Love this post:Love this 0

Lite bilder ännu från Åbo…

Som studerande var jag tvungen att jobba för att klara av hyran och att leva i Åbo. Kommer ihåg en vår när inga jobb fanns och vi tjejer satt vid vårt stammisställe – Shamis. Varför Sham Rock Café blev vårt ställe är oklart för alla, men vi satt där så gott som varje dag. Just när jag gick upp till disken för att beställa the usual, kakao med gräddskum, fick jag en snilleblixt och frågade om de hade jobb åt mig – jag kunde göra vad som helst och lärde mig snabbt! Och så fick jag ett av de roligaste jobben jag haft – plockare! På förmiddagen var jag vid universitet, sedan tog jag bussen (30min) till ett köpcentrum där jag jobbade i en klädaffär och efter det till Sham Rock Café för att plocka glas hela natten. Detta var inget glamouröst jobb, jag plockade torn med ölglas, diskade askkoppar och städade. Men jag har aldrig känt mig så rik som då lönen kom efter att man jobbat fyra helger i rad där nätterna slutat kring fem på morgonen och jag har aldrig haft snyggare biceps! Har ni något trevligt sommar-jobb ni gillat extra mycket?

aboa-24

Jaakko och jag tar farväl.

aboa-27

En bakgård jag känner så bra till.

aboa-31

Trevlig tisdagskväll alla fina!

You may also like...

5 Comments

 1. en osaa valitettavasti ruotsia, mutta olisin kiinnostunut tietämään mitä miehesi tekee (olemuksesta päätellen taiteellisella alalla?)

 2. Om Plockande !
  Jag började min karrär på restaurangbranchen med att plocka.
  Nu då 6 året på branchen e igång och jag jobbar för Royal Ravintolat som
  fine-dining servitör, här emellan har jag ju jobbat som barmästare,
  så måste jag lite blygt medge att ja emellanåt saknar att plocka 😀 😀
  Om man kommer över d att d nu int e d mest glamourösa jobbet,
  så var det skönt för att det var sådäär “brainless”
  man behövde int tänka, kunde ba höra på musiken i baren
  o sjunga med. Sjukt bra lön då helg-extran kom med,
  plus att man hade jätte bra kondition och arm muskler.
  Ah, nostalgi.
  But, Then again.. man måste gå vidare <3

 3. Jepp… jeg pleide å plukke jordgubbar flere sommere på rad, og det var ganske jobbigt… Men vi var flere ungdommer og vi lå i telt ved stranden og badet… Mye av pengene forsvant nok der og da;-) Men jeg tror det var verdifull arbeidstrening, man måtte gå opp tidlig om morgenen og fikk betalt per korg…

 4. Hej,

  Jag har precis hittat hit, och åhhh vilken härlig blogg. Vilken fantastiskt fin kappa du har på dessa bilder! Vad är det för märke?

  1. Hej Gabriella! Vad kul att du hittat hit och trivs – jag blir så glaaad!!:) Kappan är från Odd Mollys höstkollektion! Kramar ❤

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *