Love this post:Love this 0

Igår stod en paketbil från YLE parkerad på vår gård. De filmade lite glimtar från mitt liv till tv programmet Himlaliv (kommer ut nästa höst).

Jag och regissören Hanna stod och inspekterade den gamla gungstolen. Vi filmade då jag donade med gamla möbler. Kärleken fick också vara med, han var lite nervös:) Men bra gick det! Till denna “scen” bar jag samma outfit från Lexington jag hade i detta inlägg.

Sedan drog vi iväg till Neristan. Vi stod utanför huset där församlingshemmet och söndagsskolan var en gång i tiden. Det röda huset bakom kameramannen J är Coccolas äldsta hus.

Kappa Chill Norway. Snurrade runt som jag alltid brukar.

Mellan alla tagningar var jag också tvungen att svara i telefonen då kunder ringde.

Vid sundet kom nyfikna änder och tittade på oss.

 

Sedan filmade vi hemma hos oss. Detta rum är ett riktigt speciellt rum. Inte ännu renoverat ALLS. Men inrett till en riktigt speciell tjej. Faktiskt den mest speciella och underbara tjejen i hela världen. Min syster. Eftersom vårt hus har månag rum tyckte jag att min syster skulle få ett alldeles eget rum då hon kommer på besök. I detta rum placerar jag rosa rosor på byrån, doftljus och interssanta böcker. En vägg är också täckt med bilder jag rivit ur tidningar. Vill att detta rum skall inspirera och få henne att florera. Och så hänger mina klänningar där också – de får hon fritt bläddra igenom och välja vilka hon vill låna.

(Systeryster gillar INTE rosa. Hehe!)

Här bläddrar jag i ett album farmor gjort åt mig. Där finns bilder av mina farföräldrars föräldrar och bilder på mig, familj och släkt. Den fina relationen mellan min bror och mig har alltid varit självklar, vi har bara ett och ett halvt år mellan oss. Men med Systeryster är det nästan 13 år. När jag bläddrar i albumet så är det bilder på mig och Lillebror. Man måste bläddra ända till slutet, där kommer bilderna på Systeryster och mig (och mer fyller vi på!). Gjorde ett medvetet val då jag skulle bosätta mig i Åbo och börja studera – visste att jag måste jobba på relationen till min lillasyster. Jag såg framför mig att vi alltid skulle stå varandra nära och inte bara ha systerskapet som binder oss samman utan något mer. Och där kan jag säga att jag lyckas.

Sedan filmade vi i brasrummet där jag läste upp… Ja, det får ni ju se sedan:)

Det kom många bilder nu och lite text eftersom jag inte vill berätta för mycket om programmet:) Men ni kan ju beundra alla fina ljus?

Fina Hanna satt på golvet.

Det var en fin upplevelse !

You may also like...

3 Comments

  1. Va!? nästa höst? hur i hela friden ska man orka vänta så länge? 😉

  2. Kiitos ihanasta blogista! Erityisesti ihastelen kuviasi; enkä nyt tarkoita tätä postausta, vaan yleisesti blogisi kuvitusta. Todella hienoja ja kauniita. Oletko jo jossain kertonut millaisella kameralla kuvaat? Ehtisitköhän joskus tehdä postauksen valokuvauksesta? Olisi kiva saada vinkkejä!

    Energistä viikonloppua!

  3. Så underbart att veta att man har lyckats med föresatsen att få en bra relation till sin systeryster. Själv är jag lycklig lottad med två äldre systrar men har tyvärr inte lika bra kontakt med båda, även om det är en god relation så är den inte lika självklar som med min äldsta syster.

    Himlaliv, tror du den kommer finnas med svensk text så man jag kan få se och förstå?

    Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *