Karleby i sikte – musikalens bilder

Love this post:Love this 0

Hej på er!

Jag har en sak jag grubblar över och hoppas ni kan hjälpa mig. För en vecka sedan fick vi Coccolabor njuta av mäktig musik på torget i och med Nordiska dagarna. Systeryster spelade pirat. Jag hade inte kameran med men som tur tog Tanja bilder och jag fick låna dem till bloggen. Det är så många vänner, släkt och teaterkompisar som följer med Systerysters framträdanden via min blogg eftersom de inte själv haft möjligheten att närvara.

En av skådespelarna skrev till mig på facebook. Hon hade hört att jag lagt bilder på min blogg av henne. Vad hon kommer ihåg har hon inte gett tillstånd att jag får publicera bilder på henne. Hon kommer ihåg rätt. Tillstånd har jag aldrig frågat. Nu undrar jag då, vad jag, som bloggare har för rättigheter och skyldigheter? Kan någon bestämma att det är kränkande att jag publicerar bilder från en öppen – gratis – tillställning (finansierat med skattemedel)? Hur många människor var det inte som tog bilder på denna tillställning? Vart hamnar de bilderna? Och pressfoton då?

Saken är den att jag tycker det är så synd att jag inte nu har en enda bild på Systeryster när hon uppträder, det var viktigt för mig.

Hur göra nu? Skall jag photoshoppa bilderna? Vet ni hur man gör, skall man ta bort huvudet? Sudda? Klippa? Konstigt att klippa bort någonting eftersom det underbara samspelet skådespelarna hade kommer fram på bilderna så bra. Jag ville inte såra någon, jag vill göra rätt.

Länk till inlägget

Bild lånad från Tomtarna på Brudskär

No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *