Love this post:Love this 0

Efter en intensiv och framförallt intressant arbetsvecka är det så sköönt med helg! Nu väntar inget annat än Sköna Helena i morgon där bl. a duktiga Systeryster medverkar. Åker till Kronoby tillsammans med Kärleken och Hjärtevarmaste Vännen för att njuta av operetten.

Som jag tidigare nämnt är det givande att pröva på olika yrken. Nästa vecka blir det igen något nytt. Funderade kring dethär med att trivas på jobbet.

Är du gladast på fredagen klockan fem?
Vad får dig att trivas på ditt jobb? Eller trivs du?

På E24 hittade jag en intressant artikel, lånat lite:

Erik Winqvist, tidigare marknadschef på Cederroths och vd på konsultföretaget Barab, har skrivit boken “Dags för lycka”. För att bli lycklig på jobbet skall man satsa på: 1.Bra relationer, fokusera på ärlighet och respekt. Om du förminskar människor i din omgivning måste du också ta konsekvenserna av det. Självkännedom – för att fungera tillsammans med andra måste du förstå varför du blir irriterad på vissa beteenden. Låt din intuition styra även i relationer. Intuition är flyktig och ger dig energi. Känslor är något annat, de tar över dig, och ger nästan alltid samma svar oavsett fråga.
2. Frihet – för att känna frihet på jobbet måste du lämna fokus på detaljer, och inte vara så regelstyrd. Fokusera på att säga stopp till de kolleger som suger musten ur dig. Prioritera och gör en konsekvensanalys. Vad händer om du inte lämnar in den där rapporten i tid? Kanske är det viktigare att du får tid till reflektion just den dagen.  Din attityd. När känner du dig fri på jobbet? Om du planerar om din tid, får du då möjlighet att göra mer av det du gillar?3.Smarta mål, “Forskning visar att vi är som allra lyckligast när vi håller på att nå våra mål” säger Erik Winvist. Men för att komma dit måste målen vara SMARTA – Specifika, Mätbara, Accepterade (du vill nå dem), Realistiska och Tidsatta.

Nu har jag dukat fram varm glögg och pepparkakor… Ikväll blir det en liten tävling. Titta in senare, vänner!

You may also like...

7 Comments

 1. Det där med självkännedom är så rätt! Nu har jag lärt mig att lyssna mera på mig själv och de dagar jag inte känner mig så uppåt håller jag en viss distans. Så hålls också relationerna fina.
  Tack igen för ett bra inlägg!

 2. Ja jag trivs verkligen på mitt jobb, är lågstadielärare. Just nu är jag dock hemma med en liten Saga på 8 månader. För övrigt har även jag studerat teologi i Åbo, blev klar -04 så du hade kanske inte ens börjat då ännu?

 3. Visst är det skönt när det blir fredagseftermiddag och man slipper jobba!
  Men trevligt är det också med schyssta kolleger som stöttar en och man kan skratta med.
  Att man ändå tillbringar så stor del av sin dag på jobbet. Då måste man ju se till att man har det bra.
  Kram för din blogg som jag besöker flera gånger om dagen. Jag mår så bra av den!

 4. Vilken bra artikeln hade du hittat! .” Om du förminskar människor i din omgivning måste du också ta konsekvenserna av det”. Tuo koskettaa minua syvästi. Olen oivaltanut, että olemalla armollisia toisiamme kohtaan voi työssä alkaa viihtymään. Lopettamalla tuomitseminen. Hyväksymällä toisemme saamme vapauden ja ilon! Nyt piti kirjoittaa ihan omalla suomenkielellä..

 5. Mmm så gott med pepparkakor=)

 6. Jag tror det är viktigt att inse att ens arbete verkligen är betydelsefullt. Då man dagligen inser att man uppfyller en viktig funktion i samhället är man också med större sannolikhet belåten också med mindre trevliga arbetsuppgifter, som onekligen alla arbeten också innebär. Men vilket arbete som helst känns tungt och tråkigt om arbetsmiljön är otrevlig, negativ och man har kolleger som inte stöttar varandra. Det är alltså oerhört viktigt med samhörighet på jobbet. Dessutom är det viktigt att varje arbetstagare skall antingen känna att de kan påverka på arbetsplatsen eller att de har själva en möjlighet att framskrida på branschen och utveckla sig. Det är en föråldrad system att ha arbetstagare som endast utför en arbetsuppgift hela sitt arbetsliv och har inga andra påverkningsmöjligheter. Det är då man räknar timmar till veckoslutet och hatar måndagar.

 7. Kul att du hittat min bok. Och att du gillade den.
  Titta också på min sajt Lär dig leva, där får man konkreta tips. http://www.lardigleva.se
  mvh
  Erik
  http://www.erikwinqvist.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *