Lycka på jobbet

Love this post:Love this 0

Efter en intensiv och framförallt intressant arbetsvecka är det så sköönt med helg! Nu väntar inget annat än Sköna Helena i morgon där bl. a duktiga Systeryster medverkar. Åker till Kronoby tillsammans med Kärleken och Hjärtevarmaste Vännen för att njuta av operetten.

Som jag tidigare nämnt är det givande att pröva på olika yrken. Nästa vecka blir det igen något nytt. Funderade kring dethär med att trivas på jobbet.

Är du gladast på fredagen klockan fem?
Vad får dig att trivas på ditt jobb? Eller trivs du?

På E24 hittade jag en intressant artikel, lånat lite:

Erik Winqvist, tidigare marknadschef på Cederroths och vd på konsultföretaget Barab, har skrivit boken “Dags för lycka”. För att bli lycklig på jobbet skall man satsa på: 1.Bra relationer, fokusera på ärlighet och respekt. Om du förminskar människor i din omgivning måste du också ta konsekvenserna av det. Självkännedom – för att fungera tillsammans med andra måste du förstå varför du blir irriterad på vissa beteenden. Låt din intuition styra även i relationer. Intuition är flyktig och ger dig energi. Känslor är något annat, de tar över dig, och ger nästan alltid samma svar oavsett fråga.
2. Frihet – för att känna frihet på jobbet måste du lämna fokus på detaljer, och inte vara så regelstyrd. Fokusera på att säga stopp till de kolleger som suger musten ur dig. Prioritera och gör en konsekvensanalys. Vad händer om du inte lämnar in den där rapporten i tid? Kanske är det viktigare att du får tid till reflektion just den dagen.  Din attityd. När känner du dig fri på jobbet? Om du planerar om din tid, får du då möjlighet att göra mer av det du gillar?3.Smarta mål, “Forskning visar att vi är som allra lyckligast när vi håller på att nå våra mål” säger Erik Winvist. Men för att komma dit måste målen vara SMARTA – Specifika, Mätbara, Accepterade (du vill nå dem), Realistiska och Tidsatta.

Nu har jag dukat fram varm glögg och pepparkakor… Ikväll blir det en liten tävling. Titta in senare, vänner!

7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *