Love this post:Love this 0

flowers-10

flowers-11

Min skojiga vas från Sia.

“Min katt den har tre kanter, trekanter har min katt. Å har den ej tre kanter, så är det ej min katt!” Sjunger jag tyst för Domino medan jag masserar hennes tassar, då hon ligger i mitt knä. Förstår inte hur det kan vara möjligt, somnade efter sju, bara pang! och vaknade just. Hela kvällen har liksom gått och jag sitter här som ett frågetecken och undrar varifrån tröttheten kom. Två intensiva jobbdagar och kylan gör att man vill helst stanna inne. Men imorgon skall jag fylla på energiförrådet och gå på bodypump igen på morgonen – det borde göra susen!

outfit-10

outfit-11

Hade tänkt göra några bröllopsinlägg igen och då behöver jag er hjälp!

Såhär och såhär gjorde vi förra våren 🙂

Om ni vill, kära läsare, kunde ni skicka in tips och bilder till mig som jag kunde publicera på bloggen?  Om ni till exempel har varit brudtärna, brudens mor, gäst, syster eller självaste bruden etc. och vill dela med er tips och kanske en lista på Do’s and Don’ts.  Har ni bilder på vackra blombuketter, fina inbjudningskort, bästa brudklänningsbutiken, dekoration, lekar etc. etc.. Det behöver inte vara långa ramsor – allt tas emot med tacksamhet.. Var inte blyga:)  Kanske jag borde lotta ut ett litet pris till en av de som deltagit?! Det vore kul! Mer om detta imorgon:)

Skicka gärna till malena(a)malenami.com

You may also like...

12 Comments

 1. Åh bröllop! Kan vara det bästa som finns, faktiskt.

 2. *klappa klappa klappa*
  *studsa studsa studsa*

  Åh jaa, och alla dom där små sakerna som man inte alls tänkte på innan man satte sej och skulle planera ett bröllop! 😛

 3. Åh bröllop!! Jag tar gärna emot massor med inspiration. Ska gifta mig inom en snar framtid (ej bestämt datum ännu) så jag börjar lite smått!
  Kappan var superfin!
  kram

 4. Ooh vilken fin vas! Har du köpt den i karleby, och varifrån i så fall, och vad kostade den om man får undra? Vill ha likadan! 🙂

  1. Hej Lindam! Vasen har jag köpt förra våren från Stockmann i Åbo (den kostade under25€). Men vid Helmiina på Storgatan i Karleby så säljer de också SIA. Kram!

 5. Hej

  Aha samma som jag… tankte ocksa kora brollopsinspiration i veckan… hos mig handlar det mest om blommor … alla ar valkomna att kika in … finns aven “gammal” brollopsinspiration.

  som florist skulle jag kunna komma med nagra tips om vad man ska tanka pa / ta med sig till floristen nar man ska bestalla brudbukett. Aterkommer med det imorgon . Nu ar det dags for sangen.

  Kram
  Emelie

 6. Nu är jag tillbaka 😉 Här kommer tipsen jag pratade om i förra kommentaren.

  Tips när du ska beställa brudbukett

  # Gör research och välj sedan ut 3 florister du går och pratar med.
  # Se till att få ett planeringsmöte inbokat (helst ska floristen föresål detta) då ni i lugn och ro
  kan diskutera detaljer.
  # Ta med en bild på din klänning.
  # Vad ska ni ha för tema/ färgtema på bröllopet? Sak brudbuketten gå i toniton med färgtemat eller sticka ut?
  # Ta med dina inspirationsbilder (för brudbuketten) men se ut en eller ett par favoriter innan.
  # Skriv en lista med 5 favoritblommor och 5 blommor du inte tycker om.
  # Tänk igenom innan vad du behöver. Brudbukett – ja. Knapphåls blomma till brudgummen – ja. Tärnor – ? Bestman – ?
  kyrkan/vigsellokalen – ? restaurangen/mottagningslokalen – ? Tårtan – ? Knapphåls blomma till brudparets familjer – ?
  # Var inte rädd för att ge floristen fria händer. (Floristen:… vill du ha ..? Du: oj, vad svårt jag vet inte … Bestäm du!)
  # Om du fortfarande känner dig osäker på färgnyans, någon blomma, blir det snyggt med pärlor… Be att få komma och titta när floristen har fått leveransen med blommorna.
  # Fråga om leverans! Kan floristen leverera brudbuketten mm till t ex frisören? Kan spara mycket tid en stressig dag om
  man slipper hämta blommorna. Annars deligera ut det. T ex far eller svärfar, bror …
  # Be att få en “innehållsfärteckning” på blommorna. Kan vara kul att veta namnen på blommorna man hade i brudbuketten.

  Hoppas detta kan vara till hjälp för någon!
  Kramar Emelie

  http://svenskablomsterbloggar.blogspot.com/

 7. Vi gifte oss förra sommaren och oj vad mycket det var att fixa med!! Trots att vi ville hålla det enkelt drog det ändå iväg…

  Ett par bra tips som blev mycket uppskattade:
  – Vi lät alla gäster skicka in sina två favorit-partylåtar till kvällens spellista. På så sätt kunde alla se fram emot att få höra “sin” låt och dansgolvet höll igång bra!
  – Vi hade E-bord och längst fram vid oss i honnörsbordet hade vi två tomma platser på det mittersta bordet. Där kunde vem som ville komma fram och sitta och prata med oss en stund under middagen – kul för dem som satt lite längre bort ifrån oss och vi fick också chans att prata med fler än bara närmsta bordsgrannarna.

  Trots allt jobb är bröllopet en fantastisk upplevelse! Njut av varje sekund, släpp alla måsten och detaljer och låt dagen bli underbar!

  Kram Therése

 8. Elsker å lese om andres bryllup:-) Men selv hoppet vi over den store festen og dro istedet til Seyschellene der vi giftet oss på en strand. Det eneste vi forberedte i forkant var at vi bestilte selve vielsen. Vi rekrutterte to vitner i nabo bungalowen, og vi ringte hjem og fortalte nyheten til foreldrene våre (vi hadde forlovet oss 3 mnd i forkant). Han hadde på seg shorts og jeg en turkis sommerklänning:-) Blomstene fikk vi av hotelleierens fru…

 9. Vet du, exakt det sjunger jag för min katt också!:) Trodde det var bara jag..:)

  Hoppas på många bröllopstips eftersom jag faktiskt ska gifta mig i sommar..

 10. Blev också jätte intresserad varifrån du köpt vasen. Försökte googla SIAs produkter, men hittade ingen hemsida. Berättade åt min man texten på vasen och han blev också intresserad av den.. Hih!

  1. *Fniss!* SIAs hemsida hittar du HÄR! Vasen är köpt förra våren från Stockmann i Åbo, här, här och här finns det bilder på den:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *