Love this post:Love this 0

Tack för att ni har delat med er om era husdjur. Det värmer verkligen! Min Domino “sitter” alltid i soffan på ett speciellt sätt, hon sitter på lägre delen av ryggen, som ni ser på bilderna. Hon ser sjukt rolig ut! Så tvättar hon magen.. Dominos fina päls har fått stryk i vinter, på grund av att det varit så kallt och mycket elektrisitet i luften så kan hon på en timme ha mega “hårtollor” under kinderna. De har jag klippt bort, så kragen hennes är inte så förtjusande som den kunde vara.

Mars månad har börjat fantastiskt för mig, och det bästa är att jag har så mycket att se framemot. Tränar balett två gånger i veckan, yogar varannan dag, bodypump och så det jag älskar mest – mina promenader vid ån. Som jag skrev för någon vecka sedan så har mitt hår ledigt. Jag låter håret vila, helt enkelt (ingen fön, tupering eller spray mm.). Jag har också minimerat smink (om jag har någonting alls). Jag lägger hårinpackningar, låter håret självklart torka för sig själv och har det i en lös fläta. Ansiktsmasker har jag använt massor nu och härligt krämiga krämer. Idag har jag färgat ögonbrynen och fransarna och i början av nästa vecka skall jag till frissan (jihuu!!) och sedan till Coccola för att hälsa på Camilla (behöver nya jeans och så mycket annat..!). Och veckan efteråt blir det…

Stockholm, baby!

Nu frågar jag hjälp av er, kära läsare! Vad är värt ett besök i Stockholm? Restauranger, cafeér, musikaler, shopping, konstutställningar..mm..mm.. Stockholm calling! Tacksam för svar. Klart man kan Stockholm lite grann, men vill upptäcka pärlor.. Hört att Hotell Grands spa är underbart…

Skall snart och kojsa (oj, nej, det skall jag inte ännu, kl. är bara 19.45..), har hotyoga på morgonen, sen blir det bodypump och på kvällen balett (jag vet, fullpackat, tar ut allt av min lediga dag). Vi skall på premiär imorgon – Alice in Wonderland!! Har väntat såååå! Vet redan att jag älskar filmen (vaddå, höga förväntningar)! Tycker dock att Johnny Depp liknar Madonna i filmen…

You may also like...

0 Comments

 1. För några år sen var jag till Naturhistoriska riksmuseet (heter det så?) och till cosmonova. Har för mig att vi såg någon film om nilen och känslan att sitta där på sin stol, men ändå känna att man flög var underbar. Skall till Stockholm om några veckor men skall bara vara där en dag så det blir bara besök till Odd Molly och Mathilde butiken den här gången. Hoppas att du hittar på en massa roligt program! Kram!

 2. Hej.
  Först, tack för denna underbara inspirerande blogg.
  Du verkar vara en underbart klok, och sund person!
  Du inspirerar mig på alla plan både som person, kläder, ordning – allt.

  Jag har endel tips på måsten i Stockholm, Jag tror det passar dig.

  Mathilde, detta är min absoluta favoritbutik. De säljer Hunky Dory, Mikkelsen, Odd Molly, inredning, väskor, lite smycken. Butiken är otroligt inspirerande och man kan gå där inne i den härliga Atmosfären i timmar. Man går oftast inte där ifrån tomhänt, men det gäller att ha stora plånboken med sig (;.

  Odd Mollys första egna butik på humlegårdsgatan. Ett himmelrike för odd Molly fantaster.

  Årstiderna, Drottninggatan 88. Säljer fina kläder. mysig butik.

  Ett Café jag gillar är Café Mineur på storanygatan i gamlastan. Ett ekologisk Café som ligger i en källare, med valv, vintage inredning ett måste här ‘är att testa deras underbara Chailatte. UNDERBAR.

  Hoppas du fick lite tips du kan tänka dig besöka.
  Tack återigen för din underbara blogg.

 3. Hallwylska muséet på Hamngatan (mellan Dramaten och NK) är absolut värt ett besök! Grevinnan Wilhelmina von Halwyl var en mycket speciell dam. Hennes pappa var en förmögen träbaron och på denna tid hade kvinnan ingen egentlig makt över sitt eget arv så hon sökte i år efter en man som inte ville ha henne för pengarna och dessutom skulle låta hnne ta hand om den egna ekonomin. Hennes hus var det första i Stockholm med elektricitet och centralvärme. Trappan i huset är en kopia av den i kungliga slottet, med den skillnaden att hennes är äkta marmor. Högst uppe i huset finns ett bibliotek där hon också inrättat bowlingbana. Tjänstfolk stod och radade upp käglorna och skickade tillbaka klotet bakom bokhyllorna. Hon bokförde alla inköp till huset. Böckerna finns bevarade och där finns t.ex. uppskrivet inköp av skosnören till nån av tjänstefolket. Det är förstås mycket upp till guiden hur intressant besöket blir, men fascinerande är det hur som helst!

  Rekommenderar också ett besök på Café Sturekatten på Riddargatan 4, Östermalm. Har inte varit där på mååånga år, men misstänker att det håller stilen. Byggnaden lär tidigare ha fungerat som bordell. Fast SÅ länge sen jag var där är det inte… 😉

 4. TACK FÖR STOCKHOLM-TIPSEN! Fint att få nya vinklingar, nya platser att åse.
  Intressant med grevinnan. Det har jag inte hört om förr. Tack också för din suveräna blogg, Malenami.
  Morgonen börjar så trevligt med läsning av din blogg. Du kommer att gå långt.

 5. Bo på Story Hotell (eller Grand om plånboken tillåter, i nya delen!). Ät på GRILL eller East om du vill ha asiatiskt, luncha på Källhagen.
  Hade du haft barn skulle ett besök på Milla Milano vara ett måste, en riktig liten pärla. Lyxshopping, eller fönstershopping på Nathalie Schterman.
  Och en promenad på Djurgården om solen skiner!

  Kram

 6. Hej! Jag brukar läsa din blogg ibland men aldrig kommentera den men denna gång var jag tvungen att tipsa om restaurangen Grill i Stockholm. Såg att någon nämnt den redan. Säger bara att prova på deras hängmörade oxfile. Vattnas i munnen bara jag tänker på den… Senare kan ni passa på att prova goda cocktails i baren :o). Ha det kul i Stockholm!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *