Love this post:Love this 0

September. Idag fyller Malenami två år!!! Vi tar det från ett års dagen… Nya läsare brukar jag tipsa om inlägget Mitt år som framgångsrik bloggare“.

Frågor om kameran, Odd Molly, skönhet och allmänna frågorHere is New York rörde och detta citatBörjade dansa balett igen. Och lite make-up- och frisyrtips bjöd jag på. Köksrenovering och kattorna var förundrade. Odd Molly träffen fick jag lära känna de goaste tjejerna. I slutet av september gick Pappa Kaptenens Lillebror bort.

Oktober förde med sig plugg och jag har den stora glädjen att gå i ett så vackert universitet i en så vacker stad. Besökte vår vigselkyrka ofta på våra söndagspromenader, den ligger bara ett stenkast från skolan. Vi gick på teater, konstutställning, jag bakade och så modellade jag också. Österbottens tidning intervjuade mig och så inspirerade R. Pausch med den sista föreläsningen. Så bjöd jag på en rockigare Ewa i Walla.

Han tar oss på äventyr tittar jag på när jag saknar solen. I november fick jag en ny vän, rosor och ett mystiskt paket. I paketet låg min vacka Melton jacket! Teologiska fakultetens höstfest var en höjdpunkt! Jag jobbade och önskade det skulle börja snöa.

I december berättade jag om hur jag börjat använda begreppet “over and out“. Det var Malenas dag och jag började lära mig blogga med iPad touch. Svårt! Philip B kom in i mitt liv och vi njöt av vår vackra julstad.

Julstämning vid Sköna Claraoch så hade vi knytkalas.

Tyckte nog också att alla borde älska sin kropp. Vi fejade och köksrenoveringen var färdig. Busade med lilla WinstonOdd Molly loves me var decembers bästa, tycker jag!  Likadan smak – alltid bra? funderar jag på…

Januari skönhetsdag. Tänkvärt. Och så visade jag nakenbilder på mig själv. Ha,ha. Visar också hur man får volym i håret.

Och så vann jag en massa blogg-awards (tusen tack för det!) och berättade intressanta (!) fakta om mig själv.

Februari. Kursen Identitet, språk och tro skriver jag om en del – den berör.

Jag har på allvar börjat förstå mig på gif-image och visar nu stolt upp “min film” om hur man gör en slarvig svinrygg, hoppar i grekland eller äter en bagel, haha! Lagom till min 28års dag hade vi premiär för nya layouten. Svar på frågor. Läsarantalet nådde nya höjder. Hjälpte till att knyta korsett vid bröllopsmässan. Pinglorna på Papper kom in i mitt liv. Och en ny kamera beställdes.

Vårens nytt rullar in och vi sover över på fängelset igen i Helsingfors och jag tar  behind the scenes bilder av Anne Kukkohovi när hon modellar för REN.

I mars uppmanar jag att man skall uppfylla sina drömmar, lånar bilder från en balettbok. Jag började Hot-yoga, tackar nej till lottovinst, skrev om underbart under och svarade så gott jag kunde på frågor om vårmodet. Min sötaste och hårigaste vän. Så lekte Kärleken paparazzi och fotade Beckham. Vi spelade poker med våra vänner, var på bio en hel del och så önskade jag er god natt och god morgon. Jag var lite fundersam över hur mycket snö vi hade och så prövade jag härligheter vid Sköna Clara. Campadre valde mig som enda blogg att få visa Odd Molly preview. Kul! Vi hade tjejkväll och så närmade sig Odd Molly-täffen igen.

Fantastiskt rolig träff! Vi var några dagar extra i Stockholm, baby! och jag besökte TinTin Style tjejerna.

April var en spännande månad. Tidningen Papper har intervjuat mig och så får jag också ge modetips! Mina första tips var flätan och den militärinspirerade jackan. Det blev påsk och vårväder. Tog bilder vid domkyrkan och efter det paus och bloggen var off-line ett par dagar, mycket behövdes uppdateras, så vi jobbade på det under tiden. Ett par nya Louboutin unnade jag mig när Nina’s hade sin pop-up shop i Åbo. Och blommor till er! Drömmen i en dröm fick jag uppleva när Systeryster stod på Wasa teaters scen och Teologiska studentföreningens vårfest var trevlig. Vi sökte ny lägenhet och så plötsligt är vi inne i maj.

En ny bebis, flytt till drömlägenheten och skrev om Redfoot ballerinas i tidningen Papper i maj. Jag blev överraskad över min kvinnliga häck och förstås, skrev om det. Feedbacken var enorm. Har aldrig fått så mycket mail på en dag. Tack.

Vi hade just flyttat till drömlägenheten. Telefonsamtalet blev dokumenterat. Telefonsamtalet som fick oss att tänka om. Äntligen gjorde vi en ny header, bliden med snö var inte så passande när det är 20 grader varmt. Bröllopstips av mina läsare här och här! Gillade the postman och såg de fullständiga skavankerna. Inspirerade med MOMENTS.

Så plötsligt åt jag den sista jordgubben i Åbo. Förrän vi ens hunnit packa upp i drömlägenheten så flyttar vi tillbaka till Coccola, efter att ha varit borta i tio år. Jag tror vi ännu inte har fattat det. Bröllopsdagen firade vi vid havet, bara vi två. Våra bilder vi tog för Gedigo lanserades. Började jobba vid kontoret, köpte pilbågar och använder porslinsmuggar. Kom upp till över en miljon besökare på 15 månader. Blev så glad att jag for ut och springa på en åker. Bröllop i Helsingfors och poledancing i Tammerfors. Underbara darling Niki fotade mig och så var det bröllop igen.

Sommaren tillbrinagde vi på Brudskär. Familjen var på tidningen och så lekte vi indianer. Funderade på änglar, Vackra Mamma och Pappa Kaptenen for och segla. Prästflickorna hälsade på! Det var översvämning, middag med Kärlekens systrar och så skall man ta vara på de små stunderna. Vi tjejer åkte till Helsingfors för att titta på Pink, detta var en oförglömlig resa. Efter det åkte jag och Kärleken till Borgå för att träffa våra kära vänner. Så fotade vi en outfit på natten.

Augusti månad gick så snabbt, mycket jobb och fester, min Lillebror gifte sig med Tanja och Systeryster blev konfirmerad. Jag visade lite bilder från Windfall seglatsenhär hittar ni mera. Vår lokala tidning Kokkola lehti gjorde ett reportage om mig. Vi var på Villa Metsola och restaurang Hästöskatan. Treier coachar oss och så åker vi till Helsingfors för att se U2:s konsert. Funderar lite kring motion och välkomnar nya väskan.

Supercalifragilisticexpialidocious!!! Det blir veneziad och bloggen krånglar mycket nu. Vi flyttar över den till en mega jätte server och hoppas på det bästa. Som ni märker ser bloggen lite konstig ut på vissa ställen, vi håller på att fixa det – allt i sinom tid. Jag är helt super-exited över bloggen flytt och att det gått så bra, ni har haft tålamod kära läsare!

I början av september sprang jag och kollegorna i röda munkjackor genom staden. Det skall vi göra varje torsdag. Bröllopsvideo och riksdagshuset. Ni gillade inlägget I Skolparken, Systeryster tog bilderna. Nu är det höst, jag tittar ut – solen skiner och bladen på träden börjar gulna. Kommer så starkt ihåg hur det kändes för precis ett år sedan. Och precis hur det kändes för två år sedan. Tack för att ni vill följa med mig. För att ni bivit så många. Igår var det nästan tio tusen besök. På en dag.

Tänker citera mig själv från förra årets inlägg på födelsedagen:

Nu är det september och många outfitbilder har jag bjudigt på (mer kommer!). Malenami fyller två år idag och jag är stolt när jag tänker på vilken feedback jag fått och hur mycket människor jag inspirerar med mitt arbete. Ett stort tack till ER kära läsare som följt mig på denna väg. Jag lovar er mycket outfits, skönhetstips, visa ord, humor, vackra bilder och framförallt

GULDKANTER I VARDAGEN!

Tack för att ni finns!

You may also like...

14 Comments

 1. STORT GRATTIS!!! UNDERBART VACKRA DU!! Din blogg är verkligen en guldkant i vardagen!! Älskar dina vackra bilder och dina stundtals allvarliga och djupa inlägg, en underbar blandning helt enkelt! Din blogg är unik precis som du vackra vän!! HURRA, HURRA, HURRA för dig snygging!
  P.S. Stor kram till fotograferande maken med!! VILKEN KONSTNÄR HAN ÄR BAKOM KAMERAN (jo, jag vet att han har ett tacksamt objekt men ändå….;-)

 2. Grattis till ditt 2-års jubileum! har följt din blogg ett tag (dock min första kommentar) och tycker den är fantastisk! underbara kort på dig (du är ju vacker som få!) och hela bloggen sprudlar inspiration och livsglädje. Älskar sättet ni tar bilder, olika miljöer och på olika sätt! Ser fram emot kommande år med mer tips och tankar från dig! Kram fr Pernilla och Sverige.

 3. Tack till dig! Du är so glad alla dagar. Jag också ällskar Odd Molly!

 4. Stort stort grattis och tack för allt du ger genom bloggen! Hoppas på många år till av inspirerande bilder och kloka ord!

  Kram Maria

 5. Grattis!! Jag läser din blogg varje dag och jag blir alltid på så bra humör av den!
  Jag förälskade mig i asos-stövlarna du också har och de borde komma hem till mig nästa vecka… *can’t wait*

 6. Stort grattis och tack för att DU finns. 🙂 Du verkligen ger mig guldkanter i vardagen med dina trevliga inlägg och jättevackra bilder. <3

 7. Underbara Du! Grattis! Vilket arbete du har gjort! Vi läsare är så tacksamma för det! Fortsätt som du gjort! Överrös oss med vackra outfitbilder, kloka ord och humor som man tar med sig i ryggsäcken när vardagen blir grå. TACK FÖR ATT DU FINNS!!!! Många Kramar från Saara på Åland.

 8. Grattis till dig, jag har nyligen hittat din sida men jag ser fram emot dina fina bilder, ärliga texter och underbara kreationer.
  Kramar
  Annette

 9. Grattis 🙂 du e så fiin 🙂 läser din blogg varje dag och blir alltid på bra humör efteråt!

 10. Heissan!

  Ja onnittelut myös täältä:) Olen lukenut blogiasi jonkin aikaa ja se on aika ihana. Yksi asia joka välillä harmittaa on se, että kirjoitat ainoastaan ruotsiksi… Toivoisinkin, että välillä kirjoitat suomeksi.

 11. you know how much I love you. really. kisses and congrats and many many many more successful blogging years, because it makes me smile every time I see your photo. you are a SUNSHINE. kisses!

 12. Moi Malenami. Kiitos kivasta blogistasi, sinulle on pieni yllätys omassani!

 13. Malin Lindström

  STORT grattis till fina du!! Har följt din blogg länge och älskar den!! Såå fina bilder…men det är klart…det är en underbart vacker kvinna framför kameran också! Blir inspirerad och glad när jag läser din fina fina blogg….fortsätt att inspirera 🙂 Hoppas på flera bloggår!! Ha det så bra och ta hand om varandra du och din man <3 Kram Malin

 14. Kul tillbakablick! Ett stort grattis!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *