Love this post:Love this 11

paint-9943

Idag satt jag länge länge på gården och målade. Två stora tavlor blev det. Klart att de inte ännu är färdiga, det är det bästa med att måla med oljefärger, att låta kreativiteten flöda, se något man skapar bli till, låta det vila och sedan fortsätta. Himmel och hav blir det. Stilla. Hittade en ny kärlek för färgen silver. Har Fina Farmors gamla målar-box och där fanns en tub med silver. Och så blandade jag med vitt och blått, lite svart. I skugga blir det den allra vackraste gråa och när ljuset faller på tavlan strålar den till. Kanske det blir en segelbåt vid horisonten också. Eller så inte. Bring me that horizon, som jag ofta säger för mig själv och ler. Den lilla meningen betyder så mycket för mig.

Ikväll såg vi också Lone Ranger på bio. Och i slutet när den klassiska Lone Ranger musiken spelades ja, det var bra. Efteråt körde jag till Hickarö (följ dem på FB också för att få nys om knäppa grejer man kan säga vid kassan för att få en nybakad munk eller liknande;) för att diska och titta till för morgondagen då lunch serveras. Skall jobba också då. Kanske ni kommer förbi och äter utsökt lax med nypotatis? Jag har haft många olika jobb och sommaren -05 var jag en “plockare” vid Shamis i Åbo. En av de bästa jobben jag haft! Min CV är mycket färggrann, något jag råder mina yngre läsare att göra, pröva på olika jobb då ni studerar. Åh, så jag älskade att tralla hem på söndagsmorgonen halv sex efter att ha plockat snus och tobaksfimpar bort från ölglas jag staplat i höga höjder (ja, jag var ganska duktig på att stapla högt), burit och diskat. Det var tider det! Och inte bara det att det var roligt så var det trevligt betalt, ja som fattig studerande klirrade det i kassan för hyra och sånt med dom där timmarna på lördags och söndagsnatten.

Vilka jobb har ni haft som ni minns och gillade extra mycket? Är nyfiken!:)

Nu skall ni ha en riktigt fin kväll, härliga härliga läsare! Tack för att ni finns!

You may also like...

10 Comments

 1. Håller helt med, prova på så mycket man bara kan 😀 Roligaste tiden var när jag väntade Vilda och hade panik för att få tag i ett jobb, vips så sökte dom en på stadens bageri, jag var snabbt dit och fick börja redan dagen efter ♥ dock blev det inte långvarigt pga otäck foglossning. Mycket tråkigt men nya tider kom! Stor kram till dig fina M!

 2. Vad jag önskar att jag var bra på att måla =) Hoppas du har det fint.
  Ha en toppen dag. Kram <3

 3. Alltifrån plocka jordgubbarar, jobba på camping, hotell, städa , butik alla jobb har haft sin charm 🙂 kramis Diana

 4. Mina första sommarjobb var att plocka flyghavre. Hääärligt när det var fint väder (snygg bränna på överkroppen) och mindre härligt när det regnade. Första lönen gick till en cool bärbar stereo. Lycka!

  Kram Lena

 5. Mitt bästa jobb var nog när jag var museiguide i Malmö och jag fick vara med och packa upp Da Vinci målningar…..magiskt. Sedan fick jag guida Kungen och drottningen samma vecka i en annan utställning:-) bästa jobbet jag haft.
  Kram!

 6. Jobbade två veckor i en glasskiosk och för pengarna köpte jag en ursnygg haglöfs ryggsäck. Har kvar den fortfarande =)

 7. Direkt efter studentskrivningarna jobbade jag som diskare på kåren 🙂

  Kände mig så hemma på Kåren då min mamma jobbade där , så jag har vuxit upp med det huset och dess historia. Gick alltid till mammas jobb efter skolan så jag kände till hela kårhuset och alla dess vinklar och vrår. Spännande för ett barn.! 🙂
  Nu först i vuxen ålder kan jag se hur vacker arkitektur kårenhuset har.

  Bodde på Biskopsgatan mitt emot Domus under den tiden och det var ju också en helt underbar miljö att växa upp i. ! Längtar ofta tillbaka…

 8. Jag är fortfarande förvånad över att det var så givande att städa hotellrum en hel sommar. Betalningen var riktigt hyfsad och jag levde på sommarlönen plus studiestöd och bostadsbidrag hela vintern. Ännu bättre var känslan av det åtminstone fanns ett jobb som jag klarar riktigt bra (chefen gav mig rikligt beröm), så om inget annat skulle ha funkat efter min examen så visste jag i alla fall att jag hade kunnat hanka mig fram på städjobb.

 9. De var inte sååå coolt att bli kallad parktant vid 15 men de var ett kul jobb. Regnade kom inga barn o då fick vi gå hem 🙂 att jobba på bokhandel har sin charm, cafe är skoj, att göra annonser var kul på 90 talet då man gjorde dem med kniv och pysselmetoden, att jobba på hem för handkappade är hälsosamt, att jobba på posten med gubbar i köpenhamn är humor o bra för språkörat och inte ett enda jobb har jag ångrat då glömde jag gravgården, städare, stafett mm Sommarjobb o extrajobb gör att man uppskattar studier och är glad för att ha ett jobb som är flexibelt kreativt och mångsidigt idag

 10. Jag hoppade in på ett demensboende i ungefär ett år. Gillade verkligen att jobba där och skulle jag någon gång utbilda mig inom vården skulle jag nog söka på jobb på ett liknande ställe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *