Comments

  1. Det låter riktigt härligt. 🙂 Hoppas ni får en fortsatt fin julhelg! 🙂

  2. Ahh… Vilka underbara bilder… som vanligt!! Men särskilt den på Highland cattle kon!! Jag älskar dessa kor!! Skrev till och med ett inlägg om dem för några veckor sen. Hoppas det inte gör nåt om jag länkar? http://www.scottishmoments.com/1/category/highland%20cattle/1.html
    Tack för en underbar blogg!!

  3. Rigtig glædelig jul, Malenami 🙂
    Hvis det OVERHOVEDET er muligt, ville det være super, super dejligt, hvis siden om gårdens historie kunne oversættes til norsk eller svensk 🙂 Jeg KAN DESVÆRRE ikke læse finsk, hvor end jeg gerne ville.
    Kram Jeanette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *