God fortsättning!

Love this post:Love this 22

uunila-4903

Vi är ännu kvar på landet. Här går allt i en annan takt, vi njuter av julen och äter och sover och bara är tillsammans. Lyssnar på Glada Svärmors historier och sitter inte Ståtliga Svärfar vid orgeln så knäpper han på gitarren eller bakar mer rieska (bröd).

bastu-4876

Nu har vi värmt bastun, jag så varmt skrev om igår. En gammal gammal bastu med en ugn som ser ut som en raket. Bastubänkarna är breda plankor och rummet är relativt stort för en bastu. Förr i tiden tvättade man kläder där och ja, så kom också barn till världen i detta rum. Vilket var också det första jag sade till Kärleken då vi steg in i stugan – här kunde jag föda vårt barn då tiden var inne. Sinnesro och fridfullt är det.

bastu-4886

Ingen dusch, utan vattnet tar man från en stor bunke och blandar varmt och kallt. Vet att ni är många läsare som har sommarstugor och bastu på samma sätt. Och så tvättar man håret med Erittäin Hieno Suomalainen Shampoo, ni vet den blåa flaskan som funnits sedan 70-talet?

uunila-4219

Så bekantade vi oss lite närmare med denna snygging. Älskar luggen!

uunila-4908

Hälsade också på kycklingarna och lammen idag. Och så matade vi laman.

uunila-4234

Hittade också en skatt. En gammal Mercedes med många historier. Tydligen var denna bil med Kärlekens familj då de bodde i Sverige. Kärleken är född i Mariestad.

uunila-4869

Kvällen är vi alla tillsammans i stora rummet och spelar spel, barnen leker kurragömma på övrevåningen. Vi njuter av glögg och skratten får fönstren att skallra! Tog med min kopphållare jag fick i julklapp. Dessa underbaringar kommer att säljas på Robert´s Coffee:s rosteributik på Alexandersgatan i hufvudstaden och är gjorda av återanvända kaffesäckar, som rest runt världen. Älskar idén och produkterna! Mer kan ni läsa på Robert´s Coffee:s fina blogg!

coffee

Bild lånad härifrån!

6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *